Coleg agresiv - nu asculta nici de educatoare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

dupa parerea mea, un copil e agresiv fara motiv si dificil intr-o colectivitate, din trei motive:
- ori e neglijat la maxim
- ori e razgaiat la maxim
- ori are ceva tulburari depistabile doar de specialisti

In cazul de fata nu stiu in ce situatie se afla copilul insa clar as lua atitudine.

In primul rand NU este permis unui cadru didactic si nici parintelui sa ridice din umeri a neputinta si respectiv a mandrie si sa arunce totul pe seama "energiei debordante" a copilului...

am mai zis si tot mai zic pana se prinde lumea...am avut si am ocazia zilnic sa dam in parc peste copii de genul asta si de parinti fie indiferenti fie mandri ca ai lor copii sunt "infipti" si-ti stau ca un cui in coaste cand iesi cu copiii la locul de joaca, pt ca efectiv ma tensionez numai cand ii vad cum vin si in loc sa se joace frumos cu copiii mei sau singuri, ei vin si se infig, zbiara, smulg, lovesc si fac taraboi cand nu sunt ascultati. "Infipti" in sensul ca jocul cu ei nu e joc, ei stabilesc regulile, ei iau jucariile celorlalti, ei devin violenti verbal si fizic cand indrazneste cineva (alt copil) sa se opuna. Sincer, ma enerveaza la maxim. Si cred ca toata vina apartine parintelui care il creste si educa asa. Nu e vina copilului ca e necioplit, obraznic si violent, necontrolat, ca nu are habar cum sa-si tina firea si sa relationeze civilizat cu ceilalti copii sau adulti din jur.

Eu nu mai sunt asa toleranta cu acesti copii, pt ca nu e treaba mea sa-i educ dar nici sa-i suport in preajma mea sau a copiilor mei si sa ne deranjeze cand iesim sa ne distram. Parintii lor nu-i baga in seama asa ca se plictisesc si navalesc pe ceilalti. Creada cine ce-o crede, dar eu am doi copii si nu e treaba mea sa-i distrez/calmez/educ si pe ai altora. Asa ca ii resping daca vad ca sunt genul violent si obraznic. ii trimit frumusel in treaba lor si gata. Copiii mei nu stiu sa relationeze cu asa copii si se aleg loviti sau necajiti. Acum de putin timp am inceput sa-i invat ca daca au de a face cu asa copii si NU pot sa-i evite, sa se apere de ei macar, adica daca sunt loviti, sa se apere lovind inapoi, tipand si ei, imbrancind si ei...de ce nu? trebuie sa vorbesti pe limba fiecaruia ca sa te faci inteles daca altfel, cu buna, nu se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Probabil ca de cele mai multe ori vina e a parintilor, dar odata ce-s la gradinita e clar treaba educatoarelor sa gestioneze situatia ! Ele ii au "in gestiune" pe toti 20-25 si nu mi se pare normal doar sa stea si sa se uite cum unul ii agreseaza pe toti ceilalti si sa nu faca nimic,pe motiv ca pe ala unul nu-l poate izola ca poate va fi reclamata Pai de ce sa nu fie reclamata si de ceilalti parinti fiindca nu are grija de copiii lor sa nu fie loviti,zgariati etc.?
Nu educatoarea trebuie sa constranga parintii sa-l disciplineze ,ci sa se constranga pe ele sa fie mereu cu ochii pe el.Nu coopereaza si continua sa fie agresiv ? F. bine,ceilalti copii la joaca,iar el sa stea frumusel langa ele pe scaunel si sa mediteze! Lasat liber la joaca intre copii,atunci cand se comporta cum trebuie.Chiar nu cred ca o sa le acuze cineva pentru asa gen de pedeapsa.Pai e doar unul,ce s-ar face daca ar avea in grupa vreo 10 copii de genul asta?

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna !Sunt mama a doi copii:o fata de 10 ani,cuminte ,intelegatoare,cu rezultate f. bune la invatatura ;la polul opus e baiatul ,de 4 ani,plin de energie si mult mai putin docil.
Anul trecut a fost la o gradinita,in cartier si a avut o d-soara educatoare tanara, care mai spunea uneori ca e mai neastamparat,ca nu asculta dar cam atat.Aveau un coleg care ii musca pe toti,inclusiv pe al meu.
Toamna aceasta a fost schimbata doamna educatoare cu o dna cu ceva mai multa experienta,care a facut si facultatea de psihologie si la inceputul anului mi-a zis ca e f.cuminte si ca va fi bine.Dupa o luna a inceput sa se planga ca e f.rau,ca bate,ca impinge,alearga etc si ca nu poate sa spuna sigur dar s-ar putea sa aiba ADHD.Initial nu mi-a venit sa cred,mergem in parc f.des si nu l-am vazut niciodata sa sara la bataie sau sa impinga etc.Vazand ca sunt cam neincrezatoare m-a rugat sa vin 2-3zile la gradinita sa vad cum se comporta.M-am conformat si am stat 2 zile acolo,cu el,intr-adevar era mult mai activ decat ceilalti dar din 20 de copii mai erau 2-3 care erau mai neastamparati.Intr-o zi abia il dusesem la gradi ca m-a sunat dna sa merg dupa el ca nu mai stie ce sa faca cu el.Suparata am mers l-am luat si am facut o programare la psiholog chiar atunci.
Mi-a spus ca are deficit de atentie si e putin hiperactiv ca tb sa-i fac un program,sa mearga la un sport si incet problema se va rezolva.Mi-a spus ca ar fi bine sa-l mut la o alta gradinita.
Ne-am conformat si din ianuarie merge la alta gradinita unde e o dna educatoare f.buna,i-am spus de la inceput de ce l-am mutat de la vechea gradinita si a luat masuri din start.Il lasam la inceput 1 ora ,acum sta cam 2-2,5ore si rezultatele sunt uluitoare.Bineinteles ca am fost mult mai atenti si acasa.In 2 luni stie numara,stie f multe litere,se joaca frumos cu copiii.
Eu sunt multumita si increzatoare ca,incet problema se va rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Subscriu ideii ca in perioada in care copilul se afla la gradinita responsabilitatea, metodele si efectele cad integral in sarcina educatoarei. Este atat obligatia ei profesionala cat si individuala de a gasi cele mai bune metode de aplicare prin care sa ajunga la obtinerea de efecte pozitive. Nu contest rolul familiei insa nu cred ca exista un tipar al oricarui copil, ceva de genul oricare copil trebuie sa fie cel putin asa.
De aceea existam, de aceea avem profesii ca sa gasim solutii aplicabile atat la marele general cat mai ales inn mod individual in functie de ceea ce gasim.
Aceasta problema imi aduce un pic aminte cand am fost la catedra si eram intrebat de unele colege cum reusesc sa mentin clase "rebele" in liniste sa imi tin cursurile pt ca ele avea probleme nonstop.
Sincer nu stiu, cred insa ca este o chestiune de delimitare, sa ajungem sa ne cunoastem, sa gasesti acel fir, acea punte, acel punct comun. Nu exista oameni rai nici copii rai, exista mai degraba deficit de comportament, lipsa de cunoastere a normelor a conduitei dar porneste de la comunicare. Daca nu ajungi sa comunici sa fii inteles si mai ales acceptat din start nu ai un punct corect si mai ales valid de pornire.
Est responsabilitatea celor aflati acolo.

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

In locul educatoarei eu as cere o evaluare pishologica a copilului, dar facuta bine de tot, si interviuri amanuntite cu familia. De atat de multe ori se catalogheaza copilul cu vreo minune gen ADHD, sau conduct disorder, cand de fapt bietul de el traieste intr-o anxietate continua si agitatia si agresivitatea lui sunt de fapt expresia unei hiperexcitari foarte ridicate. De exemplu, o situatie des intalnita cand copilul se manifesta asa e in cazul violentei domestice (asta nu inseamna neaparat sange pe pereti si ochi umflati, poate fi mult mai subtila de atat).
Nu spun ca asta e cazul, nu cunosc detalii, dar nici nu se poate afla decat intreband si printr-o evaluare temeinica. Oricare ar fi situatia, ar trebui cautata cauza, nu insistat strict pe purtare. Parerea mea.

Mergi la inceput