Parinteala nepavloviana

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

da, Pisigri, intelesesem de la inceput.
Totusi, daca tatal tau te lasa, probabil ca erai cat de cat in siguranta pe-acolosa si probabil ca mama ta exagera putin (vorbesc din proprie experienta :)).
Acuma, depinde cum iti interzicea mama ta de tu ziceai ca e rea.
Ca daca iti interzicea fara sa stea la discutii cu tine, dap, aveai motive sa o critici si sa crezi ca e rea .
Bine, ea nu era rea de fapt, stiu :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Nu prea stiu cum imi putea interzice fara sa ma supar

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102
App de parintii care sunt prietenii propriilor copii...stiti ce a facut mama mea cand a auzit ca am o depresie? A inceput sa planga... nu putea sa-mi spuna nimic... ca o prietena... da...ei bine i-am spus eu ca nu e vina nimanui, ca nu e ceva grav si o sa fie ok...
exact ce i-ai spune unei prietene....

sa stii ca se poate si altfel: mama mea imi este si mama si prietena.
Ma pot baza pe ea in orice situatie si imi place sa cred ca si ea e constienta de faptul ca se poate baza pe mine, in orice situatie.
Poate ca tu ai vrut ca mama ta sa-ti fie doar mama si atunci cand ai vazut ca ea iti e prietena, ai scos din start varianta ca poate fi si una si cealalta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

da poate. Sa nu intelege-ti gresit ca nu prea ma plang...a fost o copilarie super in care eu faceam cam tot ce vroiam, reguli au fost putine si at se mai putea discuta...niciodata nu mi-a spus nimeni nu te duce la discoteca....sau nu e voie...
Mai naspa a fost cand am intrat la liceu....am vazut regulile societati, cand mi-am luato peste nas ca am vb neintrebata... si mai multe...
dap...a fost o maturizare tare brutala cand realizezi ca in societate nu este la fel ca acasa
cand vezi ca alti parinti nu isi lasa copii in discoteci decat supravegheati de o persoana adulta sau ca nu li se permite sa manance in sufragerie in pat sau unde au ei chef.... te simti al draq de neglijat!
De multe ori am intrebato pe maica-mea "mie de ce nu mi-ai spus..." de ce nu m-ai invatat... la care ea a raspuns...hai draga ca ai tu suficient timp sa inveti...sau sa faci aia...tu iesi la plimbare, dute la o prajitura etc...
de fiecare data cand "societatea" m-a invatat cate ceva am simtito ca pe o palma trasa peste fatza...si poate daca o dadea mama nu ma durea asa de rau...dar ...asta e viata probabil ea fiind un copil muncit, traumatizat de parinti care a incercat sa faca exact pe dos fatza de proprii parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Sa inteleg ca tu ii "reprosezi" oarecum , mamei tale, ca te-a crescut fara sa-ti insufle niste reguli?

Adica, exact ce se mai discuta aici, ca cei crescuti fara reguli, fara a li se impune nimic, nu vor reprosa parintilor niciodata, comportamentul vis-a-vis de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Haide mai narcisa, serios, in momentul in care vedeai ca ai voie sa maninci in pat sau ca ai voie sa te duci la disco, in loc sa te bucuri si sa te distrezi si sa profiti de momentele astea, tu plingeai in pumni ca nu esti bagata in seama si ca te neglijeaza ai tai...Deci eu nu pot sa imi imaginez nimic mai bun si mai frumos decit combinatia intre dragostea si lipsa de inteles si experienta de viata a unei mame, si increderea, deschiderea, lipsa de prejudecati, intelegerea si lipsa inhibitiilor unei prietene.
Ori nu ati explicat voi clar ce credeti ca presupune " a fi mama" si "a fi prietena", ori...nu pricep eu nimic.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

da poate. Sa nu intelege-ti gresit ca nu prea ma plang...a fost o copilarie super in care eu faceam cam tot ce vroiam, reguli au fost putine si at se mai putea discuta...niciodata nu mi-a spus nimeni nu te duce la discoteca....sau nu e voie...
Mai naspa a fost cand am intrat la liceu....am vazut regulile societati, cand mi-am luato peste nas ca am vb neintrebata... si mai multe...
dap...a fost o maturizare tare brutala cand realizezi ca in societate nu este la fel ca acasa
cand vezi ca alti parinti nu isi lasa copii in discoteci decat supravegheati de o persoana adulta sau ca nu li se permite sa manance in sufragerie in pat sau unde au ei chef.... te simti al draq de neglijat!
De multe ori am intrebato pe maica-mea "mie de ce nu mi-ai spus..." de ce nu m-ai invatat... la care ea a raspuns...hai draga ca ai tu suficient timp sa inveti...sau sa faci aia...tu iesi la plimbare, dute la o prajitura etc...
de fiecare data cand "societatea" m-a invatat cate ceva am simtito ca pe o palma trasa peste fatza...si poate daca o dadea mama nu ma durea asa de rau...dar ...asta e viata probabil ea fiind un copil muncit, traumatizat de parinti care a incercat sa faca exact pe dos fatza de proprii parinti.

Vrei sa spui ca tu te-ai simtit neglijata pt ca erai lasata sa mananci in pat in sufragerie?

Mi se apre f, interesant ce povestesti tu. Adica pe tine te-a deranjat ca parintii te-au rasfatat si ti-au fost prieteni si nu ti-au impus tot felul de chestii?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
cand vezi ca alti parinti nu isi lasa copii [...] sa manance in sufragerie

Uite, de ex, mie mi se pare civilizat sa manaci in sufragerie - nu in bucatarie alaturi de mirosuri de mancare care sa-ti intre in toata fiinta ta. Pe mine societatea m-a invatat - bucataria pentru gatit - sufrageria pentru mancat - fiecare camera cu functionalitatea ei.

Si, din cate stiu, traim in aceeasi societate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

Vrei sa spui ca tu te-ai simtit neglijata pt ca erai lasata sa mananci in pat in sufragerie?

Mi se apre f, interesant ce povestesti tu. Adica pe tine te-a deranjat ca parintii te-au rasfatat si ti-au fost prieteni si nu ti-au impus tot felul de chestii?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mai uite ca si eu am fost la fel ca Narcisa, fara reguli prea multe, mama mi-a fost in primul rand prietena si apoi mama. Plus ca facea front comun cu mine permanent in detrimentul lui tata pe care eu zic sincer ca dupa o perioada l-am considerat mobila in casa, putin imi pasa de ce zicea el ca tot mama imi dadea voie sa fac ce vreau.

Si da, am mancat in pat, in sufragerie, pe unde am avut eu chef, am facut chiar tot ce am vrut, avantajul a fost ca mama, fiindu-mi prietena, a stiut chiar mereu pe unde umblu si ce fac.

Si nu ii reporosez asta, sa fim intelesi, insa da, am avut momente in care, ca si copil, am simtit nevoia unei structuri. De ex toate prietenele mele aveau program de iesit afara (nu ma intrebati de ce). Ei bine, mi-aduc si acum aminte cum a venit o prietena sa ma ia la joaca si eu i-am soptit din usa "nu ma lasa mama afara!" desi aveam voie. Insa mi-am dorit atunci sa arat ca si eu am parinti care impun reguli.

Per total cum e mai bine? As zice ca e mai bine asa ca mama cu mici ajustari. De bine de rau mama a stiut de unde sa ma ia la orice ora, iar daca am facut o boacana ea a stiut prima.

Ajustarile insa le fac eu acum cu copiii mei, desi sunt convinsa ca imi vor reprosa ceva, candva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Ufff...nu m-am simtit neglijata pt ca nu erau reguli pt ca nu stiam ce sunt alea....eu am crescut fara tata.
nu am stiut ca nu toata lumea mananca cocotat in pat cu ochii la tv. ci am invatat atunci cand la o prietena am plecat cu farfuria din bucatarie in sufragerie iar mama acesteia mi-a atras atentia ca masa este in bucatarie. cred ca aveam vreo 12 ani dar m-am simtit ca naiba. Inca imi amintesc vocea blanda dar cu repros a femei...

Cand vezi ca pe prietena ta nu o lasa la discoteca decat cu fratele ei mai mare ca sa aibe grija de "voi" te gandesti....mama de ce m-a lasat mereu singura...

Eu nu stiu sa fac mancare, nu am stiut sa spal sau sa calc, nu am stiut ce inseamna sa nasti, nu am stiut ce inseamna sa cresti un copil. Nu am stiut ce inseamna sa-mi strang farfuria dupa ce mananc, sa spal un vas, sa-mi strang rufele sau lucrurile personale. Toate astea le-am invatat de la straini...
De asta poate nu imi este niciodata jena sa intreb cum se face...sau de ce... uneori sunt ca un copil chiar si aici va cu tot intreb dar de ce da cum... pt ca toata viata a trebuit sa intreb pe alti. Sa-mi arate, sa-mi explice pt ca in nici o carte nu scrie care sunt normele si uzantele societati in care traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

scuze ca ma iau mereu de masa din sufragerie, dar
mi se pare absurd sa ii reprosezi mamei tale ca vecina la care ai mers in vizita era nepoliticoasa si avea masa in incaperea gresita. (ca sa nu mai zic ca ii reprosezi ca nu te-a invatat ce inseamna sa nasti ???)

Mergi la inceput