Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (104)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Neatza si LA MULTI ANI LETITIA SI RADUCU

Noi am avut o noapte oribila,Paul a fost extrem de agitat,s-a foit,s-a marait incontinuu iar dupa 2h a inceput sa planga in asa hal incat nu reuseam nici unul sa il linistim.Nu stiu ce are de cateva nopti ca tot se foieste aiurea.
Iar azi dimineata l-am gasit transpirat,era ud leoarca.Asa ca de azi scoatem paturica si lasam numai saculetul.

DENISA eu vreau sa iau suplimente (daca voi avea nevoie) caci vreau sa alaptez cat mai mult.Mai multe nu spun deoarece nu vreau sa creez discutii in contradictoriu.
MC de reteta.

Eu nu mai stiu ce sa ma mai fac cu Paul,efectiv ma termina de cap,nu are deloc stare,ieri vroia sa calareasca frigiderul,astazi era sa cada din scaunul de masa deoarece se urcase in picioare,trage de tarc,scormoneste pe sub covoare,trage de sertare (ha ha mai nou le-am prins cu ate ),in bucatarie sub ochii mei a tras de cosu de gunoi si a inceput sa scoata mizeria de acolo,..intr-un cuvant E JALE!!!Iar daca nu il lasi sa faca ce vrea el urla de ma stiu toti vecinii.Jucariile le arunca,maimutoaiele la fel.Acum ii mai dau scutece de joaca,pungi mici mici,bidoane din plastic.Nu mai stiu cum sa il linistesc.

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

lauri_ca, eu stiam de clapaugeala ca se mosteneste, nu prea ai ce face. Si Bea are urechiusele departate, si o sa se mai departeze cand vor fi montate aparatele
Pe Elise o tineam cu caciulita, noaptea aveam un stres, ma trezeam periodic sa-i verific urechiusele ca i se indoiau cand isi intorcea capul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Bambi, nu stiu ce sa iti zic legat de miros... habar nu am... ca nu am patit-o...

Lauri_ca , eu ma mai plangeam pe aici ca i se face clapauga o ureche lui Vlad. El doarme mult pe partea stanga. Dar corpul ii sta pe spate, doar capul si-l da pe stanga. si cum se foieste/suceste, se pune de multe ori pe stanga, dar pe urechea indoita. La fel, noaptea cand ii dau papa, asa e pozitionat ca ii dau tot cu capul spre stanga (nu il iau din patut) si vad ca sta iar pe urche, o mai indrept eu... acum la mesele de Lp din zi il pun sa stea pe dreapta. Insa sper sa nu o faca si pe asta clapauga. Soacra zice ca nu are nimic- dar se vede fata de cealalta ureche ca e diferenta... si asa cred ca i s-a facut clapauga, ca sta tot pe ea indoita. se pare ca nu il doare, si cine stie cate ore doarme tot pe urechea asa indoita...

Giorgia, nasol ca tre sa mearga fratelo in Afghanistan.. biata maica-ta.. ioi...

Copilul meu a dormit 40 de min, s-a trezit, l-am luat in brate, leganat 2 min si a adormit. L-am pus in patut. Cateodata ma enerveaza ca vrea numai in brate, ca numai asa readoarme. Dar cateodata ma topesc cand vad cum ma imbratiseaza, si se cuibareste tare, tare pe umarul meu, si il vad asa linistit si relaxat. Pentru el la mine in brate e siguranta maxima. Si ma simt asa bine stiind ca doar eu ii pot oferi asta... ca sotul nu il poate adormi in brate, a incercat - eu i-am zis ca e din cauza ca nu stie dansa bine, ca el tot topaie cu copilul in brate, dar fara nici un ritm. Eu ma leagan cu un ritm, nu asa haotic. Incercam sa ii spun sa cante mec, melc, codobelc, si sa se miste exact in ritmul cantecului. S-a uitat sotul ciudat la mine, si nu ii venea sa creada ca acum il invat cum sa se legene...

