Copilasi de Iulie - August 2004 * 68
Raspunsuri - Pagina 10
bunny spune:
Aveti dreptate ..de departe asa se vede , acum stiti voi ca cu laudaul stau bine - ce mai erau asa de frumosi dimineata si profesorii toti au facut un efort sa se imbrace si ei ..pozele sincer nu spun totul.
Dar - Ioana ...cu placere iti raspund la orice intrebare pe pm ca sa nu plictisc aici - dar sa stii ca tot asa de bine si aici copii in clasa 1 sau 2-a se uita la filme , nu fac sport ca sa faca mate ( ceea ce eu nu sunt de acord cu asa un duracel in casa) ... nu au voie in curtea scolii sa se joace cu mingea/sau eu mai stiu ce jocuri ... se cresc copii in puf . Ca parinte/profesor esti in centrul atentiei autoritatilor ...de ex nu au voie sa imbratiseze copii ( se poate considera asalt sexual) , nu exista competitie sportiva , nu exista premii ptr cei mai buni ...
Atunci totul se rezuma la ce putem face noi acasa extra. Ieri de ex la innot a capatat nivelul 4 bages... si i-am platit si ptr lungime 25m, numai ca sa aibe copilul o recunoastere a muncii de sapt cu sapt.
Daca vrei iti trimit un link cu discutiile de aici la nivel primar de scoala sa arunci o privire.
Voi aveti in scoli scarlatina ...noi avem paduchi si 'ringworms' ( nu stiu cum se traduc) asa ca parti rele sunt . Copilul e asa 'soft' cum cade fuge la cabinetul medical, gheata si vine din 5 zile 3 cu biletel ca s-a lovit . Acasa , daca cade nu -l bagam in seama si nu face caz. Dar acolo- fiind ca asa ii educa - e capat de tara. Nu au voie in tabere , nu avem voie pina la 10-11ani sa-i lasam singuri sa mearga la scoala. ... citeodata zici cum naiba asa o societate exista. Sunt penibili.
Gata...m-am racorit !!!
g_ioana spune:
Mani....meii nu stiu cum sa-ti explic ce vreau ioadik nu prea ma intereseaza cat invata ci mai mult cum invata,elevii/studentii nostrii au niste fetze triste,stresate, obosite,le lipseste sclipirea din ochi,entuziasmul...
Inca nu i-am dat nik mandrei am trecut-o pe un regim alimentar usurel,astept sa vad cum evolueaza....
bunny spune:
Ioana- Fete triste si mai ales fara culoare in obraji suntcomune. Exbuberanta de a merge la lectii cred ca vine de la sistemul de predare. Eu imi amintesc lectiile de istorie...cele mai plictisitoare..aici aleg un subiect pe 1-2sapt/trimestru si pe baza lui fac istorie/literatura/gramatica ..le imbina .De ex sapt trecuta au avut tema sa scrie citeva notite despre 2 animale care le plac lor . Pe baza asta au facut lectiile de literatura - fiction books, propozitii folosind adjective care descriu aceste animale, gramatica plus partea de stiinte de crestere si dezvoltare- nimic la nivel academic, simplu. A stat copilul cu nasu in enciclopedie sa isi ia notite ,de pe calculator - mi-a zis ca ieri au desenat animalele respective ... azi are 2min 'speach corner' sa vorbeasca liber . Asa ca ii antreneaza, ei nu realizeaza ca invata si sunt fericiti.
Si asa si cu istoria...
Acum in mai au examen de evaluare ...la mate/scris/citit/stiinte ... deja mi-a zis ca le-a dat cite ceva din ele. Asa pe parcurs. Rezulatatele le aflam numai la sf anului scolar - se zice ca de fapt testeaza profesorii - dar nu vor sa streseze parintii.
Iti trimit pe PM mai tirziu link-ul scolii cu curiculum .
Un wk-end cu soare va doresc si
kim222 spune:
Salutare!
Noi ne tinem de petreceri in continuare:)Vineri Luca a fost singurel la acasa la ziua unui coleg de gradi..pt prima data singur singurel..Ieri a fost ziua fetitei unor amici.
AZi a plecat cu tati la targ de animalute...sigur vin ei acasa cu ceva!
Mani paduchi???
Ioana ,in Ro nu au cum sa aiba o altfel de atitudine ..totul in jur este pe dos..de la atitudinea profesorilor..pana la cea din familie..Nu exista campusuri in adevaratul sens al cuvantului..totul este la mica ciupeala..examene cumparate..sau la care se copiaza..
niste poze de ieri:
https://picasaweb.google.com/alex.badoiu/TaniaSBDay?authkey=Gv1sRgCOz3w--WpIr7Mw#slideshow/5586089562180895250
bunny spune:
paduchi?daca tradusi sunt 'headlice'atunci astia sunt.
farmaciile sunt pline de produse de dat pe par.. primim scrisori de la scoala. N-am avut personal de-aface cu asta- teoria e ca vin la parul curat . M-am mirat prima data - dar sunt atitea nationalitati , isi dau cu ulei pe par -traditie sau fashion - nu stiu , parul lung la baieti ... brii.
vazut pozele- cred ca Luca putea sa vina aici la Red Nose Day si sa fie ales cel mai bine costumat ! Acum vad cum aratai tu cind erai mica!