Pierde timpul - Help!
Raspunsuri - Pagina 2
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carolina69 Buna ziua.Am o fetita de 8,7 ani, este isteata,practica si un sport de performanta-dans sportiv,la scoala are note de fb si -fb, atat timp cat este impinsa de la spate.Problema mare este ca este inceata in miscari,adica tot timpul trebuie sa stai cu ochii pe ea,daca ai scapato,isi pierde timpul.Nu stiu cum sa mai procedez sa intre in normal, am incercat cu pedepse, cu recompense, cu suparare chiar am si jicnito, este doar de moment si in final tot acolo ajungem.Daca se sta cu ochii pe ea este rapida, daca nu....Sunt in panica ca nu mai stiu cum sa procedez.Ajutati-ma. |
care este programul normal al fetitei tale pe parcursul unei zile ? cat de des merge la antrenament ? cate ore dureaza ? a fost initiativa ei de a face acest sport sau ati inscris-o voi, parintii ?
te-ai gandit macar pentru o clipa la faptul ca antrenamentul o oboseste peste masura si de aceea este "inceata in miscari" ? in plus, poate are carente de vitamine/minerale si de aceea tonusul ei nu este grozav.
nu ar fi rau sa iei in calcul renuntarea la dansul sportiv, macar pentru o perioada, sa vezi daca lucrurile se imbunatatesc. si las-o mai moale cu monitorizarea si cu cicalitul, nu vei obtine decat impotrivire si reactie inversa din partea ei. tu cum te-ai simti daca ai fi in locul ei ?!?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Cand am mers la scoala mama mi-a spus : uite, poti sa-ti faci lectiile pana vin eu, daca ceva nu sti facem impreuna, si apoi esti libera sa mergi la joaca. Eu ajungeam acasa la 12 si 10, mancam, apoi fcaeam temele. Mama sosea la 14h20, eu la 15 eram la joaca. suplimentar faceam seara. Intotdeauna am auzit-o pe mama spunand ce gresit este sa stai in spatele copilului, sa-l inveti sa faca temele cu tine (mama a fost profesoara). Trebuie sa incerci sa-l responsabilizezi, sa fie independent. Vicky si Printzesone |
Cred ca ai perfecta dreptate. Asa imi imaginam si eu ca functioneaza si asa i-am prezentat problema fiica-mii de la bun inceput.
Problema e ca ... n-a tinut. Fi-mea a avut la inceput de cls I intrebarea logica "de ce sa fac acasa teme?" zicea "Am fost la scoala azi, ma duc si maine, acasa nu fac nimic, e timpul meu liber". In plus daca nu i-as cere eu sa-si faca temele ea s-ar duce linistita la scoala fara temele facute si n-o deranjeaza nici note, nici daca stie sau nu, nici ... nimic. Practic am senzatia ca face pentru mine, asa ca sa ma simt eu bine .
Uite chiar acumam avut urmatorul dialog cu fiica-mea;
- Iti faci lectiile, te rog, pana vin eu!
- Doar la mate.
- De ce doar la mate?
- Pai la italiana vreau sa fac cu tine.
- Poti si singura!
- Pot, dar nu vreau!
Sunt ferm convinsa ca nu va face nimic pana vin eu, desi a promis ca-si face la mate.
Ca sa fie clar: Nu-i fac eu lectiile, nu-i dau nici macar indicatii (foarte rar imi arata ea cate ceva ce n-a inteles - doar atunci o ajut). Ce fac este sa stau in aceeasi camera si sa-i zic "Hai, ce ai la romana?" "ok, incepe cu manualul" "acum din culegere" "gata, ai terminat romana, hai la mate", etc.
kariguld spune:
copii devin ceea ce noi permitem. a se intelege bine ce spun!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
mcoca spune:
Sorana trebuie sa o motivezi sa si le faca cu ceva ce-i place. La mine era iesitul la joaca. Fac repede temele si apoi eram libera. Asa si tu ii propui ceva cool cand ajungi tu acasa.
Uite, mergi acasa si cum nu are lectiile facute spune-i : oo ce pacat ca nu ai terminat, as fi vrut sa mergem nu stiu unde, dar asa o lasam pe alta data, ca pana termini se face prea tarziu ...
Vicky si Printzesone
mel_g spune:
La mine nu fuctioneaza nici motivarea. De un an de zile ma chinui sa-l conving sa-si faca temele de joi. Vineri nu are nici mate nici romna, asa ca ar putea sa-si faca temele pt luni inca de joi. Am incercat si cu rugaminti, si cu recompense, dar si cu pedepse de genul : nu iesi din casa in weekend pana nu ai temele facute. DEGEABA. Prefera sa stea in casa decat sa faca asa cum cred eu ca e mai bine.
Poate prin aceste manifestari ne sunt testate limitele ?
sorana spune:
Nici la mine nu merge motivarea. mcoca - asta e primul lucru incercat. Nu tine. Fi-mea zice ceva gen "pai oricum nu vroiam" chiar daca e ceva ce stiu sigur ca i-ar fi placut. Pana nu zic de 15 ori "hai" si nu stau cu ea in camera nu si le face (exista exceptii - le face pana vin eu, dar dupa 2-3 telefoane date de mine).
Recunosc ca nici la mine nu a tinut niciodata motivarea (nici pozitiva si nici negativa), mi se parea ca ma ia de proasta sau ma ia de sus mama daca incerca chestii de-astea smecheresti - si mai mare fiind eram pe punctul de a renunta cu totul la ceva ca incerca un prof sa ma motiveze negativ.
Oricum la fi-mea tine impinsul de la spate "hai hai". Si pana la urma le face in timp util de cele mai multe ori, rezultatele sunt ok, etc.
Doar ca am eu treaba zilnic sa-i zic ei sa-si faca temele.
Mel - nu cred ca-mi testeaza mie ceva. Cred ca e pur si simplu firesc pentru ea sa n-aiba chef de teme.
Pentru mine e uneori frustrant ca nu face nimic de capul ei dar apoi imi dau seama ca poate nici nu ar fi normal sa faca de capul ei la 8 ani adica sa se apuce sa faca singura la mate din culegere de exemplu - cred ca as lesina daca as vedea asta .
Mie nu e cazul sa-mi dati sfaturi ca eu nu schimb nimic. M-am adaptat eu sistemului ei si functionam asa. Cu rezultate acceptabile pentru mine si eu sunt foarte pretentioasa cand e vorba de scoala (la testele de la scoala sub 90 puncte din 100 mi se pare inacceptabil).
sorana spune:
Mel la noi e pe baza de negociere facutul temelor inainte de timpul lor. De la bun inceput am tot insistat pe langa ea sa facem doar de luni pana vineri si sa avem wee liber complet (sa mergem si noi la un film, in vizite, in parc, sa dormim mai mult, etc). Ideea a priceput-o si o aplicam in 99% din cazuri. Daca se intampla (rar) sa zica ca e obosita si n-are chef joi sau vineri si lasa ceva pentru wee o las si eu asa cum zice ea. Pana la urma regulile sunt facute pentru a fi incalcate.
mel_g spune:
Doamne Sorana, cum ai reusit sa o convingi? Eu nu mai suport sa fac lectii duminica. Am spus si mai sus: am amenintat, am negociat, am motivat, DEGEABA. Sa ma vedeti duminica seara cand se trezeste ca are nu stiu ce referat sau portofoliu de conceput la geografie, imi vine sa plang.
Cred ca idealul ar fi sa-l presez eu de joi : ce teme ai pt luni ???
Dar chiar nu pot sa ma concentrez la tot: temele de vineri, mancare, baitza, mai am inca unul de gradinita care trage de mine sa ne jucam. Daca ar fi el singur responsabil ..... vise
delphin spune:
Si al meu e cu capul in nori! Insa mai zic ca e mic inca, nu are inca 8 ani! La lectii, cand ii zic sa faca face, nu caraie, mai are momente, dar atunci il mai las si eu ca se poate sa nu aiba chef. Vinerea nu fave lectii cand vine de la scoala, si nici martea caci miercurea e liber aici.
Ce vroiam sa zic e sa ii lasam sa vada consecintele actelor lor. Nu te grabesti-intarzii. Nu faci lectii-ai note proaste. Ai note proaste- taxat la activitati care-ti plac. Etc-etc.
Cristina_OR spune:
si eu sunt cam in aceeasi oala cu voi
am incercat sa ii dau diverse activitati in timpul saptamanii, dupa un orar prestabilit(scris), si sa il las mai liber in weekend, insa nu respecta niciodata timpul care il are la dispozitie.problema este ca noi suntem si la munca, taica-su doarme in timpul zilei, cand e schimb de noapte, asa ca el chiar isi face de cap.daca nu stau calare pe telefon, cum a zis sorana, nu face chiar nimic.si nici asa nu am siguranta ca face.nu mananca la timp, nu scrie, nici chiar jocurile care il intereseaza nu le gata la timp.chiar nu mai stiu cum sa procedez, nu pot sta in spatele lui non-stop, ca la un bebelus.mai astept solutii din experienta voastra
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)