Manifestari astmatice la copii (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui LUCIA MIRELA

Va spun inca din start ca nu am mai citit demult la acest subiect, asa ca imi cer scuze daca informatia pe care o aduc a mai fost discutata.
Am citit chiar astazi acest articol si mi s-a parut foarte interesant:
http://laurabara-medicinasportiva.blogspot.com/2010/04/tehnica-respiratorie-buteyko-pentru_16.html
si pentru ca nu intelesesem clar cum se face respiratia, am cautat si un filmulete

http://www.youtube.com/watch?v=bbpZRZ0rVGI&feature=related
daca mergeti pe firul acestor filmulete puteti urmari intregul seminar expus in 17 filmulete legate de Buteyko si tehnica sa.

http://video.google.com/videoplay?docid=-5216964387790732800#docid=-5144366711214451791

M-am gandit la voi si la subiectul acesta si mi-am zis ca poate veti gasi interesante informatiile. Sanatate multa copilasilor!

Multumim, foarte interesant subiectul!

Noi ne-am intors de la aerosoli, a fost frumos.
Ieri am ajuns si la alergolog si tot in ceatza m-a lasat, in ceatza si fara cateva milioane.

I-am facut niste teste alergice mai in detaliu, dar parerea ei, dupa ce a auzit manifestarile clinice si dupa ce s-a uitat prin dosarul cu investigatii a fost ca NU E ALERGICA.
Singura explicatie care ar putea fi ar fi un reflux gastro-esofagian. Asta ar explica de ce crizele apar in pozitia culcat si la consumul de proteina animala.
Cam atat, asteptam rezultatele investigatiilor si abia atunci poate, sper, sa se contureaza ceva. Desi ma indoiesc.
De ieri am inceput sa-i dau iaurt, dar dimineata, nu inainte de culcare. Nu a mai avut nici o reactie. E adevarat ca acum suntem si sub influenta aerosolilor.

Voi ce mai spuneti ?

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

Buna ziua,

ce mai faceti?

Da, de metoda Buteyko am citit f mult si chiar mi-am luat niste DVD-uri, dar din pacate nu poate fi aplicata la copii mici.

noi tocmai ce am trecut printr-o testare de alergeni pe "respirator" si contrar a ce ma asteptam, nu a iesit alergica la nici unul; in schimb avem pozitivitate pe "alimentar", fiind alergica la laptele de vaca si albusul de ou. Mai astept si alte rezultate ce ar trebui sa iasa saptamana asta si apoi merg din nou la alergologie........al 200- lea drum cred..........
Dar, stau si ma intreb acum.....este posibil doar alergenii alimentari sa ii dea bronsitele astea repetate? ea nu are niciodata tuse seaca ci totul devine o uriasa si lunara bronsita.
Pe de alta parte, Alexandra ia a cum Avamis -ul( asta este pentru nas), singulair si xyzal; am observat ca daca-i intrerup Avamys-ul, in doua -trei zile face bronsita. Ce Doamne iarta-ma mai este si asta?
Nasul sa ii provoace tot?

Ai vostri umblatori ce fac?

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Rallex,
Anei i-am intrerupt Nasonex-ul si dupa 1 saptamana: rosu in gat, cu tuse,rea de tot. nu stiu daca a fost bronsita,nu m-am mai dus aici la nici un dr. oricum,scenariul a fost identic 2 luni la rand. dupa 7 zile fara Nasonex,"raceala".Acum Ana a primit Flixo, Singulaire si Aerius. E mai bine decat era doar cu Nasonex,adica nu mai tuseste deloc-deloc,dar sa vedem ce va mai fi.Cred ca e posibil ca nasul sa-i provoace toata tusea asta, probabil acolo fiind inflamatie permanenta( adica rinita asta alergica), toate virusurile trec si se opresc direc la nivelul bronhiilor.
Acum are febra, 38.5 cu termometrul de frunte, mai stau un pic si poate-i dau Nurofen.
Softurela,
Cand am fost cu Ana la dr Craiu mi-a spus si mie ca refluxul gastro-esofagian este o cauza de tuse la copii,dar cum la ea s-a dovedit alergia a fi cauza,nu am mai investigat nimic in sensul asta. Cred ca tratamentul pentru reflux este mai putin agresiv si..poate rezolvati numai din alimentatie,ca pana acum.dar n-ar fi oare pacat sa fi inghitit atata Flixotide DEGEABA?
Imi cer scuze pentru scris,sunt cam obosita.
Maine merg totusi cu ea la medic sa vad ce mai e si cu febra asta. Poate face varicela.

Mergi la inceput

Buna Alina,

exact la fel patesc eu cu Alex; daca-i intrerup Avamys-ul, incepe asa-zisa raceala, care se transforma intr-o mare bronsita. Toti mi-au spus ca motorul este nasul - de acolo i s-ar trage totul, de la rinita alergica, iar mucozitatile i-ar curge in spatele nasului catre bronhii. In plus, rinita alergica creaza un teren propice pentru infectiile bacteriene.
Si mie mi s-a vorbit de reflux, dar la Alex a fost evidenta componenta alergica, asa ca au exclus din start varianta asta.
I-au iesit acum toate rezultatele analizelor si are IGE-uri specifice marite la laptele de vaca(oricum nu-i dau de un an aproape) si la albusul de ou( din nou, in casa nu-l primeste, dar la gradinita cu siguranta se afla in preparate);am sa-l elimin total, mai ales ca la gradi va mai merge o saptamana - zece zile. Pe alergenii respiratori, a iesit foarte bine, in sensul ca toate rezultatele-s negative.
Ce i-a iesit foarte putin peste limita( adica 11,8 fata de 11,4 cat ar fi maxim), este triptaza serica. Am tot citit pe net dar nu m-am lamurit foarte bine referitor la triptaza asta.
Joi merg din nou cu rezultatele la doctorita si sa vad ce-oi mai face.

Va pup

Mergi la inceput

Imi pare rau ca aveti probleme cu micutele.

Nu stiu, eu sunt tare dezamagita. Am ajuns la concluzia ca nu voi afla niciodata cauza. Probabil, pe masura ce creste va disparea de la sine acest wheezing la efort (doar cu atat a ramas).

O sa sun doctorita sa vad ce zice, au venit toate rezultatele, nu e alergica la NIMIC.
Nici toxocara, nici paraziti, nimic, nimic.

Despre reflux, ce sa zic. A fost o criza data de reflux, recunosc. Pe la 1 an si 9 luni s-a trezit tipand din somn, la scurt timp dupa ce am culcat-o. Se vedea ca se inecase si desi nu stiam prea multe de astm la vremea aia a fost evident ca era o criza de astm data de reflux. Dar urmatoarele nu prea au semanat cu acea prima criza.

Astazi am avut alta peripetie cu Bianca. Imi tot tuseste de cateva luni bune, dimineata la trezire. O tuse usoara, productiva si de scurta durata. Medicii pediatrii au cam dat din umeri, si m-au trimis la plimbare.
Astazi m-am infiintat la ORL si am prezentat situatia. Bineinteles ca ma trimitea la alergolog sau eventual acasa, parea prea nesemnificativa problema.
Am insistat, incepuse sotul sa-mi faca semne disperate sa incetez asaltul.
Pana la urma s-a incumetat doctorita si a analizat situatia. Rezultatul fibroscopic nazal a scos la iveala o sinuzita cronica.
Doctorita a zis ca nu a mai vazut la copii de un an, sinuzita.

M-am lamurit inca odata, daca noi ca mame nu ne implicam si studiem problema, in baza medicilor ....

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Buna fetelor,

cred ca va fi necesar sa-i fac si eu o fibroscopie Alexandrei; nu e doar o coincidenta - cum ii intrerup Avamys-ul, imediat se declanseaza bronsita; ma gandesc ca este sinuzita avand si terenul alergic propice care i-o favorizeaza;in plus face foarte des infectii bacteriene pe nas. Sunt dezamagita si nu prea mai stiu de unde sa o apuc...voi vedea ce imi mai zice joi alergoloaga si cred ca-mi fac drum iar la ORL si pentru fibroscopie. Cred ca v-am zis ca am gasit-o alergica la lactate de vaca si galbenus de ou; oare sa fie alergica si la laptele de capra, oaie..etc? si la galbenus de ou/ nu mai inteleg nimic; mi-e groaza sa-i mai iau din nou sange ptr analize, am terorizat-o deja.
Softurela, spune-mi te rog. ce presupune tratamentul pentru sinuzita?

Va pup si multa sanatate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rallex

Buna fetelor,

cred ca va fi necesar sa-i fac si eu o fibroscopie Alexandrei; nu e doar o coincidenta - cum ii intrerup Avamys-ul, imediat se declanseaza bronsita; ma gandesc ca este sinuzita avand si terenul alergic propice care i-o favorizeaza;in plus face foarte des infectii bacteriene pe nas. Sunt dezamagita si nu prea mai stiu de unde sa o apuc...voi vedea ce imi mai zice joi alergoloaga si cred ca-mi fac drum iar la ORL si pentru fibroscopie. Cred ca v-am zis ca am gasit-o alergica la lactate de vaca si galbenus de ou; oare sa fie alergica si la laptele de capra, oaie..etc? si la galbenus de ou/ nu mai inteleg nimic; mi-e groaza sa-i mai iau din nou sange ptr analize, am terorizat-o deja.
Softurela, spune-mi te rog. ce presupune tratamentul pentru sinuzita?

Va pup si multa sanatate

Rallex, tratamentul pe care l-a primit Bianca consta in antibiotic sistemic, antibiotic local, aerosoli cu ACC, flixo si adrenalina.

Mie mi se pare cam mult. Adica, 6 luni pediatrii au ignorat aceasta tuse si acum vin cu un tratament bomba.
Plus ca mi-a prescris antibioticul fara rezultatul de la exudat.
Ea are in nasuc stafilococul auriu luat din maternitate si ala e la cauza problemei. La ea secretiile se plimbau si le simteam de cand avea 2-3 saptamani.
O sa repet fibroscopia la alt ORL-ist. Ma gandesc sa nu fi confundat sinuzita cu niste secretii care treneaza acolo. Nu ma pricep prea mult, cert e ca de cand am aflat diagnosticul am inceput un tratament naturist si vad ca pentru prima data nu a mai tusit dimineata.

Aceasta problema a ei intretinea si bronsitele. Diferenta e ca la ea bronsitele incepeau daca prindea putin curent sau o zi cu vant.
Pana la sfarsitul saptamanii o sa am rezultatul de la exudat si ma infiintez la un alt ORL-ist, pentru un tratament corect. O sa cer si repetarea fibroscopiei.

Cam asta e la noi.
Mult succes si voua in gasirea cauzei!

Mergi la inceput

Rallex,

Am vorbit acum cu pediatra ei si imi spunea ca la sinuzita mai apar si modificari ori de vsh, fibrinogen in analizele serologice.
La voi e mai greu cu fibroscopia, Alexandra e mai mare si nu stiu daca o va suporta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Buna,
Revin si eu dupa ceva pauza. Bogdan a fost 3 luni pe Singulair si in afara de o laringita dupa prima saptamana de gradi n-a mai facut nimic mai jos de gat.Sa vedem ce urmeaza avand in vedere ca acum nu mai ia nimic. In schimb are secretii in nas permanent,mai galbene,mai verzi,incolore...cand cum.
Softurela,si eu l-am banuit de sinuzita mai ales ca intr-o perioada acuza dureri de cap dar toti orl-isti care l-au vazut au zis ca n-are cum la varsta asa mica si nici n-au investigat problema. Si eu ma gandeam sa-i fac fibroscopia dar nu cred ca se poate fara anestezie generala ,din cauza asta inca mai astept.
De cateva zile i-am facut analize de sange si i-a iesit destul de nasoale, respectiv VSH mare, fibrinogen mare, lipsa mare de fier (val de 25,limita minima fiind de 50 ). Clar are o infectie dar inca n-am gasit medicul care sa-i dea de capat.
Din pacate si cel mic a inceput cu secretiile care nu par sa se opreasca. Cam o saptamana respira foarte greu din cauza lor, era tot timpul infundat,horror. Acum pare mai bine,dar in unele momente ale zilei se umple de secretii instant si trebuie sa-l aspir.
Credeam ca macar in sezonul de vara sa fie mai ok cu racelile dar nu ni se arata.
Softurela, ce tratament naturist ii dai pentru sinuzita? Te intreb penru ca si eu am facut o forma urata in luna 5-a de sarcina cu cel mic si fara antibiotic n-am scapat,desi am incercat o gramada de remedii naturiste.
Multa sanatate la pitici!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cisi5

Buna,
Revin si eu dupa ceva pauza. Bogdan a fost 3 luni pe Singulair si in afara de o laringita dupa prima saptamana de gradi n-a mai facut nimic mai jos de gat.Sa vedem ce urmeaza avand in vedere ca acum nu mai ia nimic. In schimb are secretii in nas permanent,mai galbene,mai verzi,incolore...cand cum.
Softurela,si eu l-am banuit de sinuzita mai ales ca intr-o perioada acuza dureri de cap dar toti orl-isti care l-au vazut au zis ca n-are cum la varsta asa mica si nici n-au investigat problema. Si eu ma gandeam sa-i fac fibroscopia dar nu cred ca se poate fara anestezie generala ,din cauza asta inca mai astept.
De cateva zile i-am facut analize de sange si i-a iesit destul de nasoale, respectiv VSH mare, fibrinogen mare, lipsa mare de fier (val de 25,limita minima fiind de 50 ). Clar are o infectie dar inca n-am gasit medicul care sa-i dea de capat.
Din pacate si cel mic a inceput cu secretiile care nu par sa se opreasca. Cam o saptamana respira foarte greu din cauza lor, era tot timpul infundat,horror. Acum pare mai bine,dar in unele momente ale zilei se umple de secretii instant si trebuie sa-l aspir.
Credeam ca macar in sezonul de vara sa fie mai ok cu racelile dar nu ni se arata.
Softurela, ce tratament naturist ii dai pentru sinuzita? Te intreb penru ca si eu am facut o forma urata in luna 5-a de sarcina cu cel mic si fara antibiotic n-am scapat,desi am incercat o gramada de remedii naturiste.
Multa sanatate la pitici!

Cici, cu Bianca am inceput Sinupret, aerosoli cu tinctura de propolis si apa de mare si suc de varza in nasuc.
Bianca nu are confirmarea de diagnostic deci nu as putea spune ca cele de sus ajuta in sinuzita, ramane de vazut.
Pentru moment, sunt cazuta pe baricade. Diana mi-a facut azi-noapte, o criza de dispnee. Nu stiu daca chiar a fost urata criza sau faptul ca m-am dezvatat eu de astfel de evenimente a facut sa para epuizant. Nu am inchis un ochi, am stat geana pe ea toata noaptea si ii numaram respiratiile.
Daca ma intrebati de la ce, chiar nu stiu. E adevarat ca am inceput sa-i reintroduc proteine, dar totusi ieri nu a mancat nimic de genul.

Mergi la inceput