Ce citim azi?
Raspunsuri - Pagina 11
denizel spune:
Tin si eu pumnii, Cora!!
Nu mi-a placut filmul.
A, in rolul lui Ted Hughes il pusera pe ultimul James Bond .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Mik spune:
Corap, sanatate copilasului !
Eu nu poci citi Ada in versiunea electronica nici de pe Mac, nici de pe Ipad. rau !Care dintre voi e capabila sa citesca versiuni electronice ? (eu am putut si acum nu mai poci)
Am pe gaz "The Farmer's Daughter" de JIm Harrison si "La féée carabine" de Pennac.
corap spune:
eu n-am putut si nici nu poci sa citesc "electronic". doar hartie cu miros de cerneala pofteste okiu meu :) altfel n-ajunge informatia la creier .
rrox3 spune:
Mik eu mai citesc si electronic, da' numai chestii profesionale, nu beletristica. Pentru asta imi trebuie cartea mea frumoasa, tiparita, curata, si un loc linistit si confortabil
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iarina Lilanda, deci zici ca-i slabuta? ptiu, si ce-o mai asteptam.... |
Pfuii, pai sint vreo doi ani de cind am citit-o si amanunte n-am; insa tin minte ca nu mi-a placut deloc, deloc ultima parte a cartii (un final melodramatic, siropos si prea putin credibil- o saga cu indeni si cu tsunamiul din Thailanda). Am avut senzatia ca Lahiri a vrut, cu cartea asta, sa faca tranzitia de la proza scurta la roman; i-a iesit un fel de compilatie ciudata, iar ca scriitoare a ramas suspendata intre doua genuri, neindraznind, de fapt, sa faca pasul decisiv: fie el inainte sau-napoi. In plus, aceeasi tema (a indienilor diasporezi) repetata exact, dar exact in acelasi registru. Daca citesti la rind doua carti de Lahiri, incepi sa casti de plictiseala
Mihaelka, "Umbre arse" o gasesc destul de buna...compelling, bine scrisa, nepretentioasa; un fel de "vinatori de zmeie", ceva mai elaborata, dar sortita pentru best-seller. Anyway, e prima carte pe care o citesc in daneza si la care n-am nevoie de dictionar (insa asta nu pentru ca daneza mea e din ce in ce mai buna-if you know what I mean ).
In ceea ce priveste lectura digitala (ebook ori audiobook), nu am probleme, insa prefer si eu forma tiparita. Si nu doar tiparita, dar, pe cit posibil, cartea sa fie a mea :)) M-am intrebat de multe ori de unde nevoia asta compulsorie de a cumpara carti; si raspunsul pe care mi l-am dat e ca, odata ce citesti o carte, ea devine parte din tine. De aia ti-e si greu s-o dai-napoi la biblioteca sau sa o salvezi intr-un fisier invizibil, pe undeva!! Biblioteca o ai insa sub ochi si fiecare cm lungime din ea e o poveste: a cartii si a ta.
corap, sper ca a scapat baiatul de antibiotice!
Mihaelka, succes la gasirea de fonduri. Iti tin pumnii. Unde tre' sa ajungi?
Asaa, pot sa ma pling aci de noul meu coleg de birou chinez?? :) Fratilor, soooooarbe dintr-un ceai de am ajuns sa-mi pun casti pe urechi. Si clefene la fel. Am inteles ca in China, sorbitul si molfaitul (cu zgomot, evident) sint semne de maxima politete, da' totusi! Cum pana mea sa-i spun??
iarina spune:
Nu-i zice nimic, da' iesi si tu ostentativ din birou cand incepe plescaiala. Poate ai noroc si dupa a 6-a iesire se prinde ca te deranjeaza
beshter spune:
iarina, mi-a placut, e pasabila si destul de gripping:)
Mik, si eu citesc versiuni electronice cand n-am incotro:). Si eu, ca lilanda, prefer sa citesc hartia si sa stiu ca e a mea. E vorba si de o placere a simturilor, nu numai a spiritului sau ce-o fi fiind, sa pipai hartia, s-o mirosi. Dar cand nu se poate altfel din varii motive, citesc si de pe ecran:)
denizel, nici mie nu mi-a placut filmul ala:)
lilanda, multam de recomandari! Trebe sa ajung in cea mai frumoasa tara din lume:) adica in Polonia, la o mare adunatura de lingvisti, unde-s foarte fericita ca ma primesc si pe mine .
Am inteles ca exista niste bani pentru astfel de 'deplasari' si ca o sa mi-i si dea dar dupa ce ma intorc si demonstrez ca am fost acolea si ca mi-am indeplinit obligatiile mele de postdoc care, in ultima vreme, vede pe cer cu litere de foc: 'publish or perish!'
Cu chinezu' nush ce sa zic:)) In Japonia, cand am fost cu autocaru' de la Kyoto la Nagano, m-a insotit tot drumul un cor razboinic de eructatii:)) iar prin restaurantele neturistice era o placere sa asculti sorbiturile de ramen. Ramenul asta pentru saracani era teribil de bun si noroc ca-s de parte femeiasca si nu ma punea nimeni sa fac si eu la fel ca sa arat ca-i bun!
corap, zici ca faci calambururi?:)) Pai asta nu ma mira deloc, avand in vedere ca l-ai visat odata pe Shakespeare compunand limericks in romaneste! Sanatate multa lui Andrei! Asteptam vesti bune!
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
corap spune:
'mneata.
eu de cititi nu mai citesc nic in afara de "ada" poticnita, ca am o perioada extrem de aglomerata (adica am de invatat pt job aprox. 500 de pagini pana la sfarsitu' lumii lunii, si n-am avut niciun chef cu un copil bolnav si un copil maraitor "ca ar vrea sa fie bolnava sa aiba parte de mai multa atentie").
in schimb recomand bucurestencelor ceva frumos-frumos la teatru - si anume www.bulandra.ro/ro/spectacole/arta.html" target="_blank"> "ARTA" de Jasmina Reza la Bulandra