Vorbind cu Dumnezeu - despre casatorie si divort
Raspunsuri - Pagina 3
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui goldi
Michelle, sunt perfect de acord cu tine, mai putin fraza de mai sus. Sotul trebuie sa isi iubeasca sotia, dar respectul nu e si obligatoriu? Iar sotia trebuie sa isi respecte sotul dar nu neaparat sa il si iubeasca ? Witeflower, nu sunt adepta divortului ci a sanselor date relatiei. Zic sanse pt ca lucrurile nu sunt niciodata atat de simple . Insa singura nu poti trage la caruta. Nimeni nu se poate schimba peste noapte, este o copilarie sa credem asa ceva, insa daca vezi ca celalalt continua imperturbabil sa te raneasca in mod voit sau din nepasare, atunci nu cred ca mai poate exista un viitor frumos impreuna. Poate exista un viitor urat si dureros, cu frustrari si reprosuri sau cu indiferenta si ratari, pe care sa ti-l poti asuma sau nu. Numai tu poti pune in balanta . Imi pare rau pentru ce treci . "Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !... In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza |
acestea sunt cuvintele ap Pavel nu ale mele. incercand sa inteleg si nedumerirea ta, carecandva a fost si a mea, pot sa spun ca:
sotul trebuie sa-si iubeasca neconditionat sotia chiar sa-si dea viata pentru ea fara ezitare.
sotia sa-si respecte sotul, sa aibe incredere in el, sa-l incurajeze, si sa se supuna hotaririlor lui-el fiind capul familiei.
un sot care isi iubeste familia va lua mereu hotariri bune cu ajutorul lui D.
drept sa-ti spun de multe ori nu as fi vrut sa fiu in "pielea " sotului meu cand a trebuit sa ia hotariri majore in viata noastra.
o femeie iubeste instinctiv, probabil de aceea nu a mai fost mentionata iubirea.
michelle
goldi spune:
Sa nu aruncati cu rosii dar credinta mea este una mai ... democrata si un text ca cel de mai sus, care spui ca este al Ap Pavel (sunt o ignoranta, recunosc) mi se pare expresia unei societati arhaice in care femeia nu avea prea multe de spus (doar multe de facut!) si in care Iisus a fost primul care a ridicat-o de la picioarele barbatului.
Nu comentez nimic, doar ca ,personal, recunosc intelepciunea zicerii doar pe jumatate. Prefer sa vad in membrii familiei drepturi si indatoriri egale .
Nu vreau sa creez vreo polemica, subiectul este altcuiva, are alt subiect si scop si respect atat autoarea, cat si toate corespondentele ei.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
goldi spune:
Sa nu aruncati cu rosii dar credinta mea este una mai ... democrata si un text ca cel de mai sus, care spui ca este al Ap Pavel (sunt o ignoranta, recunosc) mi se pare expresia unei societati arhaice in care femeia nu avea prea multe de spus (doar multe de facut!) si in care Iisus a fost primul care a ridicat-o de la picioarele barbatului.
Nu comentez nimic, doar ca ,personal, recunosc intelepciunea zicerii doar pe jumatate. Prefer sa vad in membrii familiei drepturi si indatoriri egale .
Nu vreau sa creez vreo polemica, subiectul este altcuiva, are alt subiect si scop si respect atat autoarea, cat si toate corespondentele ei.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui goldi Sa nu aruncati cu rosii dar credinta mea este una mai ... democrata si un text ca cel de mai sus, care spui ca este al Ap Pavel (sunt o ignoranta, recunosc) mi se pare expresia unei societati arhaice in care femeia nu avea prea multe de spus (doar multe de facut!) si in care Iisus a fost primul care a ridicat-o de la picioarele barbatului. Nu comentez nimic, doar ca ,personal, recunosc intelepciunea zicerii doar pe jumatate. Prefer sa vad in membrii familiei drepturi si indatoriri egale . Nu vreau sa creez vreo polemica, subiectul este altcuiva, are alt subiect si scop si respect atat autoarea, cat si toate corespondentele ei. "Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !... In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza |
da si eu gindeam candva asa...drepturi egale, indatoriri egale...dar practica m-a facut sa ma schimb.
au fost momente in viata personala cand a trebuit sa luam o singura decizie.
ce faci atunci cand nu esti de acord cu sotul? cineva trebuie sa lase de la el si sa se increada in celalat. Nu?
Normal, biblic...sotul este cel care care ultimul cuvint.
Dar nu ginditi ca zice in sensul ca:"am hotarit, eu decid, facem cum vreau eu".
Sotul ia in considerare si dorintele sotiei,hotaraste si desigur suporta cu intreaga familie consecintele hotaririi lui.
Sincer a trebui de multe ori sa recunosc ca am facut bine ca am urmat decizia sotului meu.
Asta nu este un semn de slabiciune din partea sotiei, este doar increderea care si-o manifesta.
michelle
RGE spune:
CINEVA SE ROAGA PENTRU TINE!
Rugaciunea este modalitatea prin care Îl slujim pe Dumnezeu (Luca 2:36-38).
Ne rugam pentru ca Dumnezeu ne porunceste sa ne rugam(Filipeni 4:6-7).
“Va mai spun, iarasi, ca daca doi dintre voi se învoiesc pe pamânt sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de
Tatal Meu care este în ceruri.Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor” (Matei 18:19-20)
Daca Isus a învatat ca merita sa ne rugam, noi trebuie sa facem asta.Dumnezeu a facut rugaciunea ca modalitatea de a obtine solutiile si
rezolvarile Sale atunci când ne aflam într-o sumedenie de situatii.Avem promisiunea lui Dumnezeu ca rugaciunile noastre nu sunt în van,
chiar daca nu vom primi exact ceea ce am cerut (Matei 6:6; Romani 8:26-27).
El a promis ca atunci când Îi cerem lucrurile care sunt în acord cu voia Lui, ne va da ceea ce Îi cerem (1 Ioan 5:14-15).
Lipsa rugaciunii demonstreaza lipsa credintei si încrederii în Cuvântul lui Dumnezeu.Ne rugam pentru a demonstra ca ne încredem în Dumnezeu,
ca El va împlini ceea ce promite în Cuvântul Sau si ca ne va binecuvânta mai mult decât noi am putea cere sau chiar spera (Efeseni 3:20).
Rugaciunea este principala noastra modalitate de a-L vedea pe Dumnezeu lucrând în vietile altora. Uneori El întârzie raspunsurile Sale conform cu întelepciunea
Sa si în beneficiul nostru. În aceste situatii, noua; ni se cere sa fim supusi si staruitori în rugaciune (Matei 7:7; Luca 18:1-8).
Nu trebuie sa vedem rugaciunea ca pe modalitatea noastra de a-L determina pe Dumnezeu sa ne ajute sa ne punem în aplicare planurile noastre pe pamânt,
ci mai degraba ca modalitatea de a vedea pus în aplicare planul Lui cu privire la noi. Si asta pentru ca întelepciunea lui Dumnezeu o depaseste cu mult
pe cea a noastra.
Suntem un grup mic de oameni care vin sa slujeasca in folosul vostru.Va asteptam motivele voastre de rugaciune la adresa de mail
cetateanalcerului@yahoo.com si rugaciunile noastre fierbinti sa ajunga la Tatal nostru din cer.
Amin!
Acesta este un mesaj pe care va rugam din toata inima sa-l dati mai departe.Faceti chiar acum acest lucru.Multumim!