Despre bloguri

Despre bloguri | Autor: aschiutza

Link direct la acest mesaj

Doresc sa imi fac un blog. Unde e mai bine sa il fac? (m-ar interesa asa: in primul rind sa fie gratis si apoi sa am ceva optiuni la desigul paginii ca sa nu arate banal)

Intrebari aditionale tehnice de total incepator:

- cum pun un link, asa incit sa nu arate tot linkul ci doar un nume?
- cum fac legatura spre filmuletze, de exemplu in youtube?
- cum pun poze? trebuie sa le incarc pe alt site?

Multzam de ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

As zice pe wordpress.com sau blogspot.com. Wordpress cred ca e mai usor daca vei vrea vreodata sa migrezi pe un domeniu propriu.

Pentru link: [ a href = http: // adresa site] ce vrei sa scrie [ / a]. fara spatii si pune ghilimele inainte de http si la sfarsitul adresei. adica, "http://www.google.com". nu imi iese textul altfel.
Pentru youtube - deschizi filmuletul pe care il vrei, ai un buton de "embed". Copiaza in textul tau codul de acolo.
Pentru poze - cel mai bine este sa le uploadezi pe un site de hosting - gen flickr. Apoi le poti adauga in textul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

wordpress sau blogspot, totuna, eu am avut pe blogspot si l-am mutat pe wordpress. Blogspotul parca e mai usor de manevrat si permite sa te joci mai mult cu widgeturile si fetele de blog.

Pozele le poti incarca direct, nu-i nevoie de site intermediar. Pe blogspot iti face automat album Picassa private cu pozele de pe blog, iar pe wp le incarca direct

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu am pe blogspot si pozele le incarca tot direct, fara album picassa. Nu mi-or fi facut si au uitat sa ma anunte...

E usor de administrat iar raspunsurile la intrebarile tale sunt mult mai usor de aflat daca iti faci mai intai blogul. Pe blogspot aproape ca le vei descoperi singura si foarte usor.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Androix, eu cred ca ai album Picassa, ia cauta pe contul blogului. Eu l-am descoperit dupa vreo juma de an, nu te anunta nimeni. Asta era pe la jumatatea lui 2008, de atunci poate or fi schimbat, desi nu cred

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

wordpressul mie mi se pare destul de complicat pt o persoane incepatoare.
As alege blogspot,este si in lb romana,e fff usor de manevrat,plus ai diferite optiuni extra

Mama de Ana si 24+

fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da, asa e, mi-au facut album picassa cu toate pozele urcate pe blog. Aveam oricum niste poze pe-acolo ratacite de mai multa vreme. Oricum e mult mai usor decat sa le incarc eu pe un site de poze si pe urma sa pun link la ele. Asa tac pac le sui pe blog si de fapt ei le pun in picassa.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput