Tragedie in Japonia - stiri si relatari de ACOLO

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui kawaichan

Hannen(multa sanatate la fetite),sunt inca in Mtl dar o sa ne intoarcem si noi curand.
Ma rascolesc foarte tare imaginile de la stiri,imi vine sa sar in primul avion cand vad ca sunt copilasii aia care nu au lapte sau scutece sau ca li se da cate o punga de biscuiti de familie de mancare.Jesus,chiar asa de deteriorate sa fie drumurile,sa nu poata trimite lumea ajutoare? Ca daca s-ar pune mana de la mana din tot restul Japoniei ar reusi sa acopere lejer zic eu nevoile a 450 de mii de oameni,ramane totusi o populatie neafectata de aprox 120 milioane!!

Inca doua linkuri pt cei ce vor sa ajute:

http://www.2hj.org/index.php/news/send_us_food_and_supplies/ -pt cei din Jp

si international

http://www.timeout.jp/en/tokyo/feature/2532/japan-earthquake-how-you-can-help





Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009


Miha,nu neaparat ca sunt drumurile deteriorate,alte doua probleme sunt lipsa benzinei/motorinei si teama soferilor de camioane de a intra in zonele apropriate Fukushimei.Chiar astazi vorbea un localnic din zona acoperita de cei 30km de la reactoare si ziceau ca efectiv nu stiu ce sa faca.Sunt afectati de cutremur dar nu tare,s-ar apuca imediat de vietile lor sa repare,sa munceasca numai ca nu stiu cit e de sigur ,pot iesi nu pot iesi (Tokyo Power.... nu a fost clar in informatii) si nici cele necesare nu mai au pt. ca soferii refuza sa intre in zona!!
Bine,acum eu ii inteleg si pe soferi pt. ca atunci cind auzi expertii ca zic "daca e urgent n-ai ce face,intri si gata"-pai stai putin nene zice soferul,eu cistig 150.000Yeni pe luna ,pt ce e musai sa ma expun riscului asta.(zic eu)

Cam asta este situatia Miha.Chiar daca lumea vrea sa doneze,uite primariile zic ca nu au timp sa sorteze.Soferii se tem sa se apropie de zonele invecinate reactoarelor ..am impresia ca`i loveste si pe ei panica.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Hannen,eram si eu cam ametita cand am scris mesajul(deh,copilul din dotare tipa de zor sa ma dau la o parte de la calculator) cu soselele deteriorate,uitasem complet de faptul ca nu este benzina.Am vorbit ulterior cu sot si mi-a mai explicat unele amanunte pe care disperata de mine le inghitise nemestecate.Asa ca e adevarat ca nu e benzina si ca din cauza asta oamenii sunt indrumati sa stranga ajutoarele la sediul organizatiilor,care la randul lor trimit camioanele lor.Insa nu sunt de acord cu faptul ca soferii n-ar vrea sa mearga in zona(care zona,ca-s mai multe,vorbim aici de sinistratii din Miyagi si Iwate in special,ei au fost cei mai loviti) pt ca e salariul prea mic...sa nu speculam totusi Pana acum am vazut numai lucrturi frumoase pe NHK,destui soferi sunt voluntari pe autocare iar lumea din prefecturile apropiate a sarit in ajutor din primele zile,sunt o multime de voluntari,cinste lor.

Dupa cum zicea Julie,sunt primarii care au facut apel la cei care vor sa doneze haine/paturi/mancare pentru cei din adaposturi.De asemenea,daca deschideti pagina de web a oraselor afectate sau a celor in care sunt adaposturi, o sa gasiti si liste cu necesarul de urgenta.
Pt cele care locuiesc in zona Tokyo,un link cu apelul guvernului catre cei ce vor sa faca donatii materiale:
http://www.metro.tokyo.jp/INET/OSHIRASE/2011/03/20l3hd00.htm

Cat despre acuratetea informatiei peste hotare..Dumnezeu cu mila,chiar nu inteleg isteria asta generala cu radiatiile care se imprastie pe toata planeta

PS. De furturi inca nu am auzit,furturi de ce,de benzina..?



Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Miha,ieri am prins in fuga discutia aceasta cum ca soferii nu prea sa incumeta sa se aproprie de zona unde radiatiile variaza(banuiesc ca in apropriere de Fukushima).Asta zicea un localnic din zona celor 30 de km unde li se recomanda sa ramana in case.Crainicul a adaugat ca "daca e musai.." iar eu am speculat mai departe gindindu-ma cam citi ar risca,citi ar considera ca e neaparat...
Foarte devreme azi am prins pe NHK faza cu furturile ,probabil de benzina .N-am reusit sa "mestec" informatia ca mi-au schimbat piticele canalul .Ce le pasa lor ca noi ne framantam,in fiecare seara trebuie sa le rugam frumos "stiti,ceva important se intimpla si trebuie sa mai auzim si noi,ne uitam la desene si alte emisiuni de copii mai tirziu"

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Fetele ati primit si voi mesajul din partea preotului de aici?Cica aeronava care vine sa ii evacueze pe romanii care vor sa plece nu va fi platita de statul roman decat pana in Coreea.pana la Seul.De acolo vor trebui sa achite contravaloarea singuri pana in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui kawaichan
PS. De furturi inca nu am auzit,furturi de ce,de benzina..?


NU exista furturi, fetele care locuiesc in Japonia stiu de ce.

Presa straina se intreba de ce nu sunt inca razmerite si looting in Jp. si daca ar putea fi adevarat ca nu sunt - judecand pe baza a ceea ce s-a intamplat in Chile, Haiti si in America, la Catrina etc. Dar NU sunt furturi. Si, personal, sunt convinsa ca nici nu vor fi.

Nu vad nici o info cu evacuarea romanilor, oricum nici nu m-ar interesa - din punctul meu de vedere, tot Japonia e mai safe decat in orice alta parte a lumii, chiar si in conditiile actuale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Nici pe mine nu m-a batut gandul sa plec.Dar se batea apa in piua ca statul plateste evacuarea romanilor,sa nu ne luam bagaje de mana,bla-bla.
Si o stire de pe site-ul www.jrba.org

AcasaDespre noiEvenimenteStiriRaport activitateInscrieriContactDespre JaponiaNivelulul radiatiilor in Japonia (18 martie, 2011)
Cutremurul din data de 11 martie, 2011 a declansat o adevarata criza in Japonia care insa este gestionata de autoritatile locale intr-un mod ordonat si eficient. Din pacate aceasta criza este prezentata in media din Romania intr-un mod usor exagerat, publicul romanesc neavand acces decat la articole de senzatie, cu impact puternic. Din pacate in media romaneasca lipsesc informari reale referitoare la urmarile acestui cutremur, in special in ceea ce priveste potentialul pericol pe care il prezinta centrala nucleara de la Fukushima.

Desi in presa internationala (inclusiv romaneasca) au aparut informatii referitoare la nivelul de radiatii ridica din Japonia, inclusiv in zona Tokyo, nivelul acestora nu este inca daunator organismului uman. Desigur, in apropiere de centrala situatia sta altfel, de aceea autoritatile Japoneze au evacuat deja populatia pe o raza de 20 km. In ceea ce priveste radiatiile din Tokyo, acestea se afla in prezent la un nivel mai mic decat a 10-a parte din radiatiile pe emise in timpul unei radiografii.

Japonia ofera online in permanenta rezultatele masuratorilor facute in majoritatea zonelor din Japonia. Rezultatele acestor masuratori sunt innointe zilnic si pot fi accesate pe urmatorul website:

http://eq.yahoo.co.jp/

Este important pentru cei dragi de acasa sa nu cada prada stirilor de senzatie din Romania. Pentru acest lucru este nevoie de o informare corecta asupra situatiei din Japonia.

Vom reveni cu noutati.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Totusi se inregistreaza proteste in Tokyo contra guvernului si a lipsei de informatzii!protestarii se simt manipulatzi si dezinformatzi!

Julie,am ascultat aseara parerea (de fapt doar un fragment)specialist in energie atomica si spunea ca ceea ce se intimpla la Fukushima,apa aruncata peste reactoru are acelasi efect ca un strop de apa pe un ditamai cuptorul incins!


Se anuntza insa punerea in functziune a curentului electric!

Dana


www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Chiar si peste un cuptor incins daca se tot toarna apa, se raceste pana la urma.
Cat despre specialisti in reactoare, am unul in casa si mult mai multi, de jur-imprejur, asadar am acces la informatie. Plus ca eu personal sunt de formatie fizician si mai inteleg oleaca ce si cum.

Nu stiu unde vedeti voi proteste in Tokyo si constat ca oricat vi se spune, tot nu credeti pe cei care spun ca nu exista probleme de genul asta - oameni din interiorul Japoniei.

Va invit sa deschideti un subiect separat despre adevarata Japonie, cu reportaje adevarate din afara Japoniei, facute de reporteri adevarati care nu vorbesc japoneza.

Va rog mult, nu mai poluati inutil thread-ul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mey nu mai interpretatzi aiurea!

Si noi discutam in lumina celor ce ni se prezinta la stiri!
De asta intrebam aici sa ni se confirme sau infirme situatzia!


Manifestatntzii aia cred ca nu defilau acolo pentru tv-ul nemtezsc!
Iar picatura cu apa ,s-a vrut o metafora pentru ca se insinueaza ca ar fi insufucient!

Este o problema care intereseaza toata planeta!Deci se discuta in lumina stirilor si informatziilor primite!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
De asta intrebam aici sa ni se confirme sau infirme situatzia!


Se infirma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:


Cu gandul la voi

In toata valtoarea imaginilor ..uneori terifiante (la care nu ma mai pot uita)- dar care inunda stirile de la noi - am fost impresionata de fetitsoara unui bebelus.
O femeie din zona afectata tocmai daduse nastere unui copil, la un al patrulea etaj al unui spital care fusese inundat...

suntem aici si va transmitem suportul nostru tuturor fetelor DC din Japonia





Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA



............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput