Ce va face invatatoarea cu copiii la pregatitoare?

Ce va face invatatoarea cu copiii la pregatitoare? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna

a fost informata ca din toamna anului 2012 fetita mea care acum are 4 ani, va trebui inscrisa in cadrul unei clase pregatitoare la o scoala, pt ca face parte din prima promotie care NU va mai face grupa pregatitoare in gradinita pt ca asa a stabilit directiunea.

eu personal NU intentionam sa o inscriu la scoala, in clasa I, decat dupa ce implinea 7 ani, nu inainte.

In toamna anului 2011, ea inca nu va avea 5 ani impliniti (e nascuta in decembrie), in toamna anului 2012 inca nu va avea 6 ani impliniti, deci ma intreb de ce se forteaza totusi nota incercand sa-i bage asa de mici in banci, in regim cazon de 4 ore ? e evident ca scolile noastre de stat nu sunt atat de friendly pt un copil de nici 6 ani. Baile nu sunt adecvate pt copii asa mici, pe coridoarele scolii umbla de-a valma copii (am vizitat scoala si ce am vazut? in pauze e un vacarm infernal si un haos de la alergatura copiilor, cei de clasa a 8-a ditamai copiii, si cei de clasa I, izbiti de pereti pe acolo printre ei).
Nu in ultimul rand aduc vorba despre clase, ei bine, clasele NU sunt amenajate pt a fi primitoare si sanatoase pt copii asa mici, fiica-mea desi e inalta de statura pt varsta ei, nu ajunge cu picioarele jos de pe scaunele din clase, am fost sa vizitam clasa la scoala unde va merge din toamna fratiorul ei si nici macar el care acum are 6 ani jumate si e inalt cam de 1.28 NU ajunge cu picioarele la podea, de pe scaunele alea de la mese. Sta cu ele balanganite, nu au nici o stinghie pe care sa si le sprijine...asa ca nu-mi pot imagina cum va sta fiica-mea corect si comod 4 ore pe asa scaune, cand ea nici acasa nu sta mai mult de 10 minute la masa si nici la masuta ei de joaca pe motiv ca amorteste sa stea locului. Si nu, nu e un copil hiperkinetic ci un copil mic de 4 ani, care prefera sa stea pe burta pe covor si sa deseneze/coloreze/plastilineze, joace cu cuburile, cu papusile/masinile, sa rasfoiasca reviste, decat la masa de lucru.

Din aceste motive (spatiu impropriu mai ales si varsta psihologica cruda a copiilor) consider ca e absolut aberant sa ne aliniem modelelor educationale din alte tari ale UE, doar din simtul exacerbat al imitatiei, fara ca noi sa tinem cont de particularitatile scolilor de aici si de interesul copiilor mai ales.
Este periculos sa amalgamezi copii de nici 6 ani intr-o scoala, pe acelasi nivel cu copii de ciclu gimnazial. Si la baie e periculos si pe coridoare si pe scari. In pauze nu-i va duce nimeni paziti la baie pe cei mici, vor trebui sa misune cum pot printre cei mari.

Pe mine personal, ditamai adultul care m-am dus sa vizitez scoala si clasa m-a socat in pauza aglomeratia si modul cum circula elevii pe coridoare, cum te imbrancesc si cum urla, nu o auzeam pe invatatoare deloc in vacarmul ala, pana nu am ajuns in clasa si sa inchidem usa dupa noi nu am reusit sa ne auzim una pe alta. Cei mari de gimnaziu sunt uriasi pe langa cei mici, majoritatea sunt mai inalti decat mine, si neatenti, rautaciosi, pusi pe farse multi....Invatatoarea ridica din umeri, asta e, asa e sistemul, fac si ei ce pot ...toti sunt copii, generatiile astea sunt mai dezvoltati fizic, mai plini de personalitate psihic, cu familii mai pline de posibilitati si de autoritate fata de dascali, dascalii cu mai putina autoritate fata de elevi ....

Si alta problema...veti zice ca nu e mare problema ca tot ce ar fi facut la gradi in pregatitoare vor face la scoala dar NU, la gradi au jucarii totusi, au masute mici, au covor, au clasa facuta asa ca sa se poata face si alte activitati, dansuri, jocuri de grup etc. In scoli, actualmente NU exista asa facilitati, iar invatatoarea in mod sigur ii va tine in bancile alea incomode 4 ore cu creionul in mana ca altfel "se creaza haos daca nu le dau ceva de facut". Si e absolut aberant sa ceri unui copil de nici 6 ani sa stea locului cu creionul in mana in banca sau sa stea numai in banca si sa cante nu stiu ce...ce programa vor folosi invatatoarele la clasa pregatitoare? ce vor face efectiv ele cu copiii in cele 4 ore la scoala? stie cineva concret?

Nu stiu, desigur ca vor fi oameni care imi vor raspunde imediat ca imi fac prea multe griji, ca asta e, va trebui sa ma aliniez si eu la norma impusa, si probabil ca da, asta voi fi obligata sa fac, desi detest sa-mi oblig copiii sa suporte conditii nepotrivite cu forta, impotriva interesului lor primar, insa as vrea sa imi impartasiti si voi cum vedeti voi acest proiect de a muta clasa pregatitoare in cadrul scolii.

merci
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Neadavarat. Directiunea nu a stabilit nimic, pentru ca nici macar nu s-au elaborat normele de aplicare a legii. Clasa pregatitoare va functiona fie in gradinita, fie in cadrul unei scoli, depinde de spatiu si de cadre didactice. Acum nu se stie inca nimic.

De asemenea, nu se cunoaste programa, "orarul", nu se stie care vor fi cadrele didactice care vor lucra cu clasa pregatitoare.

Pana in tomana lui 2012 vom afla, asa ca nu te grabi se te impacientezi in avans, cine stie, poate pana la urma nu va fi "dracu' asa negru".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

pe noi deja ne-a anuntat de la gradinita ca generatia nascuta in 2006 va fi prima care va intra in clasa pregatitoare in scoala. Merg doar cu cei nascuti in 2005 pana la grupa pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

pe noi deja ne-a anuntat de la gradinita ca generatia nascuta in 2006 va fi prima care va intra in clasa pregatitoare in scoala. Merg doar cu cei nascuti in 2005 pana la grupa pregatitoare.

Fetita ta fiind nascuta in decembrie va merge la scoala in grupa pregatitoare si anul urmator clasa I doar daca vei face tu cerere expresa, deoarece nu are 5 ani, respectiv 6 ani impliniti la 15 septembrie.

In rest cum a spus claujro: momentan doar se trimit statistici de la gradinite la inspectorat, nu s-au facut normele, nu se stie nimic sigur pana nu apar acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Dorsilia, ma ingrozeste efectiv ceea ce spui !!! Fetita mea este nascuta tot in 2006, ghinionul este ca e in mai, deci va avea varsta necesara ...

Poate pana atunci se mai aranjeaza lucrurile ...

17+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Eu va sfatuiesc sa nu va impacientati ca mai e muuult pana atunci si nu cred sa reziste cuplul Funeriu-Boc pana atunci. Iar de pica, legea o sa fie clar modificata.
In principiu s-au emis numai niste instructiuni generale dar nici ei nu stiu ce o sa fie si cum vor aplica exact. Sunt educatoare si am grupa mijlocie, deci copiii mei sunt direct vizati de lege. Noi nu am fost anuntate de nimic. Nu stim nici cum se va proceda cu clasa 0, nici cine va preda, si nu prevad sa aflam prea curand.
Deci fetelor, sfatul meu este sa aveti rabdare sa se dumireasca intai domnul ministru si acolitii cum anume vor face sa aplice legea. Parerea mea este ca nu se va ajunge pana in 2012 in formula actuala.

mamik fericita de Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc de raspunsuri, nu stiu de ce la gradinita noastra sunt asa prompti cu desfiintatul grupei pregatitoare, incat m-au si anuntat de pe acum, de parca pt ei totul e batut in cuie deja; asa mi-e o lehamite deja...oricum in ce ma priveste daca ar fi sa pot ALEGE si DECIDE, mi-as inscrie fata la grupa pregatitoare in cadrul scoalii sau al gradinitei, unde o fi, ABIA la 6 ani jumate si DOAR la 7 ani jumate in clasa I...inainte de aceasta varsta nu o consider pregatita, nu din punct de vedere intelectual sau fizic ci psihic nu o vad deloc pregatita, asa ca nu vad de ce as face ceva impotriva vointei si binelui ei. Baietelul intra in clasa I in toamna aceasta si va avea 7 ani si aproape 2 luni, e ok zic

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Mda, deci au aprobat aberatia .

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

e un pic diferita de ce zice legea, adica: ai nostrii din 2006:
- in lege se spune ca cei care implinesc 6 ani in 2011 pana in 15 septembrie trebuie sa mearga la pregatitoare la scoala; iar cei nascuti intre 15 sept si 31 dec 2006 pot opta ptr gradi sau scoala.
-in aceasta adresa e cumva mai subtila chestiunea, citez "in anul scolar 2011-2012 toli copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 3l decembrie 20ll pot fi inscrisi fie la scoala, fie la gradinita", deci nu conteaza cand te ai mai nascut in 2006 (inainte de 15 sept sau dupa), ca poti opta: fie gradi, fie scoala...

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput