Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(57)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

Fetelor, eu am fost ieri la dr. in Ungaria si nu sunt tocmai incantata de ceea ce mi-a spus. Adica, daca pana acum copilashii mergeau in paralel cu dezvoltarea, ieri mi-a spus ca fetita e cam micuta in raport cu baietelul. Pentru orice eventualitate, m-a trimis sa fac un eco doppler la un medic specialist.
Saptamana trecuta, vineri, cand am fost aici in Romania la control, dr. nu mi-a spus nimic de asa ceva.
Miercuri am programare, tot in Ungaria, la eco doppler.
Dr. a zis ca daca se descopera vreo problema, va trebui sa-i scoata. Mi-e tare teama, ca sunt atat de mici... Baietelul are 1,2-1,3 kg; si el e cel mare...
Sper sa fie doar o alarma falsa...
Eu doresc din suflet sa trec de 34 sapt. si sa nasc aici, in Romania. Dar sunt optimista si sper ca D-zeu ne va ajuta.



30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monas

Nu va spun ca baitza este f grea pt noi. La prima baie am obosit amandoi si transpirat, de zici ca sapasem o tarla intreaga, iar copiii erau doar cu numele spalati...asa mai mult o inia o pauzare :))Dezamagita, am zis ca le fac baie la doua zile, nu in fiecare seara. Azi e seara de baie, sa vezi circ.

mama de Eva si Fabian din 8 Martie 2011



Monas,si eu la faceam si inca le mai fac baie la doua zile....iar acum pe par ii spal chiar si mai rar ( Dragos a inceput sa nu mai vrea de loc la foen). Vara,cand a fost foarte cald le faceam un fel de dus in fiecare seara,pt ca transpirau... sau asa credeam eu... macar ii mai racoream un pic
Eu am nascut pe 30 nov,era deja iarna si recomandarea la iesirea din spital a fost,pornind de la greutatea lor mica,sa fie in camera cam 24-25 grade(nu 21-23)pana ajung si ei la 3.5-4 kg.Baie le faceam in camera si automat cresteam temperatura... crestea si umiditatea...nu va spun ce nasol e la 27-28 grade cu umiditate 80%... eram toata o apa.... asa ca de voie, de nevoie am trecut la spalatul o zi da,una ba.Dupa baie nu puteam aerisi pe geam ca erau ei proaspat imbaiati si dormeau...iar pana se normaliza temperatura si umiditatea pe usa camerei ...trageam un somn

Dragos si Eva _30.11.2009


mucosii

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adishor_1975 spune:

mammarutza, iti doresc sa fie bine, tin pumnii. sa ramai optimista.

viss si monas, FELICITARI! ma emotionez cand vad anunturile cu noi mamici de gemeni. retraiesc si momentul meu ..

sugubina, am incercat sa votez, imi cere autentificare, sa-mi fac cont. o sa-mi fac, imi plac tare muuult Puficele :)

mi-am luat carucior rosu dela babyexpo, negociat la 1880 ron.
http://www.magazinul-copiilor.ro/carucior-gemeni-cam-twin-pulsar-p-1568.html

am iesit de cateva ori, intr-adevar, se uita lumea, comenteaza, ma masoara, analizeaza etc.

Porumbitzele iau in greutate asa de bine, ca mi-a zis pediatra sa o lasam mai moale, sa nu se ingrase prea tare!

merge cam greu cu alaptatul, adica este putin lapte, de baza este biberonul.. nu stiu ce sa fac sa ajung macar la 4 luni cu alaptatul, sper
dorm tot f putin, ma ocup singura de fete noaptea, ma mai ajuta sotul meu cand tipa amandoua in acelasi timp.

inca nu am slabit, nu tin dieta de teama sa nu pierd laptele. adica am tot 15 kg peste.

dar cel mai important lucru, ma simt din ce in ce mai bine, infloresc cand ma uit la fetitele mele.. ma topesc dupa ele.

in continuare mi se pare ffffff frumos sa cresti gemeni

mi-ar placea sa organizam o intalnire mare cu gemenii in parc, ce ziceti??

