"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Katya hai ca daca nu scriai si tu de Canada ramaneam cu impresia ca time-out se practica doar aici si restul tarilor sunt toate AP-iste.
Cat despre faptul ca exista "teorii"(adica ceva ce poate fi scris de oricine caruia ii trece vreo idee dimineata la cafea) si ce daca, exista si teorii conform carora daca nu ar exista o linie generala in scoala ar fi haos (dar e asta se cheama progres pentru unele ce scriu aici).

Si oricum m-am lamurit, cele care scriu asa agresiv si inversunat si se dau AP-iste fac parte dintr-un curent de gandire care e la moda acum (dar si moda asta e trecatoare). Oricum nu sunt pedagogi, psihologi de copii, cadre didactice, deci parerea lor e egala cu zero. Se bazeaza pe niste lecturi, e ca si cum am face si noi critica la romanele lui Rebreanu, dar nu sunt Maiorescu (criticul cu ceva studii de specialitate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alice2004
... doar pentru ca nu toate fetele te aproba si ridica osanale AP-ului ??

Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion

Exact!!! Doar pentru asta!! Fiindca asta spune multe. Foarte multe!!

P.S. Mesajul de pe pagina trecuta nu ii era adresat Ancai. Era adresat tuturor celor care vad in respectul autentic oferit propriului copil o provocare plina de impolitete si alte bla bla-uri.

Si, asa, de dragul adevarului, sa spuna Anca74 de cate ori i-am luat apararea (insiruind o gramada de calitati ale ei ) atunci cand sustinea chestii absolut revoltatoare si oribile in legatura cu educatia copiilor.
Vaz ca daca o las din brate, da na-na .
Anca, sa nu te panichezi, copiii nu procedeaza asa. Numai adultii :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Si oricum m-am lamurit, cele care scriu asa agresiv si inversunat si se dau AP-iste fac parte dintr-un curent de gandire care e la moda acum (dar si moda asta e trecatoare).

Na, te-ai linistit. O sa treaca si moda asta si toata lumea o sa ne-respecte la unison copiii. Iar!

P.S. Sunt profa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Auzi mai fata, dar pot sa te intreb tu de fapt ce cauti? Ce vrei? Ai cerut dovezi, ti-am dat titluri de carti, articole din reviste stiintifice (apropo, o revista stiintifica nu e totuna cu revista Cosmopolitan care se scrie la cafeaua de dimineata); nici nu cred ca te-ai deranjat sa le citesti, in schimb vii din nou cu bla-blauri nesustinute de nimic, TU nu aduci nici un fel de dovada, dar decretezi tu ca cele care scriu aici sunt niste habarniste fara studii de specialitate care se inscriu doar asa,intr-un trend pe care-l schimba la fiecare colectie de primavara-vara.

Denizel avea dreptate, nu schimba cu nimic faptul ca se discuta in virtual. Regret sincer ca am intervenit si ma intorc in lumea reala unde interventiile mele chiar schimba viata unor copii.

Mergi la inceput

Alexia, imi pare rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Nu cadeti in pacatul de a confunda curentul AP cu "AP-istele".

AP este ceva ce majoritatea dintre voi practicati intr-o masura sau alta. Toata lumea are reguli si limite, totul depinde insa de unde le fixeaza. Eu cunosc persoane "extremiste" AP pentru care am tot respectul. Sunt persoane empatice si cu mult bun simt si care in veci nu ar fi agresive cu altii si nu ar folosi termeni ca cei vehiculati pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Denizel,sa nu te superi pe mine,dar in momentul in care tu nu accepti ca exista persoane care nu gandesc ca tine si ca au si ele dreptul de a se exprima,nu prea ai ce cauta sa faci discutii pe un forum.Ce te califica pe tine drept posesoare a adevarului absolut????

Nu toata lumea poate sa creasca copiii in acelasi fel,sunt metode care se potrivesc unora dar vin ca nuca-n perete pentru altii,nu va inteleg lupta asta de orgolii...!!!????!!!???????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Si oricum m-am lamurit, cele care scriu asa agresiv si inversunat si se dau AP-iste fac parte dintr-un curent de gandire care e la moda acum (dar si moda asta e trecatoare). Oricum nu sunt pedagogi, psihologi de copii, cadre didactice, deci parerea lor e egala cu zero. Se bazeaza pe niste lecturi, e ca si cum am face si noi critica la romanele lui Rebreanu, dar nu sunt Maiorescu (criticul cu ceva studii de specialitate).

Spuse ea, umpluta toata cu satisfactia descoperirii adevarului absolut.

Asta imi aminteste de o discutie mai veche in care o mama pro-palmute, concluziona la fel de satisfacuta, dupa fro 40 de pagini de discutii aprinse ca cele care se lauda ca n-au dat nicio palmutza in viata lor, ori au copii mici, ori mint.

Asta se pare ca o ajuta pe ea sa-si linisteasca constiinta si sa-si plesneasca in continuare, cu nerusinare copilul.

Cat despre lipsa mea de empatie pentru mamele suficient de sensibile la criticile unei necunoscute dar insuficient de sensibile la suferinta copilului, am mai spus-o si o repet, intelegerea mea se indreapta intotdeauna spre copilul lipsit de aparare.

Deoarece mama, desi se prezinta ca unica victima a sortii, atata timp cat are resursele necesare sa scuipe seminte pe forum si sa arate acuzator spre mamele peiorativ denumite perfecte, consider ca poate face fata si criticilor pe care, daca vrea cu adevarat sa puna nevoile copilului pe acelasi plan cu ale ei, sigur le va vedea drept constructive.

Anca74, apropo de maturizat...sa intelegem ca nu-i mai indesi Zanutei mancare pe gat pana vomita si nici n-o mai iei personal cand nu mananca, nu? Ai inteles ca nu o face ca sa te scoata pe tine din sarite, nu-i asa?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Auzi mai fata, dar pot sa te intreb tu de fapt ce cauti? Ce vrei? Ai cerut dovezi, ti-am dat titluri de carti, articole din reviste stiintifice (apropo, o revista stiintifica nu e totuna cu revista Cosmopolitan care se scrie la cafeaua de dimineata); nici nu cred ca te-ai deranjat sa le citesti, in schimb vii din nou cu bla-blauri nesustinute de nimic, TU nu aduci nici un fel de dovada, dar decretezi tu ca cele care scriu aici sunt niste habarniste fara studii de specialitate care se inscriu doar asa,intr-un trend pe care-l schimba la fiecare colectie de primavara-vara.

Denizel avea dreptate, nu schimba cu nimic faptul ca se discuta in virtual. Regret sincer ca am intervenit si ma intorc in lumea reala unde interventiile mele chiar schimba viata unor copii.

Nivelul asta de discutie spune tot (sper totusi ca manierele fac parte din curentul asta pe care il promovati). Tu care stii ce scrie in Cosmopolitan, ca de altfel in revistele de specialitate cu subiectul AP, poti continua lectura linistita (eu prefer sa imi invat copiii sa fie civilizati).

Mergi la inceput

Mie tot nu mi s-a raspuns la intebarea: cum decurge lamurirea unui copil de 2-3-4 ani care e in plin tantrum sa stea 2-3-4 minute in camera lui/pe scaunel/pe fotoliu??

Mergi la inceput