cresa sau camin?
Raspunsuri - Pagina 2
Serialbastre spune:
La Suceava cresa are si posibilitatea lasarii copilului peste noapte. Cred ca e greu, dar probabil sunt si parinti nevoiti sa apeleze la programul acesta.
Daca caminul inseamna gradinita cu program prelungit, la 2 ani si 8 luni cred ca e mai bine la camin decat la cresa. Abia sariti si peste pasul schimbarii de la cresa la camin (la cresa ii tine pana la 4 ani maxim).
Andreea si
Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
RODY77 spune:
Nu doresc sa las copilul peste noapte si nici nu exista asa ceva la mine in localitate.
Pe mine ma intereseaza sa fie cu program prelungit.Pot spune ca vorbeste destul de bine pentru varsta lui, adica clar poti intelege ce spune. Inca nu am scapat de pempars dar acuma suntem in curs de invatare iar pana la toamna sper sa rezolv problema.
Ar mai fi problema cu mancatul singur dar mai este pana atunci si poate cu putin ajutor ar reusi. Ma tem ca nu poate sa faca fata la camin (gradinita cu program prelungit) si din aceasta cauza am luat in considerare si varianta de a-l da la cresa.
Multumesc mamicilor care mi-au scris ca si ele i-au dat pe copii la fel de mici si mai vreau sa imi scrieti despre experientele voastre
roli25 spune:
Rody, n-ai de ce sa-ti faci griji. Va face fata foarte bine si pana la toamna ai o vara intreaga inainte sa-l dezveti de scutec si sa pape singur. Ii va fi mult mai bine printre copilasi un pic mai marisori, decat la cresa printre bebeluci.
Al meu s-a adaptat foarte bine, ii merge bine si ii place. Stiu si copilasi care au intrat la gradi cu program prelungit de stat mai mici (finul meu la 2,6 ani).
Iar fiul meu cel mare a intrat la gradi cu program prelungit la 1,10 ani, dar la particulara, ca era mic de gradi de stat.
Singura problema pe care trebuie sa ti-o pui este sa gasesti gradinita care sa-l primeasca...totul depinde de directoare. La noi directoare a obiectat in prima faza ca nu are 3 impliniti, dar la a 2-a vizita am venit cu rugaminti fierbinti si un buchet de flori si a acceptat, cu conditia clara: fara pampers si sa pape singur.
Am muncit toata vara la aspectele astea si in toamna a fost pregatit.
Succes!
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
anya spune:
In nomenclatorul de unitati pt copii exista:
Cresa - pentru copii pana la 3 ani
Gradinita - pentru copii peste 3 ani.
Gradinitele de stat pot fi
- cu program normal (adica scurt, pana la pranz si fara masa asigurata)
- cu program lung (pana la 17.00) unde dorm la pranz si au 3 mese (mic dejun, pranz si gustarea de dupamiaza)
- cu program saptamanal - dorm la gradinita si noaptea si au toate mesele (inca mai exista astfel de gradinite)
Din cate inteleg doresti o gradinita cu program prelungit. Reinscrierile (pentru copiii care sunt deja la gradinita) incep in 4 aprilie. Inscrierile oficiale vor incepe la sf. lui aprilie - inceputul lui mai. Pana atunci ar trebui sa vorbesti cu directoarea gradinitei, sa-i spui ca puiul tau face deja la toaleta si mananca singurel si sa "o vrajesti" sa-l accepte.
IERNUTZA21 spune:
noi am inceput cresa, si e cam aiurea , palng f mult, ce mi se pare aiurea ca nu ma lasa sa stau cu elel ,macar o ora, cred ca le-ar fi mai usor sa se adapteze, camere video nu au, deci nu am nici o sansa sa le vad .... sa vad cum se comporta cu elel. sincer nu stiu ce metode sa aplic,
pupici http://www.bambo-shop.ro, au lenjeri foarte faine
mirela0521 spune:
acum depinde de copil, insa din experienta copiilor mei stiu sigur ca pe ei nu ii ajuta faptul ca mai ramanem cate 15-20min cu ei. din contra "momentul despartirii" era si mai greu si mai lung. de ce stateam mai mult si incercam sa ii impacam/consolez, de-aia ei plangeau mai rau cand incercam sa plec. nu mergea nici sa plec "pe ascuns", cand nu erau ei atenti, nici sa ii fac sa inteleaga ca "mamai nu mai poate sa mai stea, ca plec si ma intorc mai tarziu dupa ei".
eu cand i-am introdus pt prima data in colectivitate (camin cum ii zic eu, de fapt este gradinita de stat cu program prelungit) nu i-am lasat la program prelungit din prima, ci i-am lasat doar 4 ore ca sa se adapteze si sa se obisnuiasca, si sa nu li se para enorm de mult timpul fara mami, deci ii luam dupa masa de pranz si faceau nani acasa. abia dupa 2-3 saptamani i-am lasat la program prelungit.
cum ziceam, depinde de parinti si de copii. am vazut parinti care si-au lasat copii din prima zi la program prelungit si nici nu stateau dimin dupa plansetele lor. ii lasau plangand si plecau.
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
roli25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirela0521 acum depinde de copil, insa din experienta copiilor mei stiu sigur ca pe ei nu ii ajuta faptul ca mai ramanem cate 15-20min cu ei. din contra "momentul despartirii" era si mai greu si mai lung. de ce stateam mai mult si incercam sa ii impacam/consolez, de-aia ei plangeau mai rau cand incercam sa plec. nu mergea nici sa plec "pe ascuns", cand nu erau ei atenti, nici sa ii fac sa inteleaga ca "mamai nu mai poate sa mai stea, ca plec si ma intorc mai tarziu dupa ei". eu cand i-am introdus pt prima data in colectivitate (camin cum ii zic eu, de fapt este gradinita de stat cu program prelungit) nu i-am lasat la program prelungit din prima, ci i-am lasat doar 4 ore ca sa se adapteze si sa se obisnuiasca, si sa nu li se para enorm de mult timpul fara mami, deci ii luam dupa masa de pranz si faceau nani acasa. abia dupa 2-3 saptamani i-am lasat la program prelungit. cum ziceam, depinde de parinti si de copii. am vazut parinti care si-au lasat copii din prima zi la program prelungit si nici nu stateau dimin dupa plansetele lor. ii lasau plangand si plecau. Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008) |
Parintii aia care ii lasau la program lung si nu stateau dupa plansetele lor, cu siguranta ca nu aveau alternativa. Nu cred ca vreun parinte isi lasa copilul plangand si pleaca senin, daca nu il cheama serviciul de la care nu poate intarzia si nici nu poate pleca la pranz sa-l ia.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
mirela0521 spune:
ah, sa va mai povestesc din [propria mea experienta cat de shmekeri si prefacuti si profitori sunt uneori copii, si cum stiu ei sa "apese butoanele" incat sa te emotioneze si "sa le plangi de mila"... pt ca plangeau f tare si nu ma lasau sa plec am ramas in cateva dimin cu ei la masa de dimin. ei bine, inchipuiti-va ca toti copiii, oricat de mici sau mari erau, mancau singuri singurei feliile de pateu pe paine si beau frumos ceaiul, numai ai mei faceau mofturi (pt ca eram eu langa ei probabil), ba ca nu vor painea ca are coaja, ba ca nu le place pateul deloc (desi acasa manancau), ba ca e ceaiul prea fierbinte, ba ca e cana de fier si ei vor de ceramica etc etc etc
in alte dimin cand la fel am ramas au avut unt pe paine si cascaval si alta data salam si unt pe paine. deci mancare normala si buna. bineinteles ca nici acestea nu au fost pe placul lor si se moftureau ca niste copii rasfatati, in timp ce toti ceilalti mancau fara sa carcoteasca si fara sa faca galagie.
nu va inchipuiti ca ai mei sunt in asemenea hal de rasfatati in general, pt ca nu sunt, insa atunci isi faceau de cap si protestau ca sa inteleg eu mai bine CA EI NU VOR SA RAMANA LA CAMIN!!!!
mirela0521 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui roli25
Parintii aia care ii lasau la program lung si nu stateau dupa plansetele lor, cu siguranta ca nu aveau alternativa. Nu cred ca vreun parinte isi lasa copilul plangand si pleaca senin, daca nu il cheama serviciul de la care nu poate intarzia si nici nu poate pleca la pranz sa-l ia. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
roli sunt absolut convinsa ca sunt parinti care nu au incotro si trebuie sa plece ca sa ajunga la serv, si chiar daca ii lasa plangand nu pleaca senini si cu inima impacata!!!
stiu asta din experienta proprie, pt ca mi s-a intamplat de multe ori sa ii las plangand, desi am stat uneori si cate 1 ora incercand sa fac momentul despartitii cat mai usor si mai placut si tot fara rezultat a fost si tot plangand i-am lasat. ca sa nu mai zic ca eu in mod normal trebuie sa fiu in birou la 7.30 si din oct pana acum nu cred ca am ajuns mai devreme de 8-8.15 la serv. sper sa nu ma ia prea tare nimeni la ochi, insa asta este situatia. fiecare se descurca cum poate...
mirela0521 spune:
iar raspunsul meu a fost adresat mai mult lui IERNUTZA21 care zicea ca "e cam aiurea , plang f mult, ce mi se pare aiurea ca nu ma lasa sa stau cu el, macar o ora, cred ca le-ar fi mai usor sa se adapteze, camere video nu au" si incercam sa o incurajez pe IERNUTZA21 ca si daca ar sta cu el probabil ca tot ar plange copilul dupa ea... toti planga pana se acomodeaza si este normal sa fie asa pt ca este o schimbare majora de mediu pt ei: nu mai sunt nici in casa lor unde sunt obisnuiti, nici nu mai este mami langa ei!