cu drag, weekend placut, Adishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

mammarutza- sper sa fie bine,stii ca si la mine sunt probleme si medicul din Cluj zicea ca este f important este momentul cand se decide sa se intervina,adica sa se faca cezariana.totul depinde de medicul care decide acest lucru si zicea sa se faca si intr-o clinica unde sunt conditii pentru bb nascuti sub greutate.tu unde vrei sa nasti? eu astept inca rezultatul de la amio si apoi mai ma duc o data la Cluj sa vad ce zice.Daca nu te superi,bebele mic cat are? te pup si-ti doresc numai bine.sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

mmammarutza: sper sa fie bine pt bebeii tai. curele de maturare pt plamani le-ai facut? ca la mine tare bine au prins (am facut 3 cure duble) si bebicii mei nu au avut nevoie de ventilare , nascuti la 34 saptamani.
adishor: mi-ar placea dar as putea numai peste ceva vreme.///sa putem iesi si noi.
gabitza 35: crede-ma ca aseara am cazut lata, deci baia am facut-o )doar una) azi si urmeaza si pt fata pe seara. vad ca mi-a iesit mai bine de data asta. insa ma recunosc in povestirea ta cu temperatura si umiditatea:)) exact asa si la noi. nu stiu cand ma voi incumeta sa le fac la chiuveta, asa cum m-au invatat in maternitate.ca e mai comod, insa mi-e teama sa nu-i scap din maini.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Monas las ca gasiti voi un sistem si cu baita; noi facem mereu la cadita mica, o punem in sufragerie pe masa, umplem cu ualele, dezbracam un beib, il punem in cantar, apoi in baie, face clip clop, dady il ridica eu il spal, intuarcem cainele cu fundu in sus, mamy spala, apoi pe cap dady si o clatim; mamy sta cu prospelu la prindere.

Eu m-apuc sa o uleiesc si sa o imbrac, si dady se apuca de celalt caine:dezbracat, cantarit, notat in carnet, pus in baie, facut clip clop cu bubuluci, sapunit pe fata.

Intre timp eu sunt cam gata cu caine 1. Il ajut sa o spele pe spate pe fata nr.2; scoatem si apoi fiecare cu beibu lui la uleit si imbracat si caciulit.

It's a system si vad ca merge, Apoi dady merge sa faca lapteek si ne despartim sa le dam papa-dupa pe la 22 si ceva suntem gata mancati, pus cainii la patucin, nimeni nu mai scoate un sunet pan la 7 dimi e si mamy si dady linistiti!

mmammarutza succes la eco sa vii cu vesti bune. Las ca sunt peste un kill si sigur vor fi bine, in caz ca ii scoate.

adishor_1975 da cere sa faci un cont da nu dureaza mult,1minut. Multumesc anticipat! Super tare carutu,imi plac la nebunie astea ca trenu! Data viatoare cand iesi sa numeri "Uaurile" e tare amuzant.. Si eu cu laptele tot asa, mai mult mulg sa le dau bibi, dar ele manca si mult fiecare acu si e normal..
Sunt de acord cu mitinguitu!!

Am fost putin afara, pana in IOR, dar nu am stat mul ca mi s-a parut cam vant si ne-am intors, fetele nu prea au mancat cand am venit, erau cu degetu in gura si maraite si le-am patucinizat. Linistee..ce bine suna!



Puficele va roaga sa le dati un vot la concurs.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

helo everybody!

se pare ca primavara asta se lasa asteptata din greu! eu cred ca vine vara direct...

Vreau sa urez si eu bun venit pe lume perechilor de gemenasi care s-au nascut de curand: Eva si Fabian, Sonia si Sergiu!
si FELICITARI mamicilor Monas, Viss refacere rapida si multa sanatate si putere pentru a creste minunile din viata voastra!

Misspii si Mammaruta, sa dea Domnul ca bebeii sa creasca amandoi cat mai apropiat ca greutate si sa nu fie nevoie sa se nasca prematur! Este riscanta sarcina gemelara si intr-adevar, o sarcina greu de dus, mamicile care au avut si sarcina unica si gemelara au vazut diferenta...

Vad ca va luptat cu kilogramele unele mamici, ei bine si eu m-am luptat cu vreo 3 dupa ce am nascut timp de cateva luni, dar la nici un an am dat jos mai mult de 3, respectiv vreo 13 kg Atat de solicitanta e viata mea acum! Am intrat in sarcina cu 57, am ajuns la 79 si acum am 47 (dar sunt mignona si am oasele mici, nu va inchipuiti ca sunt un scheletzel )

Carmelly, ma bcuur ca ne mai dai vesti despre tine si gemenii tai! Cum adica tati v-a cam parasit? vrei sa spui ca e mai mult plecat, nu?

Eu sunt tare fericita ca am gasit in final caruciorul ideal pentru gemeni, dupa ce am incercat inca 2 pana acum... daca as fi stiut ce trebuie sa aiba un carucior de gemeni, l-as fi luat de la inceput, dar deh, ce sa-i faci, lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Am gasit idealul:
- carucior de 76 cm latime care incape pe aproape orice usa,
- in care copiii stau unul langa celalalt si stau foarte comod, dorm cu orele in el,
- se pliaza ca o carte dintr-o singura miscare, si nu tip umbrela, ca uram sa tavalesc caruciorul pe jos prin praf si incape foarte bine in portbagaj
- cantareste doar 12 kg, practic e ca un fulg pe langa tancul pe care l-am avut; il inchid pac dintr-o miscare, il deschid la fel de usor, nu-mi vine sa cred.
- se manevreaza cu o singura mana foarte usor
- are cos de cumparaturi incapator dedesubt dar si 2 spatii de depozitare in spatele spaterlor
- nu-mi prind degetele in nicio centura, etc (am ramas cu o sensibilitate la maini dupa sarcina, nu mai am forta sa strang) practic spaterele, centurile, totul al el merge extrem de usor
- am rezolvat problema soarelui in fata, pentru ca are niste coviltire extrem de generoase, practic nu am mai vazut la niciun carucior si am studiat tot ceea ce exista, baietii mei sunt foarte fitzosi si nu suporta soarele sa le bata in fata, nici vantul
E adevarat ca a trebuit sa-l comand afara pentru ca la noi nu se gasea, l-am adus din Anglia, dar merita cu varf si indesat (1680 ron)
Este foarte apreciat in USA baby jogger city mini http://www.babyjogger.com/celebrity_customers.aspx , eu l-am luat culoare predominant negru cu un pic de rosu http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_47_10751_-1_14561_96338_10001_14051

va pupic, sper sa participam si noi la intalnirea gemenasilor in parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Sugubina, baia motanului nr 1 a mers azi muult mai bine decat prima. Acum astept sotul s afacem si baia motan nr 2.Cred ca baiatului ii cam place in apa. Aporpos, nu am apucat sa cumpar colacei. Daca cele care aveti , deja sunt prea mici pt bebeii vostri, sa stiti ca le cumpar eu. azi am ramas singura cu amandoi cateva ore nu multe, insa vad ca am timp sa stau si la calc:)).Asa ca sper spre bine.
. ma duc sa incerc sa fac album.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Am pus niste poze in album aici. Acum voi cum le vedeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

MONAS, nu se vad pozele... Sau n-am stiut eu sa deschid albumul...

Mammarutza, Misspii, sa dea DD sa fie bine bebeii!!

Ariadna, bine ai revenit, sa ne mai povestesti de minunile tale!

Sugubina, asa eram si noi cu baia, uneori ne mai ajuta mama ca sta langa noi si venea seara, atunci era mai usor. Pana la 6 luni noi le-am facut baie in "Tummy Tub", cadita din aia ca o caldarusa, stateau pana la piept in apa, erau foarte usor de tinut si spalat si le si placea la maxim. De la 6 luni, vreo luna le-am facut in cadita ca nu mai incapeau in Tummy si apoi am trecut la vana, in scaunele de baie.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput