uter mic, nedezvoltat
Salut, fetelor. Sunt Carmen, am 24 de ani, si de vreo 3 zile va urmaresc discutiile pe forum si vreau sa ma alatur voua. Pe scurt despre mine: am renuntat la pastile de vreo 2 saptamani deoarece ne dorim un copil, am fost la medic, am un uter foarte mic si ca urmare mi-a indicat la inceput Utrogestan si Vitamina E. Daca nu merge asa, trecem la masuri mai drastice...
Eu sunt optimista ( deocamdata)...si astept
Daca a mai avut cineva problema cum am eu cu uterul ( analize mai amanuntite nu mi-am facut, deci nu pot da acum alti termeni tehnici), va rog sa-mi scrieti. VA PUP
Camys_2000
Raspunsuri
Tia spune:
Carmen, bine ai venit la si sedere cat mai scurta pe topicul acesta tine aproape fetele te vor sprijini cum vor stii ele mai bine
Monica-Elena spune:
Bine ai venit Camys!
Analize hormonale ai facut, sau histero? Ovulatie ai? Sunt multe intrebari dar daca cauti pe forum vei gasi raspuns la toate si ce va trebui sa faci.
Bafta!
Monica
camys_2000 spune:
Salut si multumesc ca mi-ati raspuns asha repede. Analize hormonale nu am facut, a zis medicul meu sa incerc deocamdata cu Utrogestanul si daca in 2 luni nu se intampla nimic, atunci incercam alte metode. Cu ovulatia nu stiu in ce stare sunt, stiu doar ca maine e a 14-a zi de la ciclu si ca ar trebui sa am maxima, dar eu mi-am luat masuri de precautie si am inceput sa ma straduiesc mai devreme...
Mai am o problema...eu am o pisica, o tin in apartament, are toate deparazitarile la zi...dar la cate am citit zilele acestea despre toxoplasmoza, m-am cam speriat. Dar vreau sa vorbesc cu dr. meu, sa vad daca e nevoie sa merg la Bucuresti ptr. analize, ca la mine in oras nu se fac. Voi ce stiti despre riscurile de a avea asha ceva?
Camys_2000
natydea spune:
Buna Carmen si mult succes sa-ti vezi visul realizat cat mai repede!
Acum 1 an primeam si eu acelasi diagnostic, plus uter retrovers. Ca sa ma linistesc am cerut si parerea altor medici, ceea ce te-as ruga si pe tine sa o faci. Una din pareri, a unei bune prietene care este medic mi s-a parut cea mai plauzibila: neavand nici o sarcina pana acum si nici vreun avort la activ asa trebuie sa arate uterul, mic.
Asa ca parerea mea, mai consulta si un alt medic!
Cu drag, Dea
camys_2000 spune:
Buna , Dea
Interesant raspuns...si foarte linistitor. Nu m-am gandit la asta pana acum, dar s-ar putea sa ai dreptate..asha ca ma voi relaxa zilele urmatoare... si ma voi pune pe treaba in tihna...
Te pup
Camys_2000
camys_2000 spune:
Mai am si eu cateva intrebari, dar sa nu radeti de mine...
Ce inseamna FIV, laparo, SCSI ??
Camys_2000
Aalina spune:
Cand m-am hotarat sa am un bb mi-am facut analizele si am fost la control. Medicul mi-a spus ca am uter retrovesr si mic si ca e posibil sa am probleme. Sa fac totusi pauza de anticonceptionale si sa incerc sa raman insarcinata si apoi mai vorbim. Dupa 3 luni am ramas insarcinata, am fost la alt medic care m-a urmarit toata sarcina care a decurs normal ca si nasterea. Deci totul a fost in regula. Asa ca si eu te sfatuiesc sa mai ceri o parere si sa fii increzatoare.
camys_2000 spune:
Buna, Aalina
Ai urmat vreun tratament special, prescris de medic? Daca da, ce anume? Eu am uitat sa-l intreb pe medic daca trebuie neaparat sa fac pauza , dar nici el nu mi-a spus nimic. Ce inseamna uter retrovers?
Camys_2000
Aalina spune:
Nu am urmat nici un tratament. Mi-a spus doar ca 3 luni sa nu iau anticonceptionale si sa folosesc alta metoda de protectie si atat. Uter retrovers inseamna o pozitie intoarsa a uterului dar care nu da probleme pentru ca in timpul sarcinii se aseaza normal. Cica e mai greu sa ramai insarcinata sa dar la mine nu a fost cazul ramanana din prima. Si am mai citit pe aici subiecte si multe fete cu uter retrovers au ramas insarcinate usor.
Monica-Elena spune:
Camy - FIV inseamna fertilizare in vitro(adica ovulul tau si cu spermatozoidul lui se fecundeaza intr-un mediu steril si apoi este implantat la tine.
Laparo - laparoscopie se face sub anestezie totala si este o operatie unde cu ajutorul unei camere de luat vederi ti se evalueaza uterul, trompele etc.
Scuze ptr explicatiile care nu sunt in termeni medicali ci consider eu pe intelesul nostru.
Pentru mai multe explicatii da cautare pe forum dupa FIV si vei gasi o gramada de explicatii.
Multa bafta!
Monica