Nasterea la Arcadia - Iasi (3)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Buna, Ionela si bine ai venit! Sarcina usoara mai departe!

Nu cred ca e politica spitalului sa face cezariana, numai ca, stii tu ca la privat vin si multe persoane cu bani, care vor sa nasca precum "niste doamne" (desi, din cate am citit, nici la cezariana nu esti prea "doamna" ) si de asta aleg cezariana la cerere. Nu este cazul celor de aici, de pe forum, pt ca acest gen de persoane nu au timp de "pierdut" pe forumuri.

Uite, de ex. copiloi a incercat sa nasca natural si nu a putut, eu am vrut natural si nu a incercat nimeni sa ma convinga altfel, numai ca bebe meu este cam mare si este si in prezentatie pelviana, iar acestea doua duc la un risc crescut pt bebe, risc pe care nu mi-l asum. Si celelalte fete cu siguranta au motivele lor sa nasca astfel. Mie una chiar imi pare rau, pt ca as fi vrut sa traiesc aceasta expeienta a nasterii, indiferent cat de dureroasa ar fi ea, si care, astefl, mi se refuza pt totdeauna, pt ca in Romania nu prea se face VBAC si nici nu stiu daca voi mai face vreun copil. Eu chiar am intrebat dr daca se nase natural la Arcadia si mi-a zis ca da, sunt destul de multe nasteri naturale.

Cu hrana artificiala nu stiu, de asta am si inbtrebat, dar, avand in vedere ca bebe o sa stea cu mine in camera, nu cred ca va veni nimeni sa incerce sa-i dea bibe cu forta Doar ma gandesc sa nu fie neonatologul de moda veche si sa ma convinga ca-i mai bine sa-i dau LP la inceput.
Astept si eu cu nerabdare raspunsurile fetelor in aceasta privinta, pt lnisteamea, pt ca oricum acolo, pe banii meu, voi face oricum cum cred eu ca e mai bine.

Stef 38+ cu Tudor Stefan

AMR 6 zile!!!!

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Dadaina, bine ai vebit printre noi, si eu voi fi o mamica de mai.Ma bucur pt alina ca a nascut un baietel sanatos, dar imi pare rau ca nua putut natural, oare de ce, ca si copiloi voia natural si tot la cezariana a ajuns, oare nu sunt ei suficient de pregatiti? Intreb si eu ca si mie mi se pare ciudat.Vorba ionelei, mai multe cezariene.

Cat despre biberoane, asa am auzit si eu, oriucm daca nu ai lapte d ela icneput si de obicei nu ai , se da lapte praf, si al cuza de sa lapte praf, dar cu lingurita le da la cei mici.Eventual putem cere si noi sa le dea cu lingurita, sau sa ne aducem noi tetine de acasa, cel mai mic nr.Nici nu stiu cum ar fi mai bine.Oricum am intels ca bebele nu ti-l aduc decat daca soliciti asta, si e bien sa il cerem sa il punem la piept, indiferetn daca avem sau nu lapte!Lor le e usor sa dea cu biberonul, ca au scapat imediat, dar noi cand ajungem cu micutul acasa ne chinuim, ca dintr-un san de unde nu a ami curs lapte niciodata, trag mai greu decat din biberon!

Cat despre cartea lui Dick REad am cautat inutil la noi in romania nu este, o sa incerc sa o cietsc in engleza.As vrea atre mutl sa nasc natural, dar conteaza mult ce proceduri au ei de a ajuta nastrerea naturala..Si eu care credeam ca alina ne va impartasi cum a fost natural...

Am ami vb cu o amica care a nscut aucma 2 luni al arcadia natural, dar ea avea medic colaborator.Am intels ca seara pe la 3 au luat-o contractiile, apoi toata noaptea pana dim a avut cointractii, timp in care se ducea si la baie , a avut mai multe scaune, iar dim la 8 a vazut-o doct al cuza.I-a confirmat ca are dilatatie 4-5 si cand s-a dat jos de pe capra i s-a rupt apa.Intr-o ora au ajuns amandoua la arcadia si cand au urcat-o pe masa avea deja dilatatie 8, si in jum de ora a nascut.Nici macar nu s-a rupt , nu i-a facut epiziotomie, dar asta mi se pare un caz atat de fericit.Mi-a pov ca din cauza ca i-a dat cu biberonul la fata s-a cam chinuit o sapt -2 sa ii primeasca si sanul, dar cica acuma suge si de la biberon si de la san.Visez si eu la o nastere asa de "usoara.

Sunt si eu tare curioasa ce fac marti la consultatie, ca sincer nu as vrea sa ajung la cezariana din cauza ca e mai comod pt medici!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_mdm spune:

Feliiiiiiiiicitari Alynei B! sa dea DD sa te refaci repede si sa iti creasca puiutul sanatos si frumos! Asteptam si experienta ta cand ai sa poti.
Eu am programare pe 7 aprilie,at voi avea 35 de sapt si 3 zile. Voi vb despre cezariana mai in amanunt atunci cu dr. Si voi semna si contractul ca sa scap de o grija.Daca printesa nu va veni mai devreme, voi naste dupa Paste.
Intreba cineva de contract. Asta stiu sigur pt ca m-a interesat ca eu tot stau stresata ca voi naste prematur de ceva vreme. sper sa nu fie cazul. Dr. mi-a zis ca dupa 34 de sapt primesc pt nastere ca de at gradul de sigureanta e mare si posibil ca bb sa nu necesite terapie prea multa, altfel e fff scump si nu se complica decat daca ai bani si vrei neaparat. deci dupa 34 poti sa iti faci contractul cu ei oricand pana cel tarziu 37 de sapt. Nu e musai sa semnezi dupa primul control, ci cand vrei tu alta data.
stau cu sufletul la gura pana pe 7 aprilie, sa dea DD sa fie bn, ca mi se contracta f des burtica si stau mai mult in pat. De aceea nici nu scriu f des.
Va pupic pe toate si sarcini usoare si la termen!

...asteptand o minune in viata mea!
32w
Daria-Maria

Mergi la inceput

Madline, nu este lapte din prima zi, insa este colostru, care, daca-l tii pe bebe la san suficient, ii ajunge, pt ca el are stomaceul ff mic la inceput si papa tare putin. Multa lume spune asta si, daca bebe face pipi si are scaune normale, e sufienct colostrul si nu are nevoie de suplimente.

Stef 38+ cu Tudor Stefan

AMR 6 zile!!!!

Mergi la inceput

Stefana si daca nu o sa am colostru ce fac?
Ma gandeam sa imi cumpar ceaiuri de lactatie si sa iau cu 2 sapt inainte, poate are efect...Ce zici?

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

madline82 cam asta e si dorinta mea sa nasc natural pentru ca asa e cel mai bine pentru bebe.Eu de asta am si fugit de la doctorita mea de la CV pentru ca deja dupa Paste, cu 2 saptamani inainte de termen ea ma programa la cezariana si imi baga fel de fel de diagnostice tampite desi analizele mele erau perfecte cu mici modificari normale in sarcina.Am fost la 4 medici sa aflu daca am ceea ce pretindea ea ca am si am repetat analizele de 2 ori + alte analize amanuntite.Nu mai zic ca tot timpul sarcinii mi-a prescris numai medicamente aiurea (o parte interzise in sarcina).Eu pana acum am dus sarcina asta fara nici o problema de ordin medical sau alte chestii.Desi ma infunda cu medicamente si ovule pentru sustinerea sarcinii si tot felul de porcarii de pastile nu am luat absolut nimic si slava domnului ca inca duc sarcina si fara ajutoarele ei "medicamente".Daca ma luam dupa ea imi faceam varza ficatul.
La Arcadia dr. care s-a uitat peste analize si m-a consultat mi-a zis ca nu sunt un caz de cezariana si deocamdata mergem pe nastere naturala.Mai ales ca sunt si inalta, am peste 1,75 cm, sunt sanatoasa, mititica e bine, deja la ultima eco era pozitionata cu capusorul in jos.Si masuratorile de la ecografie corespund exact cu DPN-ul meu adica data de 9 mai.De ce nu as putea naste natural? Dr. de la Arcadia mi-a zis ca poate deveni caz de cezariana in cazul in care creste mititica mai mult de 4,1/2 kg ca sa nu ma chinui sa ma rup. De asta mi-e si mie groaza si urmaresc cu atentie ceea ce se scrie pe forum si mi se pare dubios ca intr-adevar sunt prea multe cezariene si majoritatea nasterilor naturale dorite se transforma in cezariene...Oare chiar toti medicii merg numai pe interes si nu se mai respecta dorinta pacientei si incearca sa faca ceva ce e mult mai riscant insa mai banos si necesita mai putin timp?Nici nu stiu ce sa mai cred ...sper sa nu se intample acest lucru si la Arcadia...

[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Parca vad ca in cativa ani o sa dam "spaga" sa nastem natural si nasterea naturala o sa devina un moft in schimbul cezarienei:))
Si ca un sfat asa, gravidutelor sfatuite de medicii lor sa faca cezariene desi ele doresc nastere normala mai cereti si a doua parere sau chiar a treia.Eventual daca aveti cunostinte in domeniul medical faceti toate investigatiile posibile, informati-va si nu va lasati prada capcaunilor disperati dupa bani care fac trimitere cu atata usurinta la cutit.Evident ca o cezariana implica mult mai multe riscuri si neplaceri decat o nastere naturala.Nu am nimic impotriva cezarienelor care se fac din motive strict medicale.Doamne fereste daca se impune intr-adevar nu as sta nici eu la discutii si as face orice e mai bine pentru bebelus.

[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik_03 spune:

Ionelamaria, sa stii ca cei de la Arcadia incurajeaza foarte mult nasterea naturala. Si daca o sa citesti pe acest forum o sa vezi ca cele mai multe dintre noi au vrut sa nasca natural, dar din diverse motive, unele nu au putut.
Acu, in legatura cu hranirea lui bebe, eu stiu ca, in caz de cezariana, laptele vine mai greu, poate dura si 3-4 zile. Intrebarea e, daca nu ii da LP, ce sa ii dea? Am inteles de la prietena mea care a nascut acu cateva saptamani, ca ti-l da la san pe bebe din prima zi, chiar daca nu ai lapte, ca sa se obisnuiasa el si sa iti stimuleze lactatia. De asemenea, am inteles ca daca nu vrei sa-i dea biberon, poti opta pt lingurita.
Eu mai am atat de putin si nu stiu inca ce sa le cer celor de acolo referitor la acest lucru!

Au mai ramas 3 zile!!!

Mergi la inceput

Monik, cand esti programata pt cezariana , luni sau marti?

Eu o sa aleg sa ii dea lui bebe cu lingurita, decat cu biberonul.Exista avantaje si dezavantaje, dar fiecare hotaraste cum e mai bine in cazul ei.

Cat despre incurajarea nasterii anturale cred ca e doar la nivel teoretic, pt ca practic am cam vazut ce se intampla.Si sincer cred ca e mult mai comod pt ei sa nasti intr-o ora( cu cezariana), decat sa stea dupa travaliul tau si o zi...plus ca la cezariana castiga mai mult.PAna la urma exista si aspectul finaciar.

Eu nu zic ca nu tin cont de dorinta ta, dar deocamdata asta e impresia care mi-au lasat-o.

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Nu stiu daca e bine sa iei inainte ceaiuri de lactatie. Chiar nu stiu.
Dar am inteles ca colostrul apare cu cateva zile sau saptamani sau chiar luni inainte (cum am eu, de la 4-5 luni), ori, daca nu, imediat dupa nastere. Oricum, ei au pompa electrica acolo, la care putem merge pentru desfundarea canalelor chiar imediat dupa nastere.

Stef 38+ cu Tudor Stefan

AMR 6 zile!!!!

Mergi la inceput