Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(19)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lidia_P

eu vroiam sa va spun ca astazi am primit prima indemnizatie....a durat o luna de zile de la depunerea dosarului...se misca rapid astia de la sect 1
si mai vroiam sa va spun ca noi mancam suc de fructe si ne place si nici nu am facut alergie la el
de asemenea in ultima luna am crescut cu 3 cm....cred ca am avut un puseu de crestere .

Mami de Ianis Andrei (11.10.10) grasunelul nostru drag

eu inca nu am primit si am depus dosarul la inceputul lui ianuarie

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Citat:

sashenka, Hera am si eu o intrebare pt voi cate kg au avut torturile voastre ca tare mari au fost?

eu sincer nu stiu cat a avut ptr ca mi l-a bagat in meniu...stiu doar ca nu a fost tot din compozitie de tort. adica pe sub martipanul ala a fost jumate tort jumate polistiren... asta ca sa dea si sa arate bine cum am vrut noi...dar sincer nu mi-a prea placut cum a iesit ..in schimb al tau HERA mi-a placut tare

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

heidypoop you back mie mi se pare o tortura sa li se impuna bebeilor un anumit orar

mami de Robert Petru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Ce suc ii dai/din ce fructe? cu bibe sau cu lingurita? ce cantitate?

Super tare doar o luna sa iti vie? genial! Eu am o luna de la depunere si ne-ar pica asa binee!

Citat:

eu vroiam sa va spun ca astazi am primit prima indemnizatie....a durat o luna de zile de la depunerea dosarului...se misca rapid astia de la sect 1
si mai vroiam sa va spun ca noi mancam suc de fructe si ne place si nici nu am facut alergie la el
de asemenea in ultima luna am crescut cu 3 cm....cred ca am avut un puseu de crestere .

sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

eu nu ma astept sa imi vina indemnizatia mai repede de 3 luni...
daca se indura ei si vor sa mi-o dea mai repede eu nu o refuz

As vrea si eu sa vad pozicile de la botez, dar daca nu se poate acum e ok si mai incolo, stiu ca la un mom. dat a fost o dicutie cu datul parolei la nou venit asa ca nu vreau sa va supar...

noi am fost la plimbarica de la 14.00 la 16.00 a fost asa frumos.
sa ma vedeti pe mine la iesirea si la intrarea din/in casa: intr-o mana landoul mic (seamana cu o geanta de voiaj) in cealalta caruciorul si ghiozdanul in spate... zice lumea ca ma duc la munte nu sa plimb copilul in parc
sotul e la lucru de dimineata pana seara asa ca nu are cum sa ma ajute...

inainte sa inchei pe ziua de astazi urez la toti ursuletii si ursuletele la multe lunite sa creasca mari si sanatosi sa ii bucure pe mami si pe tati

va spun noapte buna chiar daca la somn ma duc pe la 23.00 -24.00 dar pana atunci mai schimb si eu o vorba, doua cu tati ca daca e la lucru toata ziulica numai seara ne mai ramane si noua, ca am un bb cumintel care dupa baita papa si care lat, apropo de papat eu am intrebat pediatrul la doua lunite daca sa ii dau papa tot la cerere sau sa incerc sa ii fac program raspuns "pai de ce stati acasa? sa ii dati de cate ori cere..., nu?"

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

Ce suc ii dai/din ce fructe? cu bibe sau cu lingurita? ce cantitate?

Super tare doar o luna sa iti vie? genial! Eu am o luna de la depunere si ne-ar pica asa binee!

Citat:

sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna

deci primele 5 zile i-am dat suc de mere gold cam 5-6 lingurite in primele zile....de astazi i-am bagat si pere galbene dulci si zemoase si ii dau cam 40 ml intre mese sau cu o ora mai devreme de urmatoarea masa de lapte
eu dosarul l-am depus pe 31 ianuarie si astazi mi-a venit indemnizatia impreuna cu alocatia.....mie alocatia imi vine pe 10 ale luni....sincer a venit indemnizatia ca o mana cereasca pt ca sambata ma duc la baby expo si vreau sa ii iau scaunel cu masuta si premergator....nu sariti la mine ca nu il pun deja in premergator dar nu stiu cand urmeaza urmatoarea expozitia si vreau sa iau unul bun la un pret acceptabil
mie pediatra mi-a spus ca pot sa il asez in fundulet supravegheat....sincer am incredere in ea

Mergi la inceput

lidia tu primesti in cont bancar banii de indemnizatie? eu am depus pe 6 ian...
sincer eu nu sunt deacord cu premergatorul...eu nu l-am folosit..este adevarat ca ptr parinte este o usurare dar ptr copil nu este bun...deformeaza mersul, coloana si va merge mai tarziu...in stainatate sunt interzise....acum tu faci cum vrei...eu nu as da bani pe el si nici nu il recomand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

hellou,

va pup pe toate, mai ales pe cele care ati botezat si pe cei care impliniti lunite noi.

papam much better. fct infanrixu tura 2. ii pazesc de febra noaptea asta, pana acum situation under control.
noi am inceput cu mere. eu am gemeni imposibil de alaptat exclusiv la san, care au anemia feripriva si iau zilnic 10 picaturi de fier/zi. LP constipa, fierul constipa. ce sa le dau copiilor? legume pt care nu au enzime inca (apar dupa 5 luni, cum ai mei sunt prematuri, le vor aparea mai incolo)?supa de morcovi, de asemenea constipanta? morcov crud (purgativ) cu nitriti?asa ca am luat-o incetisor cu mere si cereale burtica sanatoasa. le place, papa super. azi au mancat impreuna 3 mere. le fac piure si le dau cu lingurita, in scoica.la urma urmeil si noi tot cu mar si biscuite ras am crescut cand eram mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Shasenka, f frumoase pozele. Chiar ai talent de decorator!
Hera, ce frumosi sunteti! F frumos tortul!

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

ata este o shema de diversificare de la o mamica de fulgusori 2009(are 3 copii) .( u di)..
"
Schema de diversificare care o recomand eu:
Nota: Eu recomand inceperea diversificarii la 6 luni, dar sunt constienta ca nu sunt multe care vor face efectiv asa, deci am sa acopar mai multe variante:

A.sa zicem ca incepeti la 4 luni jumate
-fulgi de orez facuti cu lm/lp/apa dat in completarea suptului/biberonului cu LINGURITA De obicei masa de la ora 10. Dupa o saptamana puteti daca vreti si se cere sa-i dati si dupa masa de la 1-2. Si o tineti asa pana la 5 luni-5 luni jumate. Se incepe cu 1 lingurita de fulgi plus 30 ml lichid apoi 60 ml si 2 lingurite... No vedeti voi cat papa asa ca si completare si la cat ajungeti sa-i dati efectiv.
La 5 luni/5 luni jumate: se introduce dupa suptul de la 1-2 sau daca deja are cereale atunci se inlocuiesc treptat cerealele cu: cartof dulce/dovleac (ce vreti voi 2-3 zile unul apoi 2-3 zile celalalt) fiert/copt. Se paseaza, se aduce la consistenta cu care e obisnuit de la cereale cu apa/lp/lm. Tot asa o lingurita prima zi, apoi 2, apoi 3. Cand introduceti a doua "leguma" incepeti cu o lingurita doar cu noul aliment urmat de cereale/prima leguma sau puteti incerca sa le dati amestecate.
Urmatoarea saptamana tot asa se introduc dovlecelul, morcovul fierte.
urmatoarea saptamana inlocuiti cerealele de la 10 cu fructe (pe la 5 luni jumate). Fructe de inceput: avocado, para, piersica, banana, mar.
La 6 luni introduceti carnita de pasare in piureul de legume. O lingurita rasa de carne tocata marunt de tot in prima zi si apoi mai puteti creste. Tot in saptamana aia dupa 3 zile de carne introduceti ulei de masline (incepeti cu cateva picaturi).
Apoi toata luna pana la 7 luni va jucati. Mai introduceti fructe si legume neintroduse pana atunci (fructe: prune, caise, nectarine, legume: brocolli, mazare, fasole verde, zuchinni, puteti sa puneti si radacinoase la fiert sau ceapa fara sa le pasati asa sa testati daca ii place ce gust dau mancarii).
Cerealele le mutati la ora 6-7 sau daca nu doriti deja a 3-a masa puteti sa-i puneti fulgi de orez sau cereale fara gluten in piureul de fructe.
La 7 luni merge branzica, iaurtul, simple, cu cereale sau cu fructe+ cereale.
La 8-9 luni oul (galbenus), cereale cu gluten, conopida, spanac, cartof, struguri, kiwi, papaya, mango, carne de vita, miel.
La 9-10 luni paste fara ou, biscuiti fara sare, cirese,pepene verde,pepene galben, ananas
10-12 luni: peste, branzeturi, castravete, rosii, ficat etc.
Spre un an si peste: supe de legume/pui cu paste fara ou, ciorba de legume, carnitza, perisoare, sufleuri, budinci, papanasi etc.

B. Incepeti la 5 luni:
-orez cu lm/lp/apa dupa suptul de la ora 10
La 5 luni si o saptamana puteti daca doriti sa-i dati si dupa suptul de la 1-2
5 luni jumate cartoful dulce, dovleacul si morcovul
-6 luni fara o saptamana: fructe: avocado, banana, piersica, para, mar
-6 luni- carnita si apoi ca mai sus

C. Incepeti la 5 luni jumate:
-orez cu lm/lp/apa dupa suptul de la ora 10 si dupa cateva zile puteti si dupa suptul de la 1-2
-la 6 luni fara o saptamana: cartoful dulce, dovleacul, morcovul
-la 6 luni fructele
6 luni si o saptamana-carnita
Si apoi ca mai sus sau decalat cu 2 saptamani-o luna.

D. Incepeti de la 6 luni:
--orez cu lm/lp/apa dupa suptul de la ora 10 si dupa catev azile puteti si dupa suptul de la 1-2
-6 luni si o saptamana cartoful dulce, dovleacul, morcovul
-6 luni jumate fructele
Undeva in timpul asta puteti strecura carnea sau o mai lasati ptr 6 luni si 3 saptamani.
In continuare ca mai sus usor decalat.

Reteta de branza fara calciu sau lamaie: Se pune la prins 1L lapte de vaca nedegresat, fiert si racit, inseminat cu 100ml iaurt simplu. Se lasa la temperatura camerei de seara pana dimineatza. cand s-a inchegat se pune pe foc mic fara sa fiarba. cu cresterea temperaturii se va aduna cheagul si se va separa zerul. Se ia de pe foc si se strecoara (cu tifon pus in strecuratoare). Va rezulta branza de vaci valabila 3 zile daca este tinuta la frigider in borcan cu capac."

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput