De ce e atat de nociv co-sleeping_ul?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Si daca ar adormi tati cu capul pe birou, n-ar fi o tragedie, dar daca ar adormi la volan de ex, sau sunt si alte munci care implica atentie maxima si adormitul ar creea consecinte care ar periclita binele familiei, atunci?

Infinitului de viata i-am zis MAMA

si daca lucreaza amandoi parintii, atunci cum facem?
Ca ok, sa zicem ca mama, in opinia unora dintre voi, se odihneste acasa....ma rog, nu a fost cazul meu
dar...eu m-am intors la servici cand fi-mea avea 8 luni.
si conduceam pana la servici si inapoi.
si nu am voie sa adorm cu capul pe birou
ma mai duceam la wc si atipeam 1-2 minute

Deci?....cand lucreaza amandoi? Tot numai mama trebuie sa se trezeasca, ca sa nu-l lezeze pe tatic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:

Si daca ar adormi tati cu capul pe birou, n-ar fi o tragedie, dar daca ar adormi la volan de ex, sau sunt si alte munci care implica atentie maxima si adormitul ar creea consecinte care ar periclita binele familiei, atunci?

Ca ok, sa zicem ca mama, in opinia unora dintre voi, se odihneste acasa....ma rog, nu a fost cazul meu

Deci?....cand lucreaza amandoi? Tot numai mama trebuie sa se trezeasca, ca sa nu-l lezeze pe tatic?

BAZAR UMANITAR

Alex_andra, hai te rog sa nu mai exageram, nu cred ca a afirmat nimeni pe aici ca numai mama trebuie sa se trezeasca, ci doar ca exista si optiunea asta, pe care unele dintre noi ne-am asumat-o pentru ca asa am considerat noi firesc.

La fel cum si tu ai optat sa te intorci dupa 8 luni la lucru.

Eu am fost crescuta pina la 4 ani de bunica-mea care acum are 83 ani si imi place si acum sa dorm cu ea, chit ca sforaie ca un tractor. De cind o am pe fiica-mea nu imi mai permit aceasta placere da de-ar avea bunica un pat ceva mai lat cred ca as lua-o si pe ea si am dormi in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V.DANIELA spune:

SALUT!
Am un baietel de aproape 3 ani, si de cand s-a nascut pana pe la vreo 2 ani si cateva luni a dormit singurel in patul lui,dupa care l-am luat in pat cu mine,dormea f.rau si trebuia supravegheat noaptea,incepusem si munca si a fost cam greu.Dormea rau in sensul ca se intorcea cu capul la picioare si se infasura in patura,era sa se sufoce intr-o seara,abia s-a auzit cand scancea,e si somnoros nu ii place sa fie trezit noaptea.
O problema mare - nu reusim sa scapam de biberon nici acum(doar pentru lapte),daca ii dau in cana refuza laptele si nu vreau sa renunut la lapte.Multumesc,astept sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:

Citat:

BAZAR UMANITAR

Daca lucreaza amandoi se impart sarcinile intre soti dupa cum considera ei de cuviinta. Nu e treaba mea sau al altcuiva sa dau/dam indicatii de ce si cum...

Postarea mea era strinct o reactie la citatul respectiv.

Mergi la inceput

Agnes, mie nu mi se pare ca am exagerat:)
Este doar reactia mea la faptul ca unele femei considera ca statul acasa este mai usor decat "mersul la servici".

Apai...atunci nu ma mai mira ca aud unii barbati ca zic: "femeie, eu sunt obosit ca vin de la servici, tu stai toata ziua acasa, etc...."

Makydenis, e adevarat ca nu ai dat indicatii, doar ti-ai exprimat parerea, din care a reiesit ca serviciul tatalui e mai important decat statul acasa al mamei

Asa ca am indraznit si eu sa-mi dau cu parerea, din experienta proprie.
Acu...ca ati luat-o personal...imi pare rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

Citat:

BAZAR UMANITAR

La noi cat timp am stat eu acasa, cum ziceam, desi in aceeasi camera m-am trezit doar eu noaptea, desi binenteles ca il trezea si pe el zgomotul.

Iar el se trezea noaptea in weekend.

Cand am inceput serviciul ne-am trezit cu randul, o noapte el una eu, bine deja trezirea e doar pt un pipi la olita si atat.

Dar la noi in timp s-au asezat deja niste obiceiuri fara sa le discutam, nu am stat jos sa facem lista cu cine ce face, cu trezitul cat am stat acasa eu am hotarat sa o fac doar eu, cu trezitul pe rand cand am inceput serviciul a fost initiativa sotului, precum si faptul ca sotul o culca seara pe cea mica acum in 70% din timp n-a fost discutat, asa s-au aranjat lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:

Este doar reactia mea la faptul ca unele femei considera ca statul acasa este mai usor decat "mersul la servici".

BAZAR UMANITAR

no, si cei rau in asta ? mie mi se pare in primul rind un semn ca fac asta cu placere si nicidecum o justificare a sclavagismului in familie.

Mergi la inceput

Nici la noi nu au fost stabilite din start.

dar...a fost o prima noapte in care, sotul meu a hranit el fata, a fost mai pe faza decat mine.

Si a mai urmat una, dupa o vreme, si inca una si...tot asa:)

Nu a considerat ca el munceste si eu stau acasa si drept urmare el e mai obosit.

Acum, dupa ce facem ochi, ne intrebam unul pe celalat cine a luat fata in pat de dimineata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Citat:

no, si cei rau in asta ? mie mi se pare in primul rind un semn ca fac asta cu placere si nicidecum o justificare a sclavagismului in familie.

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)

NU e rau, e doar o opinie.
Eu sunt doar de alta parere, atat tot.
Nu consider ca "statul acasa" e frecat mangan.
Il consider mai obositor decat mersul la servici, atat.
Poate fi mai frumos decat mersul la servici, dar si mai greu.
Si spun asta, in conditiile in care eu am un servici cu destul de multa raspundere.

Uite, ca sa ma intelegi mai bine: eu nu sunt pro pentru urmatoarea situatie:
Tatal vine de la servici, obosit, se intinde pe canapea, deschide o bere, in timp ce mama, roboteste pe langa el, cu ccopilul dupa ea isi maseaza barbatul obosit, in timp ce a pus mancarea la incalzit, pune masa, hraneste barbatul, apoi strange masa, in timp ce barbatul se uita la tv.

Nu am nimic cu cele care considera ca e normal asa, doar ca eu ma consider egala cu sotul meu. Si din fericire, si el ma considera la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:

Makydenis, e adevarat ca nu ai dat indicatii, doar ti-ai exprimat parerea, din care a reiesit ca serviciul tatalui e mai important decat statul acasa al mamei

Asa ca am indraznit si eu sa-mi dau cu parerea, din experienta proprie.
Acu...ca ati luat-o personal...imi pare rau

BAZAR UMANITAR

alex_andra, nu am luat-o personal, si nu consider ca serviciul tatalui e mai important decat statul acasa al mamei, dar avand in vedere ca tatal este cel care practic intretine familia, si in plan indepartat se poate lua in considerare pe langa posibilitatea unui accident de munca sa ramana si fara locul de munca datorita oboselii datorate scularilor nocturne (ma refer doar la cele fara motiv, dupa cum am precizat si mai inainte) atunci consecintele ar afecta intreaga familie.

Deci pt mine nu are prioritate nici tatal nici mama, important este pe plan lung si scurt binele familiei, si dupa cum am mai spus sarcinile de familie sa fie impartite dupa cum cred sotii mai bine.

Crede-ma, cunosc cazuri de comoditate extrema a mamei in care ea nu alapta din x motive, si noapte de noapte el se trezea sa-i de-a lapte copilului de 3-4 luni, plus si serviciul, ea bineinteles stand acasa. Cu situatii din astea nu sunt eu de acord si nu le-as aplica in familia mea.

Mergi la inceput