De ce e atat de nociv co-sleeping_ul?
Raspunsuri - Pagina 16
nemora spune:
pai poate fi-so are nevoie! si mama a dormit cu fratele meu pana la 12 ani, adica pana el nu a mai facut pisu in pat...
htpp://cemaitraim.blogspot.com
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
iulia_b spune:
Parearea mea este ca de multe ori este vorba de "anxietatea de separare% a mamei si nu a copilului, de dorinta de a ramane in stadiul in care copilul este dependent de mama (ceea ce ofera probabil un sentiment de siguranta si stabilitate).
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Baietelul nostru desi a dormit/doarme cu noi/mine in pat (are 2.2 ani) este extrem de independent. A inceput gradinita la un an. Ma asteptam sa planga, sa se lipeasca de mine...de unde...din prima clipa s-a desprins extrem de sigur pe el si a inceput sa exploreze in jur. Pot sa numar pe degete diminetile in care a pus buza sa planga cand l-am lasat la gradinita. Este foarte afectuos si dragastos, atasat, dar in acelasi timp independent si dornic de explorare. Nu ii este teama de nimic. Nu cred ca are legatura independenta/dependenta cu co-sleepingul, cel putin nu in cazul nostru. |
Daca baietelul tau este atat de independent de ce doarme in continuare cu voi?
Inca ceva...cand l-am dus la gradinita prima oara am lasat instructiuni precise, cum sa il adoarma, sa il legene in brate (asa cum faceam noi acasa la varsta respectiva). |
Nu pot sa nu ma amuz cum ti-ai inchipuit tu ca la gradi cineva va sta sa legene in brate copilul sa adoarma . Doar daca nu il duci la gradinita unde fiecare copil are o educatoare/ingrijitoare, altfel cum sunt adormiti toti copilasii aia? Daca copilul tau are nevoie de regim special inseamna ca nu e chiar asa independent, nu?
Haha...mi-au spus ca a venit ora somnului, l-au asezat in pat, s-a intors cu fundul in sus si a adormit profund in 2 minute. Acasa imi lua o ora de regula sa il adorm. |
Baiatul tau pare perfect capabil sa adoarma singur fara probleme in 2 minute. De ce oare se chinuie atat acasa?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
miereamara spune:
Bird multumesc pentru comentariu pe text, chiar nu era nevoie. Incerci sa imi demonstrezi mie ceva anume? Daca as fi fost in locul tau mi-as fi canalizat efortul si timpul pentru a da un raspuns competent initiatoarei topicului, ea e cea care are dileme, nu participantii la discutie. In general raspunsurile tale sunt logice si bine argumentate, acum insa ai cam dat cu bata in balta facand niste supozitii total nefondate. I am fine, we are fine, formula actuala este cea care ne avantajeaza pe noi ca familie si in primul rand raspunde nevoilor copilului. Acum are doi ani si doua luni, deja am inceput sa facem tranzitia la un alt pat in camera lui. nu il vom muta brusc, am inceput cu somnul de pranz in zilele in care este acasa. In noiembrie va veni un al doilea bebelus. si cu acela vom proceda la fel, co-sleeping pana cand ne da el semnale ca este pregatit sa se desprinda. Sau poate acesta va dori sa doarma singur, cine stie? Ii vom asculta nevoile si vom decide atunci cum e mai bine pentru noi toti.
Eu imi cunosc foarte bine copilul spre deosebire de tine, care faci o analiza pe baza a ce?
Cand l-am dus prima oara la cresa, avea 11 luni. Fiecare educatoare avea doi copii in grija si da, uneori il leganau si il mangaiau si il alintau. E ceva gresit in faptul ca isi gaseau timp sa isi manifeste afectiunea fata de el? Nu avea el regim special, toti copii erau tratati cu dragoste si grija, unii nu puteau adormi decat cu biberonul in gura, altii leganati, altii adormeau singuri.
Ma amuza siguranta cu care afirmi tu ca el poate adormi perfect in 2 minute singur. Asta face la gradinita. Acasa avem alt ritual, citim cam o jumatate de ora si dupa aceea povestim ce s-a intamplat peste zi, ii spun noapte buna si te iubesc si adoarme.
Practicam co-sleepingul in familie pentru ca asa credem si am observat ca e mai bine pentru el. Dupa ce sta 10 ore la gradinita simte nevoia sa ne aiba aproape. E vreo problema cu asta? e jignitoare maniera in care insinuezi ca ne chinuim copilul obligandu-l sa doarma cu noi. ar trebui sa iti reevaluezi afirmatiile. Imi cunosti tu copilul ca sa poti fi sigura 100% in ceea ce afirmi?
Edit. daca ai citit cu atentie in urma scrisesem ca pana la 11 luni a dormit fara probleme in patul lui in camera cu noi. Cand a inceput gradinita/cresa a simtit nevoia sa doarma in pat cu noi si nu l-am refuzat.A fost modul lui in care a reactionat la schimbari, a avut nevoie de mai mult atasament. Ar fi fost trist ca dupa ce l-am smuls din mediul lui si l-am dus 10 ore pe zi intr-un mediu complet strain, sa ii refuz si asta. In plus la aceeasi varsta a avut niste probleme de sanatate care au necesitat supravegherea lui non stop, avea crize de astm foarte urate noaptea.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 6+
Laura25 spune:
miereamara felicitari pt sarcina si santate multa!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
miereamara spune:
citat din mesajul lui Laura25 miereamara felicitari pt sarcina si santate multa! Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Multumim Laura, suntem foarte fericiti si impliniti!
bird70 spune:
citat din mesajul lui miereamara Incerci sa imi demonstrezi mie ceva anume? |
Mi-a sarit in ochi faptul ca baietelul tau adoarme in 2 minute singur la gradinita dar acasa dureaza o ora sa-l adormi. Ma gandesc daca este vorba de nevoia ta de-a dormi cu copilul sau nevoia copilului de-a dormi cu tine, atata tot. Eu nu am zis ca voi chinuiti copilul, ci copilul se chinuie sa adoarma o ora in fiecare seara. Eu in general adorm rapid cand ma bag in pat, dar cateodata dureaza sa adorm si ma tot invart in pat si gasesc asta chinuitor.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
miereamara spune:
Copiii in general au comportamente diferite la gradinita, cu bunicii...de multe ori se poarta diferit fata de felul cum o fac cu parintii. Asta voiam eu sa subliniez, desi acolo nu are nici o problema in a adormi (banuiesc ca are influenta si efectul de turma), acasa tine cu dintii de ritualul lui: povesti, conversat, luat in brate. Eu nu o consider o problema, imi face placere sa ii citesc, este momentul nostru de relax, asa se face ca la 2 ani deja copilul a invatat alfabetul, una din activitatile lui preferate este sa ma intrebe litere din poveste:))
Noi cand l-am dus prima oara la gradinita am intrebat educatoarele cum se comporta ceilalti copii, ne-au spus ca () cu mici exceptii majoritatea se adapteaza aceluiasi ritual si adorm fara probleme. Cei care aveau probleme, erau mangaiati pe spate pana adormeau sau urmau ritualul de acasa. Multi vin cu animalute de plus, paturici, pernute...si al meu are o paturica sub forma de ursulet (una la gradinita si 2 acasa).
Noi nu mergem la culcare o data cu el, el se culca la 7.30 - 8.00 si noi de obicei ajungem la culcare in jur de 10-11. Doarme neintors pana la 7 dimineata.
ciuf spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Nu pot sa nu ma amuz cum ti-ai inchipuit tu ca la gradi cineva va sta sa legene in brate copilul sa adoarma . Doar daca nu il duci la gradinita unde fiecare copil are o educatoare/ingrijitoare, altfel cum sunt adormiti toti copilasii aia? Daca copilul tau are nevoie de regim special inseamna ca nu e chiar asa independent, nu? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Da-mi voie sa te contrazic, Bird. Aici educatoarele isi arata atasamentul/grija fata de copii. Si nu o fac de ochii nostri, ai parintilor. Eu de multe ori, in pauza de la scoala, ma duceam la gradinita in camera de observatie (unde ceilalti nu ma pot vedea) si ma uitam la educatoare cum se poarta cu copiii. Asa este. Educatoarele tin copiii strans la piept cand plang, ii mangaie pe spate ca sa ii linisteasca, stau in balansoar si ii adorm cantandu-le cantecele.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
mina spune:
Nu cred ca exista retete universal valabile de crescut si educat copiii!
Al nostru doarme cu noi....din cand in cand . Il adorm eu - pentru ca la noi nu exista povestea de seara ci .... discutia de seara, cand povestim ce-am facut peste zi si eu fac eforturi sa ii explic dilemele pe care le-a avut in ziua respectiva. Asta ne-a intrat in obicei cand avea o anxietate la gradi, acu vro 2 ani, si se panica extrem ori de cate ori iesea educatoarea din clasa si ii lasa singuri. Nu am reusit sa o explic complet la momentul respectvi, dar discutiile de seara, cand ii explicam repetat si cu rabdare ca este protejat acolo, ca nu e in pericol, etc etc, l-au ajutat mult.....
In fine, am divagat.....E perfect capabil sa adoarma singur dar nu ma intereseaza in mod deosebit asta, ne plac prea mult discutiile de seara. Le are si cu tati cand eu sunt plecata. De regula eu ma ridic de langa el dupa ce adoarme (urmeaza somniferul meu, cititul) insa cand e doar cu tati se cam combina de dorm impreuna toata noaptea.....Asta e , daca-i gasesc p-amandoi fericiti, eu n-0am nici o problema.
Uneori peste noapte vine la noi....ca s-a trezit si nu-i mai e somn, si ca sa nu stea singur....sau ca ii era frig si langa noi se incalzeste mai bine....recunosc cinstit ca nu prea ma mobilizez sa-l duc inapoi in patul lui....In fond, nu va avea placerea asta, de a se linisti inghesuit intre parinti, pentru toata viata....
In we, e ritual, de cele mai multe ori, ne inghesuim toti trei in patul nostru si dupa ce vedem un film, dormim de amiaza.
Si e un tip independent. Nu cred ca-i limitam asta daca acceptam sa doarma cu noi. Ii place inghesuiala la propriu, dar nu are nici o problema sa-si delimiteze spatiul personal. Cred ca daca-si face plinul de iubire si de apropiere fizica de mic, va fi un adult echilibrat, care va sti sa dea si sa ofere dragoste si respect.
Asta este, evident, numai si numai parerea mea.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it