FIV in Ungaria 127
Raspunsuri - Pagina 16
5ab1na spune:
eu in legatura cu analizele hormonale stiam ca nu e nici o restrictie. stiam si de prolactina ca e mai sensibila, dar nu am respectat pt ca am vrut sa vad cat e in conditii normale.
pe site-ul synevo...la toate analizele spune sa nu mananci dar eu, dupa ce am facut nu stiu cate analize pe stomacul gol, m-am hotarat sa mananc macar la hormonale. nu mananc la din astea de singe si ficat.
salinosonohisterograma aia...e un soi de HSG (se vad uterul si trompele) dar e ecografic totul nu cu radiatii ca la HSG....cred ca se vad trompele pt ca eu nu am avut aceasta ocazie. la faza cu trompele chiar nu sunt sigura; eu deja nu mai eram cine stie ce interesata de ele pt ca stiam ca sunt blocate.
din ce am citit histeroscopia e procedura cea mai sigura (aici se vad uterul si deschiderile pentru trompe), iar salinosonohisterograma asta e mult mai putin invaziva, dar se vede acelasi lucru. diferenta la histeroscopie e ca, daca ar fi ceva in neregula, s-ar putea si interveni.
eu am vrut sa fac chestiunea asta pt ca am avut in trecut polipi endometriali, am facut histeroscopie, doctorita de aici spunea ca ar fi reaparut...in fine, eu as fi vrut sa fac histeroscopie direct, dar dr kovacs a vrut salinosonohisterograma.
daca zici ca ai facut interventiile alea acum ceva ani si stii sigur ca recomandarea e FIV eu zic macar salinosonohisterograma sa o faci sau, daca ai ocazia si incredere in vreun medic de la tine din oras sa faci histeroscopie chiar? eu n-am vrut sa ma complic pe la mine prin oras.
unacri, desi eu n-am facut fiv inca, eu zic ca sigur sunt niste motive pt care poate propune schema aia. poate ca nu ovulezi de a dat numai 12 zile AC? in ceea ce priveste nr de zile, nu stiu sa-mi dau cu parerea, poate fetele stiu mai bine sa-ti spuna cat au stat ele.
eu am o alta intrebare: numarul de zile de stimulare poate fi mai mare decat numarul de zile normal al unei faze foliculare?
in legatura cu asistenta cu limba romana nu stiu nimic. eu n-am vazut-o. dar eu doar ce am vazut receptia+biroul dr-ului.
GeorgianaI spune:
Sab1na, multumesc pentru informatii.
Eu sper sa nu mai trebuiasca sa fac acele investigatii. Histeroscopia, cand am facut-o, mi-a iesit OK, dar, sincer, imi aduc aminte ca a fost tare neplacut, ca de altfel la toate chestiile de genul asta.
Deja ma agit ca un peste si imi vin in minte o goaza de intrebari .
Ultima, e ceva de genul, oare cu cati banuti sa ma duc pregatita penteu prima consultatie?
Va pup.
5ab1na spune:
eu am platit cu cardul in lei. mi-am luat rezerva ce sa fac. +mi-am cumparat si medicamentele de acolo pt ca nu am vrut sa ma complic.
daca zici ca nu vrei sa faci sonosalinochestia:) cred ca 13000+8000(pap+chlamydia) forinti ti-ar trebui. daca mai vrei si hormonale si spermograma aduna de pe prima pagina preturile si mergi cu incredere.
inteleg ca valorile de la hormonale difera de la o luna la alta si ca dr s-ar lua dupa cele mai rele. oricum valorile reale sunt, din pacate, cele din luna in care faci fiv. e posibil sa ai o luna mai buna, una mai rea cine stie.
5ab1na spune:
te induc in eroare....
vad pe prima pagina ca 8000 e ecografia si ca 18000 ar fi citologicele.
iti spun eu nu stiu exact pt ca pe astea nu le-am facut.
doctorul vorbeste mult si repede repede. completeaza o fisa, iti adreseaza intrebari. poti sa-i adresezi si tu intrebari. eu n-am avut ce atunci si pe cazul meu. tu, poate, mai ales ca ai mai facut un fiv ai ce sa-l intrebi.
unacri spune:
Va multumesc mult fetelor pentru incurajari. Chiar mi s-a luat o piatra de pe suflet. Citesc formu-ul asta de cel putin 1 an dar abia acum m-am incumetat si eu sa ma inregistrez si sa scriu. Felicitari fericitelor mamici si sper sa ma alatur si eu cu o veste buna pe la inceputul lunii mai.
Va pup si va multumesc inca o data.
AAA mai am o intrebare daca nu va suparati, pentru FIV imi trebuie EKG. Cei de la medlife m-au intrebat daca vreau cu interpretare sau nu. Stiti cumva ce ar trebui sa vreau ? :)
GeorgianaI spune:
5ab1na, multumesc pentru raspuns.
O sa studiez mai bine preturile de pe prima pagina.
Nelamurirea mea este ca PK mi-a scris asa: The evaluation (consultation, labs, ultrasound etc.) is about 300 EUR if done by us. Am presupus ca labs inseamna analize, l-am mai intrebat o data dar nu mi-a raspuns concret.
Totusi, daca este cineva aici, care stie ceva date de contact despre asiastenta de la clinica care vb romaneste, am rugamintea de mi le da si mie, eventual pm sau gionescu2002@yahoo.com.
Deja, cand am vazut ca ai scris ca vb repede, m-a apucat stresul.
Va pup.
diana-tm spune:
[quote]citat din mesajul lui miha2004
Alinuk felicitari, sarcina usoara si la termen
Martinel hai si tu cu vestile bune, ma rog pt II liniute
Diana tm asteptam noutati maine de la eco
Eu am fost ieri la control si din pacate chistul meu e tot acolo nu s-a micsorat deloc, mi-a zis sa continui cu lyndinet pana pe 27.03 iar pe 1.04 sa merg la control daca o sa dispara chistul o sa incep tratamentul daca nu mai primesc o luna contraceptive.
Fetele lui Gyongyi, cum merge injectarea?
Va pe toate
Miha draga, la ultimul eco din 14.03.2011 , bebe meu era mai dezvoltat cu o zi decat varsta lui. E bine, i+am vazut fata manutele si piciorusele(mugurasi). Si are o burtica de toata frumusetea.
Urmatorul eco in 27.03, la 10 saptamani.
Daca totul merge bine, i-ti urmez exemplul , si voi veni la Szeged pentru BEBE 2.
adc spune:
@Georgiana "The evaluation (consultation, labs, ultrasound etc.) is about 300 EUR if done by us" inseamna ca faza premergatoare FIV - consultatia initiala + analizele de pe lista pe care cu siguranta ai primit-o - sunt estimate la 300 eur. Nu exista obligativitate sa faci analizele la Budapesta, el iti spune cat te-ar costa daca ai face absolut totul acolo.
Pana una alta ai sa vezi ca in final, daca aduni, pe la 300 euro ajungi cand ai terminat faza premergatoare si faci un total, repet, asta inainte de a incepe FIV-ul.
@unacri, cand am intrebat acelasi lucru la primul fIV, PK mi-a raspuns ca interpretarea ECG o va face medicul anestezist de la Budapesta, cel care se va ocupa de anestezia general ala punctie, deci eu m-am dus fara interpretare si a fost ok.
unacri spune:
Iti multumesc mult adc,pup
In alta ordine de idei, chiar nu va fi nimeni dintre voi in perioada 9-19 aprilie la budapesta?
samira33 spune:
asa este...300euro costa analizele alea din lista daca sunt facute la Buda...in forints cred ca inseamna vreo 80.000.
cred ca in Romania costa mai mult daca le faci pe la privat si alergatura n-o mai pun la socoteala.
adc
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2