Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 6
loryi1974 spune:
Sorana,nu se intampla nimic special cu conditia esentiala ca acelui copil sa ii placa ce face si cu cine face.Altfel e mai greu.Trebuie sa gasesti profesori care sa se plieze pe copil,dar sa fie in acelasi timp si eficienti.![]()
Nu ii afecteaza in niciun fel scoala sau joaca sau hobbyurile.Trebuie sa te gandesti la o organizare buna,in sensul ca programul sa fie ok,zilele alese ok-cele in care sunt mai putine teme de facut,sa nu depaseasca o ora jumate- de altfel un curs standard ptr copii este de o ora jumate.Ar fi bine ca a doua limba sa fie de o ora la inceput.Profesorul sa fie prietenos ,dar totodata si ferm.Orele alese sa fie in intervalul in care copilul este activ de obicei.Nefiind obosit sau la capatul unei zile obositoare,normal ca invata mai usor,retine mai usor ,ca si noi de altfel.
anya spune:
Depinde de programul copilului, de cat de rezistent este si de placerea cu care se lanseaza in activitati noi. La copilul meu cred ca ar merge si cochetez si eu cu ideea asta - dar de la anul. Poti incerca si daca ti se pare obositor pt copil puteti renunta/amana.
happiness spune:
A mea face doar dans si engleza...Cred ca inca o limba straina la 8-9 ani ar deruta-o teribil de tare. As vrea sa invete si un pic de germana, dar nu acum, mai incolo. Nu vreau sa ajunga sa ma urasca ca nu mai are timp de role, din moment ce ei ii place atat de tare sa faca si altceva decat sa invete.
sorana spune:
Prin forta imprejurarilor ca sa zic asa vom incepe italiana probabil pe la jumatatea lui septembrie iar engleza cel mai devreme jumatatea lui octombrie. Evident la anul, anul asta doar engleza si asta doar in pana in mai.
Lory - sper sa fie profesorul potrivit la italiana, fi-mea o place pe doamna cu care va face. Organizarea este o mare problema. De fapt este motivul pentru care am renuntat la chitara si sper s-o putem relua, macar peste vara, daca nu se poate altfel. Sportul e la club, cu zile si ore impuse de club, engleza si chitara erau cu profesori in particular, dar fiecare cu program incarcat. 2 activitati extra scolare intr-o zi mie mi se pare exclus. Plus am "tzaca" ca macar duminica sa fie 100% libera. Deci: Badminton - 3 zile/saptamana, italiana - 1zi/saptamana, engleza - 1zi/saptamana si chitara 1zi/saptamana. Adica asa ar arata programul de anul viitor si mi se pare .... cam prea mult. Nu e irealizabil dar e mult. Ca si anul asta chitara pleaca prima si apoi, daca e prea mult, pleaca engleza. In ultima instanta reducem badmintonul la de 2 ori/saptamana. Suna a plan, nu? ![]()
Happi - eu cu italiana n-am de ales. Adica e ori face, ori ii schimb scoala, pentru ca la noi se va da examen la sfarsit de cls IV-a. Asa ca, in ultima instanta va face doar italiana si badminton (anul asta e engleza si badminton). Si eu tin la "timpul de role", mai ales ca mergem impreuna ![]()
Oricum face 2 limbi - adica italiana la scoala si engleza acasa. Dar, pe de alta parte, ea a facut mereu 2 limbi (in gradi engleza + germana).
Multumesc tuturor de raspunsuri.
anya spune:
Al meu a avut perioade cu doua activitati pe zi (cel putin una din ele sportiva). E adevarat ca nu perioade foarte lungi. In mod obisnuit are doar 1/zi, iar sambata si duminica sunt libere. Noi ne-am inteles ca tragem tare toata saptamana iar sambata si duminica ne distram.
Sabina spune:
si depinde si ce vrei. cu,m zici tu chitara odata pe saptamana suna simplu, dar in mod normal artrebuie sa studieze si singura in fiecare zi.
la noi de asta nu incap f multe, pt ca la pian trebuie sa faca in fiecare zi. De joi pana luni nu a pus mana(ea inca nu face singura din pacate, iar sotul meu a fost doborat de gripa. ceea ce m-a stors pe mine cu amandoi pe cap....n-am avut putere si de pian)
ei bine, s-a vazut la lectie, s-a cam suparat doamna. In sensul ca ne-a atras atentia ca daca e mereu nepregatita, devine nesigura pe ea si dezvolta un complex, apoi o respingere. Doamna noastra e f f fina, e maximum de supraerae pe care il poate exprima:P (la un copilas de varsta asta, ca mie mi-au auzit urechile destule in liceu ,camd am avut perioada de loaza,
, e aceeasi profesoara )
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Are dreptate Sabina, depinde si ce face. Daca e vorba de dansuri sau sport - timpul ocupat e doar cel de la antrenamente. Daca e vorba de limbi straine, instrument - va trebui lucrat si in particular (teme, exersare). Cel mai bine e sa-i combini ceva "de miscare" cu ceva mai "de studiu".
happiness spune:
Si mie mi-ar placea sa faca si germana, pentru ca la scoala dintr-a cincea va face franceza. Ma tem insa sa nu o supraincarc...Nu ma vad alergand si la dans, si la profa acasa, plus teme, plus scoala, plus spectacole. E cam mult.Si intr-adevar, si la engleza si la germana trebuie sa invete si acasa, deci se inmultesc temele . Sa vedem cum incepe la anul cu engleza oficiala.
loryi1974 spune:
In primele doua clase engleza este optionala.Din a treia devine materie obligatorie.Cred ca asta vrea sa zica.