Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(21)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Buna noapte!
Eu tot dupa miezul noptii reusesc sa va scriu ...

Douradoudou- Multumim pt. schema!

Sashenka, Hera – Sanatate copilasilor!

Elfica, bine ca ai scapat de problema!

Fetelor, eu fac in fiecare luna un chestionar sa vad cum se dezvolta mica. Daca va intereseaza, uitati link: http://pages.uoregon.edu/asqstudy/social_emotional_start.php
Primiti rezultatul pe mail. Mie imi place pentru ca eu sunt mereu stresata de evolutia micutei si intrebarile din chestionar ma lamuresc cam cum ar trebui sa se manifeste copilul in functie de varsta. Sper sa-l gasiti util!

Si eu eram cam derutata cum sa imbrac pe mica cand ieseam la plimbare, dar mi-am amintit ca un doctor spunea la tv odata ca bebe simte caldura/frig ca si noi, deci trebuie imbracat cum ne imbracam si noi. Asa am facut: body cu maneca lunga + hanorac + raiati (dublati) si i-am pus si caciulita subtirica (la noi e un pic mai rece decat in capitala).

Nu mai stiu ce mai voiam sa spun ... Ramane pe maine!
Somn dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniusamb spune:

neata!

fetelor, de aseara ma declar socata. faza: sun medicul de familie (care e si pediatru) , faza:

EU: nu mananca copilu bine, e agitat noaptea si baleste ingrozitor de tare . Ii spun ca poate ii apare un dinte.

Doctoritza: aaaa pai daca are 4 luni trebuie deja sa i dati mancare ca inseamna ca nu i mai place laptele asa mult. Dati-i supica de legume, piure de legume, suc de fructe, mar cu biscuiti, cereale.

Eu, intepenita pe scaun: da nu ar trebui sa le introduc treptat, aliment cu aliment??

Doctoritza: nu, doamna, dati i copilului de toate.

Am inchis telefonu si am ramas proasta: cum exista asemenea pediatru si cine isi lasa copilul pe mana ei???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Neatza fetele...

Ma declar pt a nu stiu cata oara zombie... Las ca trece cu o cafeluta pe care v-o ofer si voua .

Elfica ma bucur ca te-a ajutat Claudia. Faza cu acum suna ...brrr... dar poate are dreptate, ca are experienta in problemele de alaptare. Si mie mi-a dat sfaturi la tel, dar am mers si la ea cred ca mai mult ca sa ies din casa si pt ca aveam nevoie de contact cu oamenii care sa imi dea sfaturi bune si sa ma "imbarbateze", ca de sfaturi de la soacra, mama etc eram satula. Un si sper ca astazi sa fii pe forum cu sanul rezolvat.

sunset nu renunta la alaptat. E pacat. Daca bb e fericit, eu cred ca va recupera. L-am cantarit aseara pe Tudor pe cantar din asta normal (m-am cantarit cu el si fara el si am facut dif) si imi rezulta ca dupa saptamana asta cand ba a mancat, ba nu, nu a luat nimic in greutate. Ei.. asta e.. lapte praf nu vrea (e drept l-am incercat de vreo 2 ori dupa tzitzi).. biberonul il plimba prin gurita dintr-un colt al gurii in altul daca nu ii e foame.. El e mare, a luat pana acum mai mult de 1 kg pe luna, acum a franat si el, mai brusc, dar na, si asa ma rupe de spate; in plus taicasu' e slab si desirat, daca seamana cu el, e clar.

Loredana mie nu mi se pare ca Antonia mananca putin. 710 ml, daca are 6 mese, inseamna cam 120 ml pe masa. Tudor mananca tot cam atat la varsta asta (i-a mai dat tati bibe cand eu am plecat la cosmetica, la o intalnire cu fetele etc), si suntem cu vreo 2 sapt mai mari.

bb_alinush ai doua fetite superbe. Sa iti traiasca. Cea mica e o grasunica dulce.

geniusamb sunt multi oameni care nu sunt informati si care nu au la indemana internetul, forumuri, articole peste articole etc, sau sunt unii oameni care au si imi e chiar prietena, dar pur si simplu au incredere in doctori si merg pe principiul.. daca nici doctorul nu stie...De multe ori i-am aratat prietenei acesteia (e insarcinata)... uite, doctorita ta nu ti-a spus chiar tot si crezi ca am primit vreo multumire.. de unde, mi s-a replicat ca acum sunt si experta in sarcini si copii. M-am suparat,dar mi-a trecut ..
Revenind la doctora de familie... e super ca ne regasim cu toatele aici pe forum si e invatam unele pe altele si avem astfel posibilitatea sa ne dam seama cand sfaturile doctorilor nu sunt intotdeauna potrivite.

Si apropo de diversificare, se lauda mama acum ceva vreme ca aveam 2 luni si imi storcea cate o boaba de strugure pe buze asa si eu eram taaare incantata (e drept ca ador strugurii si acum). Asa o invatase o prietena a ei care era pediatra.
M-am intins.. cat o zi de post.

Puiul meu s-a trezit la 7.30 s-a culcat din nou la 9 si doarme desi nu a mancat de la ora 5.30 O sa se trezeasca hamesit tare (sper eu).

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

buna dimineata

in primul rand, o cafeluta pentru fete

Mica a servit de dimineata (a se citi ora 9) 200 ml de titi, eu am mai muls inca 30 - ca sa marim productia la hectar - si acum doarme linistita. Concluzia : mama nebuna, copil ok !

Genius, si mie mi-a recomandat dr. pediatra sa-i dau lapte praf in completare si sa incepem diversificarea la 4 luni
asta nu inseamna ca o si ascult
cum au mai spus si fetele, cel mai bun doctor pentru copilul tau esti tu, in cazurile astea ! poate e doar o perioda mai grea, care va trece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniusamb spune:

cred ca a simtit tero ca s suparata ca nu papa si a mancat 180. pe cei 100 de LM i am fredonat juma de ora, 80 de praf i a doborat in 2 minute. acum doarrme

clar ignor acea pediatra. total.

merg pe mana celeilalte care mi a spus clar dupa 5 luni dc vreau diversificare, preferabila la 6. macar aia are toate vrabiutele in stol

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorin7774

buna dimineata

in primul rand, o cafeluta pentru fete

Mica a servit de dimineata (a se citi ora 9) 200 ml de titi, eu am mai muls inca 30 - ca sa marim productia la hectar - si acum doarme linistita. Concluzia : mama nebuna, copil ok !

Genius, si mie mi-a recomandat dr. pediatra sa-i dau lapte praf in completare si sa incepem diversificarea la 4 luni
asta nu inseamna ca o si ascult
cum au mai spus si fetele, cel mai bun doctor pentru copilul tau esti tu, in cazurile astea ! poate e doar o perioda mai grea, care va trece

_

LOREDANA, mami de printese MIRUNA 07.05.2005 si ANTONIA 10.12.201O

Bravo Antonia!!! Tot asa! 200 ml e beton!

Copii grevisti, Antonia a spart gasca, hai si voi de papati mai bine caci parintii sunt cei mai fericiti cand isi vad copiii mancand cu pofta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Heidy, vad ca bem cafeaua impreuna...

Antonia are 5 mese, rezulta o medie de 140/masa. pe formula scrie 180/5 mese...da, de'...nu suntem toti aceeasi formula, nu ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorin7774

Heidy, vad ca bem cafeaua impreuna...

Antonia are 5 mese, rezulta o medie de 140/masa. pe formula scrie 180/5 mese...da, de'...nu suntem toti aceeasi formula, nu ?

_

LOREDANA, mami de printese MIRUNA 07.05.2005 si ANTONIA 10.12.201O

Imi parea rau ca nu m-am culcat si eu cu bb meu la ora 9 (prindeam cel putin 1h jumate de somn..), dar macar beau si eu cafeau cu voi si e asa de placut.. parca am sta la o mica sueta in jurul mesei, intre prietene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Alina, ai niste fetite tare scumpe, sa va traiasca! Am vazut si filmuletul, foarte fain! Mie mi-e putin teama, dar sotul meu tot face exercitii cu fetele de cand erau/sunt bebeluse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

lorin, geniusamb cred ca pediatrele astea sunt setate gresit ca acum 20 ani probabil frate mi se pare aiurea sa incepi diversificarea unui copil la 4 luni...si asa cu de toate legume, fructe sa bagam acolo sa le burdusim stomacul ...dupa aia ne miram ca la 20 ani au probleme cu stomacul sau cine stie ce minuni...pai daca au un start gresit cu alimentatia bietii copii

Eu m-am decis sa nu ii dau nimic altceva decat tzatzi pana la 6 luni sau cel mai devreme la 5 luni jumate....am lapte cat de cat copilul este multumit se dezvolta armonios..acum ca nu ia in greutate ca la carte asta e...nici noi nu suntem toti la fel unii mai grasi, altii mai slabi, unii mai inalti, altii mai pitici

Fericita mamica de scorpiuta Alexia (20.11.2010)
Doamne ai grija si de noi

Mergi la inceput