Am cazut de sus si nu mai am puterea sa ma ridic
Raspunsuri - Pagina 4
ellej spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Scuza-ma dar nu pot decat zambi :) adica bogatia materiala e ceva superior si de admirat. Scuze atunci avem alte repere in viata, si principii deasemenea. Niciuna dintre personalitatile de admirat pe lumea asta: Dalai Lama, Micrea Eliade, Albert Einstein etc nu dadeau pe dinafara de bone, masini, ceasuri (neaparat de precizat de care ca altfel e nasol nu se prinde lumea de nivelul de bogatie atins). De acord cu ce ai zis doamnele mai devreme: daca ai toate aceste atuuri, job bun, fizic (aici e discutabil ca doar nu numai fizicul tine un barbat langa o femeie) de ce te mai agati de el? Fii demna si mergi mai departe! Asta atrage mai mult decat 20000 de operatii estetice si pantofi Jimmy Choo :). |
S-o luam pe rand: n-am zis nicicum ca bogatia te face superior (vezi Iri, Gigi, Nutu sau alte personaje "bine"), nu e nici de admirat dar nici de condamnat, nu inteleg de ce i se da atata importanta acestui aspect?
E usor de spus "fii demna", dar la urma urmei a impartit o viata cu omul acela (nu mai zic de copii), nu e ca si cum si-ar schimba dentistul. Daca as fi in situatia ei sper ca as avea puterea sa renunt imediat si sa fiu demna - dar parca poti sti cum reactionezi ?
De ceea ce sunt sigura este ca nu rezolvi nimic daca esti slab si celalalt te simte slab.
Zina spune:
Stii Adrenalin, mie mi-a spus cineva odata asa "aveti prea multe, si nu va ganditi ce sa mancati maine, va ganditi ce probleme sa va mai faceti, sa va fabricati probleme, si asta pentru ca aveti totul".
Din pacate, banii nu aduca fericirea, dar si lipsa lor nu este buna.
La tine, avantajul este ca poti oricand sa te desprinzi de sot si sa poti sa le oferi copiilor o viata buna, un trai bun, ceea ce nu multi reusesc.
Acum, parerea mea este ca tu il iubesti mult, nu te poti desprinde de el, iti va trebui o perioada lunga de timp, in care sa-ti dai seama cum vei proceda. Nu cred ca-l poti parasi acum, daca vei pleca, el va veni inapoi, tu-l vei reprimi, dar relatia asta te va consuma enorm. Este foarte greu, te inteleg perfect.
Sotul tau are totul, s-a plictisit si el la un moment dat, vroia ceva "nou", si ca sa fie in "trend" si-a "tras" si el o amanta. Durerea este daca a ajuns sa o iubeasca.
Ce-as face eu in locul tau (cu mintea care o am acum, si dupa experienta traita ca sotie inselata): as divorta! Nu spun sa faci la fel, dar alta solutie buna nu exista. Spunand ca arati foarte bine, ca ai o situatie materiala de invidiat, nu vad cum nu ai cunoaste si tu un alt barbat, poate mai bun ca sotul tau, care sa fie innebunit dupa tine, care sa ti se dedice total.
Dar acum care este relatia dintre voi? El vine acasa? Discutati? Ce-ti spune el? Ce i-ai spus tu?
saskia spune:
Citat: |
S-o luam pe rand: n-am zis nicicum ca bogatia te face superior (vezi Iri, Gigi, Nutu sau alte personaje "bine"), nu e nici de admirat dar nici de condamnat, nu inteleg de ce i se da atata importanta acestui aspect? E usor de spus "fii demna", dar la urma urmei a impartit o viata cu omul acela (nu mai zic de copii), nu e ca si cum si-ar schimba dentistul. Daca as fi in situatia ei sper ca as avea puterea sa renunt imediat si sa fiu demna - dar parca poti sti cum reactionezi ? De ceea ce sunt sigura este ca nu rezolvi nimic daca esti slab si celalalt te simte slab. |
Eu sunt de acord cu tine, e greu :)(totusi tine si de auto-educatie, adica sa stii ca toti, mai toti oricum cand vad unul tarandu-se la picioarele lor o iau la fuga, au instinctul ala de vanator, intelegi). Aspectul material, vezi aici e problema: ea insasi a venit cu parada asta, putea incepe cu: suntem un cuplu, etc, fara detalii gen: vacante exotice, bona de nu stiu care, etc.
Lumea taxeaza "aere" d-astea fie ca esti in Romania, fie ca esti in alta parte. Un om de o valoare adevarata nu face parada de chestiile astea, oricum, lasand la o parte asta, poate nu stia de manierele in societate (fie ca e virtuala, ori nu) situatia ei nu e roza.
E de inteles ca dupa ani de zile si 3 copii(aici iarasi nu vad argumentul, ca poti foarte bine sa ai doar unul, doi sau deloc, tot suferi dupa o relatie terminata) sa se fi sudat destul totul intre ei si e greu sa desfaci de pe o zi pe alta.
Dar iarasi intreb: la ce se refera cazatura aia, ca mie una inca nu mi-e prea clar? La dezamagirea ca ai investit timp intr-o relatie? Ok, asta e. O atitudine sanatoasa, spune sa privesti divortul ca pe o pierdere, o treci la pierderi si gata. Plangi, te dai cu capul de pereti, suferi un timp, dar dupa te ridici frumos, scuturi hainele, iesi pe strada si iti vezi mai departe de viata. Daca poti:). Dar totusi trebuie sa incerci, mai ales cand ai copii.
ellej spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Eu sunt de acord cu tine, e greu :)(totusi tine si de auto-educatie, adica sa stii ca toti, mai toti oricum cand vad unul tarandu-se la picioarele lor o iau la fuga, au instinctul ala de vanator, intelegi). Aspectul material, vezi aici e problema: ea insasi a venit cu parada asta, putea incepe cu: suntem un cuplu, etc, fara detalii gen: vacante exotice, bona de nu stiu care, etc. Lumea taxeaza "aere" d-astea fie ca esti in Romania, fie ca esti in alta parte. Un om de o valoare adevarata nu face parada de chestiile astea, oricum, lasand la o parte asta, poate nu stia de manierele in societate (fie ca e virtuala, ori nu) situatia ei nu e roza. E de inteles ca dupa ani de zile si 3 copii(aici iarasi nu vad argumentul, ca poti foarte bine sa ai doar unul, doi sau deloc, tot suferi dupa o relatie terminata) sa se fi sudat destul totul intre ei si e greu sa desfaci de pe o zi pe alta. Dar iarasi intreb: la ce se refera cazatura aia, ca mie una inca nu mi-e prea clar? La dezamagirea ca ai investit timp intr-o relatie? Ok, asta e. O atitudine sanatoasa, spune sa privesti divortul ca pe o pierdere, o treci la pierderi si gata. Plangi, te dai cu capul de pereti, suferi un timp, dar dupa te ridici frumos, scuturi hainele, iesi pe strada si iti vezi mai departe de viata. Daca poti:). Dar totusi trebuie sa incerci, mai ales cand ai copii. |
Mie mi se pare ca poti cadea "mai de sus" atunci cand ai o viata linistita, fara absolut nicio grija materiala. Si sa fim cinstiti, cu binele ne obisnuim repede (eu cand ma gandesc de cat de putini bani aveam nevoie ca sa fiu multumita in studentie nu-mi vine sa cred ca sunt aceeasi persoana - nu ca acum as fi foarte risipitoare dar perceptia lucrurile se schimba).
Nu-i totuna sa traiesti tracasat de stres, serviciu, credite, lipsa timpului pentru distractii, imposibilitatea de a-ti cumpara un apartament etc si sa traiesti in tihna fara aceste neplaceri. Din punctul asta de vedere cazi "mai de sus".
Un_cabotin spune:
Doar pentru cine nu are rabdare sa citeasca "povestea" mea, de barbat care si-a inselat nevasta - si a revenit acasa, datorita... nu mai intru aici in amanunte:
1. Un barbat casatorit, cu situatie materiala buna, cu casa, masina, sotie frumoasa (dupa care intorc toti barbatii capul pe strada), chiar si cu un copil (doi, trei), in momentul in care 'se indragosteste' de o alta femeie (amanta) renunta la tot pentru ea.
Nu-l mai intereseaza nimeni si nimic.
Este ca un somnambul, (pare ca) aude ce-i spui, stie perfect ca greseste, dar merge inainte.
Mai are crize de constiinta, cand vine si promite sotiei ca gata, a terminat-o cu celalata, dar dupa o zi, doua, se duce iar la celalata, tarash, si o implora sa-l mai lase un pic, pana se va pronunta divortul... Ma rog, minciunile de rigoare.
2. Sitatia materiala nu are nimic de a face cu aceste trairi. La fel se intampla si unei familii de oameni modesti (material), cat si unora ce se scalda in bani.
3. Nici aspectul fizic al sotiei sau amantei nu este relevant.
Am vazut un film extraordinar, o familie fericita, nu stiu daca la acelasi nivel cu Andrelin, dar pe acolo. Si sotia afla ca este inselata. Scandal, promisiunile sotului ca "a terminat" cu amanta. Iar il prinde. Se duce, se vopseste blonda (ca amanta), isi cumpara lenjerie sexy, se aranjeaza... il asteapta seara intr-o tinuta provocatoare... Vine el acasa, ea e fericita, fac dragoste... Spectatorii atenti vad insa un sot absent dpdv sentimental.
Sotul promite ferm ca de data asta gata, chiar a terminat-o cu amanta.
A doua zi se duce insa la ea, sau ii da un telefon, si-i spune ca a gasit o modalitate de a continua relatia, fara ca sotia lui sa mai afle.
In acel moment sotia afla (a cata oara?) si-l calca cu masina!
Pe mine m-a impresionat pana la lacrimi acel film.
Descrie perfect atat starile lui, cat si pe ale sotiei...
(V-as fi recunoascator daca mi-ati putea indica titlul filmului )
Promit sa nu ma mai leg de situatia materiala a Andrelinei.
Cred ca acea cadere de foarte de sus se refera atat la situatia materiala, cat si la casnicia de vis, la cei trei copii (din pacate ea inverseaza aici prioritatile, dar s-o iertam ptr. asta, mai ales ca a si recunoscut).
Toti sunt frumosi (copii, sot, sotie), destepti, bogati...
Cine sa-si fi inchipuit ca tocmai lor li se poate intampla asta?!
Noideea are un raspuns foarte frumos si la obiect in pagina 2
As mai intreba-o pe Andrelin daca si cum isi poate 'securiza' o parte din avere.
Nu-i vad sotul atat de altruist incat sa-i lase ei totul, si s-o ia de la inceput cu o alta doamna/domnisoara.
Parerea mea!
UC
PS. Andrelin, excursia la Paris cred ca a avut dublu scop:
1. Sa te faca sa crezi ca a revenit trup si suflet la tine.
2. Poate omul chiar a fost sincer, si a vrut sa se 'rupa' de amanta.
Din pacate i-a reusit doar prima parte... O iubeste si s-a intors la ea in genunchi...
Andrelin09 spune:
Despre Bogatie
Nu vreau sa intru in polemica cu voi despre bogatie. Nu am vrut sa epatez in nici un fel dar v-am spus: cand traiesti la un anume nivel iti pierzi legatura cu nivelele inferioare si nu stii cum sunt cele mult superioare.
V-ati intrebat ce ar crede despre voi o familie de somalezi saraci care v-ar auzi ce discutati cand umpleti la refuz cosul la supermarket? Cand alegeti pachetul de unt dupa culoarea ambalajului si nu dupa pret? Sau cand v-ar vedea la sfarsitul saptamanii cata mancare aruncati din frigider?
Fiecare traieste la nivelul lui. Ni s-a intamplat de exemplu sa inchiriem intr-o vacante o salupa numai pentru noi sa ne duca intr-un tur la niste insule. Nu mai dau locatia ca sa nu-l irit pe Cabotin. Pot insa sa va spun ca acel tur numai pentru familia noastra ne-a costat 1500 de euro (pentru cateva ore). Nu ni s-a parut scump. Cand am ajuns in port sa plecam am aflat ca barca plecase deja. L-am sunat pe propietar si ne-a spus ca ii pare rau dar in dimineata zilei niste rusi ii oferisera 5000 de euro ca sa plece ei. Propietarul probabil ca a acceptat fara sa clipeasca. Acelasi tur, aceeasi barca, dar oameni de alt nivel.
Cu bogatia si luxul te obisnuiesti. "Stilul" este greu de "invatat".
Despre Vlad
Vlad a fost crescut printre adulti. Pentru ca eu m-am intors la servici dupa 3 luni de la nastere, si-a petrecut diminetile cu diverse bone alese de la firme specializate. Nu l-am dus la cresa sau gradinita. Cred ca acest lucru l-a maturizat foarte repede. Cand a inceput scoala, sotul meu ii dadea cursuri de comunicare, de cum sa devina lider la scoala, de cum sa-si faca prieteni mai usor si multe alte lucruri despre care vorbea el pe la conferinte. L-a invatat sa se certe cu profesorii, sa ceara argumente, sa-si spuna parerea si sa ceara sa ii se faca dreptate cand crede ca este neindreptatit. L-a inscris la cursuri de karate de la 6 ani si a insistat sa mearga la ele chiar daca lui Vlad nu ii placea. L-a invatat cum sa se apere si cum sa-i loveasca pe alti copii dar numai dace ei incep. Vlad nu a mancat niciodata bataie la scoala, este popular si este liderul clasei. In Romania insa nu s-a adaptat.
Vlad are un vocabular de adult si pune des oamenii la punct in mod brutal si lasandu-i cu gura cascata. M-am rugat de sotul meu sa-l lase sa-si traiasca copilaria, sa se bucure de lumea fara griji. Sotul meu are insa o teorie cum ca lumea va ajunge la multe lipsuri si numai cei puternici vor supravietui. Vlad stie deja ca o sa murim, i s-a spus inca de la 6 ani ca Mos Craciun nu exista, si acum cu cutremul din Japonia ne pune intrebari pertinente despre sfarsitul lumii.
Pe acest fond sotul meu si-a permis sa-i explice ca pleaca de acasa, si i-a spus chiar inainte sa-mi spuna mie. Nu m-ar mira sa-i fi spus si ceva de genul: "sa ai grija de mama sa nu inebuneasca" sau "sa-mi dai telefon daca mama are probleme".
Despre bona
Bona am cunoscut-o in Tailanda intr-o vacanta. Ramanea cu copiii cand noi mai faceam cate o excursie sau cand stateam seara mai mult la restaurant. Copiii s-au atasat de ea din primul moment. Era distractiva, stia multe joculete, foarte calma. In Belgia bonele se schimbau des din diverse motive. Noi lucram cu o firma cunoscuta si nu ne temeam daca trimeteau pe altcineva. Sotul meu a avut ideea sa o invitam la noi 3 luni sa aiba grija de copii. A fost o idee buna! Dupa 3 luni am incercat sa o oprim dar Belgienii ne-au facut greutati. A trebuit sa se intoarca in Tailanda si sa aplice de acolo pentru a veni la noi. Dupa o serie de scrisori trimise la ambasada si la minister am reusit sa o aducem inapoi. Pentru mine ea este o ascultatoare perfecta. Ii spun multe lucruri si am multa incredere in ea. Dupa ce a sosit la noi, la 2 saptamani am plecat in interes de servici in Philadelphia. Cand eram acolo singura, in camera de hotel m-am gandit ca poate ea era acum in pat cu sotul meu (nu arata rau de loc). Dar mi-am revenit repede. Aveam mult prea multa incredere in sotul meu. Acum, dupa toate evenimentele, am mai multa incredere in ea decat in el. Dar multa incredere.
Ce sa fac?
Am reusit sa citesc ce a scris Cabotin. Ce sa spun decat uau! Nu am crezut ca un barbat poate tine cursuri in acest domeniu.
Cred acum ca el o iubeste pe respectiva dar cred ca daca ne-am intoarce inapoi in Belgia s-ar pune punct relatiei.
Astazi am angajat un detectiv. Vreau sa aflu cat mai multe despre ea. Vreau sa stiu cat de des se intalnesc. Detectivul mi l-a recomandat cineva de la servici dar daca aveti experienta cu anumita firma va rog sa-mi spuneti.
Nu vreau sa divortez. Ar insemna ca nu ma lupt pentru familia mea.
Multumesc pentru toate raspunsurile chiar daca unele sunt rautacioase. Accept sfaturi mai ales de la cele care au trecut prin situatia asta. Nu cred ca celelalte ma pot intelege la maximul trairilor mele. Cabotin este un caz aparte ca este din alta parte a baricadei. Ii multumesc lui Cabotin pentru ca mi-a deschis ochii dar il detest in acelasi timp pentru ce a facut sotiei sale.
ioanamatei spune:
Imi pare rau ca treci prin asta.Nu stiu ce sfaturi sa iti dau pt ca nu am avut astfel de probleme.Mi se pare si mie ca l-ai primit inapoi ft usor, fara conditii, insa nici nu stiu daca la nivelul lui de barbat..puternic...ar fi tinut vreo conditie la oricine. Ma gandesc ce as face eu?Cred ca as divorta si gata.Mai ales ca esti bogata si frumoasa si desteapta..iti vei gasi pe altul sau si daca nu iti gasesti pe unul cu care sa merite sa ramai toata viata...nu o sa duci lipsa de admiratori.Nu cred ca e un mediu bun asta pt copii, sa creasca cu parintii care nu se inteleg.la cat de bogat e el, sigur se va ocupa ok si de copii, le va plati educatia, ii va lua cu el in concedii, pt ca asa ii sta bine..la nivelul lui de GM.
Oricum vad ca ai cam ales sa lupti pt relatia asta, asa ca iti doresc succes, poate reusiti sa treceti peste.
Voiam sa le mai spun persoanelor cu comentarii rautacioase si mai ales lui cabotin, ca autoarea subiectului trebuie sa fie primita frumos si cu intelegere, nu cu reactii invidioase datorita situatiei ei financiare.Eu imi pot aa seama ft usor cat de greu trebuie sa ii fie, pt ca o spune si ea ft simplu...a avut de toate si acum nu mai are...o doare sufletul asa cum ii doare si pe cei care au fost sanatosi si nu mai sunt.Chiar daca nu se compara sanatatea cu banii...senzatia si emotiile si durerea este asemanatoare, este uman.Nu cred ca a vrut sa epateze deloc sau sa fie plina de fitze.In fond si la urma urmei, a muncit pt banii ei, a fost in stare, a luptat, nu oricine e in stare sa faca is un doctorat si trei copiii si cate a mai facut ea....si GM-husband la fel, bravo lor!Asta a fost steaua lor, sa fie bogati, nu cred ca au luat nimic de la gura nimanui ;)
Succes
Un_cabotin spune:
Andrelin,
Nu prea inteleg ce fel de relatie aveti acum, tu si cu sotul tau...
Seara vine acasa si se culca langa (cu) tine, dupa ce (probabil) in timpul zilei a fost pe la amanta?
Mai discutati despre relatia lui, sau a devenit un dat, el fiind stapanul si voi umilele lui sclave?
Ti-a pomenit ceva de divort?
Nu te amagi cu plecarea in Belgia, asta nu-l va determina pe sotul tau sa renunte la amanta. Gandeste-te numai cat de usor i-ar fi s-o aduca acolo, aproape de el, in timp ce tu ai dormi linistita...
La ce te va ajuta raportul detectivului?
O sa stii de cate ori se vede cu ea, la ce ore, cat stau impreuna, o sa ai poze, filmari etc.
Si, care-i pasul urmator, divortul?!
Sau vrei sa-i dovedesti lui cat de mult il iubesti...
UC
PS.In ceea ce priveste bogatia voastra, in fond e a voastra - muncita, nu picata dintr-o mostenire - am promis sa nu ma mai leg de tapajul constant pe care-l faci (chiar si acum) pe aceasta tema.
[am editat acest mesaj si am sters 'sfaturile' mele]
marius spune:
Te cam chinui singura.
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Androix spune:
Cu bogatia si luxul te obisnuiesti. "Stilul" este greu de "invatat".
Incep si eu sa cred ca copiezi astea dintr-o carte Ori esti cumva Ionica reloaded?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!