LMA!!! Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***311***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Intre timp am fost pe-afara, iar acum adorm broscul. Revin, mamelor Omide.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Asa. Ma surprinde sa vad cat de bine va cunoasteti copiii, si mai ales cat de bine il cunoasteti pe al meu! Pe mine m-a surprins preferinta lui (altfel nu mai dadeam atatia bani aiurea )!
Eu ma gandeam ca veti folosi un rationament de genul: printre atatea jucarii "consistente", cuburile sunt mult prea simple/ieftine/banale ca sa fie mentionate, daca n-ar avea importanta majora in perspectiva preferintelor. Si aici ma gandeam eu ca va deturnez cu carticelele alea cu numere si contraste .
Nici una din jucarii nu e uni-functionala:
- Handi-Mandi ala e interactiv (si bilingv ), cand ii misca bratul drept cere o anumita ustensila, sa faca un anumit lucru cu ea, ustensila pe care o recunoaste si confirma sau ba potriveala, converseaza (are niste replici) cand il apesi pe cap, plus ca mai are si un banc de lucru cu forme pt scule, care e si el vorbitor, si functioneaza ca un puzzle.
- Elicopterul are in burta pe o parte, de bagat si de scos, 10 masinute Cars metalice super-misto (Luca e indragostit de ambulanta), pe cealalta parte e o usa glisanta unde pui masinuta, apesi un buton in fata, si iese masinuta de urgenta (adica ia si avant, si "fuge") prin dos , are elice plianta si zgomotoasa etc.
- Nemo e mai mult simbolic, ca-i pescut. Dar are Luca si un joc mai nou cu plusurile, in care repeta si fredoneaza cum poate si el, cantecelul asta: http://www.youtube.com/watch?v=7vPzg7VLUsY&feature=BF&list=SP028565C616627F50&index=7
- Masina de la LeapFrog si-a ales-o el din magazin si nu s-a mai dezlipit de ea. Pilotii sunt de fapt o cheie si o surubelnita, are diverse butoane care "reprezinta" diverse actiuni si au diverse forme (cerc, triunghi etc.) (de ex., cand cere benzina, daca apesi ce trebuie, dupa sunetul de gal-gal-gal, intreaba daca e bio-diesel :)))), scoate sunete de ambreiaj, de frana, se tureaza, se strica, canta abc, numara, etc.
- Minibiblioteca aia e o caseta-puzzle, pe fund are imaginile fiecarei carticele (sunt 15) pentru potriveala, carticelele sunt cubice, fiecare ilustrand haios, in pagini groase, categoria pe care o reprezinta, si e de foarte buna calitate, si continutul, si realizarea. Mie imi place de mor. Broscu' nu-i prea impresionat.
- Alealalte carticele sunt cate 30 de cartonase prinse in spirala, functionand fata-verso: o fata cu cifra, cealalta cu nr de obiecte corespunzatoare, si respectiv una cu un concept, cealalta cu opusul lui.
- Atlasul e o minunatie, si e maaare, si lucios!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

- Handi-Mandi ala e interactiv (si bilingv ), cand ii misca bratul drept cere o anumita ustensila, sa faca un anumit lucru cu ea, ustensila pe care o recunoaste si confirma sau ba potriveala, converseaza (are niste replici) cand il apesi pe cap, plus ca mai are si un banc de lucru cu forme pt scule, care e si el vorbitor, si functioneaza ca un puzzle.

Ucenica scrie, asa ca am evadat doua minute, cat sa va zic o intamplare cu Handy Manny. Sambata sau duminica dimineata sunt pe TVR 1 sau TvR2( sunt foarte precisa, nu-i asa?!) desene animate cu Handi-Mandi al Simplyanei. Eu le folosesc ca fond sonor pentru trezirea Guliei si mai arunc si eu un ochi pe-acolo. Ei bine, intr-un episod Manny mesterul trebuia sa repare ceva prin gospodaria unor mexicani. Cum se i se redea spectatorului roman dimensiunea etnica in aceasta situatie?! ( Mentionez ca desenul asta animat e dublat) Simplu: vorbeau mexicanii aia moldoveneste!Am crezut ca mor de ras!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Ucenica scrie, asa ca am evadat doua minute, cat sa va zic o intamplare cu Handy Manny. Sambata sau duminica dimineata sunt pe TVR 1 sau TvR2( sunt foarte precisa, nu-i asa?!) desene animate cu Handi-Mandi al Simplyanei. Eu le folosesc ca fond sonor pentru trezirea Guliei si mai arunc si eu un ochi pe-acolo. Ei bine, intr-un episod Manny mesterul trebuia sa repare ceva prin gospodaria unor mexicani. Cum se i se redea spectatorului roman dimensiunea etnica in aceasta situatie?! ( Mentionez ca desenul asta animat e dublat) Simplu: vorbeau mexicanii aia moldoveneste!Am crezut ca mor de ras!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Hello !!!

Am revenit si noi cu 2 vesti : s-a reparat televizorul, se arsese nu stiu ce sursa din spatele ecranului si a doua veste e ca avem o mini-laringita ca sa zic asa ca am prins-o de la inceput si sper sa-i venim repede de hac !

Daca ma lasa printesa incarc acum pozele daca nu, mai tarziu

Mada, asteptam si pozele voastre !!

