Am cazut de sus si nu mai am puterea sa ma ridic

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liloantza spune:

Andrelin09 ....

Am citit cu lacrimi in ochi postarile tale si comentariile celorlalti. Azi am invatat de la tine dar si de la Un Cabotin despre ce inseamna sa pierzi pe cel alaturi de care ai "fortificat" si pe care ai tendinta de a-l considera infailibil.
Felicitari tie, pentru puterea de scrie, desi esti constienta ca nu vei gasi raspunsurile cautate, ci doar compasiune!

Fara sa jignesc pe nimeni dintre cele care te-au etichetat din prizma "luxului", le sfatuiesc pe ele sa cugete si sa isi aminteasca daca si si cat au luptat pentru o bursa de studiu!

Fetelor, nu aruncati piatra! Nu judecati prea aspru indarjirea unei femei de a-si aduce acasa barbatul sau de a intelege ce se intampla si unde a gresit fata de el/ea (in cazul lui UC)?

Probabil ca daca te-as intalni fata in fata, m-as simti vulnerabila: m-as simti slab pregatita, m-as simti neingrijita, insa sunt sigura ca desi te-as uri/invidia pentru "luxul" tau, cu siguranta te-as "copia" pentru a ma autodepasi! consider ca este in natura umana sa ravnesti.

Poate este asa cum ti-a spus UC si respectiva este si urata si slab pregatita! Insa poti fi sigura ca mai devreme sau mai tarziu atat ea cat si el vor plati! Nimic nu ramane neplatit!

Felicitari pentru comparatia cu cosul de cumparaturi, desi sunt convinsa ca azi multi nu vor intelege! pe mine viata m-a invatat ca asa cum este loc de mai bine, este loc si de mai rau! Azi, plang pentru o amarata de rata la casa - acesta fiind si motivul vizitei pe acest forum - insa, ma bucur ca pot sa o platesc, chiar daca cu sacrificii uneori de neinteles si la sfarsitul zilei imi amintesc cum era sa dormi sub cerul liber si sa nu iti poti permite nu o rata ci o chirie in nenorocita de mahala!

Iti doresc tot binele! Iti doresc sa gasesti raspunsul la intrebarile tale, insa nu pot sa nu iti pomenesc de avertismentul "ai grija ce iti doresti, caci s-ar putea implini"!

Cred ca esti norocoasa, nu pentru viata indestulatoare pe care ti-ai facut-o, ci mai ales pentru copiii tai!
Nu uita ca sanatatea nu se cumpara si nici nu se masoara! Aminteste-ti azi ce te-a determinat sa donezi si aminteste-ti azi sentimentul de mandrie si implinire pe care l-ai avut atunci cand ai devenit constienta ca poti ajuta, ca te poti implica! canalizeaza-ti energia catre altceva!
Aminteste-ti azi de ziua cand ai invatat sa citesti vulnerabilitatile celorlati si vezi daca nu cumva stabilitatea te-a facut vulnerabila! Tu esti o femeie MULT PREA PUTERNICA, ca sa ai nevoie de un detectiv!

PS: Imi cer scuze pentru incoerenta, insa starea mea sufleteasca nu ma ajuta azi la compus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Andrelin, ai spus "cand traiesti la un anume nivel iti pierzi legatura cu nivelele inferioare..." - nu am nimic cu tine, nu vreau sa creez dispute aici, dar poate gresesti in afirmatii de genul de mai sus. Sincer, dupa toate descrierile facute de tine, pe plan material (care dupa parerea mea, nu trebuiau facute cu amanunte, cum ai facut tu, deoarece nu au nicio relevanta in ceea ce ti se intampla acum cu sotul tau), cred ca ai ajuns sa privesti altfel pe cei care nu au o stare materiala la fel de buna ca si tine. Daca ceilalti nu sunt egali cu voi in ceea ce priveste materialul, asta nu inseamna ca sunt inferiori. Poate ai vrut sa spui altceva, dar eu asta am inteles...

De ce nu te rezumi la a descrie relatia dintre tine si sot, cea de acum, ca sa putem sa te ajutam cu un sfat, parere, fara a mai descrie cat de bine traiti voi? Na, ca acum am ajuns ca si un_cabotin, sa fac observatii din punctul asta de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

In fine ,decit sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos.
Despre bani nu se discuta din bun simt ,decenta ,ca sa nu-i oripilam pe altii, ca ce nu stii nu te deranjeaza.
Eu nu-s muritoare de foame si plecata fiind prin alte parti ,cu niste duamne,m-am vazut in situatia ca au vorbit 2 zile nonstop despre boarfe ,parfumuri etc. asa incit aveam neuronul si zgirietura ,linga zgirietura.....
Nu exista om care sa nu se simta inferior cuiva,ca s-a dus vremea cind erau eruditi.
In aceeasi ordine de idei ,eu chiar nu pricep de ce nu e invidiat Bill Gates ,ca pe linga ,restul sint glumite.
Un barbat cu bani poate fi o victima perfecta,ca n-or sa puna ochii pe astia cu baschetii flambati.Nu am inteles citi ani are domnul,ca poate trece si printr-un moment propice?!
Andrelin,eu nu cred in iubirea vesnica si nici nu-mi fac iluzii ca exista cineva care sa nu fi pus ochii pe butelie ,in aceasta existenta efemera.Pot sa cred ca nu a dus la capat din principiu ,consideratii de ordin religios si alte motivatii pertinente ,insa o casnicie fara compromisuri mi se pare soap opera si la telenovele nu ma uit.
Asadar ia in calcul ca domnisorica ar putea face destule calcule ,integrale si alte matematici superioare,pentru ca e si ea un sufletel si vrea si ea pe o insula pustie cu sampania Moet.
Lasa operatiile si incearca mai degraba varianta cu indiferenta si lasa sa treaca timp peste.Aia nu-l lasa cu una cu doua,pentru ca e realmente pretios.Copiii vor face diferenta ,dar tu esti poate prea sentimentala sa accepti,banui.
Daca doamne fereste soarele e mai stralucitor pe partea cealalta, tu vezi ce faci cu banii ,ca am vazut asa niste schimbari de mentalitate,fantastice.
Nu fa greseala sa te combini cu mititelutul cu alura atletica ,ca e posibil sa incline si mai rau balanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrelin09

Despre Bogatie

Nu vreau sa intru in polemica cu voi despre bogatie. Nu am vrut sa epatez in nici un fel dar v-am spus: cand traiesti la un anume nivel iti pierzi legatura cu nivelele inferioare si nu stii cum sunt cele mult superioare.V-ati intrebat ce ar crede despre voi o familie de somalezi saraci care v-ar auzi ce discutati cand umpleti la refuz cosul la supermarket? Cand alegeti pachetul de unt dupa culoarea ambalajului si nu dupa pret? Sau cand v-ar vedea la sfarsitul saptamanii cata mancare aruncati din frigider?

Fiecare traieste la nivelul lui. Ni s-a intamplat de exemplu sa inchiriem intr-o vacante o salupa numai pentru noi sa ne duca intr-un tur la niste insule. Nu mai dau locatia ca sa nu-l irit pe Cabotin. Pot insa sa va spun ca acel tur numai pentru familia noastra ne-a costat 1500 de euro (pentru cateva ore). Nu ni s-a parut scump. Cand am ajuns in port sa plecam am aflat ca barca plecase deja. L-am sunat pe propietar si ne-a spus ca ii pare rau dar in dimineata zilei niste rusi ii oferisera 5000 de euro ca sa plece ei. Propietarul probabil ca a acceptat fara sa clipeasca. Acelasi tur, aceeasi barca, dar oameni de alt nivel.

Cu bogatia si luxul te obisnuiesti. "Stilul" este greu de "invatat".

