Copil captiv sau frica de a ramane singura?
Raspunsuri - Pagina 2
miriama spune:
dar mama ta, luccio, de ce n-a lasat casa sotului ei ca oricum ei nu-i trebuie ca sta in Italia, si atunci primea ea 35000 euro nu "doar" 15000?...
cum adica instanta a hotarat sa ii ramana ei, pai instanta hotaraste in urma analizarii unei cereri, deci mama ta a cerut casa, deci trebuie sa isi asume responsabilitatea; ca tu ai vrea sau ai putea sa o ajuti cu cate ceva, asta e alta treaba, dar sa vina cu totul pe capul tau, e cam mult....
(in paranteza intreb ca nu pricep fiind cu totul in afara domeniului: de ce trebuie sa plateasca mama ta 35000 daca valoarea casei este de 50000? cum a stabilit instanta asa suma?)
tu vorbesti aici de sume de zeci de mii de euro la care altii nici nu viseaza, deci ai si posibilitatea de a plati rate daca te-ai apucat sa le faci... ai alternative sa iesi din incurcatura, trebuie sa vrei!
ilia_99 spune:
cred ca se poate face o evaluare a apartamentului in care se poate arat care este pretul actual, date fiind conditiile din piata, pt ca suma de 35000 sa scada. e o realitate. de asemenea, cred ca se poate vinde ap respectiv de catre mama ta, nu la licitatia bancii, unde oricum pretul va fi muult sub cel al pietei, dupa care dinsa isi poate cumpara o garsoniera, sa spunem, din moment ce oricum sta cu tine in Italia.
si mai cred ca toate astea trebuie facute de mama ta, caci sunt responsabilitatea ei, nu a ta. iarta-ma, eu n-am vazut unde ai vorbit despre sacrificiile facute de mama ta, am retinut doar ca tatal tau vitreg a incercat sa te omoare - Dumnezeule! - si mama ta a ramas in continuare cu el....
inteleg, la nivel de teorie pb fratelui tau, fiindca nu m-am lovit de ea in viata mea personala, slava Domnului, dar.. iarasi nu cred ca e pb ta si nici responsabilitatea ta sa-l tii in viata. citi ani are? banuiesc vreo 25, sa zic.. zici ca ti-e teama sa nu aiba vreun soc si sa ia faca o recadere, sa ia o supradoza. dar un soc poate sa aiba din orice, nu vei putea sa-l feresti de toate si nici nu ai o garantie ca daca rezolvi pb asta financiara el o sa fie mereu ok. iarasi.. renunta la a-ti asuma responsabilitatea pt faptele celorlalti.
ca sa raspund la intrebarea din primul post: cred ca te-ai nascut sa traiesti viata ta, nu a altora, fie ei familia ta de origine. sa devii ceea poti sa devii, sa te definesti ca om, sa-ti intemeiezi familia ta si sa aduci pe lume un copil sau mai multi, pt care sa fii responsabila. dar si pt ei, doar pina la un punct.
bird70 spune:
Uite cum vad eu treaba. Daca se poate reevalua apartamentul ca sa scada suma datorata fostului sot, ar trebui sa faceti asta. Oricum, daca mama ta nu locuieste in Romania ar trebui sa vanda apartamentul iar banii care ii revin sa ti dea tie sa-i pui la datoria pentru casa in care locuieste cu fratele tau (evident sa faceti acte in care ei sa-i revina procentul respectiv din casa). Rata la suma ramasa ar trebui platita de fratele si mama ta, ca si chirie. Inteleg ca faci fapte bune si ai grija de familia ta dar ai grija sa nu te autodistrugi. Daca tu te bagi in datorii la care nu le vei face fata, cine va mai avea grija de ei? Ai grija de tine si de sanatatea ta financiara ca sa poti sa-i ajuti pe ei.
Sotul tau cum vede faptul ca cheltui atat de multi bani pe mama si fratele tau?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luccio_d Multumesc pt raspunsuri in primul rand. Mama mea in timpul casatoriei a cumparat un ap impreuna cu fostul sot, instanta a decis ca apartamentul sa ii ramana ei iar ea sa il despagubeasca. Dat fiind ca ea nu dispune de bani si nici instanta nu a fost de acord cu esalonarea platii, fostul sot a purces la executarea silita a imobilului. Apartamentul este in Bucuresti numai ca datorita crizei valoarea lui a scazut la 50.000 euro. Daca la licitatie se vinde cu 50 sa zicem, ei ii raman 15.000. In plus casa pe care am cumparat-o in Italia este casa in care traiesc actualmente mama si fratele meu, eu si sotul locuim in alt apartament proprietatea sotului meu. Ma gandesc asa : sa inchiriez ap din Bucuresti si cu banii de pe chirie platesc creditul, nu stiu insa cat este de fatibil. In fine este f complicat totul. Elle-seb ai dreptate ca ar trebui sa ii spun fratelui meu ca nu mai pot doar ca imi este teama ca asta l-ar purta catre o moarte sigura (5 prieteni ai lui au murit in 2 ani din cauza unor supradoze) traiesc cu spaima sa nu il pierd, pana la urma este singurul punct de referiment pt mine.Il iubesc mai mult decat ma iubesc pe mine, practic eu am fost cea care a avut grija de el de cand avea 2 ani. Lali cum fac sa imi las mama pe drumuri cand ea tot ce a facut in viata a fost un sacrifciu facut pt noi, nu pot, nu ma lasa inima. |
Eu nu am spus sa iti lasi mama pe drumuri, dar este o mare diferenta intre a iti lasa mama pe drumuri si a face tu doua credite ca ea sa aiba doua case, una in Italia alta in Romania.
In momentul in care tu platesti ratele unei case pentru mama si fratele tau in Italia deja faci un lucru extraordinar pentru ei.
Daca nu spuneai singura ca esti la capatul puterilor nu ma gandeam la asta. Nu ti-as fi judecat optiunile daca nu scriai ca vrei sa te revolti sa nu mai duci atat greutate pe umerii tai. Gandeste-te si la tine, doua credite luate pentru altii inseamna o greutate mare si pentru tine si pentru familia ta (ma refer la tine si sotul tau).
Inca o data iti doresc numai bine si sa ajungi sa iei o decizie buna !
crisu_r spune:
Luccio mama sau fratele tau lucreaza? daca da, pune-i sa participe la plata ratelor. Ok, esti singura care ar putea face un credit pentru o suma asa de mare, dar asta nu inseamna ca tu va trebui sa fii singura care il si achita.
Daca nu are forme legale, nu inseamna ca nu castiga nimic. asa ca, lunar, impartiti cheltuielile la trei.
inteleg de ce sa faci tu creditul. inteleg de ce vreti sa pastrati si apartamentul din bucuresti, nu inteleg de ce tu esti singura pusa la plata ratelor.
O achizitie imobiliare nu e niciodata o prostie, daca nu te aduce la sapa de lemn.
Mult succes si fruntea sus! Nu ai ajuns atat de departe prin propriile puteri ca sa lasi acum toate problemele sa te traga la fund. Ai luptat, atunci lupta!
Stii ce se spune? Sa nu ne dea Dumnezeu cate putem duce. Pentru ca putem...
luccio_d spune:
Imi cer scuze pt ca nu am raspuns , dar am fost plecata 2 zile.
Citind povestile fetelor de la "copilul Captiv" m-am identificat mut in ele, simt ca eu sunt jucaria mamei mele, in sensul ca ea ma are pe mine si asa nu se mai preocupa de nimic.
Aseara am vorbit cu ea dupa ce s-a intors din Romania, am transat problema si i-am zis sa vada ce face pt ca eu nu mai pot si in plus de asta nu mai vreau.Concluzia este ca a zis asa :apartamentul din Bucuresti il renovam (tot pe banii mei) si il inchiriem, cu chiria rezultata platim rata la banca.
Suna bine propunerea doar ca nu stiu cart este de reala.
Sotul meu nu zice nimic , eu muncesc in activitatea pe care el o are si acesti bani sunt un fel de salariu asa ca el de la el nu pune nimic.
Ilia-99 o evaluare a apartamentului nu se mai poate face in faza de executare silita , s-a facut una in recurs scazand valoarea ap. de la 120.000 euro la 70.000.
Daca mama ramanea cu 15000 de euro nu rezolvam nimic , creditul era de 50.000, oricum trebuie sa astept rezultatul de la banca sa vad daca imi acorda acest ultim credit, pe care probabil il voi face pe 30 de ani cu o rata de 350 euro.
Trist este ca voi avea 63 de ani la terminarea acestuia :((
andacos spune:
Luccio,imi pare rau dar eu nu cred ca esti nici copil captiv(cam repede am ajuns sa ne erijam in copii captivi)si nu intzeleg ce e cu teama de-a ramin e singura!Parca tu ai familia ta ,nu?
Eu imi amintesc ca acum citziva ani ai deschis un subiect asemanator,cind ai luat creditul pentru casa!
deci concluzia mea este...tu nu ai invatzat nimic in intervalul asta,nu intzeleg scopul subiectelor tale(eu le vad ceva d egenul ...uite ce "vraji"am mai facut pentru familia mea!!!!)atita timp cit tu oricum ai hotarirea luata,n-am sa intzeleg d ece itzi bagi pielea-n saramurainca odata...pentru o casa din Romania,atita timp cit tu ai credit pentru mama tain Italia!
De ce nu vinzi casa din ro ,sa-tzi achitzi o parte din credit ,s anu mai platesti pina la 63 de ani!
Citeodata...ne-o facem cu mina noastra,sincer!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
crisu_r spune:
mai e o varianta, daca nu ai nevoie de apartamentul din ro. faci creditul, platesti datoria, renovezi apartamentul si il scoti la vanzare pe mai multi bani. apoi achiti creditul.
nu te pune nimeni sa platesti la nesfarsit pentru un bun imobiliar pe care nu-l vrei si care nu iti aduce decat neplaceri.
viviana spune:
Pai, oricum ai da-o tot in pierdere iesi.
Daca renovezi si inchiriezi s-ar putea sa nu iti ajunga banii si pentru plata ratei si pentru amortizarea cheltuielilor cu renovatul.
Chiriile merg prost.
Daca vinzi, (ceea ce nu as recomanda - nu e momentul pentru a vinde proprietati) iarasi nu e bine pentru ca mama ta ramane fara casa. Ce va face atunci cand nu va mai vrea sa locuiasca in Italia? Unde se va duce?
Trebuie sa gandesti departe in viitor.
Si mai devreme sau mai tarziu s-ar putea sa apara discutii intre tine si sotul tau pe tema banilor.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
luccio_d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Pai, oricum ai da-o tot in pierdere iesi. Daca renovezi si inchiriezi s-ar putea sa nu iti ajunga banii si pentru plata ratei si pentru amortizarea cheltuielilor cu renovatul. Chiriile merg prost. Daca vinzi, (ceea ce nu as recomanda - nu e momentul pentru a vinde proprietati) iarasi nu e bine pentru ca mama ta ramane fara casa. Ce va face atunci cand nu va mai vrea sa locuiasca in Italia? Unde se va duce? Trebuie sa gandesti departe in viitor. Si mai devreme sau mai tarziu s-ar putea sa apara discutii intre tine si sotul tau pe tema banilor. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Ai inteles perfect care este situatia mea.
Andacos nu am facut niciodata "vraji" pentru familia mea, am incercat cel mult sa ii ajut pe ei si sa uit de mine. Daca ai citit subiectul legat de casnicia mea probabil ai vazut ca sunt casatorita cu numele.