"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Anca74, apropo de maturizat...sa intelegem ca nu-i mai indesi Zanutei mancare pe gat pana vomita si nici n-o mai iei personal cand nu mananca, nu? Ai inteles ca nu o face ca sa te scoata pe tine din sarite, nu-i asa?!

Draga tiza mea, nu stiu ce grija de pashte pe tine in privinta copilei mele, dar ca sa te informez cu ultimele mele trend-uri in privinta maturizarii mele ca mama, am sa te informez ca nu am remarcat un progres major in sensul asta: tot ma streseaza cand Anna mea nu mananca, tot ma ingrijorez ca-i numar coastele de slabuta ce este, tot ma nelinisteste ca este indaratnica la orice fel de mancare nou, etc.

Da, insist in continuare sa manance macar 2 dumicati dimineata, inainte sa plecam la gradinita. Iar daca nu vrea de nici un fel, ma multumesc si cu o canita cu lapte. Macar atat.
Din fericire, a mai crescut si a inteles ca muma-sa e fixista cu chestia asta, asa ca am ajuns sa ne intelegem cum trebuie la acest capitol. Mai las eu, mai lasa ea... In final, tot ca mine se face pentru ca eu sunt adultul si eu stiu momentan ce este mai bine pentru ea. Cand va fi mai mare si-mi va demonstra ca se descurca bine merci si singura, atunci o sa devin subit... AP-ista.
Pana atunci, eu sunt "sefa" si ce zic eu, aia se face. Nu misca nimeni in front.

Voilą. In caz ca mai ai si alte nedumeriri de genul celor de mai sus, nu ezita sa ma contactezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Laura, chiar imi pare rau ca asa ai citit tu printre rinduri, ca as fi adepta unor palme... de unde pina unde, tu stii !

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Imi cer scuze, asa e cu comunicarea asta virtuala, un cuvant poate capata diverse sensuri. Mi-a parut f, dur acel "a taxa imediat". In general cuvantul 'a taxa' are conotatii foarte negative. Scuze daca nu ai insinuat deloc asa ceva si am inteles eu aiurea.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Pe de alta parte si eu cu sora'mea ne-am batut pana prin liceu. Si chiar tinem f, mult una la alta si avem o relatie foarte buna.

da, si eu cu frate-meu cam pina prin adolescenta cind (el e mai mic cu 2 ani decit mine) raportul de forte s-a modificat considerabil si am inceput sa caut alte solutii de a iesi din conflict

mie mi se pare foarte buna ideea de a lasa copiii sa rezolve conflictele intre ei si de a interveni numai in situatia extrema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pisigri, totusi cum ai sanctiona tu comportamentul lui Rares fata de sora sa? Ai zis ca nu accepti ca un copil sa loveasca. Ok, dar nu ai zis exact cum ai proceda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Olympia,am scris amandoua odata.

Pisigri,baietelul Laurei,cand isi loveste surioara,o face pentru ca se simte nedreptatit si nu-si poate exprima altfel nemultumirea in acel moment.De aceea,trebuie de vazut ce a produs acea nemultumire.Iar daca nu intrebi,nu ai cum sa afli.Sa pedepsesti pe cel care a lovit,asa,"din oficiu" ,este extrem de pagubos pe termen lung.

Despre time-out.Sa ne intelegem:aceasta este o metoda de pedeapsa care a inceput sa se aplice in momentul in care baietii astia care se ocupa de educatie au ajuns la concluzia ca alta metoda de pedeapsa -si anume metoda "dam na-na la fund,peste pampers,peste manuta" ,sau unde mai vreti voi-nu da rezultate optime.
Intre timp,tot baietii de care ziceam mai sus,au inceput sa constate ca si aceasta metoda nu este tocmai buna.De ce? In principal,fiindca exista tendinta ,la scara destul de larga,ca invatatorii,profesorii,parintii sa abuzeze de ea(ce sa-i faci,oameni suntem cu totii si cand avem puterea in mana,nu ezitam s-o folosim).Si "mai in principal" ,daca vreti,fiindca se pare ca cei pedepsiti in acest mod,adica copiii nostri,rareori pricep ce se intampla cu ei.Cum s-ar zice,o metoda disfunctionala,de vreme ce rezultatul este tot ascultatul de frica!
Acuma,indiferent de ce parte a baricadei va situati,observ ca nu ati luat in discutie faptul ca,cel putin teoretic,aceasta metoda nu poate fi aplicata de catre cadrele didactice fara a avea incuviintarea prealabila a parintilor.Copiii pusi intr-un astfel de sistem de pedeapsa nu au voie sa fie nici o clipa pierduti din raza vizuala a cuiva din personalul scolii.Acestea sunt lucruri foarte importante,de care ar fi bine sa va asigurati daca alegeti sa va puneti copiii sa invete in institutii care practica time-out-ul.De ce?Simplu,fiindca reactiile micutilor pusi in astfel de situatii pot fi extrem de imprevizibile si cu consecinte foarte grave.
Un copil care deranjeaza ora este un copil care doreste sa atraga atentia asupra lui.Punct(vorba cuiva de pe aici).
Cat despre aplicarea metodei acasa,eu recunosc ca o aplic uneori...pentru mine.Si nu,nu citesc nimic atunci.Sunt prea furioasa ca sa ma pot concentra la ceva.Pur si simplu butonez pe vreun joc de-a lui fiu-miu pret de vreo 15 minute(nu,nu am doar 15 ani,dar n-am timp sa ma joc mai mult si,de obicei ,vine si fiu-meu intre timp si ne jucam impreuna oleaca,apoi ne mai motanim oleaca,apoi reusim sa comunicam in bune conditii.De obicei!)

Despre cei micuti,micuti.Exista o varsta pana la care copilul nu costientizeaza ca muscand sau lovind pe cineva provoaca durere.Deci,mamici,nu cumva sa credeti ca o fac anume!
Este pur si simplu modul in care ei exploreaza lumea inconjuratoare sau isi exprima o necesitate.Nu-i loviti si voi peste manuta cand va lovesc,ci imbratisati-i!Nu-i muscati si voi cand va musca,ci pupaciti-i!Incercati sa observati ce ii deranjeaza ,ce isi doresc.
De aceea sunt asa de micuti si neajutorati,ca voi sa-i ajutati si sa-i intelegeti!

Despre Denizel.Eu cred ca nu vorbeste in zadar pe-aici si chiar o rog sa nu renunte!Daca macar o mamica din cele care citesc pe aici a renuntat sa-si mai trateze puiutul ca pe propria-i jucarica,tot e un progres.Dar mie,ceva imi spune ca sunt mai multe mamici care chiar si-au schimbat comportamentul sau pur si simplu l-au modelat spre binele copilului.
Desi rareori apuc sa scriu,de citit,citesc destul de constant.Si, ca sa fiu sincera pana la capat,sunt multe subiecte la care n-am fost de acord cu Denizel in sinea mea.Nici unul,insa,nu priveste subiecte despre copii.
Cat despre sinceritatea ei aproape nuda,ce sa zic...mie personal imi face bine.Dar eu traiesc de peste 10 ani in zone unde ambalajul si invartitul dupa degete sunt regi.Asa ca e posibil sa fi ajuns la saturatie.Zic si eu!

Lorelai,daca nu ti-e cu suparare,poti sa dai un exemplu de:

"societatile tribale actuale - unde mamele sunt AP-iste - la fel se omoara intre ei pentru impartirea resurselor..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Denizel - apropo de lumea in care traim - chiar din epoca de piatra - cand mamele erau AP-iste de nevoie - oamenii tot cruzi, lacomi si violenti au fost... Si chiar si in societatile tribale actuale - unde mamele sunt AP-iste - la fel se omoara intre ei pentru impartirea resurselor...

aha, deci de asta ne ciondanim :). Pentru ca tu confuzi a fi mama AP cu a fi mama casnica sau mama care alapteaza.
AP inseamna cu totul si cu totul altceva, chiar nu are sens sa incerc inca o definitie...

Acum 3000 de ani de exemplu, copiii care nu ascultau de parinti erau scosi in afara cetatii si ucisi cu pietre. Curat AP.
In alte locuri copiii erau adusi drept jertfe zeilor. Tot in stil AP.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Denizel, eu nu combat (tot) ce spui tu, dar de muuuulte ori te exprimi atit de sarcastic si cu atita superioritate si sila fata de "non-AP-iste" incit... Pot sa pricep ca te-ai plictisit sa repeti aceleasi lucruri de 100000 de ori, dar in acest caz nu le mai repeta si a 100001-a oara, lasa pe altcineva sa o faca; rezultatul pe care il obtii cu un anume gen de exprimare e contrar celui pe care il doresti.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Asta dupa ce m-am straduit sa scriu o postare special pentru tine, cu toate ca vineri am avut o zi mizerabila.
Si dupa ce scrisesei in capitolul trecut ca, cu mine ai accepta oricand o discutie... .
Nu sunt reprosuri, ca doar n-am vreo pretentie de la cineva, ci mi se demonstreaza o data in plus cat de tare urasc oamenii sa li se spuna chestii pe care ei nu vor sa le auda, chiar daca cer "sfaturi si pareri" .

Acestea fiind zise, nu mai cad in capcana de a-ti "explica" ceva ce nu te intereseaza de fapt.
Si nici Laurei25 nu-i mai raspund nik, uite-asa (se zice "mersi", Laura, dupa ce primesti raspunsurile pe care le soliciti ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Draga tiza mea, nu stiu ce grija de pashte pe tine in privinta copilei mele, dar ca sa te informez cu ultimele mele trend-uri in privinta maturizarii mele ca mama, am sa te informez ca nu am remarcat un progres major in sensul asta: tot ma streseaza cand Anna mea nu mananca, tot ma ingrijorez ca-i numar coastele de slabuta ce este, tot ma nelinisteste ca este indaratnica la orice fel de mancare nou, etc.

Da, insist in continuare sa manance macar 2 dumicati dimineata, inainte sa plecam la gradinita. Iar daca nu vrea de nici un fel, ma multumesc si cu o canita cu lapte. Macar atat.
Din fericire, a mai crescut si a inteles ca muma-sa e fixista cu chestia asta, asa ca am ajuns sa ne intelegem cum trebuie la acest capitol. Mai las eu, mai lasa ea... In final, tot ca mine se face pentru ca eu sunt adultul si eu stiu momentan ce este mai bine pentru ea. Cand va fi mai mare si-mi va demonstra ca se descurca bine merci si singura, atunci o sa devin subit... AP-ista.
Pana atunci, eu sunt "sefa" si ce zic eu, aia se face. Nu misca nimeni in front.

Voilą. In caz ca mai ai si alte nedumeriri de genul celor de mai sus, nu ezita sa ma contactezi.

Dar te-ai gandit ca e posibil ca lipsa ei de pofta de mancare sa aiba legatura cu anxietatea ta? Si ca daca tu ai reusi sa te relaxezi pe tema asta si s-o lasi in pace, ar incepe sa manance mai mult?

Si cum adica mai lasa ea? Tu cum te-ai simti daca barbatul tau te-ar presa sa mai iei cateva imbucaturi de dragul lui?

Cu toata frica ta, fetita e inca competenta, doar ca de-atatea ori i s-a violat integritatea in privinta hranei, incat nu ma mir ca a ajuns sa refuze sa mai manance.

Mergi la inceput

Problema dintre B si R a aparut in momentul in care dreptul lui R de a spune "nu" a fost nesocotit.
De cand copilul meu a devenit mai marisor, asta il tot dadacesc si iar dadacesc: NU inseamna NU si nu trebuie sa fortezi pe cineva sa faca ceva ce nu-si doreste!!

Multumesc, Rox, am inteles!
Ma refeream la tantrumurile despre care se vorbea in momentul ala: tavalit pe jos si urlat (pentru mine, urlat inseamna mult mai mult decat tipat sau oleaca de rasteala :).

Multumesc mult, RA!
Ma apuca jalea cand vad ce discutii sunt in ultima vreme pe DC , asa ca vreau sa pastrez cat mai mult timp necucerita ultima reduta, reduta AP .
Hihi, nu-s chiar nuda in sinceritatea mea. Nici nu stii cat ma controlez :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Denizel, e foarte trist subiectul de la Diaspora. :(

Si nu-mi fac iluzii, sunt convinsa ca e plin formul de mame care gandesc asa, mame care scriu si citesc doar la temele specializate, cum e si Clubul scutecelor de exemplu, unde eu am renuntat sa mai citesc cand o mamica si-a lovit copila de un an si-un pic pentru ca s-a ridicat in picioare in scaunelul de masa.

Mergi la inceput