Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

O intrebare pentru cine are cadita cu suport: e bun suportul de ceva? nu il deranjeaza pe bebe la organele genitale, la fundulet? Ca deja devine neincapatoare cadita si ma gandeam ca un suport ar mai face putin spatiu, dat fiind ca sta inclinat bebe.

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Mimo eu am suport pt cadita. si bb sta ffbine.iar mie imi e ff usor sa o spal. nu o deranjeaza deloc. chiar ii place. atat k in curand, nu o sa mai incapa in cadita mica. si o sa pun suportu in cada mare.
uite www.wonderbaby.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2533&category_id=45&option=com_virtuemart&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link" target="_blank">suportu care il am
vezi k la semnatura sunt si poze cu buba in cadita

si buba a inceput sa doarma p mine. dar acu o inteleg k ii este rau si simte nevoia sa stea cumine. cum o pun jos, cum se trezeste.
a mai avut perioade cand dormea pmine, dar nu s0a invatat asa.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

fetele..bebele meu doarme de la 3 si i-am dat vigantolul in lapte si l-am mufat in somn..a supt tot..si doarme in continuareare ceva daca i-am bagat vigantolul in bibe?

cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

mimo uite aici sunt pozele cu buba in suport

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Mayane, si bebe meu se uda pe hainute. Sa ai grija sa stea cu putica in jos, eu am observat ca atunci se uda, cand nu am grija sa i-o asez bine.

Ziki, al meu are 5.5 kg si prefera sa doarma tot pe burta mea, deja ma doare spatele. Tot incerc sa-l dezvat dar spre dimineata cand nu doarme altfel cedez si il iau pe mine. Am incercat sa-l asez langa mine, sa respir langa el si sa-l mangai cu mina dar stie ca nu e acelasi lucru si nu doarme.

Azi buburuzul a adormit singul in bouncer, deja e mare lucru, sa doarma el asa neleganat si fara mami aproape.

Ce bine ca au venit colaceii, abia astept sa-i fac baita in vana mare.

2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

buuun, m-ati linistit! saru mana
deci raman pat

-> super cu colaceii!!! abia astept!

-> nu stiu daca o trebui o masura mai mare, ca ii strang destul de bine ariciul ala, adica ii acopera mult fundul si spatele, putzi sta in jos ca la carte, nu stiu de ce ii iese pe spinare...
o sa incerc si nr.3 ca si asa am primit in avans pampers nr.3, daca vad o imbunatatire, va spun.

-> anunt buric cazut! doamne, ce mici suntem. voi sunteti la botez si eu ma bucur ca i-a cazut buricul
maine iesim afara sa punctam momentul cumva. abia astept!

-> suportul de baie e foarte bun, flavia a stat mult si bine in el, cand deja dadea pe dinafara :)) nu cred sa ii deranjeze la pasa-putzi... cred ca s-ar fi aflat pana acum :)

-> despre slabit.. eu mai am 11 kile. e creepy, stiu. dar eu luasem 24, ca hapsanu' si uitandu-ma in urma, alea 13 pierdute sunt deja un succes...

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Hello again.
Am vazut ca vb de tetine de la Avent. Eu am cu un sg orificiu 0+, ca mi-am luat setul de 4 biberoane, perie si suzeta. Curge exact ca din san cate o picatura. SUnt nevoita sa-i dau completare seara, ca nu prea am laptic, de mancacios ce e, dar sper sa treaca puseul asta si sa renunt la completare.

Mayane super listuta, felicitari pt bebe super cuminte, care o lasa pe mami pe forum. Al meu mai greu.
roxx ce printesa ai tu acolo.Nu mi-o dai mie?
Angie superb medalionul, iar bebe eu un dolofan scump.
Ralu eu stiam ca e sarbatoare mare azi, cu cruce rosie(e ziua sorei mele si nu uit)Ce-i drept nu am calendar, iar pe net tot cu cruce rosie am gasit.
Carmen Multam' de info. eu stau langa cora.Am fugit sa vad ce imi da.

Pupicei.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

Citat:
citat din mesajul lui loutzy

Carmen Multam' de info. eu stau langa cora.Am fugit sa vad ce imi da.

Pupicei.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

sa ne spui si noua care e faza , ca sambata asta chiar aveam in plan sa facem cumparaturi en-gros, si poate alegem cora cu ocazia asta...

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Doloress, nu e greu cu scutecele, eu m-am acomodat super bine cu ele si toate cele bune pentru ala care a inventat masina de spalat. Si o sa fie si mai usor cand nu o sa mai facem kaki toata ziua buna ziua. Ca tot ati vorbit zilele trecute, Diana pana la o luna si ceva a facut la fiecare alaptat, apoi a inceput sa nu mai faca noaptea, acum o saptamana a ajuns la 2 reprize pe zi, acum doua zile n-a mai facut deloc. Si aseara a tras doua ture (a recuperat si ziua de alaltaieri probabil ), de azi dimineata pana acum alte 2 ture, deci revenim la mai multe pe zi. Bine macar ca bunul obicei de a nu face noaptea si l-a pastrat.