Ioi sa va mai zic. Nepotul meu e foarte frumos, are niste ochi albastri, e blondin, cretulin, zici ca e o fetita, niste dinti albi, frumosi, e superb. Pe mine ma dispera in general cand vad/aud adulti care ii invata pe copii tot felul de prostii, spre amuzamentul lor (al adultilor). pai mai bine i-ar invata un cantecel sau o strofa de poezie. No, in fine, soacra l-a invatat pe copil sa zica "ciocu'mic", ridicand din deget. Initial sa ii zica asa socrului. Dar acum zice tuturor. Eu mereu cand il aud ii spun ca nu vorbeste frumos, si eu nu mai vb./joc cu el pana nu inceteaza. Acum nu il mai pot opri. Chestia e ca parintii ii transmit mesaje haotice- ba rad ca a fost interesant ca i-a zis nu stiu cui "ciocu mic", ba ii spun ca nu e voie. Si cica au fost si prin oras, in magazin si multa lume i-a spus "vai ce frumos copil, e superb", la care copilul in stanga si in dreapta "ciocu mic, ciocu mic", cu degetul ridicat. I-a zis tata-so acolo ca nu e frumos sa nu mai zica , i-a zis copilul si la tata-so "ciocu mic". Venind acasa si povestind patania, toti de la masa incep sa rada. Asa incat copilul bucuros ca produce atentie si haz, continua cu vorba asta. Apoi a fost cu el la un loc de joaca, unde l-a lasat cu fetele de acolo si cu copilasii (tata-so il pandea de mai incolo). A venit fata la el, sa il cheme la distractie, s-a asezat jos langa el, prietenoasa, i-a tras copilul o palma fetei de i-au zburat ochelarii. No, nu i-a zis nimeni nimic. Ideea care e (sper sa ajung odata sa zic si ideea)- ca ieri l-a pitigat pe Vlad ca se dadea pe leagan, i-am zis frumos ca nu e voie. Si l-am luat pe Vlad din leagan. Aseara eram cu Vlad in brate, povesteam cu soacra, si nepotul dintr-o data i-a dat cu o jucarie tare pe picior, ca m-a lovit si pe mine si a durut. I-am dat si eu una inapoi, foarte usor, peste mana, i-am zis ca nu e voie, si i-am zis ca Vlad nu ne mai joaca cu el deloc, si ca plecam acasa. Ceea ce am si facut. Soacra incerca cu buna sa ii tot explice ca nu e voie. Dar nimeni nu il pedepseste, cearta in vreun fel. Cand a vazut ca am plecat si ca nu mai vb cu el, atunci s-a simtit foarte rusinat. nici nu a vrut sa iasa din camera. A plecat direct la maica-sa, i-a povestit ce a facut si apoi a venit cu maica-sa sa isi ceara iertare. Eu stiu ca is mici, is copii, dar trebuie invatati cat de cat ce e bine si ce nu. Pai el mereu loveste pe toata lumea, urla, se tranteste pe jos, musai sa ii dai ce vrea. Apoi cu dulciurile iar m-am enervat- copilul are 2 ani si 3 luni. Soacra l-a imvatat de pe la un an si un pic cu caramele, apoi cu bomboane din alea tari, ca lui ii place sa le sparga in dinti. Si parintii au continuat cu dulciurile. Acum parintii ar vrea sa nu ii mai dea, dar copilul cere, ei cedeaza, si ii dau. Bai, pai daca nu e voie, arunca toate dulciurile din casa- daca nu sunt, nu are ce manca. Mai degraba facut ceva dulce in casa, cu mai putine prostii ca si continut. Si soacra mereu scoate de pe undeva ascunse niste bombonele din alea tari, si ii zice sa nu ii spuna maica-sii. Ioi, ce ma dispera. Mi-am atentionat deja sotul legat de aspectul asta. Pai crede ca o iubeste copilul mai putin daca nu ii indeasa bomboana in gura? I-am zis sotului sa nu ii aduca dulciuri lui Vlad cand mai creste, chiar daca pe moment poate produce bucurie copilului, mai bine sa ii aduca o banana, si sa stea 15 min in plus cu el, la joaca. No, asta v-am zis-o asa ca si barfa, ca asa de tare ma enerveaza faza cu dulciurile si cu rasfatul/facutul mofturilor/necertat. O sa vad mai bine cum a fi cand creste si Vlad. Dar mereu cand se intalneste nepotul cu alti copii ii bate/strange de gat/ loveste, indiferent de varsta lor. Inteleg ca is copii, ca nu poti avea pretentia sa ii pui intr-un scaun si sa stea cuminte sa coloreze 3 ore. Dar nici nu se poate sa faca chiar orice vrea, ca ii iubim.. ei, nici chiar asa. Hai ca m-am descarcat bine!!!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Citat:
citat din mesajul lui lauri_ca

am constatat ieri ca Stefi are urechiusa stanga mai moale decat cealalta, mama denaturata ce sunt, n-am vazut pana acum. De vreo 2 sapt. a obs. sotu' ca e mai clapauga decat cealalta, el credea ca din cauza ca se trage de urechi cand ii e somn, de fapt e cartilajul moale.
Am cautat pe net si n-am gasit decat despre legatul urechilor la catei
Ea n-a purtat niciodata caciulita in casa si acum am cautat disperata bentita de la botez, i-am pus-o sa incerc sa tin urechiusa lipita sa se indrepte
Nu radeti de mine, spuneti-mi credeti ca se mai intareste cartilajul urechii?Sau ramane fata clapauga de-o ureche?
Bine, nu arata foarte rau, doar daca te uiti atent. Ea are si fontanela cam mare, sa fie o legatura cu lipsa de calciu?

mamica de cavaler Radu 11.09.2002 si printesa Stefi 09.08.2010

aceeasi problema o am si eu :)) marius rade de mine tot timpul. Mara le are pe amandoua aplecate asa. au inceput parca sa se mai intareasca, nu cred ca o sa ii ramana clapaugi.

ma consolez cu gandul ca e fata si isi poate lasa parul lung

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

cristina, sunt de acord cu tine. si pe mine ma enerveaza copiii aia tupeisti asa si nesimtiti. bine, nu e vina lor saracii, ca ei nu isi dau seama, sunt micuti, dar nu as vrea sa ajung sa ma cert parte in parte cu copiii mei :))
eu ii zic tot timpul lui marius ca o sa o pedepsesc pe Mara daca face dracii, sau o sa ii mai dau cate o palmuta la fund (desi nu cred ca o sa fiu in stare sa o lovesc) si innebuneste cand ma aude. a zis sa nu ma ating de copilul lui
iar cu bunicii/bunicele care trec peste cuvantul parintelui, nu iti mai zic. eu am si mai multi :))) dar cel mai tare mi-e frica de marius. e foarte copilaros si a zis ca el o sa o invete pe fisa la prostii sper sa isi dea seama ca nu e tocmai indicat.
de ex. a zis ca o sa o invete pe mara sa se duca la soacramea sa ii spuna sa o traga de deget, si cand o trage sa faca partz :))) (soacramea asta de la bucuresti e si mai simandicoasa asa, deja isi imagineaza ca o sa mearga mara la balet, o sa cante la pian...)

una peste alta, mi-ar placea sa am un copil educat, cu bun simt,care sa isi stie limitele dar sa mai faca si cate o prostioara din cand in cand, doar e copil

mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alice_Elena

de ex. a zis ca o sa o invete pe mara sa se duca la soacramea sa ii spuna sa o traga de deget, si cand o trage sa faca partz :))) (soacramea asta de la bucuresti e si mai simandicoasa asa, deja isi imagineaza ca o sa mearga mara la balet, o sa cante la pian...)

mara

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crissy77

lauri_ca, eu stiam de clapaugeala ca se mosteneste, nu prea ai ce face. Si Bea are urechiusele departate, si o sa se mai departeze cand vor fi montate aparatele
Pe Elise o tineam cu caciulita, noaptea aveam un stres, ma trezeam periodic sa-i verific urechiusele ca i se indoiau cand isi intorcea capul

Cristina cu Beatrice-Teodora (25 iun. 2010) si Elise-Stefania (3 dec. 2005)

inseamna ca se vor corecta :)) noi n-avem clapaugi in neam

mara

Mergi la inceput

si ca tot veni vb de soacre. duminica, am fost la ea la masa. m-au apucat toti nervii. eu nu prea vroiam sa ne ducem, preferam sa merg in parc, era cald, frumos. in fine, duminica pe la 12 ne=au sunat niste prieteni sa iesim in parc, am zis ca mergem stam o ora si putin cu ei, apoi tocmai bine mergem la soacra sa mancam. (mai ales ca nu ii zisese lui marius la ce ora sa mergem, a zis doar ca ne asteapta la masa)
pana am imbracat copilul, pregatit mancare pt ea, jucarii si toate alea s-a facut 1. cand eram in drum spre parc a sunat-o marius sa ii spuna ca ne ducem sa ne intalnim cu aia si apoi mergem la ea.
a pus ditamai botu ca de ce mai mergem si in parc, ca ea la 2 ne astepta la masa (de parca noi trebuia sa visam ca la ora aia tre sa fim acolo). incepuse cu d-alea "pai la 2 sa fiti aici, ca eu stiu ca ora 2 e potrivita pt masa, cand sa mananci? mai tarziu?"

mie mi s-ar fi parut normal, atunci cand ne-a invitat sa ne zica si ora, sau cel putin sa sune dimineatza sa zica va astept la ora 2.
va dati seama ca ne-a stricat tot chefu de plimbare.
si bineinteles ca atunci cand am ajuns la ea, n-a mai zis nimic, ca si fisu celalalt a intarziat, si nah...ce putea spune.

mara

Mergi la inceput

m-am descarcat si eu la voi, ca soramea nu imi raspunde si maicamea cred ca e pe afara cu cainele

mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Buna ziua, delfinariu!

LML Leti, LML Radu Gabriel! Sa cresteti mari si sanatosi!!!

de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput