uter mic, nedezvoltat
Raspunsuri - Pagina 2
Cloe spune:
Camys,
si eu zic ca si restul fetelor - mai mergi si la alt medic. E mult prea devreme sa te gandesti la tratamente si alte chestii. Merita sa incercati vreo 6 luni si doar pe urma sa faceti analize mai amanuntite.
Iti doresc din suflet succes! Sa ne dai in curand o veste buna!
Cloe
crinuta spune:
Uterul mic nu constituie un motiv de ingrijorare. Este mult mai important sa stii daca ai sau nu ovulatie, daca ovarele functioneaza normal, daca ai ciclu cat de cay regulat, etc.
Nu te mai framanta din cauza uterului.
pupici
Crinuta
camys_2000 spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Uterul mic nu constituie un motiv de ingrijorare. Este mult mai important sa stii daca ai sau nu ovulatie, daca ovarele functioneaza normal, daca ai ciclu cat de cay regulat, etc.
Nu te mai framanta din cauza uterului.
pupici
Crinuta
Pai nu stiu daca am ovulatie...ca acum imi administrez utrogestan si am inteles ca nu mai e valabil sa imi iau temperatura...cat despre ovare, nu stiu daca functioneaza normal, eu abia de 2 saptamani am renuntat la anticonceptionale; mi-am facut anul trecut ecografie la ovare, ptr ca ma cam deranja cel drept, dar doctora a spus ca am ovarul drept putin marit, dar fara modificari de structura....deci, ceva de genul ca nu am nici o problema;
Va intreb: daca nu pot sa-mi iau temperatura bazala, cum pot sti daca am ovulatie?
Va pup pe toate prietenele....
Camys_2000
crinuta spune:
Ovarul usor marit nu are nici o legatura cu ovulatia. Eevntual ai avut vreo anexita. Nu ti-a spus de foliculi?
Daca nu iti poti lua temp bazala, numai la ecografie poti afla daca ai avut sau nu ovulatie.
pupici
Crinuta
camys_2000 spune:
Ahhhaaa, deci la ecograf...
Mai, cum e cu foliculii astia? Mie medicul nu mi-a zis nimic ca ash avea, dar eu, cand introduc degetul in vagin, simt pe uter mici ...cum sa le numesc...bashicutze. Aia sunt foliculi?
Cat despre testul de sarcina, mai astept pana in weekend.
Camys_2000
crinuta spune:
Scumpo, foliculii cresc pe ovare, nicidecum pe uter, iar asta nu ai cum sa simti cu degetul . Nici macar uterul nu se poate simti, eventual colul uterin, iar asta ai simtit tu. Cateodata se formeaza pe col mici" basicute" cum le spui tu, dar sunt de natura hormonala, si nu este nici o problema, insa asa cum am spus nu au nici o leg cu foliculii.
Pt a vedea foliculii trebuie sa mergi la ecograf, ok?
pupici
Crinuta
camys_2000 spune:
Hi hi
Merci de raspuns si ma bucur ca te-am facut sa razi....de mine.. Sunt si eu incepatoare...
Camys_2000
emoison spune:
Buna Carmen. Chestia cu uterul infantil am patit-o si eu, aici mi-au zis insa ca, avind in vedere ca n-am fost niciodata gravida, uterul meu e normal (dimensiuni 35x38x28 mm)
Cu bine,
Elena
camys_2000 spune:
Buna, Elena si merci de raspuns.
Ai incercat vreodata sa ramai gravida si daca da, de cat timp si cu ce tratament?
La ce aparate se poate masura marimea uterului, te rog?
Camys_2000
emoison spune:
Nu, Carmen, n-am incercat niciodata sa ramin gravida, tocmai asta era ideea, ca am uterul mic (cica) dar de fapt e normal pentru ca n-am fost niciodata gravida.
Dimensiunea uterului se masoara la ecograf.
Cu bine,
Elena