Licurici de ianuarie-februarie 2009 (139)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Anuc, referitor la situatia financiara, care m-a "manat" la psihiatru: aceasta m-a sfatuit sa imi schimb putin optica, sa nu imi pierd, totusi, orice farama de optimism, de speranta, sa nu ma mai "crizez" pe tema lipsei banilor. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Eu ma gandeam ca relatia cu Daria te-a 'manat' la psihiatru
Indiferent ce...te felicit ca ai ajuns acolo.. Fie doar si pt asta, DC ul a avut un mare cuvant de spus.
Eu nu fac terapii cu oamenii, dar am ajuns la concluzia ca in discutia cu tine orice mesaj ..oricat de simplu, din inima, direct si cu bune intentii ar scrie cineva ...se poate intoarce impotriva celui care l-a scris.
Din punctul meu de vedere cred ca e mai potrivit sa urmezi sfaturile psihiatrei.
Alinuk
![](copilas.gif)
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alinuk spune:
fetele din Bucuresti si numai
va lansez o provocare / pt prg de week end
e gratuit!
detalii aici
http://www.meseriademama.blogspot.com/
Alinuk
![](copilas.gif)
Nimic nu-i intamplator!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
Alinuk, bine punctat!
Din pacate sau din fericire, nu particip la discutiile de aici, dar va urmaresc inca de la odisee. Mi-e rusine cand citesc de batai, de justificari la mame nervoase si stressate (ce pisici de justificari poti gasi la astfel de abuzuri???), de copii dusi in brate pe locul din fata in loc de scaun de masina???? Delia, dar Fagarasul este oras mare, nicidecum satucul? I-as fi lasat pe adulti sa mearga pe jos daca tot spuneai ca-i vb de cativa pasi, dar nu as fi renuntay niciodata la siguranta copilului. Cat despre pedeapsa coroporala, o inteleg atat de bine pe Dark care a ales sa numai scrie dupa astfel de postari. Se scrie uneori degeaba si in van de atata timp pe DC despre siguranta si confortul copilului, unii citesc cred ca in chineza!
Irina, Leditia, plus atatea alte fete de aici ati spus cam tot ce credeam si eu!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DarkBendis/DarkBendis.jpg)
DarkBendis spune:
Am zis ca iau o pauza, nu ca nu mai scriu deloc Eram foarte nervoasa si chiar nu voiam sa izbucnesc pe forum. Ca eu cica-s calma si intelegatoare si nu vreau sa supar pe nimeni. Dar niste discutii aparute intr-un grup de prietene dragi mie ma fac sa revin cel putin cu niste explicatii. Si de asemenea niste discutii mai vechi cu o alta prietena (ooof Olgule, unde-ti umbla ochisorii??) - asa ca here I am.
Am vazut ca Selene a scris mult despre problemele ei, ce solutii incearca sa gaseasca etc si ... cam asta s-a discutat ieri. Si despre problema mamicilor care mai scapa cate o palma, se simt prost si incearca sa faca ceva sa nu mai fie asa. Dar uite, problema mea, problema care m-a facut sa ies din "arena" nu e cea a mamicilor care lovesc, carora le pare rau si care cica sunt "judecate de mamele perfecte" (unde, unde mame perfecte, eu nu am vazut asa ceva nicaieri, aici sau aiurea), ci cea a mamelor care isi lovesc copiii ca "altfel nu se inteleg cu ei". Nu e vorba de o palma scapata la suparare, ci "educatia facuta cu palma" aia "daca cu binele nu intelegi, atunci sa intelegi cu raul". Iar cand dupa aceea mai si vine mamica respectiva spunand ca nu o intereseaza ce fac/zic/gandesc alte mame, ea oricum face ce vrea... adica sa isi loveasca mai departe copilul? Da, arat cu degetul, dar prefer sa fac asta decat sa ma ascund dupa cuvinte, sau sa dispar ca magaru-n ceata, nu e genul meu. Delia, esti educatoare!!!
Asa faci si la gradinita, cand nu te asculta prichindeii aia de 2-3 ani???? Zbang una la fundulet?
Sau le spui ca daca nu fac ceea ce doresti tu sa faca le dai una? Nu prea tare, bineinteles, de parca asta ar avea o scuza
Deci e in regula sa-ti traga si tie sotul cate o palma, asa, nu prea tare, de cate ori nu reuseste sa se inteleaga cu tine sau tu ai vrea sa faci altceva decat ce vrea e? Sau sa te ameninte ca te loveste? Ce tie nu-ti place altuia nu face, chiar daca "altul" e doar o mogaldeata de 2 anisori! Dar ma rog, ai spus ca nu te intereseaza ce parere au altii, deci banuiesc ca vei trece peste mesaj.Oricum, eu mi-am spus oful!
Asta ar fi una. A doua. Selene, noi am mai vorbit in particular, ma bucur ca ai reusit sa mergi sa incepi terapia. E minunat! Dar observ din cei ai scris in ultimele pagini ca... tot demontezi tot ce ti se spune si nu iti convine, nu crezi ca si altii ar putea avea dreptate (nu e neaparat sa aiba, dar admite ca exista si aceasta posibilitate). In legatura cu serviciul, ti-au mai scris fetele, iti scriu si eu. Tu chiar crezi ca lumea merge cu drag la job? Daca da, e foarte bine, dar majoritatea au un sef care le face mizerii, peste tot exista mancatorie, stres, nesiguranta, termene limita, foarte putina lume face ce isi doreste si se simte bine la serviciu. Uite, eu in sfarsit fac ceea ce-mi place, ador jobul de acum, DAR pana sa ajung aici am lucrat aproape 7 ani in banking, de la catedra de colegiu si catedra la universitate am ajuns in UK in spatele ghiseului, si am facut-o si pe asta. Notele alea de plata, ipoteca, mancarea etc trebuiesc platite chiar daca cei de aici nu au nevoie de mine sa predau Beowulf si sa fiu Domnisoara/Doamna Profesoara. Nu am stat sa ma plang, am lucrat sa asigur partea mea de bani in casa, au fost perioade in trecut cand lucram in 2 locuri, la banca si la un cinematograf, si faceam si un masterat, needs must, asta e! Dar am mers inainte, si mi-am cautat mereu ceva mai bun. Ca stand acasa si neincercand sa fac altceva sigur nu-mi batea oportunitatea la usa. Toate stim ce e aia sa ai bani putini sau deloc, sa nu crezi ca nu intelegem. Uite la Ledi, la Irina, uite la Bebelusi, cu 2 copii mici, sot bugetar (deci cu reducerea aia de 25% din salariul oricum mic), doarme pe sponci si tot face bijuterii.... pentru ca are nevoie de bani sa-si cumpere ce trebuie la copii.
Cu terapia... si despre asta ti-am mai scris. Da, si eu am trecut prin asta, deci stiu despre ce e vorba. Tarele generatiei noastre, mama ei de treaba. Cate dintre noi nu admitem ca am crescut cu violenta in familie, si asta ne afecteaza si acum? Dar cate dintre noi spunem ca da, am crescut cu violenta in familie dar asta nu ne afecteaza... si totusi nu stim sa gestionam situatiile dificile fara sa ne iesim din pepeni, avem tendinta sa "lovim", sa izbucnim, stim ca nu ne caracterizeaza dar tot o facem, oare de ce? Iar daca admitem ca avem nevoie de ajutor ni se spune ca "daca vrei sa vorbesti cu un psiholog inseamna ca esti dusa cu capul" sau "care-i problema, suferim de prea mult bine".
Terapia e buna, te ajuta sa te vindeci (dar tu te vindeci, nu terapia te vindeca) dar tu esti abia la inceput. Selene, daca te tii de terapie o sa vezi ca intai va fi rau, mai rau, ca apoi sa fie mai bine. E ca buba aia in care s-a strans puroiul, mocneste, te deranjeaza, cand e frig/cald (i.e situatii dificile) doare ... dar cand o incizezi doare si mai tare... ca apoi sa se curetesi sa se vindece. De aceea e important sa mergi inainte, sa continui sa inveti mereu despre tine, sa accepti ceea ce vei descoperi despre tine, vor fi lucruri care probabil nu-ti vor place... daca tu accepti doar ce iti convine, auzi doar ce vrei sa ti se spuna, nu ai facut nimic. O pomeneai pe Miss Parker, uite, iti mai scriu o data poezia asta pe care de la ea o am, referitor la terapie.
Autobiography in Five Chapters
(by Portia Nelson)
~ sau cum ne schimbam viata prin introspectie si terapie ~
Chapter One
I walk down the street.
There is a deep hole in the sidewalk
I fall in.
I am lost . . . I am hopeless.
It isn't my fault.
It takes forever to find a way out.
Chapter Two
I walk down the same street.
There is a deep hole in the sidewalk.
I pretend I don't see it.
I fall in again.
I can't believe I'm in the same place.
But it isn't my fault.
It still takes a long time to get out.
Chapter Three
There is a deep hole in the sidewalk.
I see it is there.
I still fall in . . . it's a habit.
My eyes are open
I know where I am
It is my fault.
I get out immediately.
Chapter Four
There is a deep hole in the sidewalk
I walk around it
Chapter Five
I walk down another street.
Cand ajungi sa "walk down another street" te pot considera vindecata. Pana atunci, e prea devreme. Eu inca bajbai intre capitolul 3 si capitolul 4... dar merg inainte.
Apropo, voi va cereti iertare la copii cand ridicati vocea la ei, cand (ca se intampla) va mai descarcati nervos in preajma lor? Mie mi-a fost tare greu la inceput, dar este un lucru foarte important. Suntem parinti, dar putem gresi, iar cei mici au tot dreptul sa vada acest lucru, ca admitem ca putem gresi si ca ne cerem scuze.
Am scris mult, nu recitesc pentru ca nu vreau sa sterg, sa "scot", sa "fac sa sune mai bine"...asa ca dau enter.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aalina/Aalina.jpg)
Aalina spune:
Bee spor la lucru si sanatate.
Delia distractie faina.
Naty, Anuc legat de copii sensibili la Dori, care e genul asta, merge bine incurajarea, laudatul pentru orice lucru bun etc.
Naty Sa primesti rezultate bune!
Ledi
Crisspy nu am incotro si ajung matinal din cauza de naveta. Da folosesc ora aia benefic, vezi?
La dezfundat nari nu merge cu ser bagat in nas? Sau apa cu sare? Eu zic, da nu suport sa bag nimic.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aalina/Aalina.jpg)
Aalina spune:
Dark daca e vorba de Olguta sa ii transmiti o mare imbratisare de la mine si un gand bun. Unul la fel si pentru tine
Si da eu mi-am cerut iertare de la Dorian si i-am explicat si atunci ca nu e vina lui, ca el este un copil minunat, ca il iubesc mult, ca a fost doar greseala mea pentru ca nu am stiut sa imi gestionez nervii. Ca nu e normal sa ne manifestam asa in nici o situatie, ba chiar o perioada am numarat cu el si abia apoi am discutat o problema aparuta ca sa fim amandoi calmi, si in timp ce numaram ne bufnea rasul si parca era mai buna comunicarea dupa aceea.
Eu i-am mai spus ca nimeni nu are voie si nu are nici o scuza pentru a da in el asa cum nici el nu trebuie sa loveasca pe nimeni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
Dark, mi-e rau! Delia, educatoare? Gizas, si-a gresit rau de tot cariera! Pacat ca nu am mai multe informatii, nu as lasa discutia doar la stadiul de... discutie!
alinuk spune:
![]() Apropo, voi va cereti iertare la copii cand ridicati vocea la ei, cand (ca se intampla) va mai descarcati nervos in preajma lor? Mie mi-a fost tare greu la inceput, dar este un lucru foarte important. Suntem parinti, dar putem gresi, iar cei mici au tot dreptul sa vada acest lucru, ca admitem ca putem gresi si ca ne cerem scuze. ![]() ![]() Dark Bendis & Hogmanay Baby (31.12.2008) ![]() "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Andra
![](pupic.gif)
raspunsul meu este DA
se intampla sa-mi ies din calm
si le zic: "Mami a gresit, imi pare rau. Si oamenii mari gresesc. Uneori si ei cad si ei se mai impiedica. Cel mai bine pentru noi toti este atunci cand suntem prieteni"
pentru Teo spre ex...cel mai grav este daca ii zic 'acum nu mai vreau sa fim prieteni' / cred ca o palma l-ar deranja mai putin decat lucrul asta cu prietenia
De obicei ii spun asta cand are polemici pe jucarii cu Andu si il face sa planga. E lucrul care ma scoate cel mai tare din calm. Stie ca redevenim prieteni dupa ce ii da pupik lui Andu si isi cere iertare (nu mereu, ca sunt cazuri cand Andu e capul rautatilor...atunci Andu se duce sa ii dea pupik lui Teo si sa-si ceara iertare...deocamdata Andu nu pricepe treaba cu prietenia
![](alcool.gif)
cel putin la nivel de exprimare de cele mai multe ori imi iese sa-i transmit ce stiu ca e bine / la nivel de reactie mai ratez
![](bang.gif)
excelenta parabola cu strada, multumim!
Alinuk
![](copilas.gif)
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny alinuk mi-a spus odata, pe YM, ca nu este vina mea ca rabufnesc asa, ca undeva este o cauza care nu tine de mine. Nici cu asta nu sunt de acord. |
Selene
ma refeream la posibile aspecte, ca de ex cel pe care chiar tu il amintesti:
citat din mesajul lui Selene_Bunny ...Si unele chestii aiurea, mai ales din perioada in care tatal meu a fost alcoolic. |
in josul paginii aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=162204&whichpage=9
Nu am mai intrat de cateva zile si am citit acum din urma, dar nu vreau sa mai fac alte comentarii pe aceasta tema.
Alinuk
![](copilas.gif)
Nimic nu-i intamplator!
![](images/user_woman.png)
deliafairais spune:
deci asta e in mod clar ultimul meu mesaj de pe dc. sincer, nici nu stiu de ce il mai scriu...
am vrut doar sa ii spun lui blackgirl, ca nu sunt educatoare, sunt psiholog :) mi s-a oferit recent un post de educatoare la o gradi privata (despre care si-a aminitit andra). nu ma cunosti, asa ca nu ai nici un drept sa stabilesti in ce masura mi-am gresit cariera. daca ti-e rau, du-te la medic!
apoi, sincer nu simt nevoia sa justific modul in care imi educ copilul. mi se pare ciudat cum unora li se pare mai de condamnat o mama care din an in paste, in situatii trecute de limita, ii explica unui copil ca nu e ok ce a facut, si apoi ii da o palma la fund, calma, decat cele care isi lovesc copiii pt ca nu isi pot controla nervii. eu am citit nenumarate carti despre educarea copiilor, si am ales sa merg pe metoda psihologului american james dobson, pe care il apreciez f mult.
in final, va multumesc mult pt sfaturile pe care mi le-ati dat pana acum, am invatat multe de la voi, va apreciez pe fiecare in parte, si va doresc numai bine!