Noi ne-am simtit tare tare bine cu atata lume draga la noi, am sarbatorit de joi pana sambata si taaare bine a fost, picii au crescut, deja interactioneaza mai bine cu toate ca se joaca tot fiecare in treaba lui dar la desene de ex sa-i vedeti cum stateau ei aliniati pe trei randuri la TV
Imi pare rau ca Anaan nu a ramas si ea pana duminica la noi dupa cum promisese asa ca am apucat sa vorbesc cel mai putin cu ea si chiar nu vroiam asta !! dar ne revansam noi curand
Andrei are o freza asa faina, seamana pe mama lui si din punctul asta de vedere
Aaaa si mai imi pare rau ca nu am putut sa-i culcam pe pici si sa stam ca fetele si sa continuam povestile care incepusera asa fain moderate de nimeni alta decat Denisamada care e surprinzatoare si fermecatoare de fiecare data
Adela e tare vorbareata si ea si isi apara interesele cu succes !!
Anaan arata tare bine, am uitat sa zic, parul impecabil ca de obicei dar ce-mi place mie la ea e energia pozitiva pe care o emana, e luminoasa adica , mi-e tare drag de ea si ma bucur ca o am ca si prietena
De Olga ce sa mai zic, e tot frumoasa foc , cu un suflet mare mare asa cum o stiti si mi-e tare draga David e un mare cuceritor de pe acum si e tot mai frumusel

Imi pare rau ca nu a putut veni si fam Pisik

Abia astept sa revad gasca !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Salutare la toata lumea!

La multi ani gagicile, sa aveti o primavara lunga lunga, asa, cam pana-n martie 2012.

Eu am fost cu bb3 in spital la butimex, de vineri, 25 februarie, pana joia trecuta, 3 martie, suspectat de pneumonie. Totusi, a fost doar o raceala cu tuse, radiografia la plamani a fost curata, asa ca a ramas doar pneumonie interstitiala, adica ceea ce avem toti cand racim. Teoretic i-a iesit si infectie urinara, dar eu suspectez recoltare repezita, dupa 2 zile nu mai era nimic. El acum e binisor, inca mai ia antibiotic, nu prea mananca el asa bine, dar o fi de la antibiotic. Eu sunt cam obo, ca acolo am dormit intr-o camera cate 5 mame si 5 pui. Fff aglomerate spitalele, n, n, n copii cu febra etc. Oricum, fata de alti copii grav bolnavi, cu probleme intr-adevar grave, noi suntem fb.

Asta era un mic rezume despre noi. Acum:

1. La multi ani ghioceilor serbati!!!!

2. Foarte, foarte, foarte, foarte interesant ce a scris dyana!!!! Eu am inteles in ea o fiinta mereu efervescenta, si in sensul bun, dar si in sensul mai putin pozitiv, si anume inspre agitatie interioara. Si iata cum a reusit ea sa isi decanteze acea agitatie, si sa ATINGA, aproape cu mana [atat de real si palpabil ne-a scris] o stare de "imprietenire cu tine insuti". Foarte multe rezolvari pleaca de la acest punct. Si din pacate, multi, foarte multi dintre noi, ne amintim acest punct, insa doar cateodata. In restul timpului, uitam, ne lasam tarati in nimicul si NEIMPORTANTA unor neimpliniri/certuri/mizerii EXTERIOARE noua.

Bravo tie dyana.

Pentru Pisik, am, de asemeni, admiratie, SI pt dorinta de regasire/reinventare a fiintei ei, DAR SI pt curajul de a ne povesti noua, stiind apriori riscul de a gasi aici pareri contra cursurilor "motivationale". Totusi, eu simt nevoia sa adaug un indemn pt pisik: sa CREZI cu adevarat ceea ce ai invatat, ai aflat, ai descoperit. Fata de dyana, la tine simt ca inca mai exista un mic ecart intre informatia primita si crezul sincer, fara indoiala, fara intoarcere din drum.

3. Dodo-pui, multumesc pt frumoasele costume pe care mi le-ai lucrat. Am fost f bucuroasa ca am reusit, din banutii mei destul de dramuiti, sa fac atatia oameni incantati SIMULTAN. To be continued...

Si pct 4, despre ... supernanny.. hmm, hai in postarea urmatoare.

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 10 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Sa intru...sa nu intru peste Anca????

Hai sa mai bantui pe aici poate posteaza ea inaintea mea

LA MULTI ANI Lucosului din tarile calde.

LA MULTI ANI Cristash Inginerash. Sa fiti isteti si sanatosi. Pupici la mamici.

Eu am incarcat pozele de la ziua lui Rares. In cazul in care nu ma mai recunoasteti...eu sunt cea infofolita, cu fata distrusa si nas de ren.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Hai sa va spun si unde ne gasiti...

http://s598.photobucket.com/albums/tt70/Floric_album/Petrecere%202%20ani/#!cpZZ1QQtppZZ20

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui novus
David e un mare cuceritor de pe acum si e tot mai frumusel

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Daaa, si are succes si la doambe mai in varsta, ca pe mine m-a cucerit!

Ma bucur ca ati reparat televizorul si evident ca nu ma bucur ca s-a ales Alexandra cu o laringita. Bine insa ca ati depistat-o la timp si ca o tratati cu ce trebuie, ca sa nu-si faca de cap. Andrei a avut si el ceva muci duminica, dar azi au disparut.

Mergi la inceput

Anca, imi pare rau ca ati ajuns in spital, bine ca nu au fost complicatii, ca doar cu pneumonia, de care o fi ea, nu-i de glumit! Multa sanatate lui bb3!

Floric, am admirat pozele de la petrecere: frumos locul de joaca si simpatic - cum il stim - sarbatoritul! Cat despre tine, in pofida infofolelii si a nasului de ren de care zici tu, ca eu nu l-am vazut, nu pot sa spun decat ca se vedeee ca ai slabit!

Mergi la inceput