"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Luna, si eu sunt cam in situtatia ta. In sensul ca fii;mea se plictiseste sa stea la masa. Ia cateva guri cat ii dispare senzatia de foame si apoi ii vine a pleca. Daca o las sa stea pe langa masa si ii mai bag eu in gura cateva bucati de mancare, le ia si spune singura cand s-a saturat. Daca o las sa se ridice cu cat a bagat singura in ea, dupa vreo ora incepe sa cauta painea sau altceva. Ea nu mananca iaurt deloc, ca i-as da, dar nu vrea. Cu fructele la fel, sunt doar cateva care ii plac. Incerc sa nu insist, niciodata nu am avut pretentia sa manance tot din farfurie. Dar sunt zile cand ia 2-3 guri (efectiv, numarate) si zice ca gata, nu ii mai este foame. Uneori reusesc sa o las in pace, alteori mi se pare ca e chiar prea de tot si insist sa mai ia cateva guri sau ma ofer sa ii dau ceva ce ii place sigur (lapte cu cereale e singurul lucru care nu il refuza niciodata). Cred ca relaxarea legata de cat/ce mananca un copil vine fara probleme la parintii ai caror copii chiar mananca bine. Eu ma indoiesc ca zile la rand organismului copilului meu ii trebuie doar 50-80g de mancare la o masa. Asa ca spre binele ei (cred eu), insist sa mai ia macar cateva guri.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu folosesc varianta cu "vine hotul".
A inceput bunica-sa si am continuat si eu.
Eu nu-l vad ca pe ceva rau. Pentru ca ea se distreaza, iar hotul nu o face sa manance daca ea nu mai vrea.
E doar prietenul ei imaginar.
Cand se pune la masa, striga singura: hotu,hotu si apoi baga in gura lingura/furculita cu mancare si rade.
cateodata pune degteul la gura, adica sa facem liniste, ca mananca hotul.
Cand nu mai vrea sa manance zice: hotu nu mai papa.
De fapt hotul este peste tot in viata ei, nu numai la mancare.
Hotul este prietenul ei cu care vorbeste la telefon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Eu stiu ca nu e bine sa se pacaleasca un copil ca sa manance. Maica-mea facea asa cand ii dadea de mancare lui Lucas, se juca de-a avionul, spre disperarea mea.

Iar despre faza cu acea cucoana care invata copilul sa faca la olita cu ciocolata, mie nu mi se pare deloc amuzant, m-a ororizat din varii motive: dresarea cu recompensa, si ce recompensa!!!! , copil prea mic pentru ciocolata, plus ca ce invata copilul despre asftel de recompense, Olympia avut dreptate cand a semnalat problema unui posibil viitor abuz (vedem multe cazuri de copii ademeniti de violatori si criminali cu bomboane si dulciuri!), plus ca mi se pare ingrozitor, ca parinte, sa-mi las copilul pe mana unei bone care sa-si bata astfel joc de micutul meu! Bona aia este ea insasi o abuzatoare! Ea se amuza de copil si mai impartaseste si altora "isprava" ei, iar la randul lor acestia din urma se amuza, si tot asa, un adevarat cerc al batjocurii! Saracul copilas-cobai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluighe spune:

am zis de test fara legatura cu copiii. pentru mine suna de genul "daca puricelui i se taie picioarele, nu mai aude" ( pentru cine nu stie bancul, dau detalii); in rest, sunt perfect de acord cu tine. eu stiu din experienta proprie cum e cu fortatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Aaa, Laura, si eu imi car cu multa placere puiul in brate, cu tot cu cele 14-15 kg ale lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Anca_a, te-as ruga sa ai interventii la subiect. Sunt sigura ca ai multe lucruri interesante si constructive de spus. Parerea ta despre cat de varza este sau nu in capul altui user nu ne intereseaza si te-as ruga sa te abtii la astfel de cometarii care trec de limita acceptabila unei discutii civilizate. Multumesc

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Laura da, cam asa si la noi, desi am o atitudine relaxata, totusi faptul ca cere ceva de mancare dupa 20 min dupa ce ne-am ridicat de la masa imi arata ca nu mananca de fapt cat are nevoie. La ea nu e vorba de plictiseala, pentru ca ramane in continuare la masa cu noi, sta pe scaun, insa e clar ca nu mai mananca in ideea ca obtine altceva peste putin timp. Si pentru ca se alege praful de masa aia cat de cat sanatoasa, normal ca peste 20 min incercam (sotul si reuseste ca e categoric) sa ii dam tot ceva sanatos, ceva care ii place cat de cat. Insa recunosc ca as vrea sa o dezobisnuiesc de obiceiul asta. Nu am pretentia sa manance tot din farfurie, stiu ca stomacul de ex e de marimea pumnului copilului, deci nu intentionez sa o indop.

Alexandra noi nu folosim prieteni imaginari la masa caci vreau sa manance ca ii este foame, nu ca ii mananca altcineva mancarea. Iarasi sunt de parere ca, a face chestii pentru altii (mancat ca vine hotul, imbracat ca vine hotul, culcat ca vine hotul, etc) inlatura cauza reala pentru care facem aceste lucruri si scapam din vedere rezultatul final. Adica nu mancam strict cat ne este foame ci pt ca vine hotul, nu dormim de somn ci pt ca vine hotul etc.

Astea se pot traduce mai tarziu cu "ma casatoresc ca sa intru in randul lumii, nu din dragoste; fac copii ca asa cere societatea nu ca imi doresc eu". Poate e o extrapolare majora insa eu mi-as dori ca ai mei copii sa faca in viata ce le place in general atat timp cat nu afecteaza alti indivizi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluighe spune:

mai explic putin si gata.toata lumea este de acord ca e important modul de servire/prezentare a mancarii in stimularea sau nu a apetitului; d'apai sa nu o vezi chiar deloc! joke: oamenii aia cred ca nici nu nimereau farfuria, ce idee sa aiba de dimensiuni ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

La mine nu e nevoie nici de hot nici de avion nici de tv de nimic...
Mananca absolut tot si nu refuza nimic...uneori dupa ce termina supa se uita la mine ca si cum "pai numai atat?!" atat. Stiu ca poate va inchipuiti ca sunt o mama rea dar sincer eu m-as satura dintr-un castronel din care ii dau lui. Dar eu nu ii dau nimic intre mese nici biscuite, nici iaurt doar f rar cand vad ca intradevar nu s-a saturat (vine singur la buc si maraie) iar fructe nu pot sa-i dau ca mie teama sa nu se inece ca nu prea avem dinti :)
App de copii care nu mananca dimineata. Eu am fost genul asta de copil si nici acum nu pot manca dimineata, numai daca simt miros de mancare cand ma trezesc imi vine sa vomit. Asa am fost de mica. Se chinuia maica-mea cu mine si nimic. Am facut si sport de performanta si tot nu mancam dimineata. Cel mult un grefuit si ala in sila pt ca trebuia.
Nu am avut niciodata prb cu stomacul.
Dar cunosc o fetita care tot asa cand o vedea pe mama ca vine cu mancarea din start spunea nu. Nici nu se apropia de ea bine. Era un chin sa-i dea sa manance acum are 8 ani si a bagato la regim. Bineinteles ca doctorul. A avut o perioada parca pe la 6 ani daca stateai cu ea la masa te cruceai manca tot ce prindea.
Si eu sunt de pare ca un copil nu ar trebui fortat. Mai bine te chinui si ii explici ca mancarea are vitamine si o ajuta sa creasca mare, sa-i creasca parul, sa aibe putere mai multa de joaca nu stiu...zic si eu ce ne zicea mama noua cand eram copii. Dar bineinteles ca depinde si de copil la unii poti sa le povestesti cate in luna si in soare daca asa e organismul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
S-a facut un studiu in care participantilor li s-a pus o farfurie cu mancare in fata...jumate au mancat normal, jumate au mancat legati la ochi. Nici unul din cei care au mancat legati la ochi nu a mancat tot!!! Ceilalti mancau tot. De ce?

Ai si un link catre studiul respectiv? Ca io am unul si rezultatele sunt exact PE DOS, adica mancam cu 36% mai MULT daca NU vedem cat avem in farfurie

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20709127

Citat:
Ca o concluzie, daca cineva vine si-mi striga in fata ca-mi arde casa, n-o iau ca pe un atac la linistea mea, nu-i zic ca-i prost, nebun, rauintentionat sau nepoliticos, nu insir cate asigurari mi-am facut sau ce sisteme de alarma am instalat, nu ma iau de el ca nu-i pompier, ci ma duc si verific!

Pe un forum de discutii "concluzia" s-ar transpune cam asa: daca eu sunt acasa tolanita pe canapeaua personala si primesc un telefon de la un individ necunoscut care locuieste la 1000 km distanta si care ma anunta ca, judecand dupa tonalitatea telefonului, el e convins ca tocmai imi arde casa ... trebuie sa sar pe geam in secunda urmatoare

Mergi la inceput