Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(21)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Am citit si eu post-ul cu diversificarea recomandata de Culcer. Am cel putin 2 obiectii : zahar/ miere in mancare si biscuiti amenstecati cu fructe !!!No way !
Intre timp stau cu un bibe cu 30 ml LP in fata si ma intreb: sa il dau, sa nu il dau ... si Toma se hilizeste la mine si zau ca nu inteleg de ce, ca de mancat nu prea a avut ce !!??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

sugu legat de suptul degetului nu am vrut sa te sperii ci doar am zis ce mi s-a intamplat mie e nasol ca puficele nu vor suzi...dar poate o jucarioara din aia de ros de se tine la frigider?

Legat de iesitul afara si noi tot pe la ora aia iesim poate ne sincronizam odata..oricum daca o sa vad in parc un carut movaliu cu 2 pufice eu vin si intreb cu tupeu

Acum problema mea este legat de pediatra am fost azi la controlul de 4 luni am facut vaccin, cantarit, masurat si imi zice ca fata are 5750g ca e bine dar ca normal la 4 luni ar trebui sa aibe dublu greutatea de la nastere (3190g) si ca mai trebuia vreo 600g [coipl]

Asa ca ea recomanda sa incepem diversificarea mai devreme adica la 4 luni cu fructe si eventual cereale.Acum eu nu stiu ce sa fac bebe papa doar tzatzi si totusi mi se pare prea devreme sa incep parca as mai lasa-o inca 1-1,5 luni .Sunt fete care au inceput la 4 luni? Am nevie de un sfat

Fericita mamica de scorpiuta Alexia (20.11.2010)
Doamne ai grija si de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Ana , sunteti bine? Am vazut un bebe Ciprian maaare si frumos in pozici! Felicitari pentru alaptarea de succes, se vede cat de bine ii merge!

Sugubina, am introdus supa simpla cu morcov, pastarnac si telina. In prima zi a devorat biberonul apoi a inceput sa refuze. La noi e simplu: daca as fi alaptat nu ii diversificam pana la 6 luni, cum nu am avut noroc am inceput de la 4 luni. Nu consider LP atat de bun incat sa merg exclusiv cu el. Felicitari pentru pufice au niste ochisori superbi ... vai de voi cand vor creste!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Sunset, da te rog, vino cu incredere ; mi-ar face placere sa vorbim si live.
Sa stii ca o sa incerc si cu jucarica de tinut in frigi. Legat de diversificare poate nu e asa gruaznic daca ai baga o masa de cereale - seara de exemplu. Noua ne-a zis ca e ok sa incepem si sa dam suculet de fructe-sa dau o lingurita si apoi sa crestem gradual cu cate o lingurita, si dupa ce trec 2s sa bagam si noi cereale. Azi am dat prima lingurita cu mar. Deocamdata all is well, no diaree - no borica borica.

Sau ai putea sa mai stai 2-3s si sa vezi cum ia in greutate,si daca nu prea atunci sa bagi altceva. Pupici si dabia astept sa ne vedem.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Miru sarumana te pupez! Deci cu supa si legumele le-ai scos si ai dat doar strecurat? si urmeaza sa bagi apoi si legumele pasate?

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

CLAR INTERZIS MIERE SI ZAHAR..eu doar v-am aratat asa ca idee..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Miruna, noi nici nu avem stabilita data botezului, nici nasii.:) Iar de locatie... eu as vrea la bunici la curte, romantic si intim, dar ai mei sunt mai sus, la munte, ai sotului in sud, la Dunare. Sincer nici eu nu stiu ce astept cu botezul, caldura - care a venit si sa ma adun eu putin.:) Abia astept sa ne povestesti cum a fost!
Olguta, e foarte armonios dezvoltat Vlad. Cu intoarcerile, m-ai pus pe ganduri (stiu ca voi sunteti mai mari). O sa ma uit si eu la milestones pt 3 luni.:)
Sunset, am povestit ce am patit eu cu greutatea Sarei. Diferenta aia de 300 gr e cam mare. Eu zic sa faci cum ti se pare tie bine. Ca mame simtim ce e mai bine pt copiii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Ana, cum va descurcati cu atelutele, cum le-a primit Piersicuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Heidy: Multumesc tare mult! Super tipa, mi-a dat sfaturi prin telefon si cred ca maine scap de tot! Oricum, deja ma simt ok, doar ca a mai ramas o zona micuta galbuie, care ma gandesc ca oricand ar putea creste iar. Stiti ce a fost? Se pare ca a supt bebe intr-o pozitie mai ciudata si a frecat o zona sensibila. Asa cum te bate un pantof si faci batatura, asa poti face o basicuta pe sfarc! Iar ce e galbui, e grasimea din lapte, nu puroi! M-a pus sa tin comprese cu apa calda pe zona aceea, incat sa se sparga basicuta, iar daca pana maine nu se rezolva, sa bag un ac f subtire si ars in foc in prealabil, doar cat sa fac o gaurica mica de tot, incat sa iasa grasimea. Eu am pus comprese si dupa o ora deja se inmuiase, astfel incat cand am pus-o pe Iulia la san, chiar daca a durut ingrozitor suptul, a facut sa dispara basica mare, ramanand ceva foarte mic. Iar sanul nu mai doare deloc, nu ma mai inteapa nimic, e super! Sper sa fie si maine la fel, sa nu o iau de la capat!

Beatrice: Scuze, m-am gandit si eu ca deranjez, dar eram disperata ca timp de cateva ore tot incercam sa ma conectez si era in zadar... Nr. tau de tel. il aveam salvat de dinainte de nastere si am zis sa incerc... Bine ca s-a rezolvat in final, ca in legile lui Murfy (sper ca am scris corect numele), cand ceri ajutorul cuiva, atunci nu mai ai nevoie de el... :)

Va pup pe ziua de azi! In curand ii facem baie Iuliei, apoi o culc si cred ca fac si eu nani, ca mi-e cam somn. Aseara am stat pana tarziu, iar azi nu am recuperat nimic. Am avut probema cu sanul drept, am iesit afara vreo ora si jumatate, ca era pacat sa nu profitam de soarele acesta... Abia astept sa fie mai cald. Si eu aveam dubii cum sa o imbrac, sper sa nu imi raceasca tocmai acum, ca de iarna am scapat cu bine. I-am pus caciula subtire de bumbac si o salopeta de fleece cu niste chestii subtiri pe dedesubt. Era cald, puteam sa o tin ca in casa, doar ca nu peste tot pe unde m-am plimbat era soare, ci mai erau si zone cu umbra, cu vant si de aceea am imbracat-o mai bine. Ma obisnuiesc eu... La gat nu i-am pus fularul, ca mi s-a parut prea cald pt el, dar mi-era putin teama, ca era cu gatul "belit", cum spunea bunicul meu, Dumnezeu sa il ierte. Eu pana acum i-am innebunit pe toti in jurul meu ca o tin prea dezbracata, ca ii e frig, ca e curent, dar chiar nu e asa... doar diferenta intre mentalitatea soacra-mii si mentalitatea vremurilor noastre. Bine, si nasa mea e de o varsta cu noi, dar ea isi imbraca fiul mult mai gros. Asta ca are o pediatra babaciune si a ascultat-o... Va pup, striga sotul ca a pregatit totul pt baie. Ma duc la spalat scumpica! Pe maine!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

Citat:
citat din mesajul lui sashenka_h

s-a imbolnavit si horea. de dimineata febra 38.9 iar acum 38.6 desi i-am dat panadol cu 2 ore inainte

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Sanatate multa la puiut

PS: www.observatorcultural.ro/" target="_blank"> Votati zilnic Radu Vancu - Sebastian in vis- pana in 28 Martie

Mergi la inceput