Strumfi si prichindei de iul-aug 2011(29)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuff spune:

Roxy eu amluat 10 kg..acu bebe cu toate ale lui.insa am si mancat..am fost de sarbatori la mama in tara si am stat la ea si o luna nu am miscat un deget..nimic nici mancare nici curatenie nici macar nu am spalat un vas..asa ca se explica cele 10 kg luate..fff mult..sunt trista dar ce sa fac..mai ales ca eu sunt destul d emicuta..1,64 si de obicei eram numai pe tocuri..acu balerini si alte chestii cu talpa joasa am impresia ca sunt ca hopa mitica...asa cu burtica si sanii mari...

23+ cu Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Ireth o sa-ti raspund la ce stiu eu

Finetul este un material pe care il poti spala la 90 grade si este destul de moale, se fac ca niste batistute din el pe care le ti pe umar cand face bebe bac si o poti pune si sub gurita can il pui in patut.
Ceaiul pentru colici trebuie sa incepi sa-l bei tu inca din prima zi (asta daca o sa alaptezi)
Alocatia este separata de indemnizatie, este 200 Ron luna
Apa pentru bebe din cate stiu eu este tot pentru colici se mai numeste si "apa de marar"
Caciulita o folosesti dupa baita chiar daca este vara
Bavetica o pui atunci cand ii dai sa suga.

Cumnata mea a nascut acum 2 luni si locuieste cu noi in curte, de acolo stiu lucrurile astea

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 24+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Am citit la inceput de lista aia cu cele necesare pentru bebe, in maternitate, acasa, etc.
Intrebari, pentru cine e mai avizat ca mine:
- ce sunt scutecele de finet? - http://www.harmatric.ro/scutec-finet-pifou.html il folosesti ca sa nu asezi bebelusul direct pe pat, sau cand il tii in brate, ca la inceput mai dau laptic innapoi si sa nu te murdaresti

- de ce NU la urmatoarele: sfatul meu este sa nu cumperi nimic din ce ai scris mai jos, decat daca esti hotarata sa nu alaptezi deloc; le poti cumpara pe parcurs daca va fi absolut nevoie; nu ai nevoie de la inceput de asa ceva.
- Pompa san (nu pompa manuala Chicco, DA, Stony Angel cu sticluta atasata, Avent)
- NU tetine Chicco
- Biberoane anticolici + tetine: cele din silicon sunt mai rezistente si nu provoaca alergii (nu cele din cauciuc natural, nu cele cu forma ortodontica) care sunt biberoanele cu forma ortodontica?

- ce rost are sa iei la tine in maternitate ceai de colici? nu ai nevoie sigur; bebelusul nu bea decat lapte matern; pt colici eventual picaturi, si medicul tau pediatru sigur iti va recomanda un anume tip. dupa ce ajungi acasa tu poti sa iti faci ceai de stimulare a lactatiei, care are prin compozitia sa si un efect calmant pt colicii bebelusului, ce se transmite prin lapte.

- la fel pentru sampon/gel dus bebe. Li se face baie acolo? si daca vine fiecare cu samponul/gelul de dus, nu o iau asistentele razna? da. ii spala pe toti cu acelasi gel de dus de la maternitate. ai facut o remarca buna privind asistentele.

- alocatia de stat pt bebe e separata de indemnizatia de crestere copil? si cand ar trebui depuse actele pt alocatie, in aceeasi perioada ca pentru indemnizatie?actele de alocatie se depun separat si imediat dupa nastere; pt indemnizatie le vei depune mai tarziu, pt ca tb sa astepti sa ti se termine concediul prenatal si sa primesti decizia de suspendare de la serviciu, necesara la dosar.

- apa pentru bebelusi e diferita de apa pentru adulti? nu ma refer la apa de la robinet, evident, ci la apa plata, fie din sticla, fie filtrata apa plata pt voi e ok si pt bebe

- daca e vara, eu am auzit undeva ca nu se recomanda sa stea copilul cu capul acoperit IN casa. E valabil poate pentru primele zile, o saptamana, doua, dar dupa eu zic - inteleg - ca se renunta la caciulita, ca totusi, e VARA. bebe NU poarta deloc in casa caciulita, indiferent de anotimp!!

- are rost sa iei la inceput bavetica?absolut dupa 6 luni cand se incepe diversificarea

- la targ am vazut set de 3-4 chiloti de unica folosita, special pentru maternintate. Or fi buni?eu am avut si nu am fost deloc multumita. aluneca de pe tine! sunt mai buni cei normali

Roxybarbu, ce burtica frumoasa

18+

Parerea mea e ca acele liste sunt un pic exagerate. Nu tb sa cari atatea dupa tine la maternitate. Iar pt acasa, le mai cumperi pe parcurs.

Andreea, mami de Irina (8 martie 2010) si din nou 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Alinuff, am vazut poza cu burtica esti super faina , avem burticile cam la fel numai ca a mea este mai tuguiata

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 24+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Din lipsa de timp, nu prea am urmarit acest subiect. Asa ca imi cer scuze ca mai dau asa buzna cate odata. Fetita mea a implinit un anisor si exerseaza de zor mersul. Asa ca tb sa stau toata ziua aplecata dupa ea, sa nu se loveasca... Toata ziua ne jucam, vorbim, cantam, chestii care le veti face si voi in curand cu bebelusii vostri.
Cu burtica din pacate nu e totul ok pentru moment. Miercuri va trebui sa fac amniocenteza si am mai emotii privind rezultatul.
Asta este. Ne rugam la Dumnezeu sa fie bine pana la capat!
O zi buna va doresc dragi burtici si mamici!

Andreea, mami de Irina (8 martie 2010) si din nou 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Ami_84, multumesc mult,mult de raspunsuri!
Tocmai, ca si mie mi se par exagerate listele alea.
La fel cum mi se pare exagerat faptul ca la noi in Romania medicii pediatri (marea parte) recomanda diversificarea de la 3-4 luni (stau dovada borcanelele de piure si altele care se gasesc in magazine, unde scrie clar DE LA 3 LUNI) cand Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis in repetate randuri o atentionare ca diversificarea trebuie sa inceapa de la 6 luni. 5, pentru un copil mai dolofanel.

Alinuff, chiar ca frumoasa burtica si ce mandra esti de ea! foarte bine!

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oxidoni spune:

Buna fetelor,

M-am uitat si eu pe noile poze. Sunt f frumoase toate. Am sa pun si eu ultima poza, cea de duminica asta.

Si noi azi la 17.30, mergem la sedinta cu parintii (morfologia fetala de trim 2). Sunt f nerabdatoare...abia astept sa-l vad pe bb.
Cel mai mult vreau sa-mi spuna ca e totul bine. Si, daca o sa vrea bb sa ne arate, poate aflam si ce culoare are caruciorul nostru.

Tineti-ne pumnii...

Zi usoara!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Oxidoni, iti tin pumnii! multa bafta! si eu vreau sa aflu ce e, nu mai am rabdare

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaaa spune:

Buna fetele!

F frumoase hainutzele alexia.
Am pus si eu poze cu burtik mea de sambata.

pupiciiii

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cereline spune:

Dya La Multi Ani! V am vazut burticile f dragute numai a mea nu creste! 23+ Maya-Maria

Mergi la inceput