Despre Vlad

Vlad a fost crescut printre adulti. Pentru ca eu m-am intors la servici dupa 3 luni de la nastere, si-a petrecut diminetile cu diverse bone alese de la firme specializate. Nu l-am dus la cresa sau gradinita. Cred ca acest lucru l-a maturizat foarte repede. Cand a inceput scoala, sotul meu ii dadea cursuri de comunicare, de cum sa devina lider la scoala, de cum sa-si faca prieteni mai usor si multe alte lucruri despre care vorbea el pe la conferinte. L-a invatat sa se certe cu profesorii, sa ceara argumente, sa-si spuna parerea si sa ceara sa ii se faca dreptate cand crede ca este neindreptatit. L-a inscris la cursuri de karate de la 6 ani si a insistat sa mearga la ele chiar daca lui Vlad nu ii placea. L-a invatat cum sa se apere si cum sa-i loveasca pe alti copii dar numai dace ei incep. Vlad nu a mancat niciodata bataie la scoala, este popular si este liderul clasei. In Romania insa nu s-a adaptat.

Vlad are un vocabular de adult si pune des oamenii la punct in mod brutal si lasandu-i cu gura cascata. M-am rugat de sotul meu sa-l lase sa-si traiasca copilaria, sa se bucure de lumea fara griji. Sotul meu are insa o teorie cum ca lumea va ajunge la multe lipsuri si numai cei puternici vor supravietui. Vlad stie deja ca o sa murim, i s-a spus inca de la 6 ani ca Mos Craciun nu exista, si acum cu cutremul din Japonia ne pune intrebari pertinente despre sfarsitul lumii.

Pe acest fond sotul meu si-a permis sa-i explice ca pleaca de acasa, si i-a spus chiar inainte sa-mi spuna mie. Nu m-ar mira sa-i fi spus si ceva de genul: "sa ai grija de mama sa nu inebuneasca" sau "sa-mi dai telefon daca mama are probleme".

Despre bona

Bona am cunoscut-o in Tailanda intr-o vacanta. Ramanea cu copiii cand noi mai faceam cate o excursie sau cand stateam seara mai mult la restaurant. Copiii s-au atasat de ea din primul moment. Era distractiva, stia multe joculete, foarte calma. In Belgia bonele se schimbau des din diverse motive. Noi lucram cu o firma cunoscuta si nu ne temeam daca trimeteau pe altcineva. Sotul meu a avut ideea sa o invitam la noi 3 luni sa aiba grija de copii. A fost o idee buna! Dupa 3 luni am incercat sa o oprim dar Belgienii ne-au facut greutati. A trebuit sa se intoarca in Tailanda si sa aplice de acolo pentru a veni la noi. Dupa o serie de scrisori trimise la ambasada si la minister am reusit sa o aducem inapoi. Pentru mine ea este o ascultatoare perfecta. Ii spun multe lucruri si am multa incredere in ea. Dupa ce a sosit la noi, la 2 saptamani am plecat in interes de servici in Philadelphia. Cand eram acolo singura, in camera de hotel m-am gandit ca poate ea era acum in pat cu sotul meu (nu arata rau de loc). Dar mi-am revenit repede. Aveam mult prea multa incredere in sotul meu. Acum, dupa toate evenimentele, am mai multa incredere in ea decat in el. Dar multa incredere.

Ce sa fac?

Am reusit sa citesc ce a scris Cabotin. Ce sa spun decat uau! Nu am crezut ca un barbat poate tine cursuri in acest domeniu.
Cred acum ca el o iubeste pe respectiva dar cred ca daca ne-am intoarce inapoi in Belgia s-ar pune punct relatiei.

Astazi am angajat un detectiv. Vreau sa aflu cat mai multe despre ea. Vreau sa stiu cat de des se intalnesc. Detectivul mi l-a recomandat cineva de la servici dar daca aveti experienta cu anumita firma va rog sa-mi spuneti.

Nu vreau sa divortez. Ar insemna ca nu ma lupt pentru familia mea.

Multumesc pentru toate raspunsurile chiar daca unele sunt rautacioase. Accept sfaturi mai ales de la cele care au trecut prin situatia asta. Nu cred ca celelalte ma pot intelege la maximul trairilor mele. Cabotin este un caz aparte ca este din alta parte a baricadei. Ii multumesc lui Cabotin pentru ca mi-a deschis ochii dar il detest in acelasi timp pentru ce a facut sotiei sale.

Hahaha, dai lectii acum despre acceptarea stilului epatant, merci, sunt d-astia in Romania cat cuprinde. Expatii nu vorbesc niciodata despre asta, chiar daca au ceasuri d-astea de "fitze" pe mana. Mi-e greu sa cred ca ai trait in Belgia, caci daca esti o fata desteapta ai fi invatat de acolo ca nu se expune niciodata cat castigi, ce masina, casa, vacante in Caraibe or something.

Iar faptul ca vai "o sa cazi mai de sus" decat restul, mda :)))) tare de tot faza, oricum pune asa de la inceput un "head" sa-ti raspunda doar astia care isi pun fluturasul cu salariul enorm si te inteleg prin situatia dezastruoasa financiar prin care treci.

Iarasi nu vad legatura cu inselatul, caci inselati sunt si oamenii cu "nivel inferior" financiar. Nici nu vreau sa stiu cum te uiti de sus probabil la secretarele, bonele, femeile de serviciu, etc de oriunde. Educatia ta spune tot!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

Andrelin, numai ptr. tine !
am citit doar prima pagina, nu am timp acum sa parcurg si celelalte 3 pagini, fac abstractie de comentariile colegilor de forum de pe pag.1 - le-am citit rapid, neglijent - si probabil voi mai scrie doar dupa citirea completa a paginilor.

reprezinti un stil de viata deosebit, faci parte dintr-o alta clasa sociala, inaccesibila majoritatii.

totul trebuie explicat, de fapt inteles prin analiza conditiilor de viata normala specifice familiei tale.

se ia in calcul, in primul rand, faptul ca sunteti bogati.
da ! bogatia descrisa de tine este esentiala, si este importanta numai ptr. tine, apoi educatia partenerilor care completeaza excelent starea materiala.
profilul psihologic nu il comentez, nu ma intereseaza acum, am doar 2 observatii rapide: de ce trebuia sa discute cu un copil de 10 ani INAINTE de a te anunta pe tine ?
si de ce sa te lase "intr-o balta de lacrimi" ? (ma transfer in pielea ta si ma revolt)

rezolvarea problemelor ce decurg din aceasta separare (eu am ramas cu lectura in 15 martie, ora 11) va fi probabil deosebita de tot ce isi inchipuie tot poporul care citeste pe forumul asta.
sotul tau gandeste potrivit nivelului de educatie/mentalitate specific si are pregatite variante de trai normal ptr. el.
depinde cum privesti NORMALUL lui, aici se rezuma tot.
e simplu ptr. el dar mai complicat, de fapt COMPLEX ptr. tine. aici intervine atitudinea ta, modul tau de explicare a faptelor lui.

as putea sa ma insir inainte si inapoi, ca o suveica, un fir la tine un fir la el.

nu mai am timp, promit se citesc tot

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Andrelin, ai spus "cand traiesti la un anume nivel iti pierzi legatura cu nivelele inferioare..." - nu am nimic cu tine, nu vreau sa creez dispute aici, dar poate gresesti in afirmatii de genul de mai sus. Sincer, dupa toate descrierile facute de tine, pe plan material (care dupa parerea mea, nu trebuiau facute cu amanunte, cum ai facut tu, deoarece nu au nicio relevanta in ceea ce ti se intampla acum cu sotul tau), cred ca ai ajuns sa privesti altfel pe cei care nu au o stare materiala la fel de buna ca si tine. Daca ceilalti nu sunt egali cu voi in ceea ce priveste materialul, asta nu inseamna ca sunt inferiori. Poate ai vrut sa spui altceva, dar eu asta am inteles...

De ce nu te rezumi la a descrie relatia dintre tine si sot, cea de acum, ca sa putem sa te ajutam cu un sfat, parere, fara a mai descrie cat de bine traiti voi? Na, ca acum am ajuns ca si un_cabotin, sa fac observatii din punctul asta de vedere.

Vai dar asta e tot farmecul. Cum sa ne dam cu parerea, noi, niste muritori de rand cu ceasuri normale, masini normale, cand uite vezi ea se compara cu mafiotii aia rusi care arunca 5000 de dolari asa cum aruncam noi 50 de euro la cumparat paine, lapte, unt, etc.

Si faza cu antrenorul de tenis/karate/fitness, ma rog n-am retinut exact e ca in filmele alea de 2 lei americane cu "doamna inselata, bogata, frumoasa (inca)" se da la unul d-asta "inferior material" caci nah, sotul (manager, big boss, name it) o inseala cu una tinerica/secretara/bimbo etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:

As pleca departe de el. Dar ce le spun la copii?

ups, i did it again...

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Hahaha, dai lectii acum despre acceptarea stilului epatant, merci, sunt d-astia in Romania cat cuprinde. Expatii nu vorbesc niciodata despre asta, chiar daca au ceasuri d-astea de "fitze" pe mana. Mi-e greu sa cred ca ai trait in Belgia, caci daca esti o fata desteapta ai fi invatat de acolo ca nu se expune niciodata cat castigi, ce masina, casa, vacante in Caraibe or something.

Iar faptul ca vai "o sa cazi mai de sus" decat restul, mda :)))) tare de tot faza, oricum pune asa de la inceput un "head" sa-ti raspunda doar astia care isi pun fluturasul cu salariul enorm si te inteleg prin situatia dezastruoasa financiar prin care treci.

Iarasi nu vad legatura cu inselatul, caci inselati sunt si oamenii cu "nivel inferior" financiar. Nici nu vreau sa stiu cum te uiti de sus probabil la secretarele, bonele, femeile de serviciu, etc de oriunde. Educatia ta spune tot!!

Saskia,

N-avea rost sa citezi ditamai raspunsul Andrelinei...
Asa cum n-are rost sa-i tot facem observatie cu privire la modul (jenant) in care tine sa-si expuna situatia materiala, irelevanta in cazul in care sotul o inseala.

Daca o putem ajuta cu un sfat, cu un cuvant de alinare, hai s-o ajutam.
In fond este o femeie inselata, si eu cred sincer in suferinta ei...
Nu este ea nici prima, si nici ultima, care confunda starea materiala cu fericirea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

Citat:

As pleca departe de el. Dar ce le spun la copii?

ups, i did it again...

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Bine si eu as zice altcumva: dar ce le spun copiilor? (totusi nu pot fi sigura, sunt si eu plecata de 15 ani din tara, insa asa imi spune mie intuitia de om educat in limba romana) dar totusi fata spune ca are o educatie iesita din comun, mai sus cineva spune ca intelege ca ea nu face parte din NORMALUL asta al nostru(al muritorilor de rand, hahaha).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Un_cabotin

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Saskia,

N-avea rost sa citezi ditamai raspunsul Andrelinei...
Asa cum n-are rost sa-i tot facem observatie cu privire la modul (jenant) in care tine sa-si expuna situatia materiala, irelevanta in cazul in care sotul o inseala.

Daca o putem ajuta cu un sfat, cu un cuvant de alinare, hai s-o ajutam.
In fond este o femeie inselata, si eu cred sincer in suferinta ei...
Nu este ea nici prima, si nici ultima, care confunda starea materiala cu fericirea...

Hai ca ai dreptate.
In fond si la urma urmei nu scriu pe aici ca sa fac educatie gratuit.

In rest nu ma pot pronunta, dar o sa va citesc :).

Mergi la inceput