educatie romaneasca sau educatie japoneza?
Raspunsuri - Pagina 7
hannen spune:
bey,aveti idee cine`mi suna la usa si nu raspunde?aseara o data,acum 10 min inca o data.Suna,raspund si nimic!Noah,cred ca a aflat careva ca ma pling de una alta si s-a apucat de "itazura"
Whatever happens don`t let go of my hand!
ocris spune:
Ti-am spus eu ca e mai buna scoala la care merge fata ta. Mayo nu a avut niciodata tema cu cardurile, nici pentru adunari si scaderi, nici pentru inmultire.
Of, de ce sunt atat de diferite scolile?
Eu lucrez ca de obicei dupa-amiaza, dupa ora 3. Mai am un pic si dimineata, dar cat pot, evit sa mai pun ore dimineata, pentru ca atunci imi fac toata treaba in casa.
suzuran spune:
Si la noi e un oras relativ mic, inaka deci...iar la scoala este o combinatie intre ceea ce povesteste ocris si hannen...
Dar ideea principala este ca nu sunt prea multumita si as vrea sa fie mai severi din anumite puncte de vedere...
Eu si sotul meu suntem cei "batuti in cap" si care isi "chinuie" copiii, sa ii educe, sa invete, sa fie pregatiti pentru viata.
Si exact pentru motivul asta, ca cei doi mici sunt pe jumatate gaijini, incerc sa gasesc o cale de a-i pregati sa fie puternici. Sa faca fata societatii, problemelor...
La fata cea mare in clasa a V-a era o fetita peruanca. Fata mea s-a imprietenit cu peruanca, erau best friends, pana cand s-au certat din nu stiu ce prostie. Si sa vezi dupa aceea ce a patit! Ijime la greu, peruanca era kowai si a reusit sa isi faca grup care o necajeau pe fiimea...si doar ea era japoneza, pe vremea aia cred ca nici nu prea se stia la scoala la ea ca are mamica noua gaijin! A fost o perioada grea, a trecut, de cand a intrat la chuugakkou, i-a fost sosit si la peruanca randul sa fie ijime, abia, abia a reusit sa termine scoala...
Stiu deci la ce sa ma astept...
Ah, si chiar vroiam sa ma si laud un pic, fata cea mare a reusit sa intre la cel mai bun liceu din zona si consider ca de acum inainte pot sa o las sa fie mai libera, mai ales in primul an de liceu, sa isi faca putin "de cap".