Strumfi si prichindei iulie-august 2011 (25)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Neazta fetele!
Sa va spun cum s-a terminat ziua de ieri? pai s-a facut seara , in cea mai mare liniste fiecare si-a facut treburile de seara si ne-am bagat in pat. Sotu a pus un film si parea preocupat de el. eu i-am intors spatele ca si cum dormeam dar ma uitam si eu la film pt ca oricum somn nu aveam . Si ca sa fie tot tacamul filmul avea un subiect un pic dramatic in care erau cautati toti copii nou nascuti pt ca regele vroia sa omoare unul anume, si astfel arata numai bebei in bratele disperate ale mamelor care plangeau sa nu ii omoare(sacrifice- daca vreti sa il vedeti). Si cred ca i s-a facut un dor nebun sa alinte burtica si asa a inceput sa intinda mana dupa mine , eu ma faceam ca dorm si m-a luat in brate si imi spunea cat de mult ne iubeste si ca noi suntem totu pt el si sa il iert si apoi numai cu bebe vorbea si era asa de dragalas ca imi venea sa plang de fericire acu.Asadar m-am odihnit foaaarte bine
Babyblue tu cum ai terminat ziua?
Alinuff ma bucur ca totu ok
Va pup si o zi buna sa aveti!

20+

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Imi aduc aminte ca intreba cineva (parca Andra) de Cantacuzino. Eu o sa nasc acolo, si sunt 2 tipuri de rezerve: cele cu 4-6-8 in camera (nu mai stiu cate...) la etajul doi unde se cazeaza in principal tiganii, si cele de la etajul 1 cu 2 paturi in camera + rezerva pt bebe, daca vrei sa il tii.
La faza cu tiganii, trebuie sa-ti explic: cand se trezeste una ca trebuie sa nasca si n-are doctor (evident!) cheama salvarea si zice: trebuie sa nasc, duceti-ma la spital! Stiu ca marea parte a spitalelor refuza sa le primeasca, si le redirectioneaza catre Cantacuzino si... nu stiu, mai e un spital. Cert e ca la Cantacuzino nu se refuza, de-aia sunt asa de multi tigani.
Dar spitalul in sine arata bine, e curat, destul de modern... eu zic ca merita. Plus ca daca te cazeaza la 1, cum e probabil sa o faca, n-o sa ai treaba cu cei de la 2.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Buna dimineata martisoarelor! La mine iar este site-ul deblocat la serviciu, ma omoara IT-istii astia.

Fetelor, azi noapte nu am putut dormi din cauza durerilor de stomac. Este deja a doua oara in doua saptamani cand se intampla. Faza este ca nu am arsuri deloc, ci ma doare stomacul ca atunci cand ai ulcer. Bine, pe mine ma durea constant in urma cu vreo doi ani, dar de cand sunt cu sotul meu si m-a trecut pe mic dejun si mancare fara prajeli, ma lasase.

Asadar, aveti vreun sfat, vreun remediu naturist ceva? Senzatia este ca si cand m-ar apuca o gheara de stomac si mi-l strange vreo 2 minute, dupa care ma lasa. Va spun sincer sa ma gandeam de dimineata ca sigur la nastere mi se va parea mai usor.

In alta ordine de idei, eu l-am mai simtit pe bebe doar o data in ultima saptamana, dar la fel de bine sa poate sa-l simt si sa nu-mi dau seama, mai ales ca iarasi sunt constipata. Am avut doua zile pline de sedinte si am baut ca nebuna ceai verde cu menta. Rezultatul? 6 zile fara vizite la WC, cu toate supozitoarele si prunele din lume. Inca nu mi-am revenit, chiar radeam cu sotul spunandu-i daca o sa mai fac si eu vreodata caca natural :)

Va pup si sa aveti o zi buna!

PS: bravo roxy si ireth pentru soacrele umane :) Asa-i si a mea, si la fel sunt si ai mei parinti.

_
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Imi aduc aminte ca intreba cineva (parca Andra) de Cantacuzino. Eu o sa nasc acolo, si sunt 2 tipuri de rezerve: cele cu 4-6-8 in camera (nu mai stiu cate...) la etajul doi unde se cazeaza in principal tiganii, si cele de la etajul 1 cu 2 paturi in camera + rezerva pt bebe, daca vrei sa il tii.
La faza cu tiganii, trebuie sa-ti explic: cand se trezeste una ca trebuie sa nasca si n-are doctor (evident!) cheama salvarea si zice: trebuie sa nasc, duceti-ma la spital! Stiu ca marea parte a spitalelor refuza sa le primeasca, si le redirectioneaza catre Cantacuzino si... nu stiu, mai e un spital. Cert e ca la Cantacuzino nu se refuza, de-aia sunt asa de multi tigani.
Dar spitalul in sine arata bine, e curat, destul de modern... eu zic ca merita. Plus ca daca te cazeaza la 1, cum e probabil sa o faca, n-o sa ai treaba cu cei de la 2.

17+

Multumesc!
Eu o sa nasc prin cezariana, nu exista o separare a saloanelor pe cezariene/nasteri naturale? La Giulesti asa era, de cazat in saloane ne-a cazat dupa prestigiul/importanta pe care o avea medicul. O tiganca am avut la reanimare, nu ca m-ar fi deranjat ca era de etnie, dar a sforait ingrozitor toata noaptea aia. In salon am avut in ultimele doua zile o tiganca, cu staif, asta s-a vaitat continuu, de parca numai ea era operata acolo.

Acum am de ales intre Giulesti si Cantacuzino, la Giulesti nu-mi place medicul, d-aia as alege Cantacuzino. Mi-a mai zis ieri o tipa, ca la Cantacuziono te pune sa-ti cumperi epidurala, mi se pare absurd ca la cezariana sa cumperi anestezia. Altfel, iti face operatie pe viu? Oricum, daca cumpar epidurala, anestezistul sa nu se astepte la bani de la mine.
Bah, mai e pana la nastere, eu imi fac oarecum griji fiindca n-as mai vrea anestezie generala, nu-l cunosc pe medicul cu care o sa nasc, desi am auzit numai de bine despre el, si sunt din provincie, vine sa nasc prin cezariana la un spital din Bucuresti, depinde mult de seful de sectie care poate sa faca mari figuri, daca nu il agreeaza pe medic

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Am mai spus p-aici, eu n-am primit-o pe soacra-mea dupa ce am nascut, ei stau in alt oras, vroia sa vina sa stea la noi cateva saptamani. E foarte mototoala, pana face ea ceva ma apuca o mie de nervi, in plus ea nu si-a crescut copilul, sotul meu a fost crescut de bunici de la 3 luni la 10 ani. Intuitia mea a fost buna, chiar si asa de la distanta, scotea niste sfaturi de ma punea in fund. M-a pisat marunt sa incep diversificarea la 3 luni, nu i-a mers. Apoi vroia sa-i dea copilului miere, la 7 luni, era extrem de surprinsa ca nu-i dau ceai (cu zahar bineinteles) si capacul l-a pus cand mi-a zis sa nu mai alaptez ca imbolnavesc copilul. Am avut meciuri si pe teme olita, crenvursti, si multe altele.
Totusi, ar fi ideal ca in primele 4-5 luni, pana va adaptati la programul de nesomn sa nu refuzati categoric orice ajutor, adica sa vina sa aduca o mancare gatita, sa faca o curatenie cat sunteti la plimbare cu bebe, sa bage aspiratorul, sa mai faca cumparaturi. Soacra-mea n-ar fi facut asta nici daca ar fi stat in acelasi oras cu mine, lor (ei si socrului) le place doar sa dea din gura, si sa fie admirati pentru "intelepciune", dar stiu ca exista si astfel de soacre amabile si saritoare

blog

Mergi la inceput

Adra, 3 lucruri:
1. in momentul de fata cam la orice spital trebuie sa cumperi tu tot... insemnand epidurala, vata, unii cer si manusile doctorilor.
2. eu stiu ca nu se mai practica anestezia generala.... doar in cazul in care cea epidurala nu "prinde"
3. atentie cu cezariana la Cantacuzino. Nu stiu cum e doctorul tau, o fi avand el pile mai multe pe la sefi, dar Cantacuzino-ul e cunoscut pentru faptul ca NU face cezariene la cerere. Stiu ca a nascut acum vreo 2-3 luni cineva acolo si ca sa faci cezariana trebuie ca dosarul tau sa treaca printr-un adevarat interogatoriu, e verificat de vreo 5-6 medici mai mari (sefi) si nu dau ok-ul pentru cezariana decat daca e necesar! Adica sunt ceva probleme, esti prea mica in bazin, copilul nu s-a intors cu capul, etc. Si povestea asta cu cezariana mi-au spus-o mai multe mamici.
Bafta!

Florina, gheara aia de care zici tu o am si eu, dar la mine se manifesta cand mi-e foame. Adica chiar daca nu am senzatia de foame efectiva, cand simt acea gheara si pap ceva, trece.
Altceva nu stiu ce sa iti spun... decat pup sa treaca!

17+

Mergi la inceput

Eu n-as face cezariana, dar primul copil e nascut prin cezariana (pozitie transversa, placenta previa), medicul meu mi-a zis ca nu sunt sanse ca la stat sa nasc normal dupa cezariana.
Anestezie general am facut dupa ce m-au consultat doi doctori care s-au susotit ca e copilul prea sus pozitionat (asa si era).

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlyMih spune:

Salutare burticutze si o primavara frumoasa va doresc
Noi ieri am fost la morfo....siii o sa avem un BAIETEL multumim lui Dumnezeu ca totu e bine..e mai mare cu 8 zile fata de UM..offfffffff i am vazut varfu nasucului..va vine sa credeti....ieri nu am avut deloc timp sa intru sa va dau vestea pt ca sotul meu a racit bocna si a facut febra mare a trebuit sa l doftoricesc ce sa mai zik acum sunt foarte fericita ca bebitu nostru e bn sanatos ..ne am speriat degeaba cu rezultatu la TT of doctorii astia nu stiu cateodata in ce situatii ne pun pe noi cand interpreteaza un rez care e bun aiurea..efectiv am avut 2 sapt de cosmar pana sa mergem la morfo...dar e bn ca bebe e sanatos
Poate sa ma treaca si pe mine cineva cu carucior albastru la prima pagina

19+

Mergi la inceput

Felicitari AlyMih! uite, gandirea pozitiva ajuta!

Adra, intr-adevar persoana de care iti ziceam a stat intr-un salon numai de "cezariene", nu stiu daca a fost vreo intamplare sau nu.
Referitor la cezariana - poate ca avand acest istoric se recomanda cezariana, iti dai seama ca nu stiu. Deci ai sanse sa faci cezariana. Eu stiu ca daca mi se face frica ca o sa ma doara la nastere si vreau cezariana, nu ma baga nimeni in seama fara un motiv medical.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Fetelor, vorbarete ca intotdeauana

Adra_bell, multumesc ca ti-ai amintit de mine

Asa este, n-am mai intrat demult pe-aici, si cand am intrat am apucat doar sa citesc ... Am avut probleme cu o viroza urata, fii-mea a facut febra mare si tuse foarte puternica, dupa o saptamana de antibiotice a trebuit sa ajugem in spital, sa-i puna trtaament intra-venos pe branula, pentru ca nu se mai putea, tusea practic non-stop ! Partea mai buna a fost ca nu a fost nevoie de antibiotic, a fost o manifestare de tip "astmatic", am rezolvat doar cu tratament pe baza de cortizon si antialergice.

O alta parte buna a fost ca ne-am internat la MEDLIFE si am putut sa apreciez si eu conditiile din spital, in vederea pregatirii pt nastere. Ne-a costat 15 milioane pt 3 zile (asta pt ca am avut trimitere de la medicul pediatru=de familie al copilului, altfel ne costa 7 milioane pe zi + analizele si investigatiile) si era cat pe-aci sa nu prindem loc, erau doar 2 locuri disponibile cand am ajuns noi ! Am ales varianta asta in locul unui spital de stat pt ca am vrut sa minimizam riscurile pt mine, sa nu ma pricopsesc cu cine stie ce infectie de prin spital, plus ca e prima data cand ne internam si am vrut cele mai bune conditii pt fii-mea.

A fost civilizat, camera ca de hotel, 2 paturi in camera, unul pt mine, unul pt copil, paturile cu spatarul reglabil prin telecomanda (ceea ce este extrem de util dupa cezariana !!!), baie proprie cu dus, masa in sistem catering (ma asteptam sa fie mai buna, dupa ce citisem pe la subiectul cu nasterea la Medlife, dar de, mancare de spital, fara sare si cam fara gust), asistentele foarte amabile si veneau imediat cum le chemai, in principiu a fost ok. Au fost si minusuri pe care le-am resimtit ca insotitor, dar ca pacient presupun ca nu conteaza, sincera sa fiu ma asteptam la un pic mai mult de la o cazare de 5 milioane / noapte ... Dar per total a fost ok, aici voi naste, cu 70 milioane, nu 100 cat spunea parca BabyBlue ... Mai ales ca sunt sanse foarte mari ca sotul sa nu fie in Bucuresti cand nasc, asa ca am nevoie de tot confortul si siguranta necesare ...

In rest, va spun de-acum, daca aveti vreuna intentia sa ajungeti la un pediatru de la MEDLIFE, sa o OCOLITI pe dr. CHIRITA NICOLETA !!! La ea am fost 2 zile inainte sa ne internam, am pierdut 2 zile pretioase din tratamentul copilului, plus ca a avut o atitudine absolut inexplicabila ! Intr-o zi ne-a spus una, a doua zi alta, s-a contrazis singura, intai ne-a linistit, dupa care ne-a speriat si ne-a spus ca "v-am spus de ieri ca trebuie branula", ne-a lasat pe noi sa decidem, de fata cu copilul, daca vrem sa-i facem injectie sau nu (de plangea copilul si se uita la noi disperat fara sa inteleaga de ce o supunem la tortura), o TOTALA LIPSA de comunicare cu copilul si cu parintii !!! Am plecat de acolo plangand, cu un bilet pe care scrisese recomandarea de internare, dar NU ne-a spus ca pt spitalul Medlife e valabila doar in ziua respectiva, asa ca a doua zi cand ne-am dus a trebuit sa mai platim 1 milion o consultatie la un medic de-al lor Cosmar, ce mai, ocoliti-o cat puteti !

In rest, sarcina decurge normal, azi ar fi trebuit sa ma duc la excografie, dar dr nu poate veni si intra in concediu 3 saptamani, asa ca astept pana pe 21 martie, cand am programare la morfo-fetala la Herghelegiu. Acum alerg sa-mi caut medicul de familie, sa-mi semneze concediul medical pt copil si sa ma ia in evidenta ca gravida. N-am mai fost de 4 ani la ea, nici nu stiu daca mai este acolo sau o fi iesit la pensie.

Va pup si va las, ma intorc la treaba.

14+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput