Coleg agresiv - nu asculta nici de educatoare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Monica, exemplul tau e foarte bun. Vorbim totusi de un copil de gradinita, educatoarea trebuie sa gaseasca metoda potrivita pt el ca sa il integreze si sa-si regaseasca stima de sine ( pe care acasa probabil parintii i-o cam zdrobesc) ... e posibil ca parintii sa fie ori violenti, ori neglijenti ... educatoarea e cheia.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Marina, ok, parintii sunt de vina. insa atunci ce facem? Excludem din start copiii ce provin din familii nasoale? Scoala trebuie sa dea o sansa tuturor ... si aici nici nu vb de copii de scoala, ci de gradi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Stiti ce nu inteleg eu ? De ce sunt educatoarele de vina,cand parintii spun ca " are prea multa energie"?E clar ca buba e la ei,si nu la educatoare. Un copil are prea multa energie cand nu are rabdare la activitati,topaie,tropaie,se joaca,alearga mult mai mult decat ceilalti,nicidecum cand ii loveste. Atunci are o problema de comportament,nu de adaptare. Si aici cea mai mare vina o au parintii,pentru ca de cele mai mutle ori ,edcatoarele nu au voie sa spuna nimic copilului,ca vine parintele apoi cu acuzatia ca i-a agresat copilul. Am inteles ,parintele nu are scoala de specialitate,dar isi cunoaste cel mai bine copilul, ar trebui sa stie cu ce pedeapsa sa il domoleasca,daca de vorba buna nu a fost in stare sa il invete sa asculte. Prima educatie copilul o primeste de la parinti,apoi de la educatori si invatatori. Nu mai aruncati atat cu rosii in educatoare,ca nu toate sunt dracusori cu cornite ,puse pe harta si pe barfa. Cel mai corect ,dupa parerea mea, ar fi sa se discute deschis cu parintii copilului si educatoarea,sa se spuna clar ca ceea ce face el deranjeza, si ca in timp copiii nu se vor mai juca cu el,sau chiar vor deveni si ei violenti la randul lor,si nu o sa le placa atunci cand o sa le vina copilul acasa cu ochii vineti sau plangand ca toti copiii s-au jucat nu stiu ce joc,si el a fost exclus. Planul de bataie ,sa zic asa,sa fie aplicat si acasa si la gradinita,parintii si educatoarea sa se puna de acord cu felul in care se abordeaza problema, sa fie toti pe aceeasi lungime de unda,nu acasa sa fie pedepsit prin inchiderea calculatorului si la gradinita educatoarea sa nu ii poata spune nici da-te mai incolo,sau din contra ,sa aplice pedepse prea grele fata de cele de acasa,si el sa se razvrateasca si mai tare. Comunicarea asta intre educatori si parinti ar face multe,daca ar si avea loc.

Stiti care mai e problema? Ca noi mai mult acum cautam vinovatii pentru comportamentul copilului,in loc sa ne gandim la o solutie pentru imbunatatirea lui,si integrarea lui in grup.
Si iar nu inteleg legatura dintre comportamentul copilului si daca gradinita e de stat sau particulara. Comportamentul educatoarelor ar trebui sa fie diferit la una fata de cealalta?

Si ca sa raspund exact la intrebarea Danutzei, nu ,nu exista nici o posibilitate ca educatoarea sa constranga parintii sa il disciplineze,dar poate sa le propuna o solutie ,sa le propuna o schimbare in comportamentul lor fata de copil,ca acesta sa nu mai fie violent. O solutie de mijloc trebuie sa existe,ca sa n use ajunga la situatii extreme,in care un copil sa fie lovit mai grav,si atunci sa fie obligati sa il mute.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 14+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu cred ca nimeni nu crede ca educatoarea e de vina pt comportamentul copilului. Vina ei e ca nu cauta o solutie si ca nu gaseste calea spre copil. Daca problemele pe care le cauzeaza sunt f mari, ea, educatoarea, trebuie sa stie ce e de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Sibylle ,asa da,are o vina ca nu cauta o solutie,s-a obisnuit probabil sa fie arbitru intre ei si atat. Poate nici nu are voie mai mult. Si ca sa aplice niste pedepse,cum ar fi cele spune de Monica,are nevoie de acordul parintilor,altfel ar putea fi acuzata ca il izoleaza. Deci tot dicutia dintre parintii copiilor batuti,educatoare si parintii celui agresiv ar fi solutia . Dar o discutie pasnica. Imi si imaginez o dicutie de aia cu degete aratatoare ridicate de parintii copiilor batuti,si capetele plecate si obrajii rosii ai aducatoarei si parintilor celui vinovat,pentru ca de la inceput ni s-a cerut o posibilitate de constrangere sau excludere din grup,nicidecum o solutie pentru schimbarea in bine a copilului.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 14+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Sybille, nici vorba ca acel copil trebuie izolat, sunt perfect de acord cu tine ca educatoarele trebuie sa depuna toate eforturile sa integreze acel copil, dar nu sunt de acord cu faptul ca toata raspunderea acestui proces dificil sta pe umerii lor. Ii scuzam usor pe parinti si asteptam luna de pe cer de la educatoare.
Cred ca familia tb facuta sa-si asume responsabilitati fie si cu forta. Un copil de 4 ani crede ca poate rezolva anumite situatii prin bataie si violenta, evident undeva vede asta la TV, internet, in familie etc , acolo tb intervenit zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

toate bune si frumoase in teorie dar ce te faci cu un copil care provine dintr-o familie in care taica-sau ii zice: "dac-mi vii batut acasa, te mai bat si eu ! Ce, baiatul meu sa ia bataie de la altii, da' ce, esti tu mai prost" .... na, ca am avut astfel de specimene la una din gradi unde am fost... pe cine mai educi, pe cine mai excluzi, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere, vorba aia

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

ideea cu petrecerea la care sa vina si parintii mi se pare ok. Poate cu ajutorul educatoarelor, cu o anume ocazie sunt invitati la petrecere si parintii si copiii si astfel parintii vad cum se comporta.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu zic ca discutia cu cine ce vina are e una si dicutia cu cine trebuie sa aiba initiativa de indreptare a situatiei e alta. Nu neaparat cel/cei care poarta vina trebuie obligati sa rezolve situatia.

Cel mai intelept este sa incerce rezolvarea situatiei cel care are idee cum se face asta. Iar aici, in situatia de fata educatoarele ar trebui sa fie acestea pentru ca e clar ca in familie sunt deficiente si ca parintii nu stiu sa gestioneze situatia. Daca era altfel nu s-ar fi ajuns aici.

Educatoarea ar trebui sa fie pregatita cu mai multe moduri de abordare a situatiei ( ca banuiesc ca nu e primul astfel de copil, in mod normal trebuie sa stie si teorie si sa aiba si ceva practica in domeniul asta) sa le expuna parintilor copilului si in functie de raspunsul lor sa incerce sa aplice ceva.

Nu cred ca raspunsul parintilor va fi "nu faceti doamna nimic, lasati-l asa". Daca totusi este acesta atunci abia se poate discuta o eventuala mutare, daca educatoarele/directoarea gradinitei nu reusesc sa comunice nici cu parintii nici cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Problema este ca suntem obisnuiti ca educatoarele sa se planga intruna, iar noi parintii sa luam masuri si sa gasim solutii.

Este inacceptabil ca o educatoare (educatoare = profesionist, persoana instruita in vederea colaborarii cu copiii mici) sa fie pusa pe butuci de un copil de 4-5 ani!!
Indiferent care e mediul de acasa al copilului, indiferent de ce vede el acasa, daca educatoarea e cat de cat competenta, copilul ar putea fi ajutat si echilibrat.
In fond, copilul ala sta mai mult la gradi decat acasa, nu?

Cum multe dintre ele nu au alte solutii decat sa tipe ca turbatele la copii (ati trecut vreodata vara - cand se tin geamurile deschise - prin fata unei gradinite?), sa-i pedepseasca si sa se planga non stop parintilor, cred si eu ca se face revolutie printre bietii parinti daca un pici de 4 ani ii cafteste pe picii din jurul lui.
Vai de capu' nostru, e revoltator ce se intampla in scoli si gradinite, iti vine sa-ti iei campii .


~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Mergi la inceput