Menstruatie - alaptat

Menstruatie - alaptat | Autor: eveline

Link direct la acest mesaj

Am o dilema pe care sper sa mi-o lamuriti.

Am nascut in octombrie si dupa 4 luni mi-a venit menstruatia (in toata regula, 5 zile, n-am cum s-o confund).
Eu alaptez exclusiv la cerere, asta insemnand la 2-3 ore, noaptea uneori chiar si la 1-1.5h.
Acum problema mea care e: Inainte de sarcina aveam un ciclu regulat, la 28 zile. Dupa ce mi-a venit acum la 4 luni dupa ce am nascut nu mi-a mai venit...inca. Asta ce inseamna?? Ca poate fi neregulat inca, dupa sarcina, sau ca am o surpriza...cu ochi?. Nu de alta da nu prea e momentul....

Are sens sa-mi iau vreun test de sarcina? Sau e normal sa fie neregulat inca?
Oricum e o mare minune ca mi-a venit in conditiile in care alaptez.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Buna,
si mie mi-a venit ciclul la cateva luni dupa nastere, tot asa alaptand, insa apoi nu mi-a mai venit cateva luni, dar eu luam si anticonceptionale, asa ca nu imi faceam griji.

Poti face un test de sarcina, daca nu te-ai protejat, si ai putea sa iti faci si niste analize de tiroida, daca vezi ca nu mai vine...pt ca si mie mi-a recomandat dr ginecolog si intradevar am si ceva probleme cu tiroida, asta acum dupa nastere.

printisorului Alessandro
UN VOT, VA RUGAM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

e normal sa vina aiurea cat alaptezi. Mie-mi venea la 2-3 luni o perioada, apoi mai des, pana cand s-a stabilizat la normal.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

e ft normal sa fie derelat, relax (asta daca te-ai protejat si nu sunt alte motive) ...va dura ceva pana se regleaza....si nu e minune ca a venit in timp ce alaptezi, crezi ca daca laptezi pana la 2 ani nu venea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

da dureaza cateva luni pana se regleaza. La mine a venit dupa 7 luni a durat vreo 5 pana s-a reglat. Si in plus se spune ca alaptatul protezeaza partial pentru o eventuala sarcina. Asa ca rabdare, dar si protectie in acelasi timp mai ales daca nu este inca momentul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
E oarecum linistitor sa stii ca nu ai fost singura in situatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna Eveline, am un baiat de 9 luni si de 8 luni mi-a tot venit neregulat..uneori si de doua ori pe luna...Ai grija sa te protejezi daca nu mai vrei inca un bb..iar de reglat..mai ai de asteptat pana se regleaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Multumesc inca o data.
Eram si mai mult nedumerita pentru ca dupa prima sarcina n-am avut asemenea probleme. Nu am alaptat atunci insa din momentul in care mi-a venit mi-a tot venit regulat, la ceas aproape. De aceea ma gandeam ca poate e legat de alaptat tura asta.
De protejat ma protejez pentru ca stiu ca alptatul nu te fereste de o eventuala sarcina. Insa nu iau anticonceptionale si in cazul asta, stiti si voi, oricand poate surveni un "accident".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mie mi-a venit prima oara la 13 luni dupa nastere. destul de tarziu, insa de atunci au trecut aproape 2 luni si nu mi-a mai venit.
nu e cu ochi, din pacate, pt. ca noi am vrea bb2, insa daca ciclul e asa neregulat, nu prea pot sa-l fac deocamdata.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput