De ce e atat de nociv co-sleeping_ul?
Raspunsuri - Pagina 11
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui makydenis
alex_andra, nu am luat-o personal, si nu consider ca serviciul tatalui e mai important decat statul acasa al mamei, dar avand in vedere ca tatal este cel care practic intretine familia, si in plan indepartat se poate lua in considerare pe langa posibilitatea unui accident de munca sa ramana si fara locul de munca datorita oboselii datorate scularilor nocturne (ma refer doar la cele fara motiv, dupa cum am precizat si mai inainte) atunci consecintele ar afecta intreaga familie. Deci pt mine nu are prioritate nici tatal nici mama, important este pe plan lung si scurt binele familiei, si dupa cum am mai spus sarcinile de familie sa fie impartite dupa cum cred sotii mai bine. Crede-ma, cunosc cazuri de comoditate extrema a mamei in care ea nu alapta din x motive, si noapte de noapte el se trezea sa-i de-a lapte copilului de 3-4 luni, plus si serviciul, ea bineinteles stand acasa. Cu situatii din astea nu sunt eu de acord si nu le-as aplica in familia mea. Infinitului de viata i-am zis MAMA |
Hai ca ai fost simpatica:))))
Dar mama ce face stand in CIC???
Nu are si ea un venit, cumva?
Uite, tot exemplu personal: eu, in CIC, stand acasa, primeam indernizatia de CIC o lecutica mai mare decat salariului sotului.
Deci nu ma intretinea absolut deloc, nici pe mine, nici pe copil
Luna1 spune:
Alexandra nici eu nu consider normal sa vina sotul acasa si sa stea precum seful de clan la Tv in timp ce soata trebaluieste cu copilul in carca.
Cand eram amandoi acasa facema totul la comun, mancare de ex eu gateam el spala vasele, curatenie impreuna, iesit cu copiii in parc impreuna, schimbat copilul care apuca (fara sa numaram cine a facut-o mai des) etc.
sorana spune:
Cand inca stateam acasa si alaptam fi-mea dormea in patut la capul patului nostru. Tati se ducea la job. Cand pangea copilul noaptea tati se scula, lua copilul si il aducea cu noi in pat. Eu o alaptam 3/4 adormita si cand imi amortea mana ii dadeam un ghiont lui tati, care se scula si punea copilul la loc in patutul ei.
Mai tarziu, cand nu mai manca noaptea, a cam ramas obiceiul sa se scoale tati daca se intampla sa se scoale. Asta este in special pentru ca mami doarme adanc .... si n-o scoli usor .
Mie personal mi s-a parut foarte greu si obositor sa stau acasa cu copilul, mi se parea ca tati are parte de viata mai usoara. Nu stiu daca am dreptate sau nu, dar a fost totul mult mai usor dupa ce mi-am reluat jobul (am stat acasa 3 luni- care mi s-au parut groaznic de obositoare).
Si on-topic:
La noi a fost asa:
0 - 2 ani dormit in patutul ei la capul patului nostru
2 - 6 ani dormit in camera dar ne mai trezeam cu ea in pat, venea pe la 3-4 dimineata, nu in fiecare noapte, dar sigur 1-2 nopti pe saptamana (se ducea sa faca pipi si nu se intorcea la ea, se baga langa noi)
6 ani - pana acum - doarme cu noi in pat. Pe la 6 ani a avut o viroza cu febra mare, am luat-o langa mine sa o pot simti daca are febra peste noapte si ... n-a mai vrut sa plece.
Eu tot sper ca va pleca de buna-voie la un moment dat. Deocamdata inca trece printr-o faza in care ii e frica sa fie singura in camera pe intuneric si nu stiu de unde i se trage, nu a patit nimic, probabil e doar multa imaginatie.
addinel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui makydenis Si daca ar adormi tati cu capul pe birou, n-ar fi o tragedie, dar daca ar adormi la volan de ex, sau sunt si alte munci care implica atentie maxima si adormitul ar creea consecinte care ar periclita binele familiei, atunci? Infinitului de viata i-am zis MAMA |
dar daca Doamne fereste, mama atipeste peste zi si copilul, nesupravegheat fiind se cocoata pe geam si cade? sau daca se loveste cu capsorul de un colt de mobila- nu ar fi tot o tragedie? scenarii se pot face in ambele sensuri. eu cred ca si responsabilitatea mamei care sta acasa cu copilul e la fel de mare ca a tatalui care pleaca la serviciu.
repet: nu am spus niciodata ca tatal trebuie trezit si el doar asa, de dragul feminismului. am mai explicat cum am interpretat eu acel "sa nu il trezim pe tati" in contextul in care era spus.
nemora spune:
carolinah, cati dilimani sunt si n-au dormit cu ma-sa...mi-ar fi si frica sa enumar (simptomatologia)
fratele meu a dormit cu mama. eu toata copilaria am suferit ca am dormit singura. mi-era frica, frig...fratele meu este mult mai imacat cu sine ca mine.
unii au nevoie de asta. altii sunt mai senini. totu-i relativ.
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui makydenis ... Crede-ma, cunosc cazuri de comoditate extrema a mamei in care ea nu alapta din x motive, si noapte de noapte el se trezea sa-i de-a lapte copilului de 3-4 luni, plus si serviciul, ea bineinteles stand acasa. Cu situatii din astea nu sunt eu de acord si nu le-as aplica in familia mea. Infinitului de viata i-am zis MAMA |
Asa. Si ea stand acasa ce facea, exact, cat bietul erou era la servici? Trimitea copilul la bona si dormea toata ziua? Sau se uita la telenovele si-si facea unghiile? Si eu am ales sa nu il trezesc pe sot, in aproape 3 ani s-a trezit la inceput o saptamana. Atat! Si eu "stau" cu Victoria acasa, dar fac si curatenie si spalat si mancare, 3-4-5 zile / saptamana.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Asa. Si ea stand acasa ce facea, exact, cat bietul erou era la servici? Trimitea copilul la bona si dormea toata ziua? Sau se uita la telenovele si-si facea unghiile? Si eu am ales sa nu il trezesc pe sot, in aproape 3 ani s-a trezit la inceput o saptamana. Atat! Si eu "stau" cu Victoria acasa, dar fac si curatenie si spalat si mancare, 3-4-5 zile / saptamana. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
eh...asta incercai si io sa zic, Desiree
Ca ""statul acasa", nu trebuie luat ad literam, adica, stai, shezi ca bou'
"Statul acasa" implica zilnic(cel putin asa a fost la mine): curatenie luna, toata casa, ingrijit copil, spalat, calcat, gadilat, plimbat prin parc, facut mancare pentru copil,( pentru sot mai putin, ca nu prea servim de-astea), spalat haine, calcat haine, etc...stiti voi, chestii cotidine, nimicuri, mizilicuri
EH....pai la servici, e boierie nene....stau 8 ore pe zi, la birou, fac rapoarte, analizez dosare, chestii, sunt o doamna, cu unghiile facute
Si nici nu ma mai spetesc atat cu curatenia acasa, ca deh!...merg la serviciu, sunt "importanta"
Luna1 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alex_andra
eh...asta incercai si io sa zic, Desiree Ca ""statul acasa", nu trebuie luat ad literam, adica, stai, shezi ca bou' "Statul acasa" implica zilnic(cel putin asa a fost la mine): curatenie luna, toata casa, ingrijit copil, spalat, calcat, gadilat, plimbat prin parc, facut mancare pentru copil,( pentru sot mai putin, ca nu prea servim de-astea), spalat haine, calcat haine, etc...stiti voi, chestii cotidine, nimicuri, mizilicuri EH....pai la servici, e boierie nene....stau 8 ore pe zi, la birou, fac rapoarte, analizez dosare, chestii, sunt o doamna, cu unghiile facute Si nici nu ma mai spetesc atat cu curatenia acasa, ca deh!...merg la serviciu, sunt "importanta" BAZAR UMANITAR |
Cu asta da, sunt de acord si eu, mi-e mai simplu sa fiu o "duamna" la servici cu fundul pe scaun (desi muncesc nu stau) insa nu se compara cu alergatura pt un copil energic, casa curata etc, insa eu cum ziceam printre treburi trageam zilnic aproape un pui de somn. Preferam in loc sa-l trezesc noaptea pe sot, sa-i solicit ajutorul seara, sa facem curat impreuna, sau sa puna el aspiratorul, etc.
Dar de stat nu statea nimeni cu berea in mana la relaxat pana nu ne relaxam impreuna.
alra spune:
eu stau o zi pe saptamana acasa cu amandoua. cand vine tati de la servici eu sunt ciufulita, ravasita si cu nervii pe moatze
casa evident ca e vraiste chiar daca am facut 3-4 campanii de adunat jucarii in ziua respectiva
alex_andra spune:
Luna, sa stii ca as fi putut si eu sa trag un pui de somn:)
Dar, pe mine, in perioada cat am stat acasa, m-a lovit strechea parca
M-a apucase mania curatenie, mania scamei
Si nu puteam sa ma intind pe canapea, ca ma stresa ca sta nush ce carte stramb
Si uite-asa:)
Si sa stii ca noaptea, nu eu trageam de sot sa se scoale.
A inceput el, usor,usor.
Adevarul e ca aratam cam ca naiba, nedormita, stresata, vai mama mea
Cadeam din picioare, am mai zis, fi-mea nu dormea, ea, nou nascut dormea 6 ore din 24...eram super chiauna.
Cred ca i s-a facut mila de mine, plus ca ma vedea ca ma trezesc plangand si s-o fi gandit omu' ca dau in depresie
Eu mai zic o data, ca poate s-a inteles gresit: nu e obligatoriu sa se scoale si sotu.
Ok, sa nu se scoala, dar mie replica asta:"nu-l trezesc noaptea, ca el munceste" - mi se pare jignitoare pentru mama care sta acasa si tine casa si copilul.
Bine...ma refer la cele care nu au ajutoare cate 2-3 bone filipineze, ca tot e la moda
Si stim cu toatele ca nu e taman usor , nu ?
Bun, e frumos, nu zice nimeni asta, dar nu-i usor.
Si "statul acasa" in CIC nu este echivalent cu lenevitul acasa, de acord?