LMA!!! Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***311***
Raspunsuri - Pagina 17

anca_nicolae spune:
Am citit destul de atent ce ati scris voi [nu chiar tot-tot], in capitolele anterioare despre supernanny, dresaj canin, rusinea unor parinti cu proprii copii, existenta unor limite, haita, ascultare la nevoile copilului, plasma atatcata de boss etc.
So, sa scriu si eu .
Am citit ca unele fete de la noi, de aici, au apucat sa o vada prima oara pe irina petrea INAINTE de a deveni mamaici, si acum, isi constata cu uimire parerea de atunci, opozita cu cea din prezent. Eu am vizionat cateva episoade [vreo 3-4] acum ceva timp, parca prin 2006 sau 2007, oricum, inainte de 2008 [pt ca in anul cu daddy, deja o vazusem pe supernanny]. Diferenta fata de voi este ca eu am privit acele episoade IMPREUNA cu copiii, v+t, si mai mult decat atat, nu le-am impus/indus nici o parere de a mea, ci doar i-am lasat pe ei sa se exprime "related with". In primul rand, EI voiau sa vada si ma rugau sa ii anunt cand este supernanny. In al 2-lea rand, poate veti fi surpinse, ei, copii de 7-10 ani, se MIRAU de crizele unor copii. Mai mult, erau ff CURIOSI sa vada daca ideile lui irina petrea aveau sau nu succes [si eu am sesizat ca ei isi DOREAU sa ii vada pe acei copii adusi spre "mai normali", faceti abstractie de cuvantul normal, please!]. Desigur, nu sesizau ei toate nuantele, insa, cu stupoare, pot sa va spun ca nu li se pareau negative/incorecte anumite idei. Asta in conditiile in care insisi ei 2, v+t, sunt 2 copii NEASCULTATORI, mai ales v, si mai grav, INDIFERENTI la supararea altui om, pierderea unei sanse, etc. Si asta m-a facut sa inteleg ca, de fapt, copiii MEREU STIU ce este impotriva unui parinte, ce este rau [ma refer la gesturi/atitudini din viata sociala de zi cu zi, nu la manipularea tastaturii/integrale/etc]. Da, EI STIU. Doar ca isi testeaza puterea de a invinge limitele, e un fel de dorinta de a razbate in viata. Cand e vorba despre, de exemplu, mersul lui Vladimir prin balti, e ok, ne amintim relaxarea lui bianca, si asa trebuie sa fie, cand ne gandim la eva fara caciula la -5 grade, e la limita ok-ului, pt ca.. cine ar RISCA o otita grava si spitalizare cum a avut pisigri cu ilincuta ei? Cand e vorba despre dorinta copilului de a se juca cu noi sau sa-l luam in brate, si sa nu-l aruncam la tv, cum dadea exemplu ilinca, e ok, are dreptate, cand e vorba de un picior dat peste delicata ada [si tocmai de ziua ei...], nu mai este ok.
Foarte bine a mai punctat pisigri faptul ca emisiunea supernany [cel putin aia din 2007] era preponderent pe segmentul de gradinita mare - scoala. Spunem ca nu vrem sa "dresam copiii", da, asa este, suna urat, dar scoala incepe pt toti la ora 8, si pt acei copii mai vioi dimineata, si pt acei copii nascuti cu placerea somnului de dimineata. Este o placere naturala, normala, si nu sunt vinovati cei ce se nasc cu ea. Insa.., ghinion de nesansa, ACESTA este pamantul pe care traim, pe care vom munci pt a ne prospera propria viata, NU ALTUL. Un pamant unde scoala incepe la ora 8 [sigur, vorbesc in general, mai mult ca exemplu, ca sunt si scoli particulare etc]. Din ACEST punct de vedere, ce a scris pisigri, despre acceptarea existentei limitelor, nu e gresit, doar ca exprimarea ei pare un pic rigida, pare nesentimentala. E bine si sa savuram prezentul, nu e rau nici sa privim, ca la sah [pe cat posibil], la gandurile noastre viitoare, mai ales cand vedem in jur situatii in care, vrand nevrand, vor ajunge si copiii nostri, peste ani, peste niste ani ce vor trece fara sa stiti unde au zburat... Si vor fi momente cand, privind in urma, veti spune ce simplu era...
Asa ca in fiecare clipa trebuie sa simtim si/sau sa gandim pe ce parte a barcii ne aflam, in ea, sau sub ea. Nici noi, adultii, nu facem doar rau, sau doar bine, nici ei copiii, nu sunt constanti. De aceea nu cred ca este ok sa ne propunem nici sa fim non-stop AP, nici non-stop non-AP.
Cand gasim cazuri grave de neintelegere intre copii si parinti, vina este in mare parte a parintilor, dar nu as zice 100% doar a lor. Provocarile sunt foarte diferite, eu sunt CONVINSA ca N alte mame ar reactiona mai prost decat mama x in situatia y. Sau aceeasi parinti cu copii gemeni nu pot, totusi, emite pretentia, ca au un exact acelasi impact pe amandoi copiii. Am mai scris si ma repet: avem 5 degete la o mana, dar nu seamana unul cu altul. De aceea, trebuie sa stim SI CAT sa asteptam de la copii, SI CAT sa ne impunem noua insine. Si fff bine a punctat symplisor, e important ca ceea ce facem/gandim despre copiii nostrii sa fie in according SI CU NOI INSINE.
Prin urmare, viata noastra este un PERMAMENT traseu printre minunate poieni cu clinchete gingase de copii, dar si printre obstacole ce ne pot tavali sufletul si mintea pe jos, prin tarana, cat ai zice peste.
Va doresc sa aveti NOROCUL unei cat mai mari compatibilitati intre voi si copilasii vostrii.
Noapte buna!
Poze cu noiVeronica-Elena 12 ani,
Tudor-Iulian 10 ani,
Robert-Adrian 1 anisor

Floric spune:
Ana, multumesc pentru aprecieri. Chiar daca este o afirmatie sicera, insist sa mai intreb CHIAr se vede???? Caci uitandu/ma la fotografii am ramas profund dezamagita, si chiar ma gandeam la voi...caci atat m-ati sustinut si cand sa ma vedeti....nu prea aveti ce vedea.
Ochiometri si pe haine se vede tare bine desi cantarul se ambitioneaza sa ramana la 83..., pt ridicarea moralului meu mai baga un 82,9...ca sa ma numesc ca sunt in categoria 82
Plec la culcare. Sper ca in noaptea asta sa dorm mai bine. La toata gripa am dat si intr=o criza de fiere ca sa fie tabloul definitiv...Nu stiu ce am dar credeti-ma ca NU vreau sa va parasesc.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel

Pisik06 spune:
Seara buna!
Ii urez si aici ginerelui meu LA MULTI ANI! o viata implinita si frumoasa. Cuscrei un brat mare de si o ploaie de
Vin si eu cu cateva poze din parc de sambata, cand ne-am bucurat de o zi insorita si am avut si companie selecta
https://picasaweb.google.com/Ioana.sima/503InParc?authkey=Gv1sRgCM7y6Nre8qeQKg#
Mami de minune mica

Bianca2503 spune:
Sunt la curent cu noutatile, am vazut si poze. Floric , ai slabit! Sa nu ti se urce la cap...ca e de incurajare.
Anca, am citit dar unde e povestea ta? Ce mai face domnul doctor? Cum va mai e ?

doranna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anaan![]() ![]() ![]() ![]() |
ana, simplyana_m, simonapro, multumesc pentru urari!!!!
ana,

pe scurt despre noi... iulia merge de aproape 3 saptamani la gradinita si ii place ffff mult; din pacate dupa numai 1 sapt. a trebuit sa stam acasa cateva zile, cu viroza urata; acum e ok, dar am tras ceva...
maine merg la prima serbare de ziua mamei

eu pe 23 ma intorc la serviciu si tot ce pot sa spun e ca nu stiu cum au trecut cei 2 ani...
imi pare tare rau ca nu am putut tine pasul cu voi... de fiecare data cand intru pe forum constat ca relatiile dintre voi sunt tot mai frumoase, mai sudate si nu pot decat sa regret ca nu fac parte din grup
tineti-o tot asa!!!

Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bianca2503 In rest nimic interesant, sau deosebit, aceeasi stare generala dar dragoste parca din ce in ce mai mare pentru Vladimir. Nu stiu de ce sau de unde, dar parca asa simt. De fapt, am asa o stare de nod in gat, pumn in stomac, de indragosteala continua. E de bine. |
Si noi, si noi tot in faza de fluturasi in stomac, pupaceala continua (cand nu-i convine ca il pup se sterge ostentativ) si uitat la desene obraz in obraz... Asa ca te intelegem.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3

Gina2008 spune:
LA MULTI ANI MAMELOR!
Sa aveti un an plin de bucurii din partea puiutilor! Sa fiti vesele si sa ramaneti neschimbate. Pentru ca sunteti minunate exact asa cum sunteti!
http://www.youtube.com/watch?v=3CE3bfKAOmU
Asta e o melodie de pe un album al doamnei care pe mine m-a induiosat enorm (albumul, dar si melodia) de cand sunt mama.
Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Gina2008 spune:
MUSANI! Chiscutza CRISTIAN
LUCA de Simplyshor
RARES de doamna Floric
Calin, un baietel nazdravan si mamica lui