Nasterea la Arcadia - Iasi (3)
Raspunsuri - Pagina 15
camiki spune:
Inca o data sanda si mami de raducu multumim mult ca va rupeti din timpul vostru si ne mai tineti la curent cu ce ne asteapta.
E fain ca ai internet,asta am uitat sa intreb si nu stiam daca sa-mi iau laptopul,trece timpul mai repede si dam stirile la cald.
Cum e cu programul de vizita pentru ceilalti?Am inteles ca sotul oricand,dar restul?
Eleonor,cand am fost la sedinta gratuita lamaze,era o famile din barlad,care spuneau ca si la primul copil tot in iasi au nascut si ca in 2 ore au plecat de cand au inceput contractiile.Daca esti la prima nastere,spun eu ca ai timp.Dar cel mai bine e sa vii cu ceva timp inainte.Mai era cineva din piatra,mamalui ghe parca,daca te duci la prima parte de forum ai sa vezi.
Contractul se face oricand,dar nu mai tarziu de 37 de saptamani si madline are deptate,tre sa te programezi din timp,ca dureaza ,sant super aglomerati medicii de acolo.
copiloi spune:
Revin si eu...cam tarziu, da a trebuit sa ne acomodam umpic si e foarte bine
Vad ca s-au scris multe pagini, inca nu citit tot....citesc pe rand...
Dar intai sa va spun cum a decurs la mine...
M-am prezentat la arcadia la 4 dimineata cu contractii din 8 in 8 minute....insa colul meu era inchis...dupa cateva ore, s-a micsorat nr de contractii, insa cele care erau, erau ff dureroase...asa am stat cateva ore....spre dupa masa, si contrcatiile astea se rareau......
In timpul asta, parerea personalului de acolo e ca ma indrept spre cezariana....eu tot speram ca se va declansa nasterea naturala....La ora 16 dupa masa a venit si medicul meu, care, intre timp, tinuse legatura telefonic cu medicii de garda de la arcadia....M-a consultat, colul la fel de inchis, si mi-a spus ca trebuie cezariana... Deja avusesem destule contractii dureroase, care afectau pe bebe, plus circulara de cordon, plus faptul ca eram peste termen, plus ca bebele era cu nasul in sus....in fine, decizia ei si a tuturor celor de la arcadia e ca trebuie cezariana.
N-am spus imediat "ok"...am cerut sa fiu lasata 10 minute sa iau decizia cu sotul....am inceput sa plang, nu-mi veneea sa cred ca dupa vreo 2-3 zile de contractii nu se declanseaza nasterea...cand a venit doctorita sa-i spun ca gata, sunt convinsa ca cezariana e decizia cea mai buna in cazul de fata, mi-a spus ca daca refuzam, ma punea sa semenz hartii cum ca imi asum toata raspunderea privind starea copilului si a mea....
Asa ca in jumate de ora deja intram in sala de operatii. Intai am fost dusa pe un pat la terapie intensiva si mi s-a montat sonda de urina, apoi in sala de operatii.....tremuram ca varga, nu ma puneam opri din tremurat, era si frig, dar si de frica.......plus emotiile de rigoare, ca in cateva minute imi voi auzi copilul ....
In fine, totul a decurs perfect....toata lumea m-a incurajat, ar anestezista o bomboana de femeie...a stat la capul eu si-mi spunea orice pas ce se petrece si ma incuraja...
Din toata experienta asta, cele mai naspa ore au fost cele de la terapie intensiva, unde am stat 4 ore.....au fost groaznice....timp de 4 ore nu trecuse nimeni pe la mine sa-mi spuna cum e copilul, telefonul meu nu-l aveam in preajma, in rezerva mea nu mai era nimeni, sotul plecand acasa, spunandu-i-se ca voi iesi in 4 ore....s-a oferit asistenta sa-mi dea tel ei sa sun sa vb cu sotul, dar eu nu stiam nr de mobil pe de rost , de fapt nu stiam niciun nr de mobil pe de rost al nimanui din familie .
Emotional, orele de la terapie au fost un cosmar. Ma gandeam chiar ca are copilul ceva si ca nimeni nu trece pe la mine sa ma menajeze .
Asa ca sfatul meu e sa faceti tot posibilul ca in timp ce stati la terapie intensiva sa luati legatura cu careva din familie...Orele alea trc greu, de dormit nu poti dormi....
In fine, am fost apoi adusa in rezerva....Mi-au dat lacrimile cand am dat ochii cu sotul , nu-mi venea sa cred ca am facut-o si pe asta . Prima intrebare a fost sa intreb cum e fata, cu toate ca la cat de fericit era sotul meu nu putea decat sa fie bine....
Noaptea ce a urmat a fost si ea groaznica cu durerile, chiar daca primeam calmante....Spre dimineata cand m-am trezit si cand anestezia disparuse, aveam sentimentul ca-s calcata de tren....am rugat-o pe asistenta sa-mi ea de pe burta sacul ala de nisip, sau cu ce era, ca simteam ca ma urc pe pereti de durere...
Dar incet, incet, mi-am revenit....cu icneli la fiecare miscare, cu strans din dinti, dar cand eram cu copilul in brate treceau toate...
Per total, nasterea a fost o experienta extraordinara pentru mine si mult se datoreaza celor de la arcadia....Daca nasteam la stat, cred ca ieseam cu depresie de acolo...
Personalul de la neonatologie a fost extraordinar, m-au invatat sa am grija de bebe, sa alaptez....si au avut grija extraordinar de printesa mea, care, fata de alti bebei, era mai agitata (mai ales noaptea), mai papacioasa si uite asa mi-au spus ce prefera puiul meu: sa fie purtata in brate, sa i se vorbeasca, sa fie pusa pe ceva cald sau pe burtica....si de cand am venit acasa, asa facem, ii vorbim non stop si ii oferim toata caldura noastra . E extraordinar!
Va dorersc la toate experiente asemanatoare si bebei sanatosi!
39 +
Stefana spune:
Bunaaa, n-am plecat nicaieri si nici n-am nascut N-am de gand sa nasc inainte de programare.
Doar ca sunt taaare obosita. Noaptea nu dorm si ziua pic pe mine. Am dormit dimineata pana la 10, apoi m-am invartit prin casa si la 2 m-am culcat iara si am dormit pana la 4.
Ar trebui sa ajung pana la Kaufland, care e la 2 pasi, insa mi-e cam somn si ma si doar putin spatele, asa pe picior, de la lombo-sciatica.
Mai vad...
Asteptam vesti de la AlynaB...
Mama lui Raducu, sa fiti sanatosi, sa va creasca baiatul mare si sa va faca mandri!
Multumim ca ne-ai dat curaj!
Stef 38+ cu Tudor Stefan
AMR 7 zile!!!!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
madline82 spune:
Feliciatari copiloi pt curaj si pt fetita adusa pe lume!
Cand citeam mi se facea pielea de gaina, mai ales episodul cand ti-a fost frig, cred ca si de la emotii...brr.
Imi pare rau ca nu ai putut naste asa cum ti-ai dorit, sunt lucruri pe care nu le putem controla.Important e ca esti bine si tu si fetita!
CAt a avut la nastere?
Ma mir ca timp de 4 ore nu a trecut nimeni pe la terapie intensiva sa vada ce faci, mi se pare f ciudat, am intels ca la capul patului e un buton, in caz de urgenta sa suni , sa chemi asistenta, la tine nu a fost asa? Chestia cu lastul singura mi se pare infricosator..
Ma bucur ca acuma sunteti bine, cred ca iti ocupa cam tot timpul, cel putin la inceput pana te acomodezi!Iti doresc multa sanatate atat tie cat si printesei tale!
Va pup
DPN 15-22 mai, fetita
radu@raducu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanda_baby fetelor nu am vrut sa va sperii cu sonda, doar ca v-am povestit ce am patit eu si nu e deloc placut sentimentul de usturime de dupa.Va spun pentru ca stiu ca sunt persoane care nu suporta sondele mai deloc, iar altele care nu au nici o problema deci nu e o regula pentru toata lumea.Eu sper nici sa nu o simtiti si sa va fie bine si sa treceti usor peste toate asa cum am trecut si eu. Intr-adevar in prima zi nu va lasa sa va dati jos din pat pentru ca trebuie sa vi se mobilizeze picioarele(cu ajutorul ciorapilor medicinali) si in plus cred ca e mai bine sa incercati sa va odihniti in prima noapte cat de mult puteti ca sa treceti mai usor peste momentul operatiei. Alyna o fi deja cu BB? Sa speram ca e bine si o asteptam sa ne povesteasca. Multa sanatate si ei si lui BB. |
sanda cu sonda ai dreptate...pana sa ajung pe masa si sa-mi faca anestezia aveam impresia ca fac pe mine si incercam sa ma tin
dar la mine dupa ce mi-a trecut efectul anesteziei nu am mai simtit-o si putina usturime de o fractiune de secunda cand a scos-o
madline82 spune:
Buna stefana, ma bucur ca esti bine, cred ca ti-e somn din cauza organismului care se pregateste de nastere, isi face provizii de somn..
Ar fi bine daca ai iesi un pic din casa, poate mai schimbi si starea de spirit! Mai ai putin, asa ca odihneste-te cat mai poti.Sanatate multa si relaxare maxima!
DPN 15-22 mai, fetita
copiloi spune:
citat din mesajul lui madline82 Feliciatari copiloi pt curaj si pt fetita adusa pe lume! Cand citeam mi se facea pielea de gaina, mai ales episodul cand ti-a fost frig, cred ca si de la emotii...brr. Imi pare rau ca nu ai putut naste asa cum ti-ai dorit, sunt lucruri pe care nu le putem controla.Important e ca esti bine si tu si fetita! CAt a avut la nastere? Ma mir ca timp de 4 ore nu a trecut nimeni pe la terapie intensiva sa vada ce faci, mi se pare f ciudat, am intels ca la capul patului e un buton, in caz de urgenta sa suni , sa chemi asistenta, la tine nu a fost asa? Chestia cu lastul singura mi se pare infricosator.. Ma bucur ca acuma sunteti bine, cred ca iti ocupa cam tot timpul, cel putin la inceput pana te acomodezi!Iti doresc multa sanatate atat tie cat si printesei tale! Va pup DPN 15-22 mai, fetita |
Fetita mea a avut 3720 g si 52 cm.
La terapie intensiva nu eram singura, erau acolo asistentele de pe statie, dar nimeni care sa-mi dea info despre copil...
39 +
radu@raducu spune:
[quote]citat din mesajul lui camiki
Inca o data sanda si mami de raducu multumim mult ca va rupeti din timpul vostru si ne mai tineti la curent cu ce ne asteapta.
E fain ca ai internet,asta am uitat sa intreb si nu stiam daca sa-mi iau laptopul,trece timpul mai repede si dam stirile la cald.
Cum e cu programul de vizita pentru ceilalti?Am inteles ca sotul oricand,dar restul?
Eleonor,cand am fost la sedinta gratuita lamaze,era o famile din barlad,care spuneau ca si la primul copil tot in iasi au nascut si ca in 2 ore au plecat de cand au inceput contractiile.Daca esti la prima nastere,spun eu ca ai timp.Dar cel mai bine e sa vii cu ceva timp inainte.Mai era cineva din piatra,mamalui ghe parca,daca te duci la prima parte de forum ai sa vezi.
Contractul se face oricand,dar nu mai tarziu de 37 de saptamani si madline are deptate,tre sa te programezi din timp,ca dureaza ,sant super aglomerati medicii de acolo.
[/quote
pt ceilalti programul e de la 12 la 19...dar asistenta sefa mai zice cate ceva daca sunt prea multi vizitatori...are si dreptate...la mine au vazut mamele noastre bebele primele iar la ceilalti vizitatori nu prea a lasat bebe in salon...al meu cel putin a facut o iritatie si chiar mi-a spus d-rul pediatru 10 zile sa evit contactul cu prea multe persoane...eu le-am spus alor mei vizitatori sa nu imi aduca flori ca nu ma primesc si aici e plin de flori pe hol....majoritatea rezervelor sunt ocupate...deci puteti spune sa va aduca si flori
copiloi spune:
citat din mesajul lui camiki Alyna,maine o sa stii si tu cand vei naste,parca maine ai control,nu?Daca nu se declanseaza pana maine,cum mai stai cu contractiile?Oricum ar fi cred ca vineri nasti si tu mai mult ca sigur.Abia asteot sa ne povestesti. Vad ca ,copiloi n-a mai intrat sa ne spuna cum a fost. Sanda,e dureroasa anestezia? Dar clisma?Mie de asta mi-e cel mai groaza cred,e prima oara cand fac.Si mai e si sonda aia urinara si de asta mi-e groaza,doare si asta cand ti-o monteaza?Tu cum te mai simti,mai ai dureri de abdomen? Cred ca mai tre' sa deschidem un forum cu si despre BB nascuti la arcadia si nu numai,cu tot felul de pareri si intrebari despre ce urmeaza dupa nastere.Sau poate ca deja exista,dar ma gandeam ca noi ne cunoastem cat de cat virtual,ne-ar fi mai usor. |
Am inceput sa citesc din urma si incerc sa mai raspuns la intrebari...
Anestezia nu a durut deloc, nici efecte secundare nu avut dupa....
Clisma e ok, nu te stresa din cauza ei....
Montarea si scoaterea sondei e neplacuta...am avut usturimi dupa si o jena....dar nah, e suportabil....
39 +
radu@raducu spune:
citat din mesajul lui copiloi Revin si eu...cam tarziu, da a trebuit sa ne acomodam umpic si e foarte bine Vad ca s-au scris multe pagini, inca nu citit tot....citesc pe rand... Dar intai sa va spun cum a decurs la mine... M-am prezentat la arcadia la 4 dimineata cu contractii din 8 in 8 minute....insa colul meu era inchis...dupa cateva ore, s-a micsorat nr de contractii, insa cele care erau, erau ff dureroase...asa am stat cateva ore....spre dupa masa, si contrcatiile astea se rareau...... In timpul asta, parerea personalului de acolo e ca ma indrept spre cezariana....eu tot speram ca se va declansa nasterea naturala....La ora 16 dupa masa a venit si medicul meu, care, intre timp, tinuse legatura telefonic cu medicii de garda de la arcadia....M-a consultat, colul la fel de inchis, si mi-a spus ca trebuie cezariana... Deja avusesem destule contractii dureroase, care afectau pe bebe, plus circulara de cordon, plus faptul ca eram peste termen, plus ca bebele era cu nasul in sus....in fine, decizia ei si a tuturor celor de la arcadia e ca trebuie cezariana. N-am spus imediat "ok"...am cerut sa fiu lasata 10 minute sa iau decizia cu sotul....am inceput sa plang, nu-mi veneea sa cred ca dupa vreo 2-3 zile de contractii nu se declanseaza nasterea...cand a venit doctorita sa-i spun ca gata, sunt convinsa ca cezariana e decizia cea mai buna in cazul de fata, mi-a spus ca daca refuzam, ma punea sa semenz hartii cum ca imi asum toata raspunderea privind starea copilului si a mea.... Asa ca in jumate de ora deja intram in sala de operatii. Intai am fost dusa pe un pat la terapie intensiva si mi s-a montat sonda de urina, apoi in sala de operatii.....tremuram ca varga, nu ma puneam opri din tremurat, era si frig, dar si de frica.......plus emotiile de rigoare, ca in cateva minute imi voi auzi copilul .... In fine, totul a decurs perfect....toata lumea m-a incurajat, ar anestezista o bomboana de femeie...a stat la capul eu si-mi spunea orice pas ce se petrece si ma incuraja... Din toata experienta asta, cele mai naspa ore au fost cele de la terapie intensiva, unde am stat 4 ore.....au fost groaznice....timp de 4 ore nu trecuse nimeni pe la mine sa-mi spuna cum e copilul, telefonul meu nu-l aveam in preajma, in rezerva mea nu mai era nimeni, sotul plecand acasa, spunandu-i-se ca voi iesi in 4 ore....s-a oferit asistenta sa-mi dea tel ei sa sun sa vb cu sotul, dar eu nu stiam nr de mobil pe de rost , de fapt nu stiam niciun nr de mobil pe de rost al nimanui din familie . Emotional, orele de la terapie au fost un cosmar. Ma gandeam chiar ca are copilul ceva si ca nimeni nu trece pe la mine sa ma menajeze . Asa ca sfatul meu e sa faceti tot posibilul ca in timp ce stati la terapie intensiva sa luati legatura cu careva din familie...Orele alea trc greu, de dormit nu poti dormi.... In fine, am fost apoi adusa in rezerva....Mi-au dat lacrimile cand am dat ochii cu sotul , nu-mi venea sa cred ca am facut-o si pe asta . Prima intrebare a fost sa intreb cum e fata, cu toate ca la cat de fericit era sotul meu nu putea decat sa fie bine.... Noaptea ce a urmat a fost si ea groaznica cu durerile, chiar daca primeam calmante....Spre dimineata cand m-am trezit si cand anestezia disparuse, aveam sentimentul ca-s calcata de tren....am rugat-o pe asistenta sa-mi ea de pe burta sacul ala de nisip, sau cu ce era, ca simteam ca ma urc pe pereti de durere... Dar incet, incet, mi-am revenit....cu icneli la fiecare miscare, cu strans din dinti, dar cand eram cu copilul in brate treceau toate... Per total, nasterea a fost o experienta extraordinara pentru mine si mult se datoreaza celor de la arcadia....Daca nasteam la stat, cred ca ieseam cu depresie de acolo... Personalul de la neonatologie a fost extraordinar, m-au invatat sa am grija de bebe, sa alaptez....si au avut grija extraordinar de printesa mea, care, fata de alti bebei, era mai agitata (mai ales noaptea), mai papacioasa si uite asa mi-au spus ce prefera puiul meu: sa fie purtata in brate, sa i se vorbeasca, sa fie pusa pe ceva cald sau pe burtica....si de cand am venit acasa, asa facem, ii vorbim non stop si ii oferim toata caldura noastra . E extraordinar! Va dorersc la toate experiente asemanatoare si bebei sanatosi! 39 + |
felicitari copiloi pt bebelina...sa fiti sanatosi si fericiti...cand te-ai externat?