"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Denizel nu stiu cati copii ai, dar sa stii ca fiecare copil are propriul sau temperament. Eu am doi si nu seamana deloc unul cu celalalt, unul a facut tantrumuri, altul nu, aceasi educatie, aceleasi metode la amandoi.

Nu poti spune ca e meritul tau ca alt tau copil nu a facut tantrumuri, vezi explicatia de mai sus, sa spuna si alte mame cu mai multi copii. Tu iti arogi un merit, care nici macar un cercetator/doctor nu l-a validat, nu am auzit niciodata si daca vrei cauta pe google si vino cu dovezi ca tantrumurile sunt provocate de educatia parintilor.

ba pot spune exact ce vreau eu si exact ce cred eu .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

Pai si atunci de ce e folosita in Olanda, contravine vreunei metode de educatie? Ce se foloseste in Romania pentru copiii care deranjeaza orele? Refuz sa cred ca stau educatoarele/invatatoarele sa negocieze sau analizeze fiecare criza pe care o face un copil, ar insemna sa nu se mai desfasoara ora pentru ceilalti copii.

Si daca time-out-ul este violent pentru un copil de 2 ani ce metoda se foloseste acum cand un copil intra intr-un tantrum? Si tot nu pot intelege ce e violent, ca doar ii dai timp si lui si tie sa va racoriti...time-out nu inseamna inchis cu cheia in vreun beci, camara, whatever. Violenta este tipatul, bataia. A da un timp de refulare a sentimentelor nu este violent deloc.

Pai si ce daca-i folosita in Olanda? Olanda e etalonul respectului fata de copii?

Time out e violent daca e impus cu violenta si folosindu-te de autoritatea pe care o ai in fata unui pici (un copil de 2 ani in plina criza nu poate fi dus cu blandete in camera lui. El e luat pe sus, altfel nu se poate, e limpede ca lumina zilei).
Am explicat in postarea anterioara de ce cred asta, nu are rost sa spun inca o data.

E clar ca nu ai argumente. Nu mi-ai raspuns cum procedeaza educatoarele/invatatoarele in Romania. Si atunci vom vedea comparatia. Nu e etalon, dar apartine lumii vestice, ceea ce presupune ca se supune unor regulamentari internationale.

Esti cumva pedagog/psiholog ca sa afirmi asta? E doar parerea ta si atat.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Denizel nu stiu cati copii ai, dar sa stii ca fiecare copil are propriul sau temperament. Eu am doi si nu seamana deloc unul cu celalalt, unul a facut tantrumuri, altul nu, aceasi educatie, aceleasi metode la amandoi.

Nu poti spune ca e meritul tau ca alt tau copil nu a facut tantrumuri, vezi explicatia de mai sus, sa spuna si alte mame cu mai multi copii. Tu iti arogi un merit, care nici macar un cercetator/doctor nu l-a validat, nu am auzit niciodata si daca vrei cauta pe google si vino cu dovezi ca tantrumurile sunt provocate de educatia parintilor.

ba pot spune exact ce vreau eu si exact ce cred eu .

Da. Dar nu are nicio valoare validata, intelegi nuanta? Adica e doar asa ideea ta, nu ceva bazat stiintific si demonstrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:

Si, in final, raman cu aceeasi nedumerire: cum poate o mama sa condamne si sa fie iritata de discursul altei mame care vorbeste despre respectul care trebuie aratat unui copil .

exact, mereu se pierde din vedere esentialul: ca nu noi si orgoliile noastre contam/conteaza, ci respectul si dragostea fata de copiii nostri.

Si apropos, mie pana ieri mi se parea ca subiectul incepuse sa plictiseasca. Chiar lipsea sarea si piperul (ehe, se stiu ele), acum ca au revenit mancarea are alt gust. Chiar si cu miros de margaritas Asezate frumos pe masa, sper eu...

Mai, ce naiba aveti cu AP-ul? Criticati un curent de parenting doar fiindca vi se pare imposibil sa gasiti putina empatie fata de copil? Fiindca dupa cate inteleg despre asta e vorba in AP. Nu ca as fi citit ceva despre asta, nu sustin AP-ul ca nu stiu mare lucru despre el. Eu doar sustin respectul, dragostea, intelegerea fata de copilul meu, daca asta ma face AP-ista e doar o coincidenta. A incerca sa fii un bun parinte, aplecat spre nevoile copilului mi se pare ceva care trece peste granitele oricarui curent si ale oricarei etichete. Ce naibii legatura are teoria cu practica? Zau ca nu inteleg. Pai pot eu, ca parinte, sa pierd din timpul copilului meu si sa consum energie pentru a desfiinta ceva doar fiindca mi se pare prea perfect ca sa pot sa-l ating? Pai sunt eu in stare sa distrug un model de parenting? Nu cred ca vreuna poate sa faca asta, ca daca ar avea capacitatea nu ar scrie pe forum ci ar scrie carti ce s-ar vinde ca painea calda. Nu inteleg de unde vine inversunarea?
Si revin: asta e important? Pai de ce naiba scriem aici? Ce ne preocupa de fapt?
Zau ca mie nu-mi trece prin minte decat un singur lucru (de fapt o fiinta mica, ce mi-a schimbat viata) pentru care sa citesc aici, e vorba de ceea ce ma motiveaza pe mine: sa fiu un parinte tot mai "frumos" sufleteste vorbind. Mi se pare normal sa incerc sa nu pierd asta din vedere. Restul, cum spunea mai sus Ilinca, "margaritas...."

Mergi la inceput

Citat:
[br
Pai si ce daca-i folosita in Olanda? Olanda e etalonul respectului fata de copii?

Time out e violent daca e impus cu violenta si folosindu-te de autoritatea pe care o ai in fata unui pici (un copil de 2 ani in plina criza nu poate fi dus cu blandete in camera lui. El e luat pe sus, altfel nu se poate, e limpede ca lumina zilei).
Am explicat in postarea anterioara de ce cred asta, nu are rost sa spun inca o data.

De unde stii cum se procedeaza cu un copil aflat in plina criza de tantrum? Ai afirmat ca al tau copil nu a facut niciodata!

Mergi la inceput

Si apropos de time-out, pentru mine asta chiar e violenta. M-aduc aminte ca, acum vreun an jumate, cand inca nu intelesesem pe deplin cum trebuia sa fiu, am incercat sa aplic metoda asta cu Lucas. L-am asezat pe fotoliu si i-am zis ca e pedepsit: nu cred ca-si poate cineva imagina ce urlete au inceput si cum a sarit din acel fotoliu, cuprins de o panica de nedescris. Nu stiu cum un parinte ar putea asista cu sange rece la o astfel de scena si s-o mai si repete...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Si apropos de time-out, pentru mine asta chiar e violenta. M-aduc aminte ca, acum vreun an jumate, cand inca nu intelesesem pe deplin cum trebuia sa fiu, am incercat sa aplic metoda asta cu Lucas. L-am asezat pe fotoliu si i-am zis ca e pedepsit: nu cred ca-si poate cineva imagina ce urlete au inceput si cum a sarit din acel fotoliu, cuprins de o panica de nedescris. Nu stiu cum un parinte ar putea asista cu sange rece la o astfel de scena si s-o mai si repete...

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Regula de aur de 24 de carate: "Poarta-te cu copiii tai asa cum ti-ai dori sa se poarte altii cu ei"

Copilul tau s-a panicat doar pentru ca l-ai asezat pe fotoliu, adica el pana atunci nu mai statuse pe un fotoliu? Fotoliul este folosit in orice locuinta pentru a sta pe el, unde este violenta aici (doar daca nu l-ai batut sau tipat la el)?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Copilul tau s-a panicat doar pentru ca l-ai asezat pe fotoliu, adica el pana atunci nu mai statuse pe un fotoliu? Fotoliul este folosit in orice locuinta pentru a sta pe el, unde este violenta aici (doar daca nu l-ai batut sau tipat la el)?

Nuuu, nu mai statuse in fotoliu pana atunci, ca nu avem fotolii in casa, stam pe jos, ca asiaticii. Inca nu am ajuns in Olanda, sa ne cumparam fotolii, ala e obiect de lux...

Eu nu-mi bat copilul. Se vede ca tu stii foarte bine cum reactioneaza un copil la bataie.
Al meu inca nu stie ce e aia pedeapsa (acea incercare a esuat lamentabil, din fericire pt noi) si nici nu are nevoie, pentru ca ne intelegem foarte bine cu vorba buna.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Regula de aur de 24 de carate: "Poarta-te cu copiii tai asa cum ti-ai dori sa se poarte altii cu ei"

Nuuu, nu mai statuse in fotoliu pana atunci, ca nu avem fotolii in casa, stam pe jos, ca asiaticii. Inca nu am ajuns in Olanda, sa ne cumparam fotolii, ala e obiect de lux...

Eu nu-mi bat copilul. Se vede ca tu stii foarte bine cum reactioneaza un copil la bataie.
Al meu inca nu stie ce e aia pedeapsa (acea incercare a esuat lamentabil, din fericire pt noi) si nici nu are nevoie, pentru ca ne intelegem foarte bine cu vorba buna.

Eu nu mi-am batut copiii niciodata (si inceteaza cu mistourile referitoare la faptul ca am un alt steag sub nickname), daca nu retragi ceea ce ai scris te raportez la moderator, nu stiu exact cum se procedeaza pe site-ul asta, daca sunt permise jigniri sau nu.

Eu am spus "doar daca" adica daca nu intelegi sensul iti "traduc" tot in romaneste: un copil nu se poate panica doar pentru ca cineva il pune sa stea pe fotoliu(este o exagerare groaznica doar pentru ca nu ai argumente obiective, nu subiective-eu, eu, eu la metoda "time-out"), daca al tau face asa, atunci intr-adevar ai o problema, de educatie!

Mergi la inceput

Pai cred ca motive sa te raportez la moderator am eu: din cate am vazut tu te-ai bagat in seama si ai inceput cu mistourile si cu acuzatiile, ca-mi bat copilul. Pentru mine asta e o jignire si un atac.
Eu doar am povestit ce mi s-a intamplat mie.

Si ppentru ca am niste argumente, inca ceva, referitor la acest citat:
"un copil nu se poate panica doar pentru ca cineva il pune sa stea pe fotoliu(este o exagerare groaznica doar pentru ca nu ai argumente obiective, nu subiective-eu, eu, eu la metoda "time-out"), daca al tau face asa, atunci intr-adevar ai o problema, de educatie!":
credeam ca se vorbeste despre time-out-ul ca metoda de pedeapsa, nu de statul pe fotoliu, in viata de zi cu zi.
Nu vad ce problema de educatie as putea avea pentru ca fiu-meu nu accepta sa fie pedepsit. Dimpotriva, cred ca este un copil care stie ce vrea si ce merita si asta mi se pare ceva bun. Mi se pare normal sa protesteze cand nu-i convine ceva, nu sa stea sa inghita, cum faceam eu, la pedepsele mamei mele. Dar poate tie ti se pare bine asa si din punctul tau de vedere, un astfel de comportamment e sanatos.

Mergi la inceput