Parinteala nepavloviana

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

-fara alcool, tutun

:)))))))))))

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

pisigri eu nu am fost niciodata la gradinita, am fost la bunici. Tot ce imi aduc aminte este ca il alergam pe bunicu sa-l bat cu un lemn si il mai nimeream din cand in cand iar el zicea moas'ta pe ghiata de copil.
Ca ma iubeau enorm si la fel ca si mama nu au crezut de cuvinta ca eu sa pun mana sa fac ceva niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

denizel,eu cred ca parintii trebuie sa aiba aceleasi obiective. DAca unul zice dreapta si celalat stanga... ce va crede copilul??? Sunt 100% de acord cu tine ca cu bunatate si cu blandete obtii mult mai multe,dar nu sunt de acord ca unul dintre parinti sa fie bau bau iar celelalt sa fie "cel bun". Noi, eu si sotul,suntem cam pe aceiasi lungime de unda

sdcristian,cand totul e organizat ,prea organizat,se strica totul. Eu toata viata mea am facut:trezit/spalat/facut patul/mic dejun/scoala,etc.
Stiam ca e tata in urma mea si traiam intr-un stres continuu. Acum...rar cand imi mai fac patul,plus multe alte chestii minore,dar care mie mi-au ramas imprimate.

Mama de Ana si 22+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana
dar nu sunt de acord ca unul dintre parinti sa fie bau bau iar celelalt sa fie "cel bun".

Si eu cred la fel: trebuie sa fie amandoi buni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

uh, noi am stablit din start ca in caz de divergenta de opinii, vot final il are el pentru chestiuni legate de obiecte si eu pentru chestiuni legate de fiinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana
dar nu sunt de acord ca unul dintre parinti sa fie bau bau iar celelalt sa fie "cel bun".

Si eu cred la fel: trebuie sa fie amandoi buni .

same here

Mama de Ana si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

uh, noi am stablit din start ca in caz de divergenta de opinii, vot final il are el pentru chestiuni legate de obiecte si eu pentru chestiuni legate de fiinte

Si divergentele cu legatura la educatia copilui intra la fiinte?

Noi suntem in general de acord insa mai avem momente cand ori ma uit eu la el si intelege ca trebuie sa discutam metoda "de calcul" sau se uita el la mine. Intr-un fel ne intelegem din priviri pentru a nu genera conflicte (prea des) in fata copiilor cu referire la ei.

Mergi la inceput

Citat:

La noi, eu sunt cu chestiunile legate de sufletzelul copilului , el cu lasatul in tabere, excursii (eu mor de frica sa il las ) si cu chestiile legate de fizicul copilului. Eu il ascult pe el, el ma asculta pe mine. Daca nu, ne certam, fireste si ajungem pana la urma la intelegerea intiala, cea cu eu-sufletzel, tu-trupusor .
De obiecte ma ocup tot eu, ca am gusturi mai rafinate :))))))))). De anumite obiecte insa, se ocupa numai el, caci eu se pare ca am si gusturi ciumece .

Mergi la inceput

sdcristian, uite, mi-am amintit o chestie legata cumva de stil, care sper sa-ti ajute .

Cand aveam vreo 10 ani am facut o vizita unei verisoare mai mari ca mine, maritata.
Am gasit-o in baie, se chinuia cu niste rufe.
In baia ei era cam murdarel :D si ardea un bec chior.
In momnetul ala, in urma impresiei pe care mi-a facut-o baia ei, am hotarat ca atunci cand voi avea eu baia mea, va fi o baie intotdeauna curata si foarte bine luminata.
De cand sunt si io femeie la casa mea , niciodata nu a fost murdar in baie si intotdeauna miroase frumos.
In plus, am doua bai a cate 3 corpuri de iluminat fiecare .

Vezi ce simplu e sa adopti stilul care ti se potriveste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mie mi s-a intamplat sa le zic copiilor ca nu am inteles de ce tati a hotarat "asa" si ca cel mai bine ar fi sa-l intrebe pe el "de ce".
Nelia, nici eu nu mi-am spalat farfuria cand eram mica, dar adult fiind o fac. Nici la gradinita nu m-au primit ca nu erau locuri dar ma spal pe maini . Nu cred ca astea sunt neaparat deprinderi de copilarie si daca nu exista nu pot fi achizitionate mai tarziu din proprie vointa. Tu nu vrei sa speli vasele dupa ce mananci. Daca nu ar fi cei din jur ar ramane doua variante - sa te mobilizezi sau sa ajungi subiect la emisiunea Curat-Murdar.
Mama si-a ros unghiile. Mi le-am ros si eu pana in clasa a 8-a cand vointa mea a facut sa trec peste acest obicei/tic. Mama s-a purtat tunsa si m-a tuns si pe mine...pana in generala ca de atunci am parul lung si nici vre-un gand de-a ma tunde. Am preluat de la parinti strict ce mi-a placut si am refuzat sa fac ceea ce nu mi-a placut.
Daca un lucru mi se pare mie ca n-are justificare nu-l fac si nici nu impun altuia sa-l faca. Un exemplu ar fi facutul patului. De ce sa-l fac? Ca sa-l desfac seara? Daca astept musafiri copii care bantuie prin casa il voi face - daca nu-nu. Mancatul in pat - uneori - in patul mare, ca strang mai usor firmiturile si avem si televizor (la copii n-am televizor si nici nu ma vad cocotata in patul suprapus adunad firmituri).
Cand vor fi mari va fi randul lor sa aleaga ce le-a placut si ce nu cand erau copii. La noi e mult mai multa democratie (uneori cam prea multa) si se tine seama de parerea lor iar atunci cand le cerem sa fac aceva exista intotdeauna explicatia de ce ar fi bine sa faca ceea ce le spunem.

>>>Continuare

Mergi la inceput