Manifestari astmatice la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 10
OanaRusu spune:
Diana, eu am avut teama doar relativ la accesul in comunitate - aveam impresia ca nu are voie (nu-i primeste) la camin/scoala nevaccinati.
Paul are o enteroviroza - ii merge burtica si a tusit ieri si alaltaieri. IEri mi-a facut cateva pusee la 38-39, vad ca si azi mai face, dar suntem pe aconitum deocamdata (o doza la 24 de ore).
Azi noapte a facut 38 cu 8 - deja ma ingrijoram ca respira f precipitat. L-am mutat in dormitorul nostru si s-a trezit - era destul de bine dispus i-am propus sa-i pun shosetute umede (nu merge cu otzet la aconitum) si a acceptat. I-am facut si o "platosha" (ii plac cavalerii fff mult...) din cartof crud ras in prosopel si i l-am pus pe piept. In 20 de min ii scazuse sub 38 - avea 37 cu 7. Nu mi-a venit sa cred.... acum 2 ani repede as fi bagat in el nurofen si paracetamol ... si uite ca se poate si fara
Ii ziceam la sotul meu azi noapte ca e neplacut sa fie bolnavoir (mai ales in weekend...) dar ce usurare pt mine sa faca viroze ca toti copii in loc de crize/weezing si altele....
Imi amintesc ca acum un an, la 6 sapt de la inceputul tratamentului homeopat, am ajuns la 7 dimineata pe plaja din Costinesti. Cand a pus mana in nisip i s-au si umflat urechile ca la elefanti si s-au inrosit ca am incremenit. Ma uitam prostita la telefon - cum sa sun pe dna dr la 7 dimineata intr-o zi de duminica. Am asteptat o ora - si s-au desumflat de la sine. Adica organismul lui micutz si atat de incercat a reusit sa depaseasca puseul fara nici un alt sprijin - nu i-am dat absolut nimic, nici macar speranta mea ca va trece
Cat despre vaccinare... ce sa mai zic - adevarul e undeva la mijloc, dar din pacate medicii uita de multe ori sa trateze pacientul si prefera sa lucreze ca muncitorii din fabrica - adica productie de masa....
M-am lungit iarasi cu postarea (rar si mult ) dar imi doresc doar sa transmit la alte mamici ca se poate ameliora atat de bine starea copiilor nostri fara sa apelam la tratamente dure si toxice, ca exista atatea alternative. Noi suntem "living proof" - dovada ca se poate. Macar ca nici medicul nostru de familie nu ne crede si ne-a vazut cu ochii ei.
Ca o concluzie - nu i-am mai dat la Paul tratament pt alergie din toamna. Singura terapie e bowen - constant - si ocazional (Adica periodic, mai ales pe viroze) picaturi florale Bach (primeste star of bethlehem, chestnuts, crab apple). Dermatita i-a disparut de mai bine de un an - aia a fost prima care s-a vazut ca rezultat evident; nici nu a recidivat.
Va dorim sanatate
inutsa spune:
oana pai s-o tineti tot asa! Eu recunosc ca sunt mai fricoasa din fire de cand am vazut-o cum in 3 ore de la wheezing ajungem in spital cu masca de ogigen, dar incerc sa evit medicatia. La febra ne ajuta si noua compresele&co. Acu astept o alta viroza sa vedem cum ne-o fi fara singulair si flixo. Bine, nu o astept neaparat
softurela ma bucur ca sunteti si voi bine. Sper sa vin si eu cu vesti din astea despre bb 2 care nu face asa "urat" ca cel mare.
V-am . Sanatate!
de si20+
bebe din burtica
AlinaEmi spune:
Oana, spune-mi te rog, din experienta ta, chiar exista alergie la nisip ?? pe baietelul meu de 1,5 ani l-am luat azi dimineata din patut si era cu pete mari si rosii pe fata iar pe gat si pe spate plin de punctulete. Toata ziua m-am gandit ce ar fi putut sa-i provoace aceasta alerige avand in vedere ca nu am schimbat nimic in alimentatia lui, detergent, in casa etc.
In schimb de 2 zile l-am dus in parc la nisip sa-l invatam sa se joace cu galetusa si lopatica avand in vedere ca in 2 saptamani vrem sa plecam la mare..... Poate fi asta ? dar daca-i asa nu ar fi trebuit sa se manifeste pe loc atunci si nu dupa o noapte ??
Mentionez ca bebe are teren alergic (nu se stie la ce) dar are la activ 3 bronsiolite nasoale vara trecuta si suntem pe schema homeopata din toamna trecuta. In tot sezonul rece nu am avut probleme cu el dar mi-e mai teama acum vara cand exista mai multi alergeni afara iar eu nu stiu exact la ce este el sensibil....
Multumesc.
OanaRusu spune:
Alina, cred ca nu nisipul propriu-zis e problema ci "creaturile" si resturile din nisip - inclusiv puf sau polen s.a.m.d.
Al meu baietel e alergic la acarieni, si cum spuneam in alt post, acum un an la mare a facut o reactie f puternica pe plaja, insa i-a trecut de la sine intr-o ora. Lui i s-au umflat urechile (nu mai avea pliuri, erau ca niste discuri plate si mare si rosii) in primul episod, apoi seara i s-a umflat pielea de pe degete ca nu se mai vedeau striatiile de la amprente. Si a doua oara a trecut de la sine.
Daca deja e de ceva timp pe schema, sper sa fie rezistent, dar consulta-te cu medicul homeopat pt masuri de urgenta - eventual sa o poti/ sa-l poti suna de la mare in caz de nevoie.
Nu ai primit picaturi de coacaz pt alergie? Oare e prea devreme la 1.5 ani?
O sa-ti spuna medicul mai sigur :)
Rallex spune:
Buna ziua fetelor,
Alina, am fost la alergologie unde mi s-a spus ca Nasaleze iese din discutie, ca si Prevalin. Am intrebat de ambele, stiind ca nu contin cortizon. Un mare NU pentru fiecare. Bla, bla, bla...nu exista studii in acest sens, mai ales pentru aplicabilitatea la varste fragede.
In schimb mi-a dat o lista intreaga de analize(o multime de IGE - uri specifice)pe care va trebui sa i le fac saptamana asta.
Ma intrebati de operatia de amigdale: nu a fost operatie clasica in sine, ci doar o reductie facuta cu plasma/radiofrecventa; recuperarea este foarte rapida - intr-o zi nu mai avea nimic, doar o mica jena atunci cand casca.
Va pup si multa sanatate
Va pup si multa sanatate
aalina2003 spune:
Rallex,
Ce IgE-uri trebuie sa faci? Si unde? Sa ne spui si noua rezultatele analizelor.
Ieri am cumparat Nasaleze, dar nu i-am dat. I-as fi dat cu de la mine putere,dar mi-e teama de pudra de menta pe care o contine. Am impresia ca unii alergeni la care a iesit Ana sensibila dau reactii incrucisate cu menta. Nu stiu sigur,o sa mai caut.
Am oprit de sambata sprayul pentru nas (Nasonex-cu cortizon,desigur!) si de atunci stranuta in fiecare dimineata si mai apoi pe tot parcursul zilei,dar nu la fel de tare ca dimineata. Stranutul nu ar fi asa deranjant dar au aparut si mucii+rosu'gat.Abia a trecut 1 luna de la ultima raceala de genul asta care a inceput tot asa,dar a continuat cu tuse. Pana la urma a trebuie sa-i dau Flixotide 6 zile atunci.Acum nu stiu,poate ar aparut si fara sa opresc sprayul pentru nas.
Am obosit sa caut raspunsuri pentru reactiile ei si sa iau decizii de dat/oprit medicatie. Uneori ma enervez numai cand o aud tusind,de parca ar fi vinovata cu ceva. Cred ca nu sunt prea intreaga la minte.Pot sa sun alergologul,dar mi-e jena sa-l sun toata ziua. La Tulcea primesc numai antibiotic pentru orice muci.
Rallex spune:
Alina,
Am o lista intreaga de IGE-uri pe " respirator" plus "alimentar" multe dintre ele din cele "multiple/combinate"; ce tot doream sa-ti spun si am uitat: avand in vedere ca pitica ta ia cortizon pe nas, in timp, mucoasa nazala se poate usca, devenind mai sensibila; in acest caz, trebuie dat
"tantum protect spray nazal" de doua -trei ori pe zi cateva zile pe luna - acum am aflat si eu de la medici; pentru ca si a mea ia Avamys, m-am interesat si asta este raspunsul pe care l-am primit din doua parti.
Softurela, ma bucur ca sunteti bine, excelent; sa dea Dumnezeu sa o tineti tot asa.
Va pup
aalina2003 spune:
Rallex,
Multumesc pentru informatie. Stiam ca exista tantum verde spray pentru gat,nu stiam ca e si pentru nas. O sa caut. Deocamdata, i-am oprit Nasonexul (de 5 zile), are ceva muci, dar nu pare sa se complice.
Interesant ca a mancat ieri ceva picant si desi e alergica la polen de pelin care da alergii alimentare incrucisate cu condimentele (si la ea s-a manifestat si asta, adica a tusit acum cateva luni dupa ce mancat ceva cu piper), de data asta n-a tusit deloc.
Sambata a alergat prin iarba toata ziua (a iesit sensibila si la polenul asta) si iar n-a tusit.
Medicul a spus ca valorile IgE-urilor in sine nu inseamna nimic, ci doar corelate cu manifestarile. POate o fi la fel si pentru celelalte polenuri si o sa avem o vara mai linistita decat se preconiza.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inutsa softurela ma bucur ca sunteti si voi bine. Sper sa vin si eu cu vesti din astea despre bb 2 care nu face asa "urat" ca cel mare. V-am . Sanatate! |
Inutsa, desi fetele au aceeasi mostenire genetica, cea mica a avut ghinionul sa faca 7 viroze pana la varsta de un an. Diana pana la un an nu a avut nici macar una.
Dar asta e situatia, cand e un fratior mai mare in casa, cel mic e mult mai expus riscului de imbolnavire.
Si cu toate astea, cea mica nu a evoluat inspre astm. Imi explica pneumoloaga ieri, ca Bianca face forme diferite de Diana. La Bianca, totul e la nivel bronsic pe cand la Diana totul era la plamani.
Diana cam la fiecare raceala ajungea la dispnee. Bianca tuseste numai productiv, dimineata la trezire.
Dar mai e o mare diferenta. Desi cea mica a fost expusa viral mult mult mai mult decat Diana, eu cred ca in mare masura evolutia ei depinde de alimentatie.
Nu o mai indop cu branzica, iaurt, lapte si alte "papa bun" asa cum faceam cu Diana. Proteina animala o primeste dar nu e dominanta in meniul ei.
Apoi, o alaptez in continuare iar eu nu consum proteina animala decat cu mici exceptii.
Si referitor la Diana, ieri m-a tot intreba doctorita, ce face Diana. Eu ocoleam raspunsul si ea tot insista.
A ramas pe ganduri cand a auzit ca nu a mai facut forme urate nici macar viral. Chiar si-a amintit cum o aduceam dispneica la cabinet.
In fine, una peste alta, cred ca a cazut si ea pe ganduri si nu mai e asa de sigura ca povestea cu alimentatia e fabulatia mea.
Pe 7 iunie avem programare la alergolog. Repetam testele cutanate si mai adaugam cateva. Ma duc si cu rezultatul DAO si la final tragem o concluzie sa avem un diagnostic clar. In functie de rezultat, mergem la nutritionist si stabilim ce mancam si ce nu, cat de des sau cat de rar pentru a fi sigura ca nu o privez de nimic din ce e necesar in crestere.
Pentru cine nu stie istoria noastra: Diana dupa trei testari serologice si una cutanata nu a iesit nici cea mai mica sensibilitate alergica. Cu toate astea manifestarile clinice duc cu gandul la o alergie.
Maine plecam la mare, la o cura de aerosoli.
Multa sanatate la copilasi!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
light spune:
Va spun inca din start ca nu am mai citit demult la acest subiect, asa ca imi cer scuze daca informatia pe care o aduc a mai fost discutata. Am citit chiar astazi acest articol si mi s-a parut foarte interesant: http://laurabara-medicinasportiva.blogspot.com/2010/04/tehnica-respiratorie-buteyko-pentru_16.htmlsi pentru ca nu intelesesem clar cum se face respiratia, am cautat si un filmuletehttp://www.youtube.com/watch?v=bbpZRZ0rVGI&feature=relateddaca mergeti pe firul acestor filmulete puteti urmari intregul seminar expus in 17 filmulete legate de Buteyko si tehnica sa.http://video.google.com/videoplay?docid=-5216964387790732800#docid=-5144366711214451791M-am gandit la voi si la subiectul acesta si mi-am zis ca poate veti gasi interesante informatiile. Sanatate multa copilasilor!
my deviantArt GalleryUna Pe Zi de Victor