Copilasi de Iulie - August 2004 * 68
Raspunsuri - Pagina 13
alice2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bunny Alex - cred ca nu are nici o problema - e un copil normal, destept dar undeva am gresit noi si acum incercam sa reparam. Toate trebuie sa fie ca el, in conditiile lui nu ale noastre . Negociaza cu noi ca un evreu cu noi cind e vorba de program . N-am tot timpul capul limpede sa zic asa sa fac artficiile de genul ' hai sa vedem daca tu te imbraci inaintea mea' si ii zic 'hai , imbraca-te ca e tirziu' si atunci ma lovesc de un zid . Si pot sa ii spun de 3-4 ori ca parca e surd ...si tot asa. Dar asta e un ex... Copilul nu are nimic... stiu ca e o faza dar pe mine ma sperie gindul ca daca acum e asa la 16 ani ce sa mai zic?! |
Mani, vin si io si spun ca Alex are un "frate geaman" in ceea ce priveste comportamentul ... e Andreiush al meu ! Si recunosc ca si pe mine ma sperie acelasi gind !? Mi-am notat titlul cartii pe care ai amintit-o, sa vaz daca o si gasesc aici la noi !
Pupici multi !
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion
cristalina spune:
Marina, si fetele mele fac asa, pe mine ma zapaceste chestia asta ....
Eu nu le fac fatza nici acu', la 16 ani...offf
szivarvany spune:
Atunci eu nu ma plang, Giulia chiar este foarte intelegatoare, cateodata ma gandesc ca nu merit asa copil
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
g_ioana spune:
Manieu de vreo 6 ani numai reviste si carti legate de educatia cupiilor cetesc...si printre picaturi cele legate de chimia care miroase ca un sconcs....asa ca m+am hotarat sa fac o pauza...sambata dupa amiaza mandra s-a jucat cu omuletii/masinutele de lego vreo doua ore timp in care eu am stat in fotoliu in aceiasi camera si am citit o carte buna "Clubul norocoaselor"de Amy Tan....ce am observat eu la comportamentul ei...la gradi au o educatoare cam severa asa ca este foarte cuminte si respecte toate regulile impuse....bona are un mod diferit de a o invarti pe degete ca face doar ce zice ea,o asculta foarte mult......asa ca normal, cupilu se simte frustat si nevoit sa-si exercite independenta cu noi,parintii...eu recunosc ca ii dau libertate multa de miscare dar totul are limite...si ce am mai observat ca o vorba buna functioneaza mai bine decat una cicalitoare...
szivarvany spune:
Eu de dimineata am meditat, suntem asa diferite.
Eu cer explicatii, vreau raspunsuri, vreau lamuriri, vreau sa mi se spuna.
Giulia ma citeste din priviri. Stie cand apasa butonul gresit, stie cand sa-l apese mai tare sau mai incet. probabil am o moaca expresiva rrrau
Dar clar ea e serioasa, io aia hlizita
bunny spune:
Ioana- ai dreptate si eu sunt de acord cu vorba buna (si rezultate se observa ). Ma mai supar pe sot ca el citeste cu copilul si e foarte sever la cum citeste, respecta virgurile, sa schimbe tonul vocii dupa caractere etc(invataoarea chiar ne-a zis ca e 'brilliant reader,very expresive') dar ...sotul uita sa il laude. Eu nu ma bag ...dar imi vine sa-l string de git cit e de exigent.
Ei au acum SATs la scoala in luna mai si e foarte multa munca pe ei din partea scolii - si ma gindesc ca si asta il frusteaza .Oricum mai trebuie sa las si eu de la mine ....
REf la ce am mai citit
Don’t be afraid to set boundaries. As a parent, it is important for you to be able to say “no” to your child. This will remind your kid that you are the parent, and they need a parent, not a friend, from you. Your child will feel secure when you are able to set boundaries, and remember to stick to them to make them effective.
Ultimately these techniques will work best when you remain calm, and are constant and regular with your instructions and requests. Inconsistency can confuse children and make them less likely to listen. Clearly, child psychology provides a wealth of insight into how children think, and utilizing strategies derived from this science can help create and maintain a happy, harmonious household.
http://www.parentwonder.com
daca va abonati la email va trimit un pdf cu positive-parenting
Gata..am terimnat cu boceala si cu sfaturile ( pe ziua de azi)
kim222 spune:
Vezi tu ..americanii spun sa fi considerat de copil "cel mai bun prieten "..si eu asta incerc : sa fiu cea mai buna prietena pentru Luca...asa ca am decis si sa nu mai insist sa-mi spuna mama...daca Olivia ii pare mai apropiat ..Olivia sa fie! Sunt de acord cu limitele ,absolut de acord in tot ceea ce fac! La Luca asta cu daca nu respecti ceva ..urmeaza o repercursiune ..functioneaza. Oricum am aflat si eu in sfarsit ascendentul..si este Berbec! Banuiam eu ...ca este Berbec sau Leu..si-mi pare bine ca este asa..este lumea celor puternici...si prefer un copil cu personalitate puternica ..noi oricum suntem niste parinti batrani...
szivarvany spune:
Oliv, asta fu tare cu batranii, sa nu mai zici asa ceva neverever.
Io am o problema, am devenit o urlatoare
alice2004 spune:
Hai mai, Oliv, cum parinti batrini ?? Cu limitele si eu sint de acord, numai Andreiushu nu !
Daria, ce urlatoare mey ?? Daca zici ca Giulik este intelegatoare, ce-ti mai poti dori, ei ?? Ti-l trimit la gizmo, sa vezi cum este reversul medaliei !!
Cuscrela, oau, da stiu ca mindrulita are rabdare cu lego !! Doua ore ?? Sint chiar invidioasa !
Ah, si am uitat sa va zic ca s-a reintors la gradi fetita lui Rain, gizmoul a fost foaaaarte fericit azi sa o vada din nou pe Andreea !
Pies - din categoria "Un film pe zi" - va recomand The Adjustement Bureau, nu sint eu fan Matt Damon, dar chiar mi-a placut in filmul acesta, apropos de conspiratii si cine guverneaza pe cine !!
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion