Colectia de toamna-iarna 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 21
melku spune:
Daria a avut de 2 ori pneumonie fara febra, asa-numita pneumonie interstitiala, confirmata prin radiografii ca drii nu auzeau nimic la plamani.
prima data in grupa mica, manifestata tot doar printr-o tuse uscata, seaca care nu mai trecea -> radiografie -> pneumonie interstitiala (nu e grava, doamna, nu a afectat plamanii ci numai interstitiul) -> tratament sumetrolim.
a doua oara anul trecut in noiembrie: tuse urata rau, rugoasa, latratoare -> la consultatii nu se auzea nimic la plamani -> radiografie -> pneumonie interstitiala -> tratament klacid, aerosoli cu nu mai stiu ce, injectii cu dexametazona.
asa ca de cate ori da in tuse Daria, m-apuca spaimele.
cica pneumonie atipica!
asta-i
sunt si eu pe aici.
va pup!
mandyksch spune:
M-am uitat pe diagnostic, nici macar interstitiala ca acum 2 ani si jumatate, acum scrie pneumonie ac.stg (cred ca inseamna acuta stanga).Diagnosticul e dat din stetoscop, nu i-a facut radiografie.
Data trecua facuse febra f mare si nici macar nu puteai comunica cu el. Acuma...e vioi, n-are treaba, ieri am fost chiar si la iarba verde, la gratar.Singurul simptom este tusea.
Of, urasc ca seamana cu mine si raceste atat de usor, sper sa scapam repede si fara probleme deosebite.
coralia76 spune:
Mandy si o prietena de a mea a patit/o cu baiatul cu pneumonie fara febra...doar o tuse seaca urata...si dupa vreo 3 vizite pe la dr.care ii tot spunea ca e o viroza care o sa treaca a descoperit la radiografie ca de fapt era vorba de pneumonie interstitiala..
dar daca zici ca nu i/ai facut nici o radiografie...poate ar fi bine sa mai ceri parerea si altui dr...sanatate multa !
crissy77 spune:
mandy, obligatoriu tb facuta raza / exsudat. Elise a facut 20 injectii in decembrie (consult inainte de injectii, dupa 12 respectiv 20 inj.), cand si dupa alea 20 inj. dr. inca mai auzea ceva la plamani abia atunci ne-a trimis la raza. Concluzia: diagnostic gresit. Dr. spusese pneumonie bacteriana, pneumologul a zis pneumonie virala. Au urmat inca 10 zile de antibiotic (pastile). La noi a fost cu febra mare, muci transparenti si tuse uscata (la inceput). Cand a avut Beatrice pneumonie am fost la alt dr. Ala ne-a pus din prima diagnosticul corect dar ne-a trimis la radiografie si ne-a zis sa ne intorcem cu rezultatul la el (pana sa facem raza ne-a dat si tratamentul).
Sanatate!
Avem 2 dinti , unul iesit ieri (ieri doar un colt, azi a spart aproape de tot), celalalt colt a iesit azi. Deja se simte fierastraul cand dau cu degetul
lavi02 spune:
Mandy, cand a avut Silvia pneumonie la fel: drita a pus diagnosticul dar ne-a trimis la raze pt confirmare.
Pneumonia interstitiala este mai usoara decat pneumonia "clasica".
Nu zic ca diagnosticul e gresit dar pt linistea mea as mai consulta un dr.
Silvia cand a avut pneumonie era cu febra si stare generala varza. Numara-i respiratiile pe minut. Cauta pe net cat trebuie sa fie, daca sunt multe e semn ca nu se oxigeneaza organismul cum trebuie asa ca respiratia devine rapida, organismul incearca sa suplineasca proasta eficienta a respiratiei. Nu mai stiu exact valorile, nu vreau sa te induc in eroare, parca daca sunt peste 30 e de rau. Cauta pe net, vad ca e in functie de varsta copilului.
Crissy, uau, deja dintsori! ce mare e minunea numita Beatrice!