Revenind la scutece, am inceput cu 10 scutecele traditionale (80 x 80) pe care am invatat sa le impachetam in diferite feluri de pe youtube, plus 2 cover-uri de protectie (impermeabile). Sincer, 80 x 80 sunt cam mari, din punctul meu de vedere ar fi fost mai bune unele de 60 x 60 sau 70 x 70, noi si acum indoim cam 10 cm din ele inainte de a le impacheta. Altfel, foarte misto si bune absorbante - nu sunt finetul clasic pe care il stim noi, e tot bumbac dar altfel tesut.

Apoi am avut si 5 scutecele cu totul (un fel de all-in-one), doua modele diferite (doua din bumbac, trei din microfibra) - care nu au mers de la inceput pt. ca erau prea mari. Mai tarziu am mai achizitionat inca 5 scutece traditionale si 3 cover-uri masura unica (reglabile cu capse), pt. ca cele doua de la inceput ne-au ramas mici.

Asa ca o perioada am fost fericiti posesori de 15 scutece traditionale cu 3 cover-uri, 3 intregi cu micro-fibra si 2 intregi de bumbac (pe care le folosim cu aceleasi cover-uri ca si pe cele traditionale). Cu aceste dotari spal scutece cam la 3-4 zile.

Acum, pentru ca domnisoara nu mai face kaki noaptea, am incercat sa iau ceva si mai bun absorbant, ca sa nu o mai schimb noaptea si sa nu stea nici uda sau sa dea pe dinafara. Si am luat patru inserturi cu bambus (doua de-un fel, doua de altul) pe care i le pun tot cu cele 3 coveruri. Primele doua si-au facut treaba de minune, despre celelalate doua inca nu ma pronunt ca nu am apucat sa pun decat unul si oricum sunt prea noi (scutecele astea din materiale naturale devin din ce in ce mai absorbante pe masura ce le speli).

Ca impresii despre scutece, pot sa zic ca cele traditionale sunt perfecte pentru inceput, cand e copilasul mic. Acum, de cand face kaki mai rar si mai mult mai avem accidente, asa ca trebuie fie sa gasim alta metoda de impachetare decat cea de acum, fie sa mai punem ceva inserturi in plus (sau amandoua, inca testam). Cele de microfibra sunt ok, transfera umezeala spre exterior (ca polarul, daca stiti principiul) dar au dezavantajul ca sta bebe cu fundul pe ceva sintetic, nu fir natural. Acum depinde de sensibilitatea copilului, cred ca majoritatea nu au nici o problema. Si noua inca ne sunt putin largi la piciorus si mai avem mici accidente la pipi (astea sunt marime unica, dintr-alea reglabile cu capse).

Despre intretinere, eu fac asa: ziua pun si hartie speciala pt. kaki, nu te salveaza de pete dar macar grosul ramane in hartie si nu te chinui sa cureti. Dezbrac fata, ma ocup de ea, apoi iau scutecul, il clatesc cu apa rece si il intind pe sarma afara in balcon. Daca s-a patat de la kaki dau pe el cu un detergent pentru pete din bila de bou inainte de a-l intinde afara. Cand se aduna suficiente, le iau de pe sarma si le arunc in masina de spalat. Eu prefer sa le tin afara la aer pana le spal, dar cica exista si varianta sa le tii in apa cu ceva dezinfectant. Mie dupa o zi de stat in apa mi se parea ca miros a putregai, asa ca a optat pentru varianta de a le pastra uscate pana la spalare. Cele de bumbac se spala la max. 90 grade, cele de microfibra la max. 60. Nu le calc. Cover-urile de protectie se pot doar sterge si aerisi, eu prefer sa le clatesc de fiecare data. Dar doar le clatesc cu apa, nu le spal decat o data la nu stiu cat timp (si alea tot la max 60 de grade se spala).

Acum ma gandesc ca usor-usor sa mai iau si ceva scutece all-in-one, deoarece cu astea traditionale doar eu si sotul ne descurcam - mama nu stie sa le impacheteze si sa i le puna, de exemplu, si nici nu vreau sa o stresez cu asta. In schimb cu alea all-in-one se descurca fara probleme, ca se pun exact ca un pampers obisnuit. Uite pe ce am pus ochii pe dhgate:
www.dhgate.com/haute-baby-cloth-diaper-infant-diaper-cover/p-ff8080812c9c5b6e012cacd88ce57e1d.html" target="_blank">scutece

Aici sunt cateva poze cu scutecele traditionale, sa vezi ce si cum:
poze scutece

Si uite aici metode de a impaturi scutecele:
www.youtube.com/watch?v=NMUJJEZ6HCk&feature=related" target="_blank">metoda1
www.youtube.com/watch?v=k57WOkT3l90&feature=related" target="_blank">metoda2
www.youtube.com/watch?v=ArrY0tOC0NU&feature=related" target="_blank">metoda3

Sper sa fie de folos.

Sa stiti ca nu e greu deloc.

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

blue_night ce bine ca au venit colaceii ! uite sun vecinul acum sa ii zic .cum vrei sa facem?iti dau nr lui ?sau imi dai nr tau ? sau comunicati prin mine ?
angie eu ii dau vigantolul direct din sticluta pe gurita. am auzit de la cineva aici pe site ca nu e bine sa i-l dai din lingurita,sau sa il combini cu lapte sau ceai... ca sa te asiguri, arunca si tu o intrebare dr-ului.
laura eu n-am ajuns in cora, sa imi zici si mie ce contine pachetul ala, sa stiu daca are rost sa ma duc
ziki felicitari pt buricut, ai baiat mare !

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput