Menstruatie - alaptat
Am o dilema pe care sper sa mi-o lamuriti.
Am nascut in octombrie si dupa 4 luni mi-a venit menstruatia (in toata regula, 5 zile, n-am cum s-o confund).
Eu alaptez exclusiv la cerere, asta insemnand la 2-3 ore, noaptea uneori chiar si la 1-1.5h.
Acum problema mea care e: Inainte de sarcina aveam un ciclu regulat, la 28 zile. Dupa ce mi-a venit acum la 4 luni dupa ce am nascut nu mi-a mai venit...inca. Asta ce inseamna?? Ca poate fi neregulat inca, dupa sarcina, sau ca am o surpriza...cu ochi?. Nu de alta da nu prea e momentul....
Are sens sa-mi iau vreun test de sarcina? Sau e normal sa fie neregulat inca?
Oricum e o mare minune ca mi-a venit in conditiile in care alaptez.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Raspunsuri
LAlexandra spune:
Buna,
si mie mi-a venit ciclul la cateva luni dupa nastere, tot asa alaptand, insa apoi nu mi-a mai venit cateva luni, dar eu luam si anticonceptionale, asa ca nu imi faceam griji.
Poti face un test de sarcina, daca nu te-ai protejat, si ai putea sa iti faci si niste analize de tiroida, daca vezi ca nu mai vine...pt ca si mie mi-a recomandat dr ginecolog si intradevar am si ceva probleme cu tiroida, asta acum dupa nastere.
printisorului Alessandro
UN VOT, VA RUGAM!
Gabi_K spune:
e normal sa vina aiurea cat alaptezi. Mie-mi venea la 2-3 luni o perioada, apoi mai des, pana cand s-a stabilizat la normal.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
emanouela spune:
e ft normal sa fie derelat, relax (asta daca te-ai protejat si nu sunt alte motive) ...va dura ceva pana se regleaza....si nu e minune ca a venit in timp ce alaptezi, crezi ca daca laptezi pana la 2 ani nu venea???
mgabi spune:
Buna.
da dureaza cateva luni pana se regleaza. La mine a venit dupa 7 luni a durat vreo 5 pana s-a reglat. Si in plus se spune ca alaptatul protezeaza partial pentru o eventuala sarcina. Asa ca rabdare, dar si protectie in acelasi timp mai ales daca nu este inca momentul...
eveline spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
E oarecum linistitor sa stii ca nu ai fost singura in situatia asta.
oana_lex82 spune:
Buna Eveline, am un baiat de 9 luni si de 8 luni mi-a tot venit neregulat..uneori si de doua ori pe luna...Ai grija sa te protejezi daca nu mai vrei inca un bb..iar de reglat..mai ai de asteptat pana se regleaza!
eveline spune:
Multumesc inca o data.
Eram si mai mult nedumerita pentru ca dupa prima sarcina n-am avut asemenea probleme. Nu am alaptat atunci insa din momentul in care mi-a venit mi-a tot venit regulat, la ceas aproape. De aceea ma gandeam ca poate e legat de alaptat tura asta.
De protejat ma protejez pentru ca stiu ca alptatul nu te fereste de o eventuala sarcina. Insa nu iau anticonceptionale si in cazul asta, stiti si voi, oricand poate surveni un "accident".
Ramonika spune:
mie mi-a venit prima oara la 13 luni dupa nastere. destul de tarziu, insa de atunci au trecut aproape 2 luni si nu mi-a mai venit.
nu e cu ochi, din pacate, pt. ca noi am vrea bb2, insa daca ciclul e asa neregulat, nu prea pot sa-l fac deocamdata.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz