Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 54 -

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Mrn, sa-ti traiasca feciorul si sa fiti sanatosi si voiosi cu totii! Va asteptam la vara, sa ne plimbam impreuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

balanta_tm, tu ai mai fost din 2009 la Prof. Mihaescu Rodica ?

Stii cumva daca supravegheaza gravide cu trombofilie ?
Unde lucreaza ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

vio, am fost o singura data la dr Mihaescu, la Clinicile Noi. Din cate stiu eu, ea lucreaza la Clinicile Noi (Piata Marasti) si la Oncohelp (http://www.oncohelp.ro/echipa-oncohelp.html).
La vremea respectiva nu stia mai nimic despre trombofilia in sarcina (nu cred ca urmarea gravide cu trombofilie). M-a rugat sa revin in cateva zile, dupa ce se va fi documentat despre mutatiile mele, insa nu am revenit, ca mi se parea lipsit de sens sens.
Mi s-a parut o persoana foarte draguta si sincera, insa f f ocupata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Denisa, felicitari! Este minunat gestul vostru!
Sunshine, Sarrah, imi pare tare rau, va inteleg foarte bine, din pacate! Aveti putere sa mergeti mai departe!
Eu caut in continuare job, va povesteam eu ca se inchide departamentul si ramanem in aer...in rest, am "prestat" si luna asta, sunt in ziua 27, 10 zile dupa ovulatie, si am facut un test de sarcina dimineata...a aparut o liniuta vaga de tot, dar cred ca mai degraba e linie de uscare...Stiu ca e devreme, dar sunt stresata din cauza unor medicamente luate pentru sinuzita, apoi din cauza unor dureri de dinti legate tot de sinuzita...ar trebui sa merg la dentist sa vedem ce probleme sunt, dar nu pot face radiografie, nici anestezie si altfel nu cred ca putem rezolva ceva...
fetele burtoase si pe cele in curs de devenire!

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

viotimis -balanta- eu ma duc saptamana viitoare la ea, dr. genetician mi-a zis despre ea ca a facut un doctorat in italia pe tema asta si are un grup de fete pe care le supravegheaza, acuma nu stiu am sa va povestesc dupa ce vin de la ea

--------------------------------------------
Gena MTHFR mutatia C677T –genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot

O sarcina oprita in evolutie la 17 saptamani si o sarcina cu gemeni identici oprita in evolutie la 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

am uitat sa va spun mi-au venit rezultatul analizelor
Mutatia factor XIII val.34Leu- negativ
Mutatia PAI-1:4G/G- heterozigot (risc trombofilie)
Mutatia factor V-haplotipul HR2- negativ

dr. genetician a spus ca, cu restul mutatiilor e mai grav dar cu tratament se poate rezolva

--------------------------------------------
Gena MTHFR mutatia C677T –genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot

O sarcina oprita in evolutie la 17 saptamani si o sarcina cu gemeni identici oprita in evolutie la 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

danylini, am putea sa verificam intr-un singur mod clar daca dr Mihaescu urmareste corect gravidele cu trombofilie: intreband-o cum monitorizeaza ea doza de Clexane in sarcina, prin ce analiza (ca sa stie daca gravida are doza suficienta de Clexane). In functie de raspuns, o sa stim cum stau lucrurile. (evident, daca nu ti se pare exagerat sa o intrebi). Eu insa as intreba-o (eu cam asa fac cu medicii: le pun anumite intrebari care mi se par relevante si in functie de raspuns, imi fac o idee despre ei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Ciao, fetelor!
Ieri nu am putut intra si vad ca ati scris mult.
Ma bucur tare mult pentru MRN si minunea ei, uite ca bebe a contrazis toate ecografiile si a fost mai grasut!!! Sa creasca mare si voinic si mamica sa se refaca repede!
Irina, la mine d-na dr a luat in calcul mutatiile, fiindca practic mie mi-au iesit toate analizele bune mereu, cu exceptia homocisteinei si a LA, care a fost discutata pe aici si despre care am aflat ca e influentata de multi factori. Homocisteina mi-a scazut dupa o luna de femibion. Restul mi-au iesit bine de la inceput, insa eu eram deja pe aspirina cand le-am facut, incepusem sa iau cu 2 luni inainte de a ramane insarcinata din nou.
Eu am facut direct analiza pt FVL, din profilul de trombofilie ereditara, APCR am considerat ca nu este necesar daca imi iese pozitiv FVL. Daca as fi facut intai APCR si ar fi iesit prost, ar fi trebuit sa fac FVL si tot acolo eram, doar cu o cheltuiala in plus. Cu analizele genetice m-am adresat d-nei dr, apoi cand am ramas insarcinata am venit la Fundeni.
Aristica, poate ma confunzi cu Brotacelul, care e cam cu jumate de saptamana in fata mea Eu vineri intru in saptamana 36.
QiaoBing, sa stii ca faza cu blocatul in toaleta este una dintre obsesiile mele. Nu am patit-o, dar am conventie cu sotul ca atunci cand merg la toaleta prin benzinarii sau mall-uri si observa ca stau mai mult de 10 minute, sa vina urgent sa ma scoata ca sigur m-am blocat acolo. Si mereu am grija sa imi iau telefonul cu mine. Nu stiu de unde mi se trage teama asta, dar uite ca se poate intampla
Gliana, eu stiu persoane trecute de 35 de ani, cu studii inaaaalte....care nu s-au gandit sa spele lucrusoarele care au fost noi si s-au pricopsit bebeii cu niste dermatite de toata frumusetea, asa ca... tu macar erai tanara si fara experienta. Poate nici eu nu m-as fi gandit daca nu as fi lucrat la o fabrica de confectii. Cand mergeam prin sectii sa iau stocurile si listele de incarcare in tir, vedeam cum se manipulau camasile si bluzele si m-am jurat ca nu mai port nimic nespalat, chiar daca e nou-nout. Port sosetele, ca stiu ca se fac automatizat.
Denisa pentru tine si printesa!!!!
Adri28, eu cam 10 zile am aproximat. La prima cezariana am stat 8. In mod normal se sta 7 la spitalul unde voi naste eu - dupa cezariana-, dar fiindca imediat dupa operatie am primit o punga de sange din cauza unei anemii grave, medicul a decis sa mai stau o zi. Deja imi venea sa omor pe toata lumea, ziua aia in plus mi s-a parut cat 5! Iar acum ma voi interna cu 2 zile inainte, timp in care nu voi face clexane si vom monitoriza bebelusa. Asa a fost propunerea medicului.
Inca nu am stabilit data, saptamana viitoare (deci sapt. 36-37) am un nou control cu test NST si recoltare de secretie din vagin, si cred ca mai urmeaza unul in sapt. 37-38, apoi probabil ma va programa la cezariana. Nu prea stiu cum va hotari medicul, fiindca DPN dupa ultima menstruatie este 15 aprilie, dar dupa dezvoltare ar fi prin 4 (asa a reiesit din ecografia de acum 11 zile de la dr Albu). Foooaaaarte complicat....
Anestezia va fi rahidiana, sper eu. La tine?

35+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Gliana, am uitat sa te felicit pentru miscarile lui bebe! La cat mai multe si mai viguroase!!!!

35+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

danylini, care dr. genetician ti-a zis ?
Cumva din Timisoara ?

Si eu am auzit ceva dar nu stiam sigur.
Te rog sa ne spui si noua cum a fost la Prof. Mihaescu Rodica ...

Mergi la inceput