Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Shines/Shines.jpg)
Shines spune:
Am stabilit data botezului..27 martie
inafara de cadou la nasi,stiti ce mai cumpara parintii ?
azi ne-am hotarat si suntem in pom,pregatiri nu am ce sa fac pentru nu facem petrecere..doar o masa la restaurant si atat. si torul il taiem acasa la un pahar de sampanie,in cateva ore e gata totul.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/florintunde/florintunde.jpg)
florintunde spune:
Nu are nimeni nr lui Andri31?
Tot ma gandesc la ei..nu are nr pe gmail.
Ziki;noi stam lejer..dupa post are vreme sa vina si agitatia de botez..nu e asa usor sa fie conveniabil la toti...de obicei ne certam 3-4 zile pana ajungem la acord comun
----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ziki/ziki.jpg)
ziki spune:
apropo de alocatii, am si eu doua intrebarici:
* actele pt alocatie se pot depune in alta zi decat cele pentru indemnizatie, nu? ca pt indemnizatie scrie minimum 42 de zile de la nasterea copilului, or noi primim certificatul de nastere inainte, deci putem depune macar pt alocatie.
* actele se depun la agentia din DRUMUL SARII sau pe ION CAMPINEANU? sa'mna pt raspuns
sanziana
![](mamica.gif)
![](images/user_woman.png)
andri31 spune:
buna ziua fetele si La Multi Ani ... sa fim sanatoase , cu puii dulci sanatosi intotdeauna langa noi si inconjurate de dragoastea lui tati for ever ...
sa va povestesc ce a fost ieri (pana nu se trezeste iar mica)
a mancat pe la 17:30 , a scos aerul ,am tinut-o ca de obicei vreo 30 min in sus ... totul bine si frumos. La 18 ne-am dus la bucatarie sa mancam ca pleca sotul in tura , evident in permanenta cu urechile ciulite la fata.
Mai! si aud asa ca un fel de tusit , mic , scurt...de 3 ori am alergat evident (cei 5 m) sa vad ce-i cu fata ... (asa cum fac la fiecare sunte scos de ea)...ajung in living o iau , in sus si erg cu ea la bucatarie...nu respira!!!!!
sotul se ridica si el..in sec nr.1 cand am vazut ca nu respira am sunat pediatra. intre timp.... o scuturam mare proasta! , era cu ochii rosii ,privirea dreapta...si nimik. Sincer am inlemnit instantaneu. Pediatra mi-a spus sa o scot imediat la fereastra la aer rece si sa-i suflu. Tot ziceam ca nu respira... cand o ascult la nasuc respira usor usor , fara zgomot fara nimik. ACUM: dr.spune ca sigur ..daca nu a respirat asta s-a intamplat pt 1-3 sec...eu as jura ca pt 1 min dar ma abtin..deoarece si la fereastra spuneam ca inca nu respira dar am ascultat-o si respira bine mersi. Pana sa vina ea mi-a spus sa-i administrez urgent 2.5 ml Ca(la copii are rolul sa-i incalzeasca , sa le stimuleze inimoara,etc...)
Acum ce mi-a spus dr: bebeii sunt mici si babaloi. Inca nu stiu sa respire corect , cursiv , sa inghita saliva , sa scoata gazul , sa-si regleze respiratia la scremut..etc... concluzia a fost o apnee de 1-3 sec , care nu este neaparat nevoie sa o aiba toti copii dar nici nu este o chestiune exceptionala. Mentionez ca in gurita nu am gasit saliva in exces,lapte sau oricealtceva.
Stiti care a fost prima intrebare pe care mi-a puso cand a ajuns la mine: ai avut musafiri zilele astea ? si-a schimbat comportamentul ? ei bine stiti ca tocmai ma laudam ca avusei musafiri si fata dormii calumea... ei bine se pare ca asta a fost cauza. Daca ea este obisnuita sa fie linistita , in coltul ei de casa in siguranta si vin 3-4-6 persoane si o iubesc , o intorc , galagie , MULTE VOCI , etc ... o dau peste cap. Ce-i drept ca ieri toata ziua , asa cum de altfel va si spuneam nu dormise mai deloc , se frichinise efectiv toata ziua , de mancat mancase calumea , nu facuse febra (intrebari ale pediatrei).
Cocluzia: pt 3 zile 2.5ml*2/zi de Ca.
am intrebato si de culoarea aia bleu de pe lnga gurita. Nu e lipsa de calciu,fier,pb la inima sau mai stiu eu ce! a spus ca pur si simplu copiii cu tenul alb , uneori sunt asa un pic mai stravezii la ochi,gurita mai ales la efort (scremut,plans,etc)
Asa, acum dupa ce aplecat dr. am inceput sa-i dau calciu in ceai si a dormit fata mea 6 ore de la 21:30 la 03:30 , apoi de la 04:00 la 7...si pana acum .. doar frichineala asa putin prin somnic de burtica in rest somn. Recupereaza probabil ziua de ieri nedormita
Si inca ceva: in timpul cu nebunia mi-am adus aminte de ce ati spus voi cu intorsul cu capul in jos.. credeti-ma.. nu o puteam pierde din ochi o sec.... sa o mai si intorc invers si sa nu o vad... nu am fost in stare .... nici dr. nu mi-a spus ca asa ar fi tr sa fac ...
si uite asa. .. sper sa nu treceti prin asa ceva ...
Mami de dulce Amalia 19.ian.2011
ziki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ziki apropo de alocatii, am si eu doua intrebarici: * actele pt alocatie se pot depune in alta zi decat cele pentru indemnizatie, nu? ca pt indemnizatie scrie minimum 42 de zile de la nasterea copilului, or noi primim certificatul de nastere inainte, deci putem depune macar pt alocatie. * pt Bucuresti, actele se depun la agentia din DRUMUL SARII sau pe ION CAMPINEANU? ![]() ![]() + LORI ce tare, sa mergi cu copilul sa demonstrezi ca l-ai nascut ![]() ![]() ![]() TUNDE macar voi dupa cearta ajungeti la o solutie, eu presimt ca la noi ramane si certati si in pom. SIMO bravo pt data si pt cadrul restrans de botez. presimt ca asa va fi si la noi, desi socrii vor curte, gratar, fum, veselie... ![]() ![]() copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai sanziana ![]() |
sanziana
![](mamica.gif)
roxx26 spune:
SIMO, eu stiu ca parintii nu mai cumpara nimic, am intrebat-o si pe nasa mea (care are experienta si de nasa si de fina) si mi-a spus ca nasii au diverse indatoriri, parintii mai nimic asa ca ne-am scos! De fapt trebuie sa cumperi hainutele lui bebe, cu care il imbraci de acasa. Nasa il schimba la biserica in ce i-a cumparat ea. Potrivit traditiei, copilul este imbracat acasa si dus la biserica de moasa, dar cum eu nu am asa ceva, o sa o "gatesc" eu.
ZIKI, la intrebarea nr. 1 raspunsul este DA, se pot depune in zile diferite, cel [utin la sect 1 erau s birouri diferite (cred ca peste tot e la fel), deci nu au nici o treaba. Oricum, si la alocatie dureaza cam 2 luni pana incep sa iti vireze banii deci..ne grabim noi, dar astia cu statul lor nu prea se grabesc.
Ref la intrebarea a doua - despre ce sector vorbim?
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
ziki spune:
bravo, sanziana se joaca pe forum. am dat quote in loc de edit
sanziana
![](mamica.gif)
andri31 spune:
mentionez ca dupa prostia cu scuturatu' fetei sa-si revina cand am iesit la geam , era cum stateam in casa cu capul gol , maneca scurta...... acum stau ca pe ghimpi sa nu raceasca fata
. in nebunia aia nu mi-am dat seama. pana acum vad doar ca s-a infundat si are muci aposi... daca nu a facut febra sau ceva grav pana acum nu mai poate face , nu ? sa raceasca la cap sau ceva
eu care sunt asa de tare ieri pur si simplu m-am pierdut. noroc ca a fost si sotul altfel .. nu stiu ...
Mami de dulce Amalia 19.ian.2011
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/florintunde/florintunde.jpg)
florintunde spune:
Ziki nu ne-am certa daca nu ar veni soacra-mea cu ideile ei proaste,invechite si cu "CE ZICE LUMEA-N SAT?"
si fi-su ?-sigur o asculta pe mami..Eu suflu flacari ca balaurul cu sapte capete..si uite asa noi doi ne certam..Ea..muma..e bine mersi.
.Numai a aruncat scanteiul intre noi
AM VAZUT FILMU
Andri deja te cautam
BINE CA NU ARE NIMIC
si Eu reactionez la fel...am reflexe proaste
----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/deea_sav85/deea_sav85.jpg)
deea_sav85 spune:
LA MULTI ANI MAMICI DRAGI!!!
Sa fim sanatoase impreuna cu bebeii si familiile noastre si sa avem parte numai de lucruri frumoase si multa multa iubire.La multe lunite si sarbatoritelor de azi Eva-maria si Alexia Ioana
Doamne Adri31 prin ce ai putut sa treci
Andreea mamica de Radu Andrei (07.02.2011)