Parinteala nepavloviana

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Se prea poate Jasmin. E al naibi de greu cand toata viata mama a fost acolo sa faca pt tine totul sa te trezesti ca trebui sa le faci singur. Pe toate!
De asta spun ca daca ma punea sa-mi duc farfuria, sau sa vin la o ora de in casa, sau sa numai mananc pe unde am eu chef toate astea acum nu mi se mai pareau de cosmar. Ma obisnuiam sa respect anumite reguli.

Si acum sotul meu este cel care strange masa. Mi se pare cam aiurea uneori dar dupa ce mananc chiar numai am chef sa fac nimic....nici macar sa-mi duc farfuria...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Narcisa, nu cred ca te consoleaza cu ceva, eu mi-as dori ca mama mea sa mai iasa din rolul de mama si sa intre in cel de prietena macar acum. Am o foarte buna prietena a carei mama, cind eram studente si treceam pe la ea, ne lua in bucatarie, ne facea cafea si stateam toate 3 la o cafea si o tigara. Fireste ca prietenei nu-i placea, dar eu eram absolut extaziata de "cum de la altii se poate si la mine nu???".
Cit despre unele asteptari de-ale tale...mi se par nerealiste. Acu sa nu-mi spui ca tu la 12 ani nu stiai ca atunci cind iti aseaza cineva masa, te pui si maninci in locul care ti-a fost pregatit, sau ca a trebuit sa afli de la straini ca tre sa te speli pe miini, ca eu imi amintesc din gradinita si din poezii si cintece si din orele de educatie nush de care ca tot se batea apa-n piua cu asta...

Viviana, foarte faina chestia cu mamaica serioasa. Da, imi amintesc si eu ca la o virsta anume, nu-mi mai placea ca mama sa interactioneze cu priteneii mei, sa se prosteasca, sa " se bage in seama". Numai ca asta e trist pentru mine, ca eu inca mai port cu mare placere MC (geaca de piele de motociclisti :P)

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

nici eu n-am insistat la capitolul "reguli" ca nu mi s-a parut ca cineva de pe-aici ar fi propovaduit lipsa oricarei reguli

ale noastre sunt (deocamdata, pentru aproape 4 si 5 ani):
-nu treci strada neinsotit de un adult; intotdeauna lasi un pas de la tine pana la bordura/limita trotuarului
- nici insotit de un adult nu treci pe o alta culoare a semaforului decat verde
-nu manaci de la straini si nu pleci cu ei (*strain = oricine altcineva decat: mama, tata, bunicii, matusa G, bona, educatoarele sau persoane pentru care unul din parinti si-a dat expres acordul pentru momentul/ocazia respectiva)
-nu mananci cu mainile nespalate (si, eventual, nu mananci de pe jos - regula asta exista, dar n-am reusit s-o implementez total)
-nu mergi la culcare nespalat (exceptie: in excursiile cu cortul, cand te speli in functie de conditiile de la fata locului, copii adormiti carati in brate si culcati imbracati, chestii de-astea "fortuite")
-nu depasesti ora 10 fara sa te fi / sa fi fost spalat pe dinti (copiii mei urasc spalatul pe dinti)
- nu deschizi geamul singur (bine, nici n-ar putea, dar ca sa fiu sigura) si nu te apleci peste fereastra
-vreo 2 fructe sau legume crude tre sa patrunda zilnic in stomac - in rest nu am pretentii
-cel mult un dulce pe zi (cu exceptia zilelor lor de nastere, cand e free, dar oricum nu abuzeaza)
-fara alcool, tutun sau bauturi acidulate, in afara celor facute in casa - (nu ma refer la alcool si tutun)
-fara lovituri (ocazional regula este incalcata, dar observ ca din ce in ce mai rar)

probabil mai sunt cateva, dar astea-s in mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

sdcristian, asta cred ca depinde de firea mamei...si a fiicei :)
Mama mea nu s-a machiat niciodata, acum ce-o mai pacaleste sora-mea inainte de a pleca la vreun eveniment. Nu a folosit niciodata decit o crema hidratanta de fata si una de miini, se imbraca elegant dar neaccesorizat (si descopar acum ca parca s-a blocat intr-un anume stil vestimentar), nu se coafeaza pt ca poarta mereu coc...

Asa ca nici eu habar nu am sa ma aranjez; am invatat dupa ureche si dupa reviste/tv vreo doua trucuri, le aplic...si asta este. Dar cred ca daca mama s-ar fi priceput la astea, sau daca pe mine m-ar fi interesat mai mult, as fi avut de la cine sa le prind din zbor pina la urma.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Narcisa, eu o inteleg pe mama ta. Chiar daca n-a procedat bine a avut intentii bune. A dorit sa va protejeze pe voi copiii si sa nu duceti lipsa de nimic (nu ma refer aici la material). Asa a inteles ea, nu si-a dat seama de repercursiuni. Gandeste-te ca noi, parintii de acum, am beneficiat de multe cercetari in ale educatiei, in ale psihologiei infantile, etc dar pe vremea aceea exista o alta conceptie, nu stiu cati parinti se gandeau cu adevarat la nevoile copiilor. Mama ta a vrut poate sa fie altfel decat majoritatea parintilor din acele vremuri, nestiind care vor fi consecintele permisivitatii excesive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pisigri pe mine ma intereseaza, dar cum niciodata nu am avut program structurat, tot timpul am fost lasata in voie, desi stiu ca trebuie sa ma demachiez seara nu o fac decat eventual o data pe luna, ca nu-s obisnuita ca la ora x sa fac cutare lucru. nu am disciplina care sa ma faca sa fac ce stiu ca trebuie sa fac.

la fel cum nu stiu sa fac din masa in familie o placere - ca pana acum 3 ani nu am luat masa in familie

nu stiu sa aranjez in camera sa arate bine - ca nu am avut niciodata de aranjat ceva...

nu stiu sa am structura in activitati

si asta trebuie invatat de mic

mama de Carol (29.12.2008) si 21+ cu Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mai, nu poti da vina pe parinti ca acu nu stii sa te machiezi -

mama nu iese din casa fara fond de ten & co, sor-mea a fost o vreme make-up artist, eu nu m-am machiat mai mult de 10 ori/an. e o optiune extrem de personala. o optiune, atata tot.
in lumea noastra exista cursuri pentru orice (din sfera practica), astea-s remediabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

pisigri,da...stie ca o iubesc, no offense,faptul ca nu sunt de acord cu tine nu inseamna sa dai cu pietre. NU as numi niciodata un copil jigodie...dar...se pare ca pui cuvinte in gura oamenilor

Saskia,Ana la 2 ani are un vocabular f bogat,purtam o conversatie,si da...intotdeauna ne spune ce se intampla.
Daca tie si altora vi se pare o prostie Supernanny e optiunea voastra. Ar trebui dintr-o emisiune/carte/film/documentar sa se preia informatie care ne caracterizeaza.

Mama de Ana si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

sdcristian, nu cred ca fiindca nu ai fost invatata sa faci curat si sa gatesti si sa te aranjezi ai acum dificultati.
Alta trebuie sa fie explicatia, trebuie sa cauti mai adanc.

Pai, in cazul meu de exemplu, aproape nimic din ce am vazut acasa la ai mei nu e valabil in casa mea .
Ai mei mananca carne, eu si baietii mei nu mancam.
Mama are gusturi baroce in amenajari interioare, eu sunt undeva prin alte locuri.
Eu si mama avem stiluri foarte diferite de a face curatenie, nici una nu e multumita de treaba pe care i-o face cealalta :)).
Mamei ii plac parfumurile florale, mie nu-mi plac deloc.
Mamei i-ar placea sa ma vada tunsa scurt-scurt, eu cred ca as arata horror daca m-as tunde asa :)), deci am altfel de pieptanatura.
Daca m-as imbraca si m-as pieptana cum crede mama ca mi-ar sta bine, pai nici pana la paine nu as indrazni sa ies :)))).
Mama a avut un stil de mamiceala, eu am altul.
Mama are un stil de nevesteala , eu sunt altfel.
In fine, sunt foarte multe deosebiri intre noi, nu are rost sa intru in detalii.

Ce vreau sa spun e ca am impresia ca stilul si anumite deprinderi ti le formezi tu.
Te uiti in stanga si in dreapta si aplici ce ti se potriveste si ce iti place.
Nici n-ai avea cum sa te porti si sa fii intr-un fel care iti e impus de parinti si care nu te reprezinta.
Mi se pare ca iesi in pierdere daca te gandesti ca parintii sunt cei care trebuiau sa te invete aia si aia si aialalta .
OK, ar fi putut sa te invete, dar nu stii daca ti s-ar fi potrivit, asa ca mai bine gaseste-ti tu singura stilul .

(Felicitari pentru sarcina!!!!!! )

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nelia, peste 2 saptamani implineste 13 ani.

Nu mai are nevoie de mine ca partener de joaca. Pentru ca in mintea lor asimileaza termenul de prieten cu partener de joaca.
Are nevoie de mine ca mama - sa o supraveghez de la distanta, sa-mi ceara sfaturi si sa-mi spuna toate alea. Isi doreste cateodata sa-i impun sa nu faca ceva, dar nu sa-i impun sa faca ceva.

Bulgareala cu copiii in curtea scolii nu. Dar noi trei in parc da.
Ii cunosc pe toti prietenii ei de cand erau la gradinita si sunt la fel de prietenoasa ca intotdeauna. Si mi-a atras atentia, frumos, sa nu mai stau de vorba cu ei.

Vrea sa-si ia zborul.

Asta a venit o data cu nu mai imi controla lectiile si nu mai ma asculta.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput