"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Olympia cred ca am uitat sa zic anterior unde eram de fapt de acord cu tine (bine sunt de acord cu mai multe idei dar asta vreau sa o accentuez):

Recompensa=pericol de abuz....

Luna, deci nu-s chiar asa exagerata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Merci pentru raspuns, Laura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

olympia, nu a zis nimeni ca viata de parinte e usoara:)

Ce tie (nu tu, in mod special, in general) ti se pare cauzator de dezechilibre in viata unui copil, pentru altcineva poate fi un lucru bun.

BAZAR UMANITAR

Dresajul sigur cauzeaza dezechilibre mai devreme sau mai tarziu, de asta nu ma indoiesc nicio clipa. De fapt ma deranjeaza teribil titlul, de cate ori scriu si baga fiimea cate-un ochi zice "da cine pe cine dreseaza mami? Cum sa dresezi copii, ce-s animale de circ?".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

of, olympia...da, dresajul conntinuu poate cauza dezechilibre.
Spun "poate cauza", nu "sigur va cauza".
Nu spun "sigur", pentru ca depinde foarte mult si de copil.

Dar daca se opreste aici, la olita, nu cred ca va fi afectat copilul pe viitor.

Aici spuneam eu ca exagerezi. Ca iti inchipui ca asa va decurge toata viata acelui copil, cu bucatica de ciocolata/sau altele, drept recompensa pentru nu stiu ce activitati/reusite etc.

Mergi la inceput

anca nu stiu ce sa iti zic, referitor la alimentatie.
Fi-mea mananca foarte bine, fara a fi meritul meu.
Sau poate e si nu mi-am dat eu seama

Ea a avut mereu apettit. Iar eu nu m-am stresat niciodata ca mananca prea putin, avand in vedere ca ea a fost mereu mai zdravana.

Referitor la calitatea mancarii...
Ea mananca ce mancam si noi.
Fructe exista in permanenta in casa si mananca zilnic pentru ca ii plac.
II plac sucurile de portocale f mult si le bea cu placere.

Mancare prajita noi nu mancam, pentru ca eu am luptat toata viata cu silueta:)
Mezeluri nu exista in casa.

Dimineata, de exemplu, mananca paine cu unt si cascaval, sau pate de soia, iaurt, banana.
Nu toate odata:)
Sau ou ochi facut in apa fiarta, sau ou fiert.

Dar uite, de exemplu, eu ii cumpar si biscuiti din comert, fara sa fiu stresata ca nu-s bio:)

Si azi, l-am prins pe bunica-su cu matza in sac:))
Ii dadea a patra bucatica de ciocolata, atunci cand am venit de la serivici...

Cand am ajuns eu, a disparut si ciocolata ca prin senin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Alex_andra, si eu ii dau fetitei mele biscuiti din comert, numai ca nu e innebunita dupa ei.
Cu ciocolata am asteptat pana acum vreo 2 luni sa-i ofer prima oara, in ideea ca nu va fi innebunita vreodata, ca mine sau ca tatal ei, dupa acest tip de "mancare". Ti-ai gasit, mananca ciocolata acum de parca numai cu asta am hranit-o pana acum.
Numai ca nu o las eu pe cat ar vrea. Deh, meteahna mea cu pusul limitelor.

Daca stau si ma gandesc, o singura chestie o mananca intr-adevar cu placere (dupa Nutella, desigur ): macaroanele cu mult sos si multa branza. E absolut innebunita dupa asta. I-am si zis ca va trebui sa se marite cu un italiano vero in viitor ca sa fie sigura ca va avea cel putin de 5 ori pe saptamana parte de paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Anca, ce inaltime are fata ta? La gradinita ce mananca? Cam care e meniul zilnic?
In conditiile in care 2 mese si 2 gustari le au la gradinita, singura masa la care pot 'lucra' e cea de seara. (cand cica nu ar trebui sa mancam nici mult nici f. consistent) Eu nu sunt in masura sa dau sfaturi pt ca ai mei nu mananca nici prea mult, nici prea multe. Cred ca secretul este sa ii oferi copilului legume, fructe, apoi mancare gatita cat mai variata din primii 1-2 ani de viata. Dupa aia, mai greu se schimba gusturile. Important e stilul de alimentatie a intregii familii. Daca in cosul de cumparaturi / in frigider/ oala nu pui porcarii, copiii nu vor manca porcarii.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Apropos de dresajul privind obiceiurile alimentare si efectul de dezechilibru. S-a facut un studiu in care participantilor li s-a pus o farfurie cu mancare in fata...jumate au mancat normal, jumate au mancat legati la ochi. Nici unul din cei care au mancat legati la ochi nu a mancat tot!!! Ceilalti mancau tot. De ce? Pentru ca asa erau dresati de mici, sa manance tot. Cei care nu au vazut cata mancare este au mancat doar cat le-a trebuit, cat a cerut organismul lor, ceilalti au mancat pana au vazut fundul farfuriei. Astea sunt efectele dresajului!

Mergi la inceput

Si pana la urma, oricat s-ar chinui un parinte sa-si dreseze copilul, conteaza si copilul:)

Soacra mea a incercat sa-si invete/dreseze copii sa manance tot din farfurie.
Nici sotul meu, nici cumnata mea nu mananca tot. In momentul in care s-au saturat, nu mai mananca, in ciuda rugamintilor ei:)

Pe de alta parte, copilul face ce vede in casa:)
De exemplu, fi-mea a vazut la mine ca, la cafea, daca mananc ceva, ca e biscuite, ca e sandwich cu branza/cascaval, eu il bag in cafea si-l mananc inmuiat.

Concluzia: asa face si ea.
Edit: adica in cana ei cu ce are in momentul ala - lapte, ceai, cacao.
Nu in cafeaua mea:)....nu ca nu ar vrea, dar vin eu cu limitele

Ieri - mancam snitel.Langa farfuria cu snitel aveam un bol mic cu maioneza.
Eu taiam bucata de snitel, o bagam un pic in maioneza si mancam.
Ea, la fel:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Olympia cred ca am uitat sa zic anterior unde eram de fapt de acord cu tine (bine sunt de acord cu mai multe idei dar asta vreau sa o accentuez):

Recompensa=pericol de abuz....

Luna, deci nu-s chiar asa exagerata!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Olympia,nici vorba de exagerare!!!
Pericolul este cat se poate de real si,din nefericire,el poate sa apara chiar din casa.Un frate mai mare,tatal...oricat vi s-ar parea de oribil,nu este exclus.
Si altminteri,sistemul asta de recompensa e al naibii de parsiv.Se poate intoarce impotriva ta cand ti-e lumea mai draga.Si asa traim intr-o societate mercantila pana-n maduva oaselor,sa lasam ca macar relatiile in familie sa fie cat de cat nealterate.

Fetelor,pentru plimbarile mai lungi,noi ne foloseam de un carut sport chiar si mai "batraiori" fiind ,asa,spre oripilarea generala a bunicilor in raza vizuala a carora ne impingea pacatul sa picam.
Mai caram noi carutul,mai ne cara carutul pe noi...

In privinta alimentatiei,exista o regula de aur:copilul mananca atat cat are nevoie.Grija noastra trebuie sa fie sa-l ferim ,pe cat posibil, de "gunoaie alimentare".

Corap,mi-au mers la suflet interventiile tale,si aici,si la subiectul cu "scrisul de pe tabla".(Desi tre' sa recunosc ca eu ma mai infurii cateodata asaaaa..."exponential".Ai mei is mari,si cum bine spunea Luna oleaca mai sus,uneori chiar suntem pusi in postura in care "vobim de lucruri serioase")

Mergi la inceput