Licurici de ianuarie-februarie 2009 (139)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

RALU, este o gradi de stat in sect.4 (unde am fost si eu), se numeste Strop de Roua.Acolo vreau neaprat s-o dau, sper sa-mi reuseasca. Sa vad cum fac cu DVD-playerul, ca mi-ai mai dat curaj.

Cat despre pedepse, eu mai aplic "coltzul" cand e groasa treaba.Si la noi rasfatzul e in floare, ca are 3 bunici

Sunt in tratative sa plecam duminica la munte, sper sa-mi reuseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

felictari Miere,sa ai o sarcina usoare si un bb sanatos

Pat,Ana merge la colt, e singura pedeapsa pe care o aplicam,nu tu lovit/luat de jucarii,etc. In parc daca nu ma asculta ii spun odata sa nu mai faca ca mergem acasa ,ii spun de doua ori si a tria oara am plecat. In general e cuminte,la colt merge cam odata la 2-3 zile. acum s-a mai invatat ca daca greseste vine si imi spune ca nu e voie sa faca asta si ca ii pare rau. E od raguta.

a inceput sa tropaie cand nu vrea ceva sau cand nu vreau eu sa ii dau(ex. chipsuri/dulciuri sau mai stiu eu ce),ii spun ca nu e voie si ii dau un dvertisment,daca repeta merge la colt pt 2 min.

Pana si tata mi-a zis: nu vezi c anu te asculta,da-i 2 la fund ca nu pateste nimic sa stie de frica,jur ca nu pot. Eu consider ca ii pot controla crizele.

Sa va zic ce i-a zis la Cristi acum 2 zile. O schimba el de kk si normal ca Anei ii ardea de joaca si sa traga repede scutecul de sub ea. Cred ca i-a dat o palma la fund ca am auzit-o pe Ana:"tata nu bate",deci am plans vreo 30 de min de suferinta ei. CRisti ma asigura ca nu e lovit-o tare,m-am uitat si eu nici nu se vedea urma sau ceva..dar faptul cum a zis=o ma

Ana e o draguta,canta si ne spune poezii si isi cere rasplata...adica ciocolata. Eu sunt f obosita seara,poate si de la activitatile cu ea. Vorbeste cu ai mei la net si duce o conversatie intreaga. Daca aude pe cineva ca zice "taci",merge si le spune"nu e fumos sa spui taci" si asa cu degetelul ridicat.

cu olita...asa si asa,la nr.1 nu avem probl,la nr 2...cam 50% in wc si restul in scutec

va pup,ca m-am intins

Mama de Ana si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Felicitari Miere! Sarcina usoara si bebe sanatos!

Crisspy, felicitari pentru fetita din burtica! Sa fiti sanatoase si sa creasca frumos!

Cami, ma gandesc cu mult drag la tine! O sa te descurci, esti puternica si o mama devotata! Iar Dumnezeu va fi cu tine sa te intareasca si sa te fericeasca!

Am fost la cumparaturi pentru turta iar la Debenhams am vazut o rochita identica cu una de pe site-ul firmei din Iasi (cea albastra cu floricele galbene pe umar) si costa 140 ron. E adevarat ca era pentru fetite de 6 ani, deci intra mai mult material, sa zicem.

Am luat de toate, cercelusi, rochite, costumase, pampers, jucarii, am comandat turta. Mai trebuie sa mai fac ceva?

Am mai scris la teza, azi am avut spor ca afara e urat si ploua. Acum ma duc sa caut gresie. Ne apropiem de finish cu casuta de la tara. Si costa totul de te rupe, mai ales parchetul. cred ca trebuie sa ma gandesc la un credit.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

cami iti trimit pe pm numarul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Eu nu zic nimic de pedepse ca nu aplic...si asa stau putin cu el, dac a il mai si pedepsesc... mai intrebati-ma peste 2-3 luni
Naty noi o sa mergem la o gradi particulara, undeva pe la rondul Cosbuc...mi-a placut ca e micuta si nu sunt foarte multi copii...plus ca o cunosc pe patroana, e de o varsta cu mine. Sper sa-i placa si lui Tzumpi.

Cami ce putin mai ai...bafta, tinem pumnii si sa ne tii la curent.

Bee de unde ai luat cercelusi? Deja ma preocupa chestii de fetite

Crisspy, fericita de Razvi si 16 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

b]Miere[/b], felicitari pentru sarcina...chiar ca v-ati miscat repede...
b]Crisspy[/b], felicitari si tie pentru fetita, mai ales ca ti-ai dorit-o asa mult

Mai fetelor, cu pedepsele, parca ati anticipat ce se intampla momentan la noi acasa...avem adevarate show-uri cu Lucas.
Si el ne loveste, si asta nu pot accepta, in plus este extrem de incapatanat, face crize peste crize, se uita la tine, iti raspunde "nu", se uita drept in ochii tai si rade... Azi am intarziat o ora la servici, incercand toate metodele sa-l facem sa se spele pe dinti si sa se imbrace...n-a fost chip.
I-am explicat vreo jumatate de ora frumos pe un ton incet, calm, l-am luat pe genunchi, dupa vreo 20 de minute i-am zis sotului sa-l preia ca daca nu, fac explozie...
Noi il pedepsim punandu-l la colt, dar, dupa cum spuneam, azi n-a avut nici un efect....din doua in doua minute ne duceam la el si il intrebam daca a inteles si acum e cuminte, si de fiecare data ne-a raspuns, pe diferite tonuri "Nuuuu!" Recunosc ca nu mai avem idei,si ajungem la pedepse de genul nu ai voie la desene, nu mai mergem la pretenii lui in vizita, etc, genul de pedepse pe care am zis ca nu le vom aplica niciodata, dar efectiv nu mai stim cum sa procedam...
Dimineata l-am dus la masina in bluza (prin garajul subteran) si l-am invelit in scaun cu o patura, n-a fost chip sa-l imbracam cu geaca...doi adulti si un copil de 2 ani, incredibil!!!!

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Lisa, uitasem sa-ti spun ca arati super...noul look te prinde de minune, iar burtica nu mai zic...

Si noi incercam, wekkendul trecut am fost plecati NUMAI NOI DOI la Dresda, am prins o oferta pentru un wellness-weekend...a fost super, ne-am relaxat, acu...poate poate...oricum, nu-i graba.

De Porumbita, Dark, Irina, mai stiti ceva? Parca nu le-am mai vazut de mult pe aici!

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Haha, Asparagus, o sa treaca, iti spun ca acum o luna eram in aceeasi barca ca tine, OMG ma luau niste nervi si la fel il chemam pe taica-su sa preia operatiunea "catarul incapatanat nici la vale nici la deal nici calare nici pe jos", incredibil ce vointa pot avea copilasii astia:)))

Eu la un moment dat am crezut ca am dat-o in bara cu educatia asta laxa si lipsa pedepselor, dar apoi Aidan mi-a dovedit ca ma insel, a fost doar o faza, la el a fost provocata de faptul ca a trecut in alta grupa si acolo are alte educatoare,alte reguli, un program mai fix...cu alte cuvinte o schimbare de mediu la care a reactionat si el saracutul cum a putut.

Si el tot cu nuuuuuu era in brate, ne lovea, uneori nu puteam sa il imbracam, schimbam de diaper, dar niciodata nu l-am lovit, ne-am abtinut cat am putut de mult desi uneori imi venea sa il plesnesc, recunosc, numai ca sa sa mai eliberez din tensiunea mea (dar ma duceam la ta'su si tipam la el). Acum cu sarcina recunosc ca sunt mult mai relaxata si nu ma mai enerveaza asa usor, poate si unde ma gandesc ca sunt ultimle 9 luni petrecute numai cu el.

Ca sa-ti dau niste exemple pana unde a mers incapatanarea o sapatamana a mers la gradinita imbracat cu o pijama cu thomas, nu a fost chip sa il imbracam cu altceva, asa dormea, asa merge la gradi:)) acum am reusit sa ii luam pijamaua dar i s-a pus pata pe niste papuci cu thomas cu care doarme incaltat
(accepta sa il descaltam cinci minute la baie) dar in rest nu ii scoate din picioare ...si mirossssss groaznic. mai rau e ca unul s-a rupt:))) si trebuie sa vedem ce facem cu el.
Nu il accepta deloc pe taica-su sa ii citeasca povestile seara, il da afara din camera si il trimite sa faca pishu. cica tata go pishu, mama reads:))

Si multe altele...am observat ca daca il las in boii lui, ii trece dupa cateva zile, o saptamana si o ia de la capat cu altele:))

Eu ma bucur ca e sanatos, urechile sunt ok, nu mai tuseste, alergia si asmul au disparut ca prin minune, asta e cea mai mare satisfactie.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

La noi e clar ca s-au declansat cand am inceput eu lucrul asa ca nu are sens sa il pedepsesc. Doar ii repet pana ma dor falcile ca noi nu lovim etc etc. Pana venim noi de la job Fabi sta cu ai mei care il alintaaaa... si nu i-au pus deloc limite.

Eu sunt destul de relaxata dar are lucruri cu care pur si simplu nu are voie oricat ar urla, s-ar tavali sau ar lovi.
Pana acum cand se criza il luam in brate dar dupa ce mi-a spart buza dand cu capul... ma las la nivelul lui da stau de 6 sa ma feresc
Oricum mie mi se pare ca s-au mai rarit.
Incerc cat pot sa o dau pe gluma el fiind un copil tare vesel.
Nu fac rabat insa niciodata atunci cand il loveste pe Dorian. E musai sa se impace pe loc.

Bebelusi imi amintesc cum crizele la Dorian s-au intensificat dupa o vreme de la venirea lui Fabi. Din pacate atunci nu am gestionat bine treaba

Si am mai observat ceva cu cat e mai ocupat cu diverse activitati cu atat nu se crizeaza asa des. Acum in general au ramas dimineata cand ne luam la revedere, dar in general se calmeaza repede si ne trimitem bezele de la geam si uneori cand vrea ceva jucarie de la Dori.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

CRISSPY, eu cercei am cumparat 2 perechi de la Cellini, si tare mult mi-au placut. Acum insa Clara poarta cerceii mei de cand am fost mica si mi-e tare drag s-o vad cu ei.

Mergi